Silestone, CaesarStone, Zodiaq en Co: Alle merken en fabrikanten van kwartscomposiet werkbladen in vergelijking

Kwartscomposiet werkbladen zijn momenteel erg populair onder keukenplanners en keukenkopers. Het nieuwe materiaal, dat voor meer dan 90 procent uit natuurlijk kwarts bestaat, maakt indruk met zijn natuurlijkheid, robuustheid en een verscheidenheid aan kleuren en oppervlakken. Waarschijnlijk het bekendste kwartscomposiet is Silestone, een merk van de Spaanse fabrikant Cosentino. Naast Silestone zijn er ook vele andere merken en fabrikanten van kwartscomposiet.

Welke fabrikanten en merken van kwartscomposiet zijn er?

Silesteen

Silestone is een handelsmerkmateriaal van de Spaanse fabrikant Cosentino, waarin 94% natuurlijk kwarts is verwerkt. Naast Silestone verkoopt Cosentino ook het innovatieve en nieuwe materiaal Dekton, dat een mengsel is van glas, keramiek en kwarts en bijzondere eigenschappen heeft.

Alle Silestone dealers in de regio

Caesarsteen

CaesarStone is een kwartscomposiet van de gelijknamige Israëlische fabrikant. Caesarstone heeft een lange traditie en produceert sinds 1987 unieke werkbladen en andere kwartsoppervlakken. Het assortiment kwartscomposieten strekt zich uit over vier verschillende collecties (Classico, Supremo™, Motivo™™ en Concetto™) en vier verschillende oppervlakken (gepolijst, glad, geborsteld en getextureerd).

Alle CaesarStone dealers in uw regio

Zodiaq van DuPont

Zodiaq is een handelsmerk van de Corian fabrikant DuPont. Met Zodiaq biedt het Amerikaanse bedrijf ook een kwartscomposietoppervlak. Zodiaq is niet alleen verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en patronen, maar ook in mat en glanzend of gepolijst.

Alle Zodiaq dealers in uw regio

Strasser Stenen

Strasser is marktleider in Oostenrijk op het gebied van keukenbladen. Naast werkbladen van natuursteen biedt Strasser ook kwartscomposietplaten, bestaande uit 93% natuurlijk kwarts. Door de grote keuze aan kleuren en structuur kan elk Strasser werkblad op vele manieren gecombineerd worden. Daarnaast is kwartscomposiet ook verkrijgbaar bij Strasser in een unieke lederlook.

Lees ook:   Vegan pavlova

Alle Strasser dealers in uw regio

Quarella

De Italiaanse fabrikant Quarella biedt ook een kwartscomposiet aan. Het bedrijf Quarella werd meer dan 40 jaar geleden opgericht in Verona en biedt niet alleen natuursteen, vooral marmer, maar ook kwartscomposieten. Quarella combineert Italiaans design met functionaliteit.

Alle Quarella dealers in uw regio

Santamargherita

Santamargherita is ook een Italiaanse fabrikant die SM-kwarts aanbiedt, een kwartscomposiet. Santamargherita kwartscomposiet bestaat uit kwartszand en harsen. Een Santamargherita werkblad is verkrijgbaar als 305*140cm ruwe plaat en is verkrijgbaar in diktes van 1,2, 2 en 3cm. Speciale formaten zijn ook mogelijk.

Alle Santamargherita dealers in uw regio

Compac Quarzagglo

Compac Quarzagglo is een merk van Magna Natuursteen. De Duitse fabrikant biedt een breed scala aan kleuren en collecties, waaronder de ICE Collection, de UNIQUE Collection en de New York Concrete Collection. Alle oppervlakken zijn zowel gepolijst als satijn verkrijgbaar.

Alle Compac-dealers in uw regio

Vergelijking werkblad: Wat is het verschil tussen Silestone en Corian? Wat is beter?

Omslagfoto: Silestone