Beste Multicookers in 2023 kopen, review en aanbiedingen

Over het algemeen beloven multicookers dat u in minder tijd en met minder moeite een maaltijd kunt bereiden dan wanneer u een maaltijd op een fornuis of in de oven bereidt. Voor de besten van hen is dat inderdaad zo! Voor de anderen, zijn het gewoon grote slow cookers. Om u te helpen de juiste multi-cooker te vinden, hebben wij een uitgebreide koopgids samengesteld.
multicooker

Ninja Foodi Multi-Cooker

De beste multi-cooker in 2022
Ninja Foodi Multicooker
Deze snelkookpan is geen partij voor de topklasse snelkookpannen. De Ninja Foodi Multi-Cooker heeft alle functies die je nodig hebt om snel en perfect te koken.

Bekijk de dagprijs

De Ninja Foodi multi-cooker is zeer compleet. Het beschikt over TenderCrisp technologie om uw vlees tot in de perfectie te knapperig te maken terwijl de kern zo zacht blijft als katoen. De 7 voorgeprogrammeerde kookstanden zullen onmisbaar voor u zijn. Daarom is het ideaal voor thuiskoks en degenen die indruk willen maken op hun gasten.

Dit apparaat heeft vele andere functies dan de basisopties van een klassieke snelkookpan, namelijk koken onder druk en met stoom. U hoeft dus geen extra geld uit te geven aan een friteuse, pan, enz., met de Ninja Foodi Multi-Cooker kunt u frituren zonder olie, sudderen, dichtschroeien, sauteren, braden en grillen.

Russell Hobbs Cook@Home Multi-Cooker

e beste instapmodel multi-cooker
Russell Hobbs Cook@Home Digitale Multicooker
De geweldige Russell Hobbs Cook@Home is een compacte multi-cooker waarmee u snel en gemakkelijk gerechten kunt bereiden die passen bij de smaak van het hele gezin. Je zult niets beters vinden in deze prijsklasse.

Bekijk de dagprijs

De Russell Hobbs Cook@Home 5 liter multi-cooker heeft een vermogen van 900W. De multi-cooker kan worden ingesteld om een reeks vlees-, vis- en groentegerechten te bereiden. De multi-cooker kan worden ingesteld om een reeks vlees-, vis- en groentegerechten te bereiden. Het kan worden gebruikt voor het koken van cake, luchtige rijst en zelfs yoghurt. U kunt kiezen uit 11 geprogrammeerde kookfuncties voor alle maaltijden van de dag.

Op het ingebouwde digitale display kunt u een timer instellen voor maximaal 24 uur. De automatische uitschakeling en de warmhoudfunctie bieden gemoedsrust bij het bereiden van uw dagelijkse maaltijden. Voeg gewoon uw ingrediënten toe, stel de gewenste parameters in en u kunt aan de slag. De pan is uitneembaar en voorzien van een gemakkelijk te reinigen antiaanbaklaag. Alle uitneembare gereedschappen zijn vaatwasmachinebestendig, zodat u ze gemakkelijk kunt schoonmaken.

Moulinex Cookéo Touch Wifi multikoker

De beste multicooker uit het topsegment
Moulinex Cookeo Touch Wifi
Met de Moulinex Cookéo Touch Wifi multicooker gebeurt alles in automatische modus. Je doet gewoon de ingrediënten in de kuip en het toestel regelt het kookproces als een grote jongen!

Bekijk de dagprijs

Uw comfortniveau zal zeker een hoogtepunt bereiken dankzij deze mastodont van een multikoker. Een boek is niet meer nodig, de recepten, gekozen in functie van de kooktijd of de gekozen ingrediënten, staan nu online en zijn toegankelijk via het Moulinex Cookéo Touch Wifi touch screen. Het biedt 13 kookstanden, waaronder de hogedrukstand, en 6 interactieve menu’s.

De grootste troef van de Moulinex Cookéo Touch Wifi zijn de verschillende automatische functies. Het toestel houdt onder meer uw maaltijden automatisch warm en biedt u de mogelijkheid om het begin van de bereiding enkele uren op voorhand te programmeren. Bovendien worden nieuwe recepten aan uw bibliotheek toegevoegd dankzij de automatische update.

Lees ook: Moulinex Cookeo : Advies en test

Ninja Foodi MAX multi-koker

Uitstekende multi-koker
Ninja Foodi MAX multi-koker
Met 9 voorgeprogrammeerde programma’s kookt de Ninja Foodi MAX Multi-Cooker niet alleen uw voedsel. U kunt uw voedsel ook krokant maken met TenderCrisp-technologie.

