Vervanging voor au jus jus mix? In dit bericht leer je over de soorten vervangers voor au jus jus mix.
Hoe je ze maakt, en hoe ze de smaak en textuur van het eten dat je maakt kunnen veranderen. Lees verder!
Runderbouillon, Beef Stock Powder Sauce, Brown Gravy, Onion Mix Soup, en Bouillonblokjes Sauce, zijn goede vervangers voor au jus jus mix.
Wat kan ik vervangen voor Au Jus Jus Mix?
Omdat niet iedereen de luxe van tijd heeft om au jus te maken, is het herkennen van de beste vervangers essentieel.
U kunt één of alle van de volgende alternatieven gebruiken ter vervanging van de au jus jus mix als u die niet bij de hand heeft of niet kunt vinden:
1. Runderbouillonblokjes Saus
Rundvleesbouillonblokjes zijn eenvoudig te maken en bevatten specerijen en kruiden die de algemene smaak verbeteren, waardoor ze een geweldige rundvlees au jus vervanging.
Deze blokjes zijn op smaak gebracht met onder andere uienpoeder, rundvleesextract, aardappelzetmeel, peterselie, wortels, selderijzaad en karamelsiroop.
The umami flavor of bouillon makes it a great complement to soups, quick pots, stews, and rib roasts.
U mag rundvleesconsommé gebruiken in plaats van gemalen rundvlees als je wilt.
Hoe bouillonblokjes te bereiden:
Je kunt de blokjes gebruiken in je maaltijd of er een bouillon van maken en er een saus van maken.
Als je een dikkere bouillon wilt, het blokje in een half kopje water smelten en aan de kook brengen.
Een kopje water zou voldoende moeten zijn als je een lichtere textuur en consistentie wilt.
U kunt dan kruiden aan uw bouillon toevoegen om de smaak te verhogen. Om de smaak te verbeteren, zwarte peper en verse peterselie toevoegen.
There is no need to add cornstarch since the potato starch in the cubes works as a thickening agent.
2. Bruine jus
Dit gerecht is een ander uitstekend alternatief voor au jus. Het is zeer rijk en dik, in tegenstelling tot au jus, die lichter is.
Om de smaak van de bouillon te verhogen, boter toevoegen in plaats van vleesvocht.
Hoe bruine jus te bereiden:
Je moet heel voorzichtig te werk gaan, want een Au jus vervanger vereist absolute perfectie.
Bruine jus heeft een grote kans om klonten te vormen, die je niet in je maaltijd wilt.
De volgende elementen zijn noodzakelijk:
Combine flour and lard to produce a thick paste. The paste should then be cooked over low heat to enhance its flavor.
Deze pasta is een noodzakelijk onderdeel van uw jus. Smelt de boter in een steelpan, roer het bloemmengsel erdoor en laat een minuutje sudderen.
Roer voorzichtig de runderbouillon erdoor om klontjes te voorkomen. Voeg nog een kopje bouillon toe en klop nog een keer.
Op dit punt zou het mengsel ingedikt en verdund moeten zijn. Voeg peper, vlees, bouillon en Worcestershire saus naar smaak toe.
Serveer met een drupje zware room als finishing touch.
3. Ui Soep Mix
Een andere eenvoudige au jus vervanging is de uiensoep mix. Het belangrijkste bestanddeel van deze vervanging is ui, zoals de naam al doet vermoeden.
Maar aangezien de meeste verpakte uienmixsoepen rundvleesextracten bevatten, zijn ze een goede vervanging.
De uiensoepmix bevat vaak uienpoeder, uivlokken, runderbouillonblokjes, peterselie, paprikapoeder, selderijzaad en zwarte peper.
The caramel flavors of the onion give the soup a rich taste that makes it suited for any meal.
Hoe uiensoepmix te bereiden:
Uienmixsoep kan in ongeveer 15 minuten gemaakt worden. Als je de verpakte mix hebt, volg dan de aanwijzingen op de verpakking.
Als je geen soepmix hebt, kun je die zelf maken met dit recept:
- ¼ kop uienvlokken
- Twee eetlepels runderbouillon korrels
- Knoflookpoeder
- Peterselie
- Paprika
- Selderijzaad
- Uienpoeder
Bring 3 cups of water to a boil in the mixture. After 5 minutes, you'll have the ideal au jus alternative.
4. Saus van rundvleesbouillonpoeder
De meest bekende alternatief voor au jus jus mix is rundvleesbouillon poedersaus.
Ook al zitten er kleine hoeveelheden rundvlees in deze poeders, de smaak is zo subtiel dat je het verschil niet zult kunnen zien.
Voeg uienpoeder, zwarte peper, gedroogde peterselie, knoflookpoeder en maïzena toe om het mengsel in te dikken.
Of je nu prime rib au jus maakt, roerbakgerechten, biefstuk, Mississippi pot roast, of gebakken goederen, deze saus werkt goed in elk recept dat om au jus vraagt.
Hoe Bereid je Runderbouillon Poeder Saus:
Meng twee eetlepels rundvleesbouillonpoeder met een half kopje water. Verwarm het mengsel eerst.
