Gerecht: Hoe maak je Makreel met knolselderpuree, waterkers en gebrande boter met ei en groene kruiden

Makreel met knolselderpuree, waterkers en gebrande boter met ei en groene kruiden

Ben je op zoek naar een heerlijk gerecht dat zowel smakelijk als voedzaam is? Dan is makreel met knolselderpuree, waterkers en gebrande boter met ei en groene kruiden precies wat je nodig hebt! Dit gerecht combineert de rijke smaak van makreel met de romige textuur van knolselderpuree en de verfrissende crunch van waterkers. De gebrande boter met ei en groene kruiden voegt een heerlijke smaak toe die dit gerecht naar een hoger niveau tilt. Laten we eens kijken hoe je dit verrukkelijke gerecht kunt bereiden.

Ingrediënten:

Voor de makreel met knolselderpuree, waterkers en gebrande boter met ei en groene kruiden heb je de volgende ingrediënten nodig:

– 2 verse makreelfilets
– 500 gram knolselderij
– 250 ml melk
– 50 gram boter
– 4 eieren
– 1 bosje verse groene kruiden (bijvoorbeeld peterselie, bieslook en kervel)
– 100 gram waterkers
– Zout en peper naar smaak
– Olijfolie
– Optioneel: citroenpartjes voor het serveren

Bereidingswijze:

Stap 1: Makreel bereiden

Begin met het bereiden van de makreelfilets. Bestrooi de filets met zout en peper naar smaak. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de makreelfilets aan beide kanten goudbruin en gaar. Zet de makreelfilets apart en houd ze warm.

Stap 2: Knolselderpuree maken

Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes. Doe de blokjes knolselderij in een pan samen met de melk en breng aan de kook. Laat de knolselderij zachtjes koken tot deze gaar is. Giet de knolselderij af en bewaar een beetje van de kookmelk. Pureer de knolselderij met een staafmixer of een aardappelstamper tot een gladde puree. Voeg indien nodig wat van de bewaarde kookmelk toe om de puree smeuïger te maken. Breng de puree op smaak met zout en peper.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Romige pasta met ricotta, zure room, paprika en zongedroogde tomaten

Stap 3: Gebrande boter met ei en groene kruiden

Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Laat de boter bruisen en verhit deze tot hij een goudbruine kleur krijgt. Blijf goed roeren om te voorkomen dat de boter verbrandt. Haal de pan van het vuur en laat de gebrande boter iets afkoelen.

Kook ondertussen de eieren in een pan met kokend water tot ze hardgekookt zijn. Laat de eieren schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze in plakjes.

Hak de verse groene kruiden fijn.

Stap 4: Het gerecht samenstellen

Verdeel de knolselderpuree over de borden. Leg de gebakken makreelfilets bovenop de puree. Garneer met plakjes ei, waterkers en de fijngehakte groene kruiden. Besprenkel het geheel met de gebrande boter.

Variaties:

Je kunt dit gerecht op verschillende manieren variëren. Probeer bijvoorbeeld eens de volgende opties:

– Voeg wat geraspte citroenschil toe aan de knolselderpuree voor een frisse twist.
– Vervang de makreel door een andere vissoort, zoals zalm of forel.
– Voeg wat geroosterde pijnboompitten toe voor extra crunch.
– Serveer het gerecht met een frisse salade aan de zijkant.
– Voeg wat gesneden cherrytomaatjes toe voor wat extra kleur.

Conclusie:

Makreel met knolselderpuree, waterkers en gebrande boter met ei en groene kruiden is een verrukkelijk gerecht dat perfect is voor een speciale gelegenheid of gewoon als je zin hebt in iets lekkers. De combinatie van smaken en texturen zorgt voor een ware smaakexplosie in je mond. Probeer dit gerecht eens uit en laat je verrassen door de heerlijke smaken!

Lees ook:   Wanneer Mag Een Baby Pannenkoeken? (Perfect answer)

FAQs:

1. Kan ik dit gerecht van tevoren bereiden?

Zeker! Je kunt de knolselderpuree en de gebrande boter van tevoren maken en deze bewaren in de koelkast. Op het moment van serveren hoef je alleen nog maar de makreelfilets te bakken en het gerecht samen te stellen.

2. Kan ik dit gerecht ook met andere vis bereiden?

Absoluut! Je kunt de makreel vervangen door een andere vissoort naar keuze. Zalm, forel of zelfs kabeljauw zouden ook heerlijk smaken in combinatie met de knolselderpuree, waterkers en gebrande boter.

3. Kan ik de gebrande boter vervangen door gewone gesmolten boter?

Ja, dat kan. De gebrande boter voegt een extra smaakdimensie toe aan het gerecht, maar als je dit niet hebt of niet wilt gebruiken, kun je ook gewone gesmolten boter gebruiken.

4. Waar kan ik waterkers kopen?

Waterkers is verkrijgbaar bij de meeste supermarkten en groenteboeren. Je kunt het meestal vinden bij de verse kruiden of bij de sla.

5. Kan ik dit gerecht ook vegetarisch maken?

Ja, dat kan zeker! Je kunt de makreel vervangen door gegrilde groenten, zoals courgette, paprika en aubergine. Voeg wat extra kruiden toe aan de knolselderpuree voor meer smaak.

Met deze heerlijke combinatie van smaken en texturen zul je zeker indruk maken op je gasten. Probeer makreel met knolselderpuree, waterkers en gebrande boter met ei en groene kruiden vandaag nog uit en geniet van een smaakvolle maaltijd!