Bekijk de dagprijs

De 7,5 L Ninja Foodi MAX staat garant voor een complete en heerlijke maaltijd voor het hele gezin. De kookcapaciteit is niet alleen beperkt tot hoofdgerechten, maar ook tot snacks en desserts. Met de exclusieve TenderCrisp-technologie kunt u eenvoudig snelkoken en voor de Crisp-modus kiezen als u goudbruin en knapperig vlees of frietjes wilt.

Zoals u mag verwachten, kan deze multikoker een snelkookpan, een koekenpan en zelfs een braadslede en yoghurtmaker vervangen. Het is ook perfect voor mensen die willen afvallen en evenwichtig willen eten, omdat bij het frituren zeer weinig olie wordt gebruikt. Het apparaat is uitgerust met een omkeerbare steun op 2 niveaus, waardoor u 2 soorten voedsel tegelijk kunt koken.

Moulinex Multicooker CE704110

Zeer goede compacte multi-cooker
Moulinex Cookeo CE704110
Vergeet potten en pannen, de Moulinex CE851A10 multikoker helpt u om in recordtijd lekkere gerechten te bereiden. Het is even gemakkelijk te onderhouden als te gebruiken.

Bekijk de dagprijs

De capaciteit van 6 liter biedt u de mogelijkheid om maaltijden te bereiden voor maximaal 6 personen. Hij wordt geleverd met 150 voorgeprogrammeerde recepten en 6 kookinstellingen die u kunt selecteren met behulp van het intuïtieve 2,8″ LCD-kleurenscherm en interactieve menu. Het apparaat begeleidt u stap voor stap, wat u ook kiest. Vind je sommige recepten niet lekker? Vervolgens publiceer je je eigen recept en zet je het online met de “My Cookeo” applicatie.

De Moulinex CE851A10 heeft een krachtige 1600W motor. De kookprogramma’s omvatten snelkoken, opwarmen, stomen, sudderen, bruinen en zachtjes koken. Zoals elk Cookeo model heeft ook dit model een warmhoud- en automatische uitschakeloptie.

Aigostar Mi 30IAU

Aigostar Mi 30IAU

Bekijk de dagprijs

Tefal CY505E All-in-One Slowcooker

Tefal CY505E All-in-One Slowcooker

Bekijk de dagprijs

TurboTronic MC51 Multicooker

TurboTronic MC51 Multicooker

Bekijk de dagprijs

Sous-vide koker – Princess 263000

Sous-vide koker - Princess 263000

Bekijk de dagprijs

Ninja Foodi MAX OL650EU SmartLid

Ninja Foodi MAX OL650EU SmartLid

Bekijk de dagprijs

Ninja Foodi OL550EU SmartLid

Ninja Foodi OL550EU SmartLid

Bekijk de dagprijs

Hoe kiest u een multi-cooker?

Bij de aanschaf van een multi-cooker zijn er veel mogelijkheden om uit te kiezen. Om er zeker van te zijn dat u de beste multi-cooker voor uw behoeften vindt, moet u nadenken over wat u wilt dat uw apparaat doet en aandacht besteden aan de volgende criteria.
multi cooker kiezen

Criterium 1: Capaciteit en omvang

De meeste multi-cookers hebben een inhoud van tussen de twee en zeven liter. Zeven liter is de meest voorkomende inhoud en zou meer dan genoeg moeten zijn voor een gezin van vier. Controleer ook de grootte van de multi-cooker die u overweegt om te zien of u genoeg ruimte in uw keuken zult hebben.

Criterium 2: Kookmethode

sudderen met multi-cooker
Controleer voor de zekerheid welke kookfuncties de multi-cooker ondersteunt en welke gerechten u kunt bereiden. Veelzijdigheid is belangrijk, maar zorg ervoor dat u niet extra betaalt voor functies die u waarschijnlijk nooit nodig zult hebben.

Criterium 3: Gebruiksgemak

perfect koken multicooker
Zijn de knoppen en draaiknop gemakkelijk te begrijpen en te bedienen? Is er een scherm dat de kookinstellingen en andere informatie toont? Is er een timer zodat u weet hoe lang het nog duurt voor het eten klaar is en een vertragingsfunctie zodat uw maaltijd klaar is zodra u thuiskomt van uw werk? Al deze vragen zullen u een duidelijk beeld geven van hoe gemakkelijk het zal zijn om de multi-cooker dagelijks te gebruiken.

