Cheesecake bars met karamel – LeukeRecepten

Cheesecake bars met karamel – LeukeRecepten

Ben je dol op cheesecake en karamel? Dan is dit recept voor cheesecake bars met karamel echt iets voor jou! Deze heerlijke zoete lekkernij is perfect voor speciale gelegenheden of gewoon als verwenmomentje voor jezelf. Met een smeuïge cheesecakevulling en een smaakvolle karamellaag bovenop, zul je zeker genieten van elke hap. Lees verder om te ontdekken hoe je deze heerlijke cheesecake bars kunt maken.

Samenvatting

Cheesecake bars met karamel zijn een heerlijke traktatie die perfect zijn voor elke zoetekauw. Met een romige cheesecakevulling en een zoete karamellaag zijn deze bars een echte traktatie voor je smaakpapillen. Volg het eenvoudige stapsgewijze recept hieronder om deze heerlijke lekkernijen in je eigen keuken te maken.

Specificaties

Bereidingstijd: 20 minuten

Kooktijd: 40 minuten

Totaal: 1 uur

Wat heb je nodig voor dit recept?

Voor de bodem:

  • 200 gram koekkruimels (bijvoorbeeld digestive koekjes)
  • 100 gram gesmolten boter

Voor de cheesecakevulling:

  • 500 gram roomkaas
  • 150 gram suiker
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract

Voor de karamellaag:

  • 200 gram suiker
  • 100 ml water
  • 200 ml slagroom
  • 50 gram boter

Stapsgewijs plan voor het maken van cheesecake bars met karamel

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een vierkante bakvorm in met boter of bekleed deze met bakpapier.

Stap 2: Maak de bodem door de koekkruimels te mengen met de gesmolten boter. Druk het mengsel stevig aan in de bakvorm en zorg ervoor dat het gelijkmatig verdeeld is.

Stap 3: In een grote kom, klop de roomkaas en suiker samen tot een glad mengsel. Voeg de eieren een voor een toe en meng goed na elke toevoeging. Voeg tot slot het vanille-extract toe en meng opnieuw.

Lees ook:   Vegetarische aubergine schnitzels

Stap 4: Giet de cheesecakevulling gelijkmatig over de koekkruimelbodem in de bakvorm.

Stap 5: Bak de cheesecake in de voorverwarmde oven gedurende 30-40 minuten, of tot de bovenkant stevig aanvoelt en een licht goudbruine kleur heeft gekregen.

Stap 6: Terwijl de cheesecake in de oven staat, maak je de karamellaag. Verhit hiervoor de suiker en het water in een steelpan op middelhoog vuur. Roer constant tot de suiker volledig is opgelost en het mengsel begint te borrelen.

Stap 7: Voeg de slagroom en boter toe aan het suikermengsel en roer goed door tot alles goed gemengd is. Laat het mengsel vervolgens zachtjes sudderen op laag vuur gedurende 10-15 minuten, of tot het iets is ingedikt.

Stap 8: Haal de cheesecake uit de oven en laat deze volledig afkoelen. Giet vervolgens de karamellaag gelijkmatig over de bovenkant van de cheesecake.

Stap 9: Zet de cheesecake bars in de koelkast en laat ze minimaal 4 uur opstijven, of het liefst een hele nacht.

Stap 10: Snijd de cheesecake bars in vierkante stukken en serveer. Geniet van deze heerlijke zoete traktatie!

Variaties van het recept

Je kunt dit recept aanpassen naar je eigen smaak en voorkeuren. Voeg bijvoorbeeld stukjes chocolade toe aan de cheesecakevulling voor een extra smaakexplosie. Of voeg gehakte noten toe aan de karamellaag voor een lekkere crunch. Experimenteer met verschillende toppings en ingrediënten om je eigen unieke cheesecake bars te creëren.

Enkele tips voor het maken van cheesecake bars met karamel

– Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voordat je begint. Dit zorgt voor een gladdere en gelijkmatigere textuur van de cheesecakevulling.

Lees ook:   Wat Eten Dag Voor Halve Marathon?

– Gebruik een scherp mes om de cheesecake bars in mooie vierkante stukken te snijden.

– Laat de cheesecake volledig afkoelen voordat je de karamellaag eroverheen giet. Dit zorgt ervoor dat de karamel mooi opstijft.

Voedingswaarde

De voedingswaarde van de cheesecake bars kan variëren, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en de grootte van de stukken. Hier is een algemene schatting van de voedingswaarde per portie (op basis van 10 porties):

– Calorieën: 380

– Vet: 22 gram

– Koolhydraten: 42 gram

– Eiwit: 6 gram

Veelgestelde vragen

1. Kan ik de cheesecake bars invriezen?

Ja, je kunt de cheesecake bars invriezen. Wikkel ze goed in plasticfolie en bewaar ze maximaal 3 maanden in de vriezer. Laat ze voor het serveren volledig ontdooien in de koelkast.

2. Kan ik een ander type koekjes gebruiken voor de bodem?

Ja, je kunt andere koekjes gebruiken voor de bodem, zoals chocolate chip koekjes of speculaas. Experimenteer met verschillende smaken om je eigen unieke twist aan het recept te geven.

3. Kan ik de karamellaag weglaten?

Ja, je kunt de karamellaag weglaten als je dat wilt. De cheesecake bars zijn ook heerlijk zonder de karamellaag.

Conclusie

Cheesecake bars met karamel zijn een heerlijke traktatie voor liefhebbers van cheesecake en karamel. Met een romige cheesecakevulling en een zoete karamellaag zijn deze bars perfect voor speciale gelegenheden of gewoon als verwennerij voor jezelf. Volg het eenvoudige recept en geniet van elke smakelijke hap!