Geen deuken meer – 7 ideeën voor keukens met schuine plafonds

Wie zegt dat schuine daken een ruimtelijk probleem zijn? Welnu, als het meubilair ongunstig is gepositioneerd, zijn deuken op het hoofd programma. Eigenlijk zijn schuine plafonds een nachtmerrie, vooral voor lange mensen. Maar hoe los je problemen op? Door ze niet als problemen te zien, maar als kansen. Laten we dus aannemen dat schuine daken een optische verrijking zijn die vrij praktisch kan worden gebruikt. In het volgende artikel een paar ideeën en tips.

7 ideeën voor keukens met schuine plafonds

Het is erg belangrijk voor ruimtes met schuine plafonds om optimaal gebruik te maken van de ruimte, om het meubilair laag te houden, om de functionaliteit in gedachten te houden en om de helling als een welkome attractie te beschouwen.

1. Planken

Planken kunnen direct aan het schuine dak worden bevestigd, die bijvoorbeeld glazen, vazen, keukengerei, kruiden of mooie roestvrijstalen potten dragen. Of zelfs een paar kookboeken – samen met Kants kritiek op de zuivere rede. Dit ziet er niet alleen geweldig uit, maar lijkt ook erg intellectueel.

2. Kasten

Ook bovenkasten kunnen gebruik maken van het schuine plafond. Als de kasten op de muur zijn gemonteerd die naar het schuine dak leidt, kunnen de kasten worden besteld en gemonteerd zodat ze gelijk met de helling zijn – dit is modern en slim.

3. Zitplaatsen

De perfecte oplossing is een stoel onder het schuine dak. Het liefst een bankje en geen stoelen. Want als je aan tafel eet, zit je toch. Het schuine dak is dus geen probleem, maar een bijzonder, optisch accent. Snel opstaan moet zoveel mogelijk worden vermeden.

Lees ook:   Wat Doet Rijst Met Darmwandcellen Hond? (Correct answer)

4. Eilanden

Als de keuken twee schuine plafonds heeft, is het moeilijk om daar te koken. De beste oplossing is een eiland in het midden van de kamer, dat zowel kachel, gootsteen als werkbladen draagt. En dat ziet er niet alleen eigentijds uit, maar is ook praktisch.

5. Ramen en licht

Als de dakhelling een raam bevat of zelfs een raamfront is, dan moet dit vrij worden gehouden. Als de ruimte in de keuken het toelaat, laat de dakhelling dan gewoon zien als een visueel en individueel accent. Geen franje. Lichteffecten kunnen de kamer er ook groter en comfortabeler uit laten zien.

6. Kleuren

Omdat schuine daken geen probleem zijn, maar een visuele verrijking, moeten ze ook als zodanig worden gewaardeerd. Het schuine dak kan bijvoorbeeld in een heldere en heldere kleur worden geverfd; of de muren die het schuine dak ondersteunen kunnen in een ondoorzichtige kleur worden ontworpen (of zelfs worden voorzien van behang in natuursteenlook, houtlook of patroon), terwijl de dakhelling wit blijft.

7. Werkbladen?

Nu kun je veel geweldige keukens online zien, waar het werkblad en de gootsteen direct onder het schuine dak zijn gemonteerd. Dit ziet er stijlvol uit, maar de praktische bruikbaarheid wordt volledig vergeten. Of je krijgt constant één op de twaalf bij het wassen, spoelen en snijden of je vermijdt dit en verandert langzaam in Quasimodo. Laten we niet vergeten: de gebochelde klokkenluider woonde op de zolder van de Notre Dame. Wedden dat er schuine plafonds waren?

Met deze ideeën kan elke keuken met een schuin dak visueel worden opgewaardeerd en toch zijn functionaliteit behouden. Hoewel dit enige planning en rekenkunde vereist, zal het eindresultaat u vele jaren van vreugde en jaloerse blikken van gasten brengen.

Lees ook:   10 Ninja Blender Smoothie-recepten (met afbeeldingen)

Omslagfoto: METOD keuken; Inter IKEA Systems Bv