Criterium 4: Onderhoudsgemak

metgezel moulinex multicooker
Controleer of de kookpot uitneembaar en vaatwasmachinebestendig is. Zorg ervoor dat de knoppen en de buitenkant van de machine gemakkelijk schoon te vegen zijn, met een minimum aan openingen waar voedsel en ander vuil kunnen blijven vastzitten. Het deksel en het drukventiel moeten ook zorgvuldig worden gereinigd om ervoor te zorgen dat ze goed werken. Kijk of ze gemakkelijk bereikbaar zijn.

Criterium 5: Ontwerp

koken met een multi-cooker
Als de multi-cooker op uw keukenbank komt te staan, moet u rekening houden met de esthetische uitstraling en de manier waarop hij bij de rest van uw keuken zal passen. Hoewel geborsteld roestvrij staal de meest voorkomende look is, bieden sommige merken fornuizen in felle kleuren aan.

Criterium 6: Extra voorzieningen

Fabrikanten voegen voortdurend functies toe, waardoor het idee van wat een multi-cooker kan doen wordt uitgebreid. U zult deze nieuwe kenmerken zien op modellen die iets duurder zijn dan de standaardmodellen. Zo zijn er multi-cookers die kunnen frituren, inblikken, vacuüm verpakken en dehydrateren.

Lees ook:   Afzuigkap doos model 5.2 m - filter en verlichting | GGM Gastro

Wat zijn de voordelen van de aanschaf van pressure cookers?

voordelen pressure cooker
Voordat u een slim alles-in-één-fornuis koopt, is het belangrijk de voordelen te begrijpen. Waarom zou je anders een multicooker kopen als je niet weet waarvoor je hem gaat gebruiken? Hier zijn de essentiële criteria voor het kopen van een multifunctionele keukenmachine:

Met een multi-cooker in de keuken, bent u de chef!

test opinie beste multicookers
Het gebruik van een pan of een pan vereist altijd enige kennis van koken om de juiste hoeveelheid water of de ideale tijd voor elk gerecht aan te passen. Dit geldt vooral wanneer u verschillende gerechten wilt klaarmaken waarvoor de toepassing van recepten niet altijd gemakkelijk is. En ja, niet iedereen kan een professional zijn op culinair gebied!

Daarom is het een goed idee om te kiezen voor een automatische multifunctionele keukenmachine die al over voorgeprogrammeerde programma’s en bereidingswijzen beschikt. Ze stellen iedereen, en vooral beginners, in staat om heerlijke voorgerechten, hoofdgerechten en desserts te bereiden zonder zich zorgen te hoeven maken over de moeilijkheidsgraad van de bereiding.

U hoeft alleen de ingrediënten in de kom te doen en de multicooker en de ingebouwde recepten zorgen voor de instelling van de kooktijd en de temperatuur. Stoofpotjes, risotto of pasta koken, groenten, vlees of zeevruchten aanbraden, yoghurt, jam en cupcakes maken – het is allemaal kinderspel.

Een grote tijdsbesparing

Tegenwoordig dient de automatische kookplaat als onze keukenhulp. Dankzij een geïntegreerde microprocessor is het in staat voedsel zelfstandig te koken zonder dat er toezicht op hoeft te worden gehouden. Daarom zijn veel modellen ook uitgerust met een afneembare mengarm die het voedsel voor u roert.

Dankzij deze functies kunt u tijd doorbrengen met uw gezin of gasten terwijl uw eten kookt. Dit is ook zeer voordelig wanneer u overdag verschillende huishoudelijke taken moet uitvoeren. U hoeft niet meer naast uw toestel te staan terwijl het de maaltijd bereidt, en u hoeft zelfs niet meer heen en weer te lopen om te controleren of het gerecht niet aanbrandt.
Laten we niet vergeten dat de meest efficiënte multifunctionele snelkookpan is uitgerust met een snelkooksysteem dat 5 keer sneller kan koken dan een traditioneel apparaat. En ook hier kunt u uw gerechten nog sneller klaarmaken, zodat u er niet op hoeft te wachten.

U hoeft niet te investeren in ander keukengerei

advies beste multicooker
Vandaag hebben we de kans om te genieten van één en hetzelfde kleine multifunctionele kooktoestel dat in staat is om verschillende zoete en hartige recepten te bereiden. Het is dus niet langer nodig een fortuin uit te geven aan een hele set keukengerei, met uitzondering van borden, glazen en dienbladen.

Deze must-have keukenmachine is dan ook zeer geschikt voor veel mensen, vooral voor pasgetrouwde stellen, studenten die alleen wonen en iedereen die binnenkort wil verhuizen. De aankoop van een goedkoop multifunctioneel fornuis dat elk ander kookgerei kan vervangen, stelt iedereen in staat de noodzakelijke uitgaven in de keuken te beperken en te investeren in andere huishoudelijke apparaten van hoge kwaliteit om steeds verfijndere recepten en kleine gerechten te bereiden.