Naar smaak kunnen zwarte peper, uienpoeder, gedroogde peterselie en knoflookpoeder aan het mengsel worden toegevoegd.
We recommend combining three teaspoons of cornstarch with six tablespoons of water for the cornstarch.
Vergeet niet te beginnen met een kleine hoeveelheid water in een kom maïzena en verhoog geleidelijk de hoeveelheid water terwijl u roert tot het goed gecombineerd is.
U wilt uw saus misschien dunner dan jus, vergelijkbaar met au jus, dus begin met twee eetlepels van het mengsel en voeg naar behoefte een eetlepel toe.
Zorg ervoor dat er geen klonten ontstaan.
5. Rundvleesbouillon
Runderbouillon lijkt het meest op rundvlees au jus. Zelfs de hierboven genoemde worden bereid met runderbouillon.
Net als het maken van au jus, kost de runderbouillon tijd en een paar ingrediënten.
Als je de kooktijd wilt verkorten, gebruik dan een snelkookpan in plaats van een slowcooker.
Hoe maak je rundvlees bouillon:
Je hebt de volgende ingrediënten nodig:
- Vlezige runderbotten
- Zout
- Uien
- Peper
- Selderij
- Wortel
- Gedroogde kruiden
- Knoflookteentjes
- Water
Bak de vlezige runderbotten bruin en kruid ze met zout en peper.
You may prepare it in a pressure cooker. Cut the onion, carrot, and celery into small pieces.
Doe ze in het mengsel. Daarna, water toevoegen en 50 minuten laten sudderen.
Na het koken de vloeistof zeven en de overige bestanddelen weggooien. Uw bouillon is nu klaar om te serveren.
6. Demi-Glace
Demi-glace is een klassieke Franse specerij.
Deze rijke bruine saus is een uitstekend alternatief voor au jus jus mix, gemaakt door de bouillon te laten inkoken tot hij dik en aromatisch is.
In het Franse recept wordt kalfsbouillon gebruikt, maar u kunt deze vervangen door rundvlees-, kippen- of groentebouillon.
Hoewel demi-glace een rijke smaak heeft en in veel opzichten lijkt op au jus, is het grootste nadeel van dit alternatief de lange bereidingstijd.
While au jus sauce is ready to use immediately, demi-glace must be reduced for 7-18 hours.
Traditionele demi-glace recepten bevatten bruine saus, maar als u op zoek bent naar een au jus vervanging, kunt u alleen runderbouillon gebruiken.
Dit is wat je nodig hebt:
- Gedroogd laurierblad, een theelepel gedroogde tijm, peterselie en peperkorrels (in een kaasdoek)
- 5 kopjes rundvleesbouillon van hoge kwaliteit
- ¼ kop gehakte selderij
- ¼ kop gehakte wortelen
- ½ kopje gehakte uien
- ¼ kop bloem voor alle doeleinden
Fruit de wortels, selderij en uien in de boter in een pan. Kook tot de bloem net bruin is en voeg dan de runderbouillon toe.
Plaats de kruiden (gewikkeld in kaasdoek) in het mengsel en 20-30 minuten koken alvorens de groenten te verwijderen..
Blijf koken tot het mengsel tot de helft is ingekookt. Als u geen slowcooker wilt gebruiken, kan een snelkookpan de kooktijd halveren.
7. Kippenbouillon
Als au jus vervanger kunt u kippenbouillon gebruiken als u geen runderbouillon bij de hand heeft of de voorkeur geeft aan kip.
Kippenbouillon is gemakkelijker te bereiden dan runderbouillon.. U kunt ook in de winkel gekochte kippenbouillon of bouillon gebruiken.
Hoewel beide volgens dezelfde methode worden bereid, wordt kippenbouillon gemaakt van kippenvlees, terwijl kippenbouillon wordt gemaakt van kippenbotten.
Hier is de volledige lijst van ingrediënten:
- Kippenbotten of kippenvlees
- ½ kopje gehakte selderij
- Laurierblaadjes
- Gedroogde tijm
- Twee middelgrote uien, gehakt
- Peper
- Water
- Rozemarijn
- 3/4 kop gehakte wortelen
In a slow cooker, combine all of the ingredients. Bring to a boil and cook for 3-4 hours, or until the liquid has decreased.
Eindoordeel
Vervanging voor au jus jus mix? Als u van uw vleesgerechten met Au jus houdt, maar geen tijd hebt om ze goed te bereiden, kunt u bovenstaande recepten vervangen.
Ze zijn de ideale vervanging, smaken net zo lekker als Au jus, maar nemen minder tijd in beslag om te bereiden.
U hoeft zich ook geen zorgen te maken over de kwaliteit van de componenten, aangezien u deze Au jus alternatieven zelf heeft gemaakt.
Kunstmatige conserveringsmiddelen die schadelijk zijn voor je gezondheid worden ook als mogelijkheid geëlimineerd. Bedankt voor het lezen!
Inhoudsopgave