Hob geeft het bericht L (ouderlijk toezicht) weer – wat te doen?

Het fornuis is een van de belangrijkste elektrische apparaten in de keuken en wordt vaak ‘s ochtends, ‘s middags en’ s avonds gebruikt. Om te koken, zijn fornuizen tegenwoordig vaak uitgerust met functionele keramische of inductiekookplaten. Op de kookplaat of op een apart TFT-display worden gebruikers geïnformeerd over de huidige instellingen. Wat te doen als het bericht “L” wordt weergegeven?

Koken is ook mogelijk met kinderslot ingeschakeld

Het bericht “L” geeft op bijna alle kookplaten van de merkfabrikanten aan dat het ouderlijk toezicht is geactiveerd. Vooral als er kleine kinderen in het huishouden zijn, is een kinderslot aan te raden. Eenmaal ingesteld, blijft ouderlijk toezicht geactiveerd totdat het handmatig weer wordt gedeactiveerd. Je kunt echter ook koken, bakken en stoven op het fornuis met het kinderslot erop. Om ouderlijk toezicht te ontgrendelen, drukt u gewoon 4 tot 5 seconden op het hangslotpictogram op het display. De afzonderlijke kookplaten worden dan weer losgelaten en kunnen worden gebruikt. De afgifte is echter slechts van toepassing op één kookproces. Zodra je de kookplaten uitzet, is het ouderlijk toezicht weer actief.

Ouderlijk toezicht kan permanent worden uitgeschakeld

Als er geen kinderen in het huishouden zijn, is een kinderslot voor een keramisch of inductieveld eigenlijk overbodig. Daarom bieden de fabrikanten ook een permanente deactivering van deze zekering. Om de kookplaat te deactiveren, wordt deze eerst ingeschakeld zonder op een andere knop te drukken. Er wordt dus geen kookniveau ingesteld. Als het hangslotpictogram van ouderlijk toezicht nu brandt, wordt dit gebied of deze knop ongeveer 4 tot 5 ingedrukt. Het rode lampje op het symbool mag niet meer branden. Zodra het licht uit is, zet je de kookplaat weer uit. Ouderlijk toezicht moet nu met succes zijn uitgeschakeld en mag niet oplichten de volgende keer dat u het inschakelt.

Lees ook:   miele vaatwasser storing watertoevoer/afvoer

Indien nodig zal een blik op de gebruiksaanwijzing helpen

Voor de activering en deactivering van het ouderlijk toezicht waren veel merkfabrikanten van de kookplaten uitzonderlijk akkoord gegaan. De symbolen zijn hetzelfde voor bijna alle keramische en inductiekookplaten. Deactivering wordt ook uitgevoerd volgens hetzelfde schema voor bijna alle kookplaten. Als u problemen ondervindt bij het in- of uitschakelen van ouderlijk toezicht, kunt u uw gebruiksaanwijzing opnieuw uitvoeren. In de handleiding worden alle stappen in detail en in detail uitgelegd. Vaak worden deze gebruiksaanwijzingen ook geïllustreerd.