Bovendien is een programmeerbare elektrische snelkookpan zeer geschikt voor alle soorten recepten en kunt u gezonder eten dankzij de vermindering van het vetverbruik, zodat u geen stoomoven, oven, friteuse, yoghurtmaker, slowcooker of zelfs een snelkookpan nodig hebt.

Minder apparaten voor meer ruimte

Het is niet altijd gemakkelijk om een dozijn kwaliteitsvolle kookgereedschappen en diverse machines en uitrustingen bij de hand te hebben. Dit maakt de kamer vaak onoverzichtelijk, vooral als u niet genoeg ruimte hebt. Ook hier zijn de voordelen van een multi-cooker aanzienlijk. Zijn afmetingen nemen zeer weinig ruimte in beslag en hij kan gemakkelijk op een werkblad, een aanbouw of een tafel worden geïnstalleerd.

U kunt hem zo vaak verplaatsen als u wilt, afhankelijk van de indeling van uw keuken, wat ook erg praktisch is bij het schoonmaken. Met dit unieke multifunctionele kooktoestel kunt u al uw potten, pannen en snelkookpannen weggooien.

Deze laatste zullen achter in de kast belanden wanneer u uw mooie topklasse smart cooker hebt aangeschaft, omdat u ze niet meer echt nodig hebt. Hetzelfde geldt voor alle machines die zoveel ruimte en energie in beslag nemen, zoals de blender, de rijstkoker, de keukenmachine, het koffiezetapparaat, de elektrische friteuse met of zonder olie, of zelfs uw goede grote elektrische waterkoker.

Wat kan een multicooker doen?

koken met een Multicooker
Dus wat kan een multi-cooker doen? Een multi-cooker is een modern keukenapparaat dat veel dingen kan doen. Het bespaart tijd en ruimte in de keuken. Het is ook een zeer flexibel toestel. U kunt het gebruiken om snel te koken of om gestoofde gerechten te bereiden voor een etentje. Op veel multi-cooker modellen kunt u zelfs meerdere gerechten tegelijk bereiden.

Langzaam koken
De multi-cooker kan een gerecht langzaam laten koken. Je hoeft alleen maar op een knop te drukken, en je hoeft er niet naar te kijken. Als u bijvoorbeeld vlees kookt, voegt u het vocht en de kruiden toe, stelt u de timer in en laat u het vlees langzaam garen. U kunt het laten staan en andere activiteiten doen terwijl de multi-cooker voor u kookt.

Koken onder druk
Bij koken onder druk wordt hetzelfde concept gebruikt als bij langzaam koken. Het verschil zit hem echter in de kooktijd en de temperatuur. De voorinstelling voor langzaam koken kookt op een lage temperatuur, zodat het kookproces lang duurt. Terwijl de drukkookinstellingen hetzelfde kunnen doen, maar sneller.

Frituren
De meeste multicookers hebben een frituurstand waarmee u uw mozzarellasticks, kippenvleugeltjes en aardappelchips kunt bakken. Voeg gewoon de benodigde hoeveelheid olie toe aan de binnenkant van de pan. Stop het in je eten. Voeg dan de kruiden en het aroma toe. Stel de multi-cooker in op bakken en hij zal het bakken.

Rijst koken
U kunt de multi-cooker ook gebruiken om rijst te koken. Het zal warmte geven tot de vloeistof aan de kook komt. Het zal de temperatuur handhaven tot alle vloeistof verdampt is. Als uw multi-cooker niet over deze voorinstelling beschikt, zet hem dan gewoon op hoog en de timer op 4 of 5 minuten.

Stomen
Stomen staat erom bekend dat het de voedingsstoffen in het voedsel vasthoudt. Er wordt ook geen olie gebruikt bij het koken, wat de reden is waarom de meeste mensen stoom gebruiken om hun voedsel te koken. Met de voorinstelling voor stoom op een multi-cooker, hoeft u alleen maar water toe te voegen, een stoomrekje te plaatsen (afhankelijk van het model) en te beginnen met koken. Zet de stoomoven op stomen en hij zal snel opwarmen om de stoom te produceren die nodig is om te koken.

De verschillende soorten multicookers

Er zijn twee soorten multikookpannen waaruit u kunt kiezen, afhankelijk van of u al dan niet een snelkookstand wilt.

