Slimline: Extra dunne werkbladen voor in de keuken

De keuken is aan het afslanken – dunne werkbladen zijn momenteel erg in zwang. Waar gewone werkbladen meestal minstens 25 millimeter dik zijn, zijn er nu platen met een dikte van 12 millimeter. Net als bij de gewone platen heb je ook bij slimline werkbladen de keuze tussen verschillende materialen. Een overzicht van populaire varianten is te vinden in het artikel.

Dun houten aanrechtblad

Hout is een zeer duurzaam materiaal en verliest zijn positieve eigenschappen niet, zelfs als het in een dunne versie wordt geleverd. Met andere woorden, een dun houten aanrechtblad ziet er erg delicaat uit, maar is nog steeds stabiel genoeg om je dagelijkse kookmanoeuvres bij te houden.

Wild eiken keuken met dun aanrecht

Keuken in wilde eiken inrichting. Foto: Rational ingerichte keukens

Extra dun hogedruklaminaat aanrechtblad

Hogedruklaminaat bestaat uit platte vellen geperst papier of textielvezels, die vervolgens worden verwerkt tot laminaat. Met dit proces kunt u flexibel bepalen hoe dik het werkblad uiteindelijk wordt. Nog een pluspunt: er is een zeer grote selectie van verschillende patronen, kleuren en oppervlaktestructuren waaruit u uw gewenste werkblad kunt kiezen.

Weinmeisterhaus Potsdam; Foto: René Jungnickel, Ontwerp: BÜRO KÖTHE

Weinmeisterhaus Potsdam; Foto: René Jungnickel, Ontwerp: BÜRO KÖTHE

Dun werkblad van natuursteen

Normaal gesproken is de optimale dikte voor werkbladen gemaakt van natuursteen ongeveer 20 millimeter. Met een geschikte onderbouw is het echter ook mogelijk om dunnere stenen werkbladen te gebruiken. Deze constructie is noodzakelijk zodat het dunne stenen werkblad echt stabiel is. Het werkblad heeft voldoende contactoppervlak nodig om het risico op breuk te minimaliseren.

Een alternatief voor dunne stenen werkbladen zijn werkbladen gemaakt van kunststeen, die verwarrend veel lijken op hun natuurlijke neven en nichten. Ze hebben het voordeel dat ze dunner kunnen worden gehouden.

Naturtein Silver Pearl, Leather Look, Foto: Strasser Steine

Naturtein Silver Pearl, Leather Look, Foto: Strasser Steine

Granieten aanrechtblad. Foto: DiMmEr – fotolia

Dun keramisch werkblad

Keramiek wordt gebakken bij zeer hoge temperaturen en is inherent zeer robuust en stabiel. Om ervoor te zorgen dat een keramisch werkblad een trouwe partner blijft voor alle kookprojecten, zelfs met een dikte zo laag als 12 millimeter, kan versterking op het lichaam nodig zijn. Kleine domper: Voor een dun keramisch werkblad moet je vrij diep in je zak graven. Maar het is snij- en krasbestendig, hittebestendig en bovendien een echte blikvanger!

Keramische keuken met keramisch werkblad. Foto: Alno

Keramische keuken met keramisch werkblad. Foto: Alno

Keuken met keramisch werkblad. Foto: Alno

Keuken met keramisch werkblad. Foto: Alno

Dun glazen aanrechtblad

Zelfs als wijnglazen (zoals we allemaal uit ervaring weten) vrij snel breken , zijn glazen werkbladen extreem hard, robuust en stabiel. Om deze reden is het ook mogelijk om zonder problemen glazen werkbladen in dunne ontwerpen te produceren. Net als de reguliere glazen werkbladen bevindt ook deze variant zich echter in het duurdere milieu.

Keuken met vorstglazen werkblad

Keuken met vorstglazen aanrecht. Foto: LEICHT

Je weet al welk aanrechtblad je wilt, maar niet waar je het kunt krijgen? Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste keukenexpert in uw regio!

Lees ook:   Miele Dialog oven: Alle informatie (functie, prijs, koop) over de kookrevolutie met M-Chef technologie

Vind een expert

Omslagfoto: Alno