Whirlpool Vaatwasser: 2021 Whirlpool Vaatwasmachines Beoordeeld


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Whirlpool-vaatwassers zijn betrouwbaar, gaan lang mee en zijn efficiënt. Whirlpool gelooft in een schone vaat voor iedereen en mikt doorgaans op een prijs van ver onder de $699. Dit is de reden waarom we de Whirlpool WDT710PAHZ op onze beste vaatwassers lijst voor 2020 hebben geplaatst.

Voor degenen onder ons die een goede afwasmachine beschouwen als een afwasmachine die kan spoelen, wassen en drogen, kan het brede scala aan prijzen van populaire merken verwarrend zijn. Is er echt zo’n groot verschil tussen een vaatwasser van $1.999 en een van $599? En hoewel topmerken als Bosch en Miele echt superieure producten maken, levert Whirlpool machines van hoge kwaliteit tegen een redelijke prijs.

In dit artikel bekijken we de verschillende kenmerken van Whirlpool vaatwassers en onderzoeken we de 5 populairste producten die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

Overzicht van Whirlpool-vaatwassers

Model Belangrijkste kenmerken
WDT7x serie Stijl – Verborgen bedieningselementen met gebogen Whirlpool handvat, 1-uur wasserij, Hoge temperatuur wasserij, Verwarmd drogen, Beschikt niet over het 3e rek voor zilverwerk.

 • WDT710PAHZ Luid bij 51 dB, Plastic kuip, rek is NIET verstelbaar, Momenteel op het einde van de levensduur fase en verkocht zolang de voorraad strekt van $ 619
 • WDT730PAHZ Luid bij 51 dB, plastic kuiprek is verstelbaar, FanDry, Sani spoelen, van $629
 • WTD750SAHZ Luid met 47 dB, Roestvrij stalen kuip, rek is verstelbaar, uitgebreide droogopties, Sani-spoeling, tiptoetsbediening, sproeiarm met totale dekking en 2x sproeiers, vanaf $714
WDF560SAFM Stijl – Bediening aan voorzijde met zakgreep, 50 dB, rek is NIET verstelbaar, Roestvrijstalen kuip, 1-uurs cyclus, Zilverwerkmand, vanaf $669
WDTA50SAHZ Stijl – Verborgen bedieningselementen, met zakgreep die in elke keuken past, 47 dB, sproeiarm met totale dekking, van $714
WDT9x serie Stijl – Verborgen bedieningselementen met gebogen Whirlpool handgreep, 47 dB, 1 uur wassen, op hoge temperatuur, verwarmd drogen, 3e rek voor zilverwerk. Roestvrij stalen kuip

 • WDT970SAHZ Bevat alle gemeenschappelijke kenmerken die hierboven zijn opgesomd vanaf $619
 • WDT975SAHZ Slimme functies, Wifi, Amazon Dash, klaar voor Alexa, Probleemoplossing, Kunststofcyclus van $714
WDTA75SAHZ Stijl – Verborgen bedieningselementen met decoratieve dunne staafgreep, 47 dB, 3e rek voor zilverwerk, vanaf 894

Een woordje over de prijzen – Whirlpool voert gedurende het jaar vele promoties uit om de prijzen van individuele vaatwassers te helpen bepalen. Kijk op onze winkelsite voor besparingen.

Minder dure maar super luide vaatwassers met plastic kuipjes hebben we van deze beoordeling uitgesloten.

Kenmerken van een moderne afwasmachine

Stille werking

Wanneer we onze klanten vragen naar de belangrijkste eisen voor hun nieuwe vaatwasser, krijgen we altijd hetzelfde antwoord – ik heb een stille vaatwasser nodig. Stille werking was tot 10 jaar geleden geen aandachtspunt van fabrikanten in de VS. Op dit moment begrijpen alle fabrikanten het belang van geruisloosheid.

Dus, hoe weet je of een vaatwasser stil genoeg is?

De geluidsemissie van vaatwassers wordt gemeten in decibels (dB of dBA). Bij wijze van voorbeeld: 40 dB is het geluidsniveau in een stille bibliotheek. Een gewoon gesprek is ongeveer 50 dB. In een druk restaurant kan 60 dB worden waargenomen.