Meerkookpan met snelkookpan

Meerkookpan met snelkookpan
Deze fornuizen gebruiken stoom onder druk om een grote variëteit van voedsel, waaronder vlees, gevogelte en rijst, sneller te bereiden, en bij de meeste modellen ook om groenten of vis te stomen. Uit alle tests blijkt dat deze drukmodellen sneller koken dan een fornuis of oven. De tijd om de druk te bereiken en te laten ontsnappen varieert, maar we vonden geen significante verschillen. Deze multi-cookers kunnen ook langzaam koken, sauteren en voedsel warm houden. U kunt dus overwegen aanrechtruimte vrij te maken door deze taken in één apparaat te combineren.

Multi-cooker zonder snelkookpan

Multi-cooker zonder snelkookpan
Dit zijn in wezen slowcookers die ook kunnen sauteren, stomen, rijst koken en voedsel warm houden. Met sommige modellen kunt u zelfs yoghurt maken en bakken. Voorverwarmen is niet nodig, behalve bij het stomen, maar het is van essentieel belang vooruit te plannen, aangezien de langzame kookstand bij de meeste multi-cookers zonder snelkookpan na 5 uur koken begint.

Lees ook:   Samsung RS68A884CSL/EF

Meerkookpan of snelkookpan

Multi-cooker

Een multi-cooker is een elektrisch keukenapparaat dat is ontworpen om automatisch te koken. Het kan koken, sudderen, braden, stoven, stomen en nog veel meer, om het zacht uit te drukken. Het zit allemaal in de naam. Een multi-cooker kan een nieuw verlangen om te koken aanwakkeren en een beginner er als een culinair genie laten uitzien. Het kan op elk oppervlak worden gebruikt, en de mogelijkheid om verschillende kookstanden in te stellen kan zelfs ongewenste rommel op aanrechten voorkomen. Met een multi-cooker hoeft u zich geen zorgen te maken over ongelijkmatig koken.

Snelkookpan

Een snelkookpan is een apparaat waarmee voedsel onder hoge druk wordt gestoomd. Het is perfect voor het stoven van vlees. Gezien het elektriciteitsverbruik van alledaagse keukenapparatuur, bespaart een snelkookpan tot 90% van de energie die nodig is om een pot water te koken. Het is waar dat hoe langer je voedsel kookt, hoe minder goedheid en smaak behouden blijft. Dus hoe sneller het kookt, hoe meer voedingsstoffen je uit je voedsel kunt halen. En omdat een snelkookpan een zeer hoge temperatuur kan bereiken, is hij in staat schadelijke bacteriën te elimineren.

Conclusie

Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat de functionaliteit van de multi-cooker die van de snelkookpan overtreft. Dit betekent niet dat de snelkookpan niet kan concurreren, maar voor de gemiddelde prijs van de twee apparaten zal een multikookpan altijd de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden.

De verschillende merken multi-cookers

Naar onze mening zijn de beste merken van multi-cookers in 2022:

Tefal

Tefal is een Franse fabrikant van keukengerei en kleine apparaten die tot de Groupe SEB behoort. Tefal is actief in 120 landen en heeft als missie ingenieuze producten aan te bieden die koken gemakkelijker en aangenamer maken. Tefal multi-cookers bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en een slimmere benadering van koken.

Instant Pot

Instant Pot is een zeer populair merk van instapmodel/middenklasse Instant Pot. Het is ook het merk achter de apparaten die bekend staan als “multi-cookers”. Dit betekent dat het merk een ongeëvenaarde expertise heeft op het gebied van multi-cookers.

Ninja Foodi

Ninja is een van de vele huishoudelijke merken ontwikkeld door SharkNinja Operating LLC, een pionier op het gebied van kleine apparaten en schoonmaakoplossingen. Vandaag de dag heeft Ninja een aanzienlijk marktaandeel in de huishoudapparatuurindustrie verworven, mede dankzij het succes van zijn Ninja Foodi en Ninja Foodi Max multikookpannen. De producten van Ninja zijn van uitstekende kwaliteit.

Moulinex

Het Franse merk Moulinex, dat bekend staat om zijn kwaliteitsproducten, slaagt er altijd in om veel huishoudelijke apparaten in online vergelijkingen te plaatsen. Het werd opgericht in 1937 en maakt nu deel uit van de SEB-groep. Moulinex onderscheidt zich van andere fabrikanten door zijn innovatieve en betaalbare multicookers.

Cuisinart

Cuisinart is een Amerikaans apparatenmerk dat in 1970 werd opgericht. Haar missie is om van koken een kunst te maken die voor iedereen toegankelijk is. Wij waarderen vooral de technologie die in hun multi-cookers zit.

