Oven met intrekbare deur: is het de moeite waard om te kopen?

Ovens met intrekbare deuren zijn erg in zwang. Geen wonder, want de intrekbare deur van de oven belooft meer comfort en ergonomie in de keuken. We vertellen je alle voor- en nadelen en of een aankoop daadwerkelijk de moeite waard is. Directe link: De beste ovens met intrekbare deur

Wat is en kan een oven met een intrekbare deur doen?

Vraag je je af wat een oven met een intrekbare deur is en wat je je daarbij moet voorstellen? Een oven met een intrekbare deur is in principe een normale oven. Deze oven heeft echter een speciale eigenschap: de deur van de oven kan worden verlaagd. In de regel wordt een oven met intrekbare deur aangeboden als een ingebouwde oven. Bij de meeste ovens steekt de ovendeur de kamer in wanneer deze wordt geopend. Als de ruimte in de keuken beperkt is, kan een deur die in de kamer uitsteekt snel hinderlijk worden. Heel anders met een oven met een intrekbare deur. Ook hier gaat de deur open naar buiten. Maar u kunt een intrekbare deur direct onder de kachel schuiven nadat u deze hebt geopend. Ovens met intrekbare deur hebben een apart compartiment waarin de deur gemakkelijk kan worden geduwd na het openen ervan.

Neff Slide&Hide oven met intrekbare deur; Foto: Neff

Neff Slide&Hide oven met intrekbare deur; Foto: Neff

Wat zijn de voor- en nadelen van een oven met een intrekbare deur?

Een oven met een intrekbare deur heeft zowel voor- als nadelen. Het afwegen van de voor- en nadelen kan u helpen het juiste model voor uw keuken te vinden.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Risotto met boschampignons

Volgend Voordelen heeft een oven met intrekbare deur:

  • Als je een bakplaat pizza in de oven wilt zetten of vloeistof over het gebraad wilt gieten, is er geen deur in de weg. Het schoonmaken van de oven is ook gemakkelijker zonder een storende deur
  • Als de ruimte in de keuken beperkt is of de oven bij een doorgang moet worden geplaatst, is er geen storende deur in de weg. Je hebt meer ruimte voor de oven
  • Als u vaak tegen de oven botst of kleine kinderen heeft, kunt u het risico op letsel minimaliseren met een oven met een intrekbare deur
  • Als de oven zo is geïnstalleerd dat er een andere deur tegenaan kan botsen, wordt het risico ook hier geminimaliseerd.
  • Een oven met intrekbare deur ziet er modern en chique uit

Deze Nadelen kan zo’n oven hebben:

  • De prijs kan iets hoger zijn
  • De deur kan niet worden gebruikt als opslagplaats
  • De kookkamer kan iets kleiner zijn of het bedieningspaneel kan minder royaal zijn

Waar moet ik op letten bij het kopen van een oven met een intrekbare deur?

Neff Slide&Hide oven met intrekbare deur; Foto: Neff

Neff Slide&Hide oven met intrekbare deur; Foto: Neff

Als u een oven met een intrekbare deur wilt kopen, zijn er ook een paar dingen om te overwegen. Net als bij elke andere oven zijn er criteria die u kunnen helpen het juiste model voor u en uw huishouden te vinden. Als je bijvoorbeeld een van die mensen bent die regelmatig een braadstuk in de oven wil bereiden, dan is een braadthermometer heel praktisch. Als u uzelf de vaak zeer omslachtige reiniging van de oven wilt besparen, dan kan een oven met pyrolyse een grote opluchting zijn. De volgende criteria kunnen u helpen bij het kiezen van uw oven met een intrekbare deur:

  • Besteed aandacht aan de Energie-efficiëntieklasse. Dit geeft aan of uw apparaat tot de meer energiebesparende modellen behoort of meer een energieslurper is. In de meeste gevallen hebben ovens energie-efficiëntieklasse A of A +. Sommige modellen kunnen ook worden toegewezen aan de categorie A++.
  • Let op of de oven een Reinigingsfunctie Bezit. Moderne ovens kunnen worden uitgerust met pyrolyse, katalyse of hydrolyse. Al deze procedures maken het voor u gemakkelijker om de oven schoon te maken. Korte uitleg: Tijdens pyrolyse warmt de oven sterk op. Vuil heeft geen kans en wordt gewoon weggebrand. Katalyse is een speciale coating die leidt tot een chemische reactie. Net als bij hydrolyse is dit echter slechts een reinigingshulpmiddel. Hydrolyse omvat het reinigen van de oven met stoom. Voor deze w wDoe wat water en afwasmiddel in de oven. De stoom maakt het schoonmaken gemakkelijker.
  • Welke Soorten verwarming biedt de oven? Convectie en over/bodemwarmte zijn standaard. Als je andere programma’s wilt gebruiken voor stoomkoken of grillen, moet je er aandacht aan besteden.
  • Mocht je bepaalde Programma ‘s hulp bij de bereiding van het voedsel? Zorg er dan voor dat je oven is uitgerust met programma’s voor vis, vlees of pizza.
Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Voorjaarsstoemp met witte vis en garnalen

De beste intrekbare deurovens op Amazon

Koop een oven: Welke functies moet een nieuwe oven hebben?

Omslagfoto: Neff