Bauknecht oven foutmelding F03: Wat te doen?

Bauknecht oven foutmelding

Al in de eerste jaren van de naoorlogse periode produceerde het bedrijf Bauknecht, opgericht in 1919, de eerste huishoudelijke apparaten. Vanwege hun betrouwbaarheid zijn de koelkasten, vaatwassers, wasmachines, kookplaten en ovens erg populair in huishoudens. Natuurlijk ervaren deze huishoudelijke apparaten ook van tijd tot tijd verschillende foutmeldingen. Wat moet ik doen als in een Bauknecht oven de foutmelding F03 staat?

Het loskoppelen van de stroomvoorziening kan fungeren als een reset wanneer u foutbericht F03 ontvangt

Als de Bauknecht-oven het bericht F03 weergeeft, verwijst dit naar een fout in de voedingseenheid. De fabrikant verwijst naar deze foutmelding als “Steenbok niet correct geconfigureerd” of “Steenbok moet worden vervangen”. Deze krachtbron is een printplaat die verschillende functies van de oven bestuurt. Voor een nieuwe configuratie of voor een reset wordt de oven enkele minuten losgekoppeld van de voeding. Als de voeding wordt geleverd door een stekker, moet u deze eruit trekken. Bij een directe aansluiting worden de zekeringen van het huishoudelijke apparaat uitgeschakeld. Dit kan via de gemarkeerde F-schakelaars in uw zekeringkast. Na het uitschakelen van de zekeringen worden alle functietoetsen van de oven ingeschakeld om de mogelijke reststroom uit de leidingen van de oven te verwijderen. Na een korte wachttijd kunt u de zekeringen weer inschakelen of de stekker weer aansluiten. Als het bord niet beschadigd is, mag de foutmelding F03 niet meer op het display worden weergegeven. Uw Bauknecht oven werkt dus weer zonder beperkingen.

In sommige gevallen helpt vaak alleen de vervanging van de krachtbron

Als de foutmelding F03 blijft oplichten in het display van uw oven, moet u een technicus inhuren die gespecialiseerd is in het repareren van Bauknecht huishoudelijke apparaten. Het is zeer waarschijnlijk dat de krachtbron schade heeft en moet worden vervangen. Door het bord te meten, kan de technicus precies bepalen of er een storing is. Het vervangen van de power unit is meestal mogelijk in uw keuken. De technicus maakt de verbindingen van de krachtbron en de schroeven van het bevestigingsmiddel los. De oven hoeft niet gerepareerd te worden. Als het een ouder huishoudelijk apparaat is, moet u natuurlijk overwegen of het vervangen van de krachtbron de moeite waard is of dat u een nieuwe Bauknecht-oven koopt.

Lees ook:   Pompoensoep met kip

nv-auteur-afbeelding

Olivia

Olivia is vanaf het begin keukenzoekerredacteur en heeft oog voor de nieuwste inrichtingstrends, apparaten en materialen. Ook brengt ze thuis veel tijd door in de keuken. Koken betekent voor haar ontspanning, genieten en levensvreugde.