Hoeveel kost een multi-cooker?

Onderstaand schema zal u helpen een idee te krijgen van de gebruikelijke prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op prijsklassen.

  • Instapniveau: 70 tot 180 euro
  • Middenklasse: 180 tot 380 euro
  • Topklasse: meer dan €380

Wat zijn de andere alternatieven voor de multi-cooker?

Er zijn andere kooktoestellen die vergelijkbaar zijn met de multi-cooker en die ook verschillende bereidingen kunnen maken, maar zonder dezelfde prestaties als de multi-cooker.

Van deze machines kunnen we de snelkookpan noemen die we zojuist hebben gezien, met twee hoofdfuncties, namelijk onder druk koken en stomen. Daarnaast is er ook nog de stoomoven, die eveneens een elektrisch kookgerei is en uitsluitend wordt gebruikt om voedsel te stomen. Hoewel dit toestel slechts één kookstand heeft, heeft het het voordeel dat het één of meer standen heeft die geschikt zijn voor verschillende soorten voedsel die gekookt moeten worden.

Ten slotte komt de keukenmachine waarschijnlijk het dichtst in de buurt van een multikoker, aangezien hij verschillende bereidingsprogramma’s heeft, hoewel zijn voornaamste functies kneden, mengen, hakken, mengen, malen, raspen en hakken zijn. Bovendien biedt deze moderne machine de mogelijkheid om gerechten te koken of te stomen, te bruinen, te sudderen, warm te houden of opnieuw op te warmen.

Waarom is de multi-cooker in onze keukens verschenen?

Evolutie van ons keukengerei

koken met potten en pannen
Voor het koken van alledaagse gerechten zijn doorgaans verschillende keukengereedschappen nodig. Of het nu gaat om het bereiden of het koken van voedsel, elk gereedschap moet worden aangepast aan het recept en de bereidingswijze die u wenst te gebruiken. Voor dit doel is het gebruik van een groentesnijder, rasp, mixer, blender, snijmachine en andere hulpmiddelen altijd nuttig geweest.

Hetzelfde geldt voor het gebruik van een koekenpan voor het bruinen of bakken van groenten, een pan voor het koken van rijst, stoofpotten of soep, een snelkookpan voor het sudderen van vlees, een stoomoven voor het koken van vis, een oven voor het laten rijzen van deeg en het bakken van gebak of een friteuse voor het frituren van donuts, en vele andere. Sinds de eerste elektrische rijstkoker in 1950 in Japan verscheen, zijn de huishoudelijke apparaten voor het koken steeds verder geëvolueerd om ons dagelijks leven gemakkelijker te maken.

De opkomst van een nieuw multifunctioneel apparaat: de multikoker

bereiden van multicooker gerechten
Na enkele jaren van ontwikkeling heeft de rijstkoker zich ontwikkeld tot een multifunctioneel apparaat: de intelligente multikoker. De multi-cooker is in feite de robot van de moderne tijd, en is onmisbaar geworden voor alle gezinnen. Het bespaart tijd bij het bereiden van heerlijke maaltijden. Wat wil je nog meer?

Er zijn veel verschillende versies van de keukenmachine en hun functionaliteit kan van model tot model verschillen, net als hun capaciteit, vermogen, praktische bruikbaarheid, ontwerp en prijs. Het beste multifunctionele fornuis wordt echter bepaald door de behoeften van elke gebruiker en kan dus een goedkoop, high-end of uitstekend geprijsd apparaat zijn. In ieder geval is het alles-in-één fornuis de ideale metgezel in de keuken, omdat het iedereen in staat stelt diverse hartige of zoete recepten tot een goed einde te brengen, zonder een professional op culinair gebied te zijn.

Hoe werkt een multi-cooker?

cookeo multi-cooker zoete recepten
Het gebruik van een elektrische multi-cooker is zo eenvoudig dat iedereen ermee kan beginnen koken zonder een kookcursus te hebben gevolgd. In feite is het een slimme machine die is ontworpen om beginners te helpen op een comfortabele en gemakkelijke manier een verscheidenheid aan gerechten te bereiden. Het enige wat je hoeft te doen is een recept kiezen waar je van wilt genieten.

Koop en bereid vervolgens de benodigde ingrediënten en doe ze in de kom, zonder te vergeten het deksel te sluiten. Kies op het bedieningspaneel het juiste kookprogramma en start de bereiding. In de automatische stand hoeft u niets in te stellen, omdat de kooktijd en -temperatuur al geautomatiseerd zijn. U kunt echter ook kiezen voor de handmatige modus en uw eigen recepten aanpassen, een zeer praktische functie voor wie graag nieuwe gerechten creëert.

