Natuurlijke manieren om van duizendpoten af te komen

Veel mensen hebben zich afgevraagd of er natuurlijke manieren zijn om van duizendpoten af te komen.

Natuurlijk, het laatste wat je zou willen is om deze griezelige wezens op de loer te vinden in je huis. Deze duizendpoten gedijen goed in primaire ruimtes zoals je badkamer, kelder of tuin.

Maar omdat insecticiden op chemische basis giftig zijn voor je huisdieren en kinderen, zijn we nu op zoek naar betere natuurlijke alternatieven.

Dus, als je je afvraagt wat deze benaderingen zijn, dan ben je hier aan het juiste adres. Hier bespreken we de beste natuurlijke manieren om ervoor te zorgen dat je huis duizendpoot-vrij is.

Wat trekt duizendpoten aan?

Duizendpoten komen je huis meestal niet binnen als je het regelmatig onderhoudt en schoonmaakt. Maar als je huis de dingen biedt waar ze van houden, dan is de kans groot dat je een duizendpotenplaag krijgt.

Hieronder volgt een lijst van de dingen die duizendpoten je huis in jagen.

Vocht

Duizendpoten gedijen graag op plaatsen met overtollig vocht. Omdat dit ongedierte niet in staat is om water vast te houden, is hun eerste instinct op zoek te gaan naar natte bronnen om in leven te blijven.

Je ziet ze meestal in vochtige ruimtes, zoals je keuken, kelder, en natuurlijk je badkamers.

Ongedierte

Als je al eerder te maken hebt gehad met een ongedierteplaag, dan is het beter om je nu voor te bereiden, want ook jij loopt het risico dat duizendpoten je huis bezoeken.

Deze vleesetende dieren voeden zich met insecten met een zacht lichaam en geleedpotigen, waaronder kakkerlakken, spinnen en wormen.

Schuilplaats

Om gehydrateerd en in leven te blijven, zoeken duizendpoten meestal schuilplaatsen die hen in staat stellen verborgen te blijven voor mensen en de zon.

Enkele van de gebruikelijke plaatsen waar ze zich kunnen verbergen zijn begroeiingen, houtstapels, bladafval, en zelfs voorwerpen of gereedschap dat buiten op het gras wordt achtergelaten.

Zijn er natuurlijke manieren om van huisduizendpoten af te komen?

Duizendpoten komen je huis binnen via kieren of gaten. Bovendien kunnen ze ook binnenkomen via ruimtes rond je ramen en deuren.

Lees ook:   Mini quiches met groenten

Hierdoor vertrouwen mensen meestal op chemische sprays die schadelijke stoffen zoals pyrethroïden bevatten.

Hoewel ze effectief zijn in het elimineren van deze beestjes, kunnen ze de gezondheid van uw gezin schaden.

Wat zijn de beste natuurlijke manieren om van duizendpoten af te komen?

natuurlijke manieren om zich te ontdoen van huis duizendpoten

Als u deze kleine beestjes in uw huizen ziet schuilen, zorg er dan voor dat u ze onmiddellijk elimineert.

Maak je geen zorgen, want er zijn betere alternatieven voor de gebruikelijke insectenmist en -sprays op chemische basis.

Met deze benaderingen hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de gezondheid van uw gezin en huisdier.

Hieronder staan top natuurlijke manieren:

1. Cayennepeper

Cayennepeper bevat stoffen zoals capsaïcine die op natuurlijke wijze insecten kunnen afweren. Ongedierte zoals duizendpoten associëren de vurige sensatie van deze stof met gevaar.

Dus, hun eerste instinct is om weg te blijven van deze natuurlijke barrière wanneer ze kunnen.

Om te voorkomen dat deze wezens uw huis binnenkomen, moet u een laagje cayennepeper op de ingangen van uw huis leggen.

Los hiervan kunt u gemakkelijk cayennepeper vinden in uw plaatselijke kruidenier voor een betaalbare prijs. Houd gewoon uw huisdieren en kinderen uit de buurt van deze insectenbarrière.

2. Kaneel

Een ander huishoudelijk ingrediënt dat je kunt gebruiken om duizendpoten te weren is kaneel. Dit product heeft een robuuste en uitgesproken geur die deze beestjes proberen te vermijden.

Dus kaneel strooien rond de ruimtes tussen je ramen, patio’s en deuren zal effectieve resultaten opleveren.

3. Ontvochtiger

Duizendpoten houden van vochtige ruimtes, dus een manier om van ze af te komen is het aanschaffen van een ontvochtiger. U kunt ook een afzuigventilator in uw badkamer gebruiken om het vocht in de ruimte te verminderen.

