Hoe lang moeten bevroren broodknoedels koken?

Vooral in Zuid-Duitsland zijn broodknoedels een bijgerecht dat bij veel verschillende gerechten wordt geserveerd. De knoedels passen goed bij rosbief of varkensvlees, goulash of gesneden vlees. Broodknoedels kunnen ook op voorraad worden geproduceerd en gemakkelijk worden ingevroren. Als je bevroren broodknoedels wilt bereiden voor zondagsgebraad, zul je je zeker afvragen hoe lang ze in de kookpot moeten gaan.

De kant-en-klare dumplings verschijnen

Om de bevroren broodknoedels te laten slagen, hoef je alleen maar een pot met voldoende water op te zetten en aan de kook te brengen. Zodat de dumplings hun smaak niet verliezen, moet je het water natuurlijk een beetje zouten. Zodra het water kookt, worden de nog bevroren knoedels in de pot geplaatst en wordt de temperatuur verlaagd. Het water mag maar een beetje pruttelen. Zodat de knoedels niet aan de bodem van de pot blijven plakken, moet je ze van tijd tot tijd met een houten lepel verplaatsen. Totdat ze gaar zijn, duurt het ongeveer 20 tot 30 minuten, afhankelijk van de grootte. Je kunt gemakkelijk zien dat je dumplings gaar zijn. Ze komen tevoorschijn en drijven op het oppervlak. Als je niet zeker weet of de knoedels aan elkaar plakken, kun je een lepel gebruiken om ze eruit te tillen. Je kunt de bevroren dumplings ook in een folie wikkelen. Dan vallen de dumplings ook niet uit elkaar.

Bevroren broodknoedels kunnen ook in een stomer worden gekookt

Als uw keuken is uitgerust met een moderne stomer, kunt u ook de knoedels erin koken. Door het zachte koken vallen de knoedels niet uit elkaar en krijgen ze een zacht, donzig oppervlak. Om te koken, plaats de bevroren dumplings in een met boter ingevette kookkom. Een geperforeerde kookkom is ideaal voor het bereiden van dumplings. Voor het koken moet u een temperatuur van 100 °C instellen. De kooktijd in een stomer is ongeveer 20 minuten. Nogmaals, de kooktijd van de dumplings hangt af van de grootte.

Lees ook:   Wat Kost Een Rolluik Inclusief Montage?

Na een korte rust zijn de knoedels een traktatie

Zodra je je dumplings uit de pot of stomer hebt gehaald, laat je ze nog 2 of 3 minuten rusten. Als je de dumplings hebt ingepakt, verwijder dan de folie. Na deze rustperiode leg je de dumplings gewoon op een bord en kun je ze serveren.