10 fouten die je maakt bij het stofzuigen

Bij het stofzuigen worden voortdurend fouten gemaakt. In het volgende artikel tonen we u de 10 veelgemaakte fouten die de meesten van ons maken bij het stofzuigen en leggen we uit hoe u ze gemakkelijk kunt vermijden.

Wij mensen maken fouten, vooral bij routinehandelingen, omdat we die automatisch uitvoeren zonder er verder over na te denken. Regelmatig stofzuigen valt ook in deze categorie. Het zou echter een van de meest efficiënte schoonmaaktaken in het huishouden zijn als het zonder fouten zou gebeuren.
De volgende 10 fouten worden het vaakst gemaakt bij het stofzuigen.

Fout 1 – Eerst stofzuigen

Voordat u gaat stofzuigen, moet u eerst alle oppervlakken schoonmaken. Zo voorkom je dat er stof en ander vuil op de vloer komt. Als u eerst gaat stofzuigen en daarna de oppervlakken schoonmaakt, kunt u daarna nog een keer stofzuigen.

Fout 2 – Aan de stofzuigerkabel trekken

Zorg ervoor dat de kabel van uw stofzuiger altijd voldoende speling heeft. Vervang zo nodig het stopcontact of gebruik een verlengsnoer. Als u regelmatig aan de kabel van de stofzuiger trekt, doet u noch het stopcontact, noch uw stofzuiger goed.

Fout 3 – Druk op de stofzuiger

Om je stofzuiger grondig te laten zuigen, moet je hem naar je toe trekken. Tapijt is de beste plaats om te zien waarom dit zo is: wanneer u aan uw stofzuiger trekt, kleeft deze aan de vloer en dit betekent dat hij op volle zuigkracht werkt.

Fout 4 – De verkeerde stofzuiger gebruiken

De meeste conventionele stofzuigermodellen zijn niet voor niets uitgerust met verschillende hulpstukken. Er is een geschikte bevestiging voor tapijten, hoeken en randen of gestoffeerde meubels. Gebruik altijd het juiste hulpstuk om het beste resultaat uit uw stofzuiger te halen.

Lees ook:   Salade met zoete aardappel en feta

Fout 5 – Stofzuigen in de verkeerde volgorde

Het is zeker het meest effectief om te beginnen met stofzuigen in de hoeken en dan geleidelijk naar het midden van de kamer toe te werken. Terwijl u dit doet, trekt u uw stofzuiger naar u toe.

Fout 6 – De stofzak te laat vervangen

Als de zuigkracht van uw stofzuiger afneemt, is er meestal een logische verklaring. In de regel verhindert een te volle zak dat uw stofzuiger op maximaal vermogen schoonmaakt. Als u in een kleinere flat woont, moet u de stofzak om de 3 maanden vervangen. In een grotere flat en in een huishouden met dieren moet u de zak vaker vervangen. U kunt ook gewoon een stofzuiger zonder zak kopen.

Fout 7 – Het filter niet vervangen

Als het filter van de stofzuiger te vuil is, zal uw stofzuiger ook niet op maximaal vermogen kunnen reinigen. Vervang het filter regelmatig en volg de aanbevelingen van de fabrikant.

Fout 8 – De hoogte verkeerd ingesteld

Als u onmiddellijk of kort na het stofzuigen merkbare rugpijn krijgt, kan dit te wijten zijn aan de verkeerde hoogte-instelling. Stel de hoogte van de stofzuiger zo in dat u rechtop staat en niet hoeft te bukken tijdens het stofzuigen.

Fout 9 – Te snel gaan

Als u lelijke vlekken op randen en hoeken in uw huis wilt voorkomen, moet u nooit als een echte racer door uw huis racen. Als u zorgvuldig met uw stofzuiger omgaat, verlengt u ook de levensduur ervan.

Fout 10 – Het verkeerde model stofzuiger gebruiken

Voordat u een nieuwe stofzuiger koopt, moet u zich zo goed mogelijk informeren en een precies beeld hebben van het model dat u nodig hebt. Door de enorme keuze aan conventionele stofzuigers, stofzakloze modellen en moderne stofzuigrobots moet de aankoopbeslissing goed doordacht zijn.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Viskefta met rijst en broccoli

Foto door Lukas ter Poorten op Unsplash