Kookplaat afzuigkap vergelijking: BORA Basic of BORA Classic 2.0? Wat is beter?

Als het gaat om keukenplanning, zijn er talloze beslissingen te nemen. Naast het materiaal voor het werkblad, de keukenvorm en de hoogte van het kookeiland is het ook de keuze van de juiste afzuigkap. Klassieke afzuigkappen worden geleidelijk vervangen door kookveldafzuigingen en tafelventilatoren. BORA is bijzonder populair en bekend. Maar BORA afzuigkappen zijn ook verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Daarom hebben we BORA Basic en BORA Classic 2.0 vergeleken en helpen we u bij het kiezen van de juiste kookplaatafzuiging.

Verschil in uiterlijk en structuur

BORA Basic afzuigkap naar beneden - Maultaschen, Foto: Bora Bora

BORA Basic afzuigkap naar beneden – Maultaschen, Foto: BORA

Bij BORA Basic bevindt zich in het midden van de kookplaat een ronde kookplaatafzuiging, die wordt bediend en bediend via een aanraakscherm op de kookplaat. De BORA Basic versie is verkrijgbaar met zowel een conventionele keramische kookplaat als inductie. BORA Classic 2.0 daarentegen is een langwerpige afzuigkap naar beneden in het midden van de kookplaat. De kookplaat met kookplaatventilator kan zowel vlak als met frame worden geïnstalleerd. Bij beide modellen kunt u kiezen tussen circulerende en afvoerlucht.

Prijsverschil

Het bakken van heerlijke burgers is geen probleem voor BORA Classic. Foto: BORA

Het bakken van heerlijke burgers is geen probleem voor BORA Classic 2.0. Foto: BORA

BORA Basic is het goedkopere model en is bedoeld voor kleinere keukens. De prijs voor een BORA Basic kookveldafzuiging ligt rond de 1890 euro of 2.290 euro – afhankelijk van of u kiest voor een BORA Basic afzuigkap met keramische of inductiekookplaat. Bora Classic 2.0 is iets duurder. Voor het “klassieke” model moet je betalen met een prijs van minimaal 4,7oo euro, de inductieversie kost zo’n 400 euro meer.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Visfumet

Volumevergelijking

Foto: BORA

Om te kunnen vergelijken of BORA Basic of BORA Classic 2.0 luider is, moeten het geluidsvermogensniveau en het geluidsdrukniveau worden gebruikt. De twee waarden geven aan hoeveel luchtgeluidsenergie een extractor in alle richtingen naar beneden afgeeft en hoeveel geluid er te horen zou zijn als alleen de afzuigkap in de keuken te horen zou zijn. Als de twee waarden worden vergeleken, wordt duidelijk dat de BORA Basic kookplaatventilator luider is dan zijn broer en zus model BORA Classic 2.0.

Geluidsvermogensniveau Min-Max Geluidsdrukniveau Min-Max
BORA Classic 2.0 41,6 – 63,7 dB(A) 27,5 – 55,1 dB(A)
BORA Basis 55 – 69 dB(A) 43 – 57 dB(A)


Naar de volumevergelijking van alle afzuigkappen naar beneden

Benchmarking

BORA Basic kookveldafzuiging, Foto: BORA

BORA Basic kookveldafzuiging, Foto: BORA

In tegenstelling tot wat mag worden aangenomen, presteert de BORA Basic afzuigkap beter dan de BORA Classic 2.0 kookveldafzuiging in een directe prestatievergelijking. Het goedkopere model heeft een luchtdebiet van 647 m³/h. Het BORA Classic-model heeft daarentegen slechts een vermogen van 565,5 m³/h. De cross-flow is bij beide BORA-modellen gelijk met 4 m/s. In een efficiëntievergelijking kwam de BORA Classic 2.0 echter opnieuw als winnaar uit de bus:

Maximaal luchtdebiet Maximum cross-flow Energie-efficiëntie * Ventilator efficiëntie * Efficiëntie van het vetfilter *
BORA Basis 647 m³/u 4 m/s C D B
BORA Classic 2.0 565,5 m³/h n.v.t A+ Een Een


Voor prestatievergelijking van alle afzuigkappen naar beneden

Conclusie: Wat is beter? BORA Basic of BORA Classic 2.0?

Als u een afzuigkap naar beneden in uw nieuwe keuken wilt hebben, dan wordt u niet slecht geadviseerd met BORA. Of de BORA Basic of BORA Classic 2.0 de juiste kookveldafzuiging voor u is, hangt echter af van uw individuele vereisten. Als u simpelweg geen afzuigkap in uw gezicht wilt hebben en meestal alleen kookt, is de BORA Basic voldoende. Voor grote, open keukens raden we de BORA Classic 2.0 aan vanwege het grotere oppervlak over de hele kookplaat.

Lees ook:   Gnocchi in truffelsaus

Kookveldafzuiging: BORA of Miele? Welke dumpventilator is beter?

BOVind een RA dealer

Als u nog steeds niet zeker weet welke BORA afzuigkap voor u geschikt is, moet u contact opnemen met een BORA-dealer voor meer gedetailleerde informatie. Daar kun je de kookplatenafzuigers vaak live in actie ervaren.

Vind een BORA dealer

Omslagfoto: BORA