De lamszalm is een heel bijzonder vlees dat uit de karbonade streng wordt gesneden. Het vlees komt uit de minder gestreste kernspier van het lam en is bijzonder mals. Na het schroeien moet de lamzalm in de oven worden geplaatst. Welke kerntemperatuur is ideaal voor lamzalm?
De kerntemperatuur wordt gemeten op het dikste punt van de lamzalm
De lamszalmen zijn Gewassen en met keukenpapier licht gedroogd. Het vlees wordt vervolgens behandeld met Zout en Peper Gekruide.
Voordat de lamzalm de Oven Ze worden heet in de pan in Botervet zachtjes geroosterd. De tijd voor schroeien is 3 tot 5 minuten. Kort voor het einde werd een Teentje knoflook, rozemarijn en Takjes tijm naar het.
De lamzalm komt dan naar 200 °C in een Glazen braadpan in de oven. De lamszalmen zijn lichtroze bij een kerntemperatuur van 60 °C tot 62 °C. Voor het meten is de Vleesthermometers in het dikste deel van de lamzalm.
Als het vlees gaar is, komt het uit de oven en moet het nog Rust 10 minuten. Gedurende deze tijd heeft de Vleessappen van lamsvlees en het is mals en sappig.
Bij 80 °C kan lamszalm ook worden bereikt met de low-cooking methode
De lamszalm kan ook in de oven worden gebruikt met de Lage kookmethode voorbereiden. Het vlees is bereid, gebakken en komt dan in een flat, ovenvaste vorm gemaakt van porselein of keramiek.
De oven is ingesteld op een temperatuur van 80 °C voorverwarmd. Met de low-cooking methode moet u niet vertrouwen op de temperatuur Weergave van de oven verlaten.
Het bakken van lamszalm is erg moeilijk in te delen in termen van tijd. U moet de Kern zoals bij normaal koken. Haal dan de lamzalm uit de oven en laat het vlees staan. rusten.
Op de grill wordt het lamsvlees relatief snel bereid
Lamzalm slaagt zeer snel op een Houtskool- of Gasgrill. Het gekruide vlees wordt behandeld op de directe warmte van elke kant ongeveer 3 minuten gebakken.
De lamzalmen zijn dan Gereserveerd en klaar gekookt. Ook in het geval van deze stukken vlees is de Kern op ongeveer 60 °C liegen.
Wanneer de kerntemperatuur is bereikt, komt het vlees van de grill en moet het ook ongeveer Rust 10 minuten. De lamzalm, die ongeveer 350 tot 400 gram weegt, wordt ongeveer na rust 3 cm dikke schijven gesneden en geserveerd.