Roestvrij staal met extravagante uitstraling: Franke verfijnt werkbladen met kruisafwerking

Het is niet voor niets dat roestvrij staal zich heeft gevestigd als een materiaal voor professionele keukens: als je eenmaal je liefde voor roestvrij staal hebt ontdekt, wil je het niet missen in de keuken. Geen enkel ander materiaal in de keuken is zo robuust, gemakkelijk schoon te maken en hygiënisch. Maar roestvrij staal kan veel meer: het materiaal stelt ook esthetische normen – vooral wanneer de gootsteen en het werkblad naadloos in elkaar overlopen. Het Franke Designatelier produceert hoogwaardige PureSteel werkbladen individueel op maat, hun oppervlakteafwerking maakt elk paneel uniek. Zo ook de nieuwe Cross Finish, die je keuken een adembenemend extravagante uitstraling geeft.

Roestvrij staal – een materiaal om verliefd op te worden

Keukenkraan, werkblad en spoelbak van hetzelfde materiaal – bij Franke is dit geen enkel probleem. Het Zwitserse bedrijf is al lange tijd een ervaren specialist in roestvrij staal en voldoet met zijn diverse producten aan dienovereenkomstig hoge technische en kwaliteitseisen.. Het bijzondere van roestvrij staal zijn de eigenschappen. Roestvrij staal is extreem robuust, recyclebaar en duurzaam. Allemaal argumenten die ook vanuit duurzaamheidsoogpunt overtuigend zijn.

Roestvrij staal is niet alleen robuust, gemakkelijk schoon te maken en hygiënisch – het zet ook nobele accenten in de keuken. Foto: Franke

Roestvrij staal is niet alleen robuust, gemakkelijk schoon te maken en hygiënisch – het zet ook nobele accenten in de keuken. Foto: Franke

Cross Finish van Franke: Extravagant cross-cut ontwerp

De PureSteel werkbladen van roestvrij staal van Franke worden individueel op maat gemaakt volgens uw behoeften. Met het nieuwe cross-cut ontwerp geeft Franke het oppervlak een verfijnde, iriserende uitstraling. Voor de extravagante kruisafwerking wordt de plaat eerst in de lengterichting geschuurd en vervolgens breed en vervolgens geborsteld. Dit resulteert in een glad en aangenaam zacht gevoel ondanks het grove slijppatroon. Het discrete patroon is niet alleen mooi, maar ook praktisch: Omdat kleine krasjes niet merkbaar zijn in het adembenemende totaalplaatje.

Het Franke Designatelier verfijnt nu ook hoogwaardige PureSteel werkbladen met de extravagante Cross Finish.

Het Franke Designatelier verfijnt nu ook hoogwaardige PureSteel werkbladen met de extravagante Cross Finish. Foto: Franke

In het oppervlak geeft de kruisafwerking een verfijnde iriserende uitstraling. Het paneel wordt eerst in de lengterichting geslepen, dan breed en dan geborsteld. Dit resulteert in een glad en aangenaam zacht gevoel.

In het oppervlak geeft de kruisafwerking een verfijnde iriserende uitstraling. Het paneel wordt eerst in de lengterichting geslepen, dan breed en dan geborsteld. Dit resulteert in een glad en aangenaam zacht gevoel. Foto: Franke

Alternatieve oppervlakteafwerkingen voor elke smaak

Naast de Cross Finish kan het oppervlak ook op andere manieren verfijnd worden: bijvoorbeeld met de hard verchroomde en stralend glanzende Diamond Finish, de smoothed Crystal Finish, een natural Nature Finish of een Pearl Finish, een waterafstotende speciale coating met anti-vingerafdruk effect.

Lees ook:   Wat is het beste WMF bestek?

Roestvrijstalen werkbladen voor elke keuken

De hoogwaardige PureSteel werkbladen zijn verkrijgbaar in drie verschillende diktes. Je hebt de keuze tussen 4, 6 en 8 millimeter. Tegelijkertijd kunnen zelfs zeer grote afmetingen worden gerealiseerd: breedtes tot 1,90 m (1,4 m bij 4 mm dikte) en lengtes tot 3,90 m zijn mogelijk. In het Zwitserse Aarburg snijdt Franke Designatelier elk werkblad op maat – met millimeterprecisie met behulp van lasertechnologie en met geschikte uitsparingen, bijvoorbeeld voor inbouwkookzones. De geïntegreerde bassins en spoelbakken worden met de hand gelast. Omdat de massieve platen op de onderbouw worden geplaatst, lijken ze op het lichaam te zweven. Met de bijpassende rvs fitting kunnen uit één hand prachtige designconcepten worden gecreëerd. Zo begint de liefde voor het leven.

Meer informatie over Franke