Maar naast het elimineren van duizendpoten, zal deze aanpak ook ander ongedierte in huis zoals kakkerlakken en mieren verminderen.

4. Kleverige vallen

Kleefvallen zijn ook een effectieve manier om van deze beestjes en het ongedierte dat ze eten af te komen.

Lees ook:   Spanakopita

Plaats ze gewoon rond uw huis of op vochtige en donkere plaatsen waar u denkt dat dit ongedierte zich schuilhoudt.

Je kunt deze plakvallen moeiteloos in de supermarkt krijgen. Maar als je niet genoeg tijd hebt om naar de winkel te gaan, kun je ze zelf thuis maken.

Hier is een snelle handleiding voor onze DIY lijmval.

Maak je zelfgemaakte lijmval

Om je zelfgemaakte kleefval te maken, moet je water en maïsstroop in een grote pan aan de kook brengen. Zodra het mengsel een pasta is geworden, knip je felgekleurd bouwpapier in vierkanten of rechthoeken.

De volgende stap is om de pasta op één kant van je bouwpapier te kwasten. Je kunt hiervoor een kleine verfkwast gebruiken. Plaats ten slotte je DIY plakvallen rond je huis.

5. Afwasmiddel Spray

Een andere DIY aanpak om duizendpoten in je huis te elimineren is het maken van een afwasmiddel spray.

Je zult deze methode handig vinden omdat de enige ingrediënten afwasmiddel en water zijn. Meng gewoon zeep met water en doe het mengsel in een spuitfles.

Schud de fles voorzichtig en begin te spuiten. Deze spray zal de was en oliën op deze duizendpoten verwijderen, wat uitdroging en uiteindelijk hun dood veroorzaakt.

6. Alcoholspray

Naast afwasmiddel spray kun je ook een DIY alcohol spray maken met een paar materialen thuis. Giet gewoon alcohol en water in een spuitfles.

De volgende stap is om de fles voorzichtig te schudden en direct over de duizendpoten te spuiten.

7. Boorzuur

Een van de meest effectieve manieren om duizendpotenplagen thuis te elimineren is door gebruik te maken van boorzuur.

Het enige wat je nodig hebt is dit poeder rond je huis te strooien. Maak je geen zorgen, want dit product is niet giftig voor je huisdieren en kinderen.

8. Etherische oliën

Duizendpoten zijn gevoelig voor robuuste en uitgesproken geuren. Het gebruik van bepaalde essentiële oliën is dus een andere effectieve maar natuurlijke manier om ze uit te schakelen.

Lees ook:   Surinaamse roti met kip

Deze omvatten cederolie, pepermuntolie, of neemolie.

U kunt sprays maken door elk van deze essentiële oliën te mengen met water.

Maar je kunt ook een afweerstation maken door een pot met deze producten te vullen en ze bij de ingangen van je huis te zetten.

9. Diatomeeënaarde

Ten slotte kan het strooien van diatomeeënaarde rond uw huis ook van deze kleine kruipers afkomen. Net als boorzuur en cayennepeper is het ook niet giftig en veroorzaakt het geen schade aan uw huisdieren en kinderen.

Hoe duizendpoten vermijden in de toekomst?

Na het wegwerken van deze beestjes in je huis, is het volgende wat je zou willen ze voorgoed uit je huis te krijgen. Maar om dit te doen, moet je de dingen elimineren die hen aantrekken.

Verwijder bronnen van vocht

De meest cruciale maatregel is het verwijderen van de bronnen van vocht in uw huis. Zorg ervoor dat u thuis geen lekkages heeft en dat uw kelder, keuken en badkamers droog zijn.

Het onderhouden van je dakgoot en het voorkomen van wildgroei kan dit ongedierte ook verdrijven.

Onderhoud uw huis en tuin

Daarnaast is het schoonhouden van je huis van ongedierte waar duizendpoten zich mee voeden een andere manier om te voorkomen dat ze je huis binnenkomen.

Het afdichten van scheuren, gaten en kieren op de fundering van uw huis kan ook deze plagen verminderen.

Plaats bovendien uw houtstapels en compostbakken zo ver mogelijk. Vergeet ten slotte niet om rommel, speelgoed of gereedschap uit uw tuin te verwijderen.

Plaats ze in plaats daarvan in hun bijbehorende opslag.

Inpakken!

Als uw huis de juiste hoeveelheid vocht en een voedselbron voor duizendpoten biedt, zult u waarschijnlijk een plaag krijgen.

Maar naast chemische insecticiden zijn er veel natuurlijke manieren om van duizendpoten af te komen.

Lees Volgende: Kun je Freezer burned garnalen eten?