Welke soorten recepten kunnen in de multi-cooker worden gemaakt?

Al onze dagelijkse gerechten

voorbereiding dessert metgezel robot
De multi-cooker maakt eigenlijk alle gerechten die we gewend zijn in een pot, pan of snelkookpan te bereiden, d.w.z. alledaagse gerechten. En omdat we het voordeel hebben dat we deze alles-in-één keukenmachine kunnen gebruiken, hoeven we deze traditionele hulpmiddelen niet meer tevoorschijn te halen.

Lees ook:   Klarstein Vaatwasser / afwasmachine kopen, Kenmerken & Aanbiedingen

Met een programmeerbare snelkookpan is het veel gemakkelijker om rijst te koken, net als pasta en soepen. Maar dat is niet alles, want het vervangt ook de slow cooker, zodat we traditionele gerechten kunnen sudderen of stoofpotten kunnen maken. Dit zijn over het algemeen eenvoudige gerechten die heel vaak worden gekookt en die niet veel vaardigheid vereisen, maar toch in één apparaat kunnen worden bereid zonder dat men zich zorgen hoeft te maken over het resultaat.

Het stelt ons ook in staat recepten te bereiden die we niet gewoon zijn te bereiden, gewoon omdat we ze niet onder de knie hebben of er geen tijd voor hebben. Dat is het hele punt van zo’n investering, je wint er tijd en plezier mee!

Recepten voorgeprogrammeerd op de machine

Er zijn niet minder dan 5 voorgeprogrammeerde programma’s op een intelligente snelkookpan. Andere machines bieden zelfs tot 50 geïntegreerde recepten, waarbij de kooktijd en -temperatuur al geautomatiseerd zijn.

Of het nu om koken of bakken gaat, de voorgeprogrammeerde recepten op een multifunctioneel fornuis zorgen voor heerlijke gerechten.

Ze maken het mogelijk om perfect gestoomd voedsel te bereiden, zoals zeevruchten, bruin vlees, groenten, beignets te bakken, brood te bakken, te braden, yoghurt te maken, taarten te bakken of brooddeeg te laten rijzen.

Receptenboeken

moulinex connected multicooker
De meeste multicookers worden geleverd met een receptenboek of een mobiele of tabletapplicatie. Deze verschillende soorten gerechten zullen u helpen de voor elke bereiding benodigde ingrediënten beter voor te bereiden, vooral omdat de kooktijd en de temperatuur reeds zijn vermeld.

Het is aan u om het zoete of hartige gerecht te kiezen dat u wilt bereiden en de hoeveelheid ingrediënten aan te passen aan het aantal gasten. De multifunctionele keukenmachine kookt het volgens uw instellingen.

In de boeken en toepassingen vindt u recepten voor pizza, risotto, vlees, groenten, voorgerechten, schotels en diverse desserts. En alsof dat nog niet genoeg is, kunt u ook een boek krijgen met recepten voor Europese, Franse, Aziatische, Marokkaanse en andere specialiteiten.

Hoe maak je een multicooker schoon?

De andere bijzondere eigenschap van de multi-cooker is ongetwijfeld het gemak waarmee hij kan worden schoongemaakt!

Het opruimen van een stapel potten en pannen na het bereiden van een goede maaltijd is voorbij. Het schoonmaken van een alles-in-één snelkookpan is snel en gemakkelijk.
Het enige wat u hoeft te doen is de pan uit de pan te halen na het serveren van uw maaltijd, en het is het enige wat u hoeft schoon te maken! (O ja, ik vergeet de messen, de snijplank en het andere keukengerei dat u hebt gebruikt om het eten te bereiden, maar op de een of andere manier, multicooker of niet, moet u ze toch schoonmaken…)
Plus, weet je wat? De meeste kookpotten zijn vaatwasmachinebestendig, dus wat wil je nog meer!
Wij waarschuwen u echter om niet te vergeten het deksel schoon te maken, dat vuil kan worden door spatten of condensatie, en ook de buitenkant, vooral het bedieningspaneel, dat na verloop van tijd snel vuil kan worden. Maar voor dit, een eenvoudige doek of een kleine spons en de truc is gedaan.

