Maak je eigen pretzels: recept, ingrediënten en instructies

Pretzels komen uit Zuid-Duitsland en maken daar integraal deel uit van het menu. Maar pretzels zijn ook bekend en geliefd over de hele wereld vanwege hun stevige smaak en glanzend bruine oppervlak. Als je je wilt wagen aan het maken van looggebak, heb je wat voorbereidend werk nodig, maar dit is niet echt ingewikkeld. Hier leest u hoe u zelf pretzels kunt maken met conventionele ingrediënten uit de supermarkt.

Pretzels – de optimale loog is bepalend

Natuurlijk is het hoogtepunt van de productie van loogkoekjes de coating met de bijtende soda om het felbegeerde bruine oppervlak te verkrijgen. Dit onderscheidt pretzels van alle andere gebakjes en broodjes. Brezell eye is een bijtende soda-oplossing die is verdund in een mengverhouding van 1:10. Zorgvuldige behandeling van de bijtende soda-oplossing is cruciaal, wat kan leiden tot brandwonden op de huid, zelfs wanneer het wordt verdund als het onjuist wordt gebruikt. Daarom moet je altijd handschoenen dragen bij het hanteren van het loog.

Pretzels

Het hoogtepunt van de productie van loogkoekjes is de coating met de natronloog om het felbegeerde bruine oppervlak te verkrijgen.

Een veiligere manier om bijtende soda in de apotheek of bij de bakker te verkrijgen, is door het zelf te doen. Een lichte bijtende soda, die al geschikt is voor gebruik in gebak, kun je gemakkelijk zelf maken door 50 g zuiveringszoutpoeder aan de kook te brengen met een liter water. Na het koken kan dit loog onmiddellijk worden gebruikt om gebak te bedekken. Als er nog een resthoeveelheid over is van de natronloog, kan deze gemakkelijk tot een maand in de koelkast worden bewaard. Het moet goed gekoeld worden bewaard in een glazen of plastic container.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Filodeegpakketje met witte kool, gehakt en kaassaus

Pretzels – hoe maak je ze thuis

  Pretzel Bakoven

Pretzels kunnen ook gemakkelijk zelf gemaakt worden

Het deeg waaruit de populaire pretzels bestaan is niemand minder dan het bekende, stevige gistdeeg. Dus eerst moet je een gistdeeg maken. Om dit te doen, hebt u de volgende ingrediënten nodig:

Van deze ingrediënten maak je eerst een gistdeeg door alle ingrediënten samen te verwerken. Zoals bij elk gistdeeg wordt dit gevolgd door de wandeltijd. Dek het gistdeeg ongeveer 45 minuten af op een warme plaats. Wanneer het volume van je deeg ongeveer is verdubbeld, is het klaar om verwerkt te worden.

Pretzel vormen

Pretzelvormen gemakkelijk gemaakt

Om de pretzels te vormen, rol je het deeg opnieuw gekneed in een lange worst en verdeel je het in gelijke delen. Vervolgens worden de deegworsten gevormd tot pretzels. Zorg ervoor dat u de deeguiteinden goed op de pretzels drukt, anders lossen ze tijdens het bakproces weer op en gaat de typische krakelingvorm verloren.

Loogbad voor het bakken

De afgewerkte deegstukjes hebben nu niets meer nodig dan een bad in de verdunde natronloog. Voor dit doel worden ze met behulp van een gegroefde lepel in de container gedompeld en na 45 tot 60 seconden verwijderd. Dan leg je ze op de bakplaat. Zodra de schaal is gevuld, worden de met loog bedekte deegstukken in de voorverwarmde oven geduwd en gebakken. Bij 180 graden is 25 tot 30 minuten baktijd meestal voldoende. Zodra de pretzels hun typische kleur hebben bereikt, zijn ze klaar en kunnen ze uit de oven worden gehaald om af te koelen.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Marmercake met veenbessen en noten