Een keuken kopen zonder elektrische apparaten – is het de moeite waard?

Een nieuwe keuken moet goed gepland zijn. Oriëntatie, wanden, vloeren, functionaliteit en uitvoerbaarheid spelen een belangrijke rol. Of je nu een sterrenchef bent of gewoon graag een pizza in de oven zet: meubels en elektrische apparaten moeten individueel op elkaar worden afgestemd. Want wie een fijne keuken heeft, blijft er vaak graag langer dan alleen om te koken en te eten. Natuurlijk is de perfecte keuken een kwestie van geld: welke keukenapparatuur heb je nodig en welke functies moeten ze hebben? Moet de ingerichte keuken worden gekocht met elektrische apparaten of koopt u ze liever apart? Wat zijn de voor- en nadelen van inbouwkeukens met elektrische apparaten en zonder elektrische apparaten?

We zijn niet dom

In brochures van bekende meubelwinkels vind je ongelooflijke keukens tegen ongelooflijke prijzen – zelfs als je al een goede keuken hebt, denk je soms: “Ik moet het absoluut hebben!”. Klinkklare onzin, maar reclame heeft soms zijn effect. Het valt niet uit te sluiten dat je als keukenzoeker graag op zulke verleidingen springt. En als je met de brochure naar de meubelzaak komt, merk je pas dat de prijs alleen geldt voor de kale keuken en dat de elektrische apparaten een flinke toeslag kosten. En tussen ons: De keuken ziet er alleen zo spectaculair uit in combinatie met dit geweldige wandontwerp in de brochure. Nu blijft de vraag: is het de moeite waard om de ingerichte keuken zonder apparaten te kopen?

Keuken met elektrische apparaten

Voordelen

Eén casting, één service, één blik, één prijs. Koop je de hele keuken in een meubelzaak of webshop, dan heb je al alles wat je nodig hebt en heb je niet meer te maken met de selectie van elektrische apparaten.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Wrap met oosterse kip en rode coleslaw

Nadelen

Als u kiest voor de standaardversie, zult u blij zijn met de prijs, maar u krijgt meestal geen topklasse apparaten. En als je graag kookt en een fornuis met veel functies nodig hebt, ben je misschien niet blij met zo’n keuken. Kies je voor de ultra-super-duper-luxe versie van de complete keuken, dan heb je natuurlijk alles wat je hartje begeert – maar je komt ook heel veel geld kwijt.

Keuken zonder elektrische apparaten

Voordelen

Creativiteit en flexibiliteit. Het perfecte fornuis, de juiste oven, de mooie koelkast, de goede vaatwasser, de krachtige afzuigkap. Dit alles kan individueel worden gecombineerd met de kasten en garandeert alleen dan de perfecte uitstraling en functionaliteit voor elke professionele en recreatieve chef-kok. Maar het laat ook een groot potentieel voor koopjes open.

Koop goedkope elektrische apparaten online

Nadelen

Meten en rekenen. Het perfecte fornuis kan (on)graag te groot of te klein zijn, de koelkast optisch niet compatibel met de kasten en de vaatwasser niet gelijk met de kitchenette. Er moet dus een metermaat komen en de afzonderlijke elementen kunnen worden aangepast aan de millimeter. Voor singles stress, voor koppels vaak tastbare ruzie.

Resultaat

Nogmaals, is het de moeite waard om de ingerichte keuken zonder apparaten te kopen? Ja en nee.

Als u een informele kok bent, bent u goed bediend met een ingerichte keuken met elektrische apparaten uit het rek. Ook de prijs is meestal prima. Toch moet je op verschillende aanbiedingen letten. Is de kwaliteit net zo goed als wanneer je de apparaten en kasten apart zou kopen? Prijsvergelijkingen zijn hier heel toepasselijk.

Lees ook:   Is roest op messen gevaarlijk? - Alles wat u moet weten!

Als u graag alles zelf beslist en regelmatig vrienden en familie verwent met een gastronomisch diner, dan is een ingerichte keuken met aparte elektrische apparaten het overwegen waard. Waarom? Want als ervaren hobby en professionele kok heb je gewoon de perfecte apparatuur nodig van mogelijk verschillende fabrikanten. Dit vereist enige planning, maar uiteindelijk heb je de perfecte keuken die bij je individueel past en kun je er vele jaren van genieten.