Tips

Wat niet te koken in een multi-cooker

Multi-cookers kunnen bijna elk voedsel bereiden, maar sommige zijn niet geschikt voor de vochtige, hogedrukomgeving die deze apparaten creëren. Een multi-cooker zal niet goed werken voor gerechten die op droge hitte garen. Je hebt veel vloeistof nodig om je eten in de pan onder druk te zetten. Droog serviesgoed komt daardoor niet onder druk te staan en zal niet goed gaar worden. Veel voedingsmiddelen die als delicaat of teer worden beschouwd, zijn niet bestand tegen de stoom en druk van een multi-cooker.

Voorkom dat uw voedsel aanbrandt

Wanneer u uw multi-cooker als snelkookpan gebruikt, moet u bedenken dat het bij snelkoken om stoom gaat en voor stoom is water nodig. Als er weinig water is, zal uw voedsel aanbranden, zo simpel is het, net als de oplossing, namelijk ervoor zorgen dat u veel water gebruikt. Beknibbel niet op water, vooral niet als het de eerste keer is dat je een multi-cooker gebruikt.

Melk of kaas niet onder druk koken

Zuivelproducten zoals melk of kaas kunnen onder druk in een multi-cooker schuimen en verbranden. Voeg ze toe aan het gerecht nadat u het onder druk hebt gekookt. Hetzelfde geldt voor alle soorten verdikkingsmiddelen, die kunnen worden toegevoegd nadat uw soep of stoofpot is gekookt.

Respecteer de maximale vullijn van de pan

Overtollige vloeistof kan uit het ontluchtingsventiel lopen, vooral wanneer u onder druk kookt, dus ga nooit over de maximale vulstreep. Laat ook ruimte voor uitbreiding. Granen, bonen en ander droog voedsel absorberen vocht tijdens het koken, dus vul de pan niet meer dan tot de helft als u dit soort voedsel kookt.

Maak je eten eerst bruin

De multi-cooker gebruikt vochtige warmte, dus bruin of dichtgeschroeid vlees en groenten vóór het snelkoken voor een diepere smaak.

FAQ

Hoe gebruik ik een snelkookpan?
De meeste multi-cookers hebben voorgeprogrammeerde programma’s waarmee u met één druk op de knop een bepaald soort gerecht kunt bereiden. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken, zelfs als u geen grote kok bent. In de meeste gevallen is een zekere leercurve vereist. Raadpleeg altijd de instructies en aanbevelingen van de fabrikant voordat u met een multi-cooker gaat koken.

Wat kun je koken in een multi-cooker?
U kunt alles koken, inclusief vlees, groenten, rijst, sommige multi-cookers kunnen ook cakes en desserts maken. In een multi-cooker kan je zowat alles klaarmaken, en als het merk dat je kiest een receptenboek bevat (wat bij de meeste het geval is), zou dat moeten helpen.

Kun je pasta koken in een multi-cooker?
Voedingsmiddelen zoals noedels, spaghetti, parelgort, macaroni en veenbessen kunnen schuimen, barsten en het vrijkomen van stoom belemmeren. Er is echter een betrouwbare manier om pasta in een snelkookpan te koken. Doe eerst de gedroogde pasta in de pot en voeg water toe tot het de pasta net bedekt. Sluit vervolgens het deksel en stel de snelkookpan handmatig in om de pasta onder lage druk te koken gedurende de helft van de aanbevolen tijd die op de verpakking staat.

Hoe maak ik een multi-cooker schoon?
Indien u over een afwasmachine beschikt en de onderhoudsinstructies van de fabrikant van uw multicooker niet anders vermelden, kunt u de afneembare onderdelen van uw multicooker in de afwasmachine wassen. Wij zullen u echter ook uitleggen hoe u het hele toestel met de hand kunt schoonmaken. U hebt nodig: een mild afwasmiddel, warm water, een schrobber (of een oude tandenborstel), een doek en een microvezelspons en gedistilleerde witte azijn in een spuitfles.

Hier is hoe je het moet doen:

  • Trek de stekker uit het stopcontact.
  • Verwijder alle verwijderbare instrumenten, inclusief de pan.
  • Gebruik de borstel om opgedroogd voedsel uit de hoekjes en gaatjes buiten het fornuis te verwijderen.
  • Besprenkel een schone microvezeldoek lichtjes met azijn en veeg er de buitenkant van de multi-cooker mee af.
  • Verwijder eventuele vlekken met een droge microvezeldoek.
  • Meng een paar druppels afwasmiddel met warm water in de gootsteen.
  • Was de afneembare onderdelen van uw multikoker met de hand met zeepwater en een spons of microvezeldoek.
  • Was het deksel van de snelkookpan op dezelfde manier als voorheen.
  • Poets het deksel en alle andere onderdelen van de multi-cooker met een droge microvezeldoek om krassen te voorkomen.