Als vuistregel geldt dat vaatwassers tussen 38-45 dB als superstil worden beschouwd. Toch is alles onder 49 dB behoorlijk respectabel, vooral omdat de luidste delen van een cyclus ook de kortste zijn.

Whirlpool maakt verschillende soorten vaatwassers voor verschillende prijsklassen. Helaas gaan de meeste van hun budget afwasmachines boven de 50 dB. Bij Whirlpool zijn er echter nog veel keuzes rond de 47 dB geluidssterkte.

In dit overzichtsartikel hebben we met opzet de modellen met meer dan 51 dB niet beoordeeld.

We hebben het in een eerder bericht gehad over de rust in de vaatwasser. Voel je vrij om het te controleren als je een vaatwasser Ninja wilt worden.

Onze video met live geluidstest op verschillende vaatwassers

Reinigen en drogen

Totale dekking sproeiarm:
Hoewel dit Whirlpool-kenmerk misschien een mond vol is, is het een echt onderscheidend kenmerk van het merk. Het is ontworpen om de hele binnenkuip te bestrijken met een hogedrukspuit via 21 sproeiers om ervoor te zorgen dat elk gerecht goed wordt gespoeld en gereinigd. Dat kan voor veel fabrikanten moeilijk zijn, vooral wanneer men bedenkt dat vaatwerk en bestek vaak willekeurig in de vaatwasser wordt geladen.

Whirlpool-producten die prominent zijn voorzien van de TotalCoverage-spuitarm zijn onder meer:WDTA50SAHZ, WDT750SAHZ en WDTA75SAHZ.

Plastic Kuip & Roestvrijstalen Kuip Modellen:
Als u met Whirlpool in zee gaat, hangt het van uw prijsklasse af of u voor een kunststof kuip of een roestvrijstalen kuip gaat. Alle Whirlpool modellen onder de $500 hebben een kunststof kuip, maar veel van de duurdere modellen hebben een roestvrijstalen kuip. Hoewel plastic kuipen er niet aantrekkelijk uitzien, helpen ze de kosten voor Whirlpool laag te houden. Aangezien Whirlpool een verwarmingselement voor het drogen gebruikt, is een roestvrij stalen kuip niet noodzakelijk (roestvrij stalen kuipen – althans roestvrij stalen binnenwanden – zijn vereist voor vaatwassers die geen bodemverwarmingselement hebben. De reden hiervoor is dat de kuip een integraal onderdeel van het droogsysteem vormt). Bovendien absorberen roestvrijstalen kuipen het geluid beter en verkleuren ze niet na verloop van tijd. Dezelfde reeks producten die we hierboven vermeldden, hebben een roestvrij stalen kuip. WDTA50SAHZ, WDT750SAHZ en WDTA75SAHZ.

Ventilatordroogoptie
Ventilatordroog versnelt het droogproces omdat het de warme lucht in de kuip efficiënt laat circuleren. De Whirlpool vaatwasser WDT730PAHZ is het enige model dat beschikt over de ventilator-droogoptie.

1-uur Wash:
Omdat vaatwassers energie- en waterefficiënter zijn geworden, zijn de cyclustijden langer geworden. Whirlpool-vaatwassers beschikken echter allemaal over een 1-uur-cyclusoptie die de vaatwastijd versnelt.

Bodemsensor
Deze functie wordt gedeeld door alle Whirlpool-vaatwassers. Sensor bepaalt hoe vuil de vaat is en past cyclustijd en waterverbruik aan. Geweldig voor energiebesparing en voor degenen onder ons die maar één knop op de vaatwasser gebruiken (het is niet nodig om met het menu te spelen om opties aan te passen).

Sensor Cyclus
Nauw verwant aan de bodemsensor, breidt de Sensor Cyclus de mogelijkheden ervan uit. Het helpt water en energie te besparen. Bepaalt de grootte van de lading, de temperatuur van de was. Met uitzondering van de goedkope Whirlpool vaatwasser WDF520PADM zijn alle modellen voorzien van deze functie.

Opmerkelijke cycli en opties:
De meeste Whirlpool-vaatwassers hebben genoeg cycli en unieke opties om de meeste huishoudens effectief van dienst te zijn. Deze omvatten de Sani Rinse, die 99,99% van de bacteriën verwijdert, plus de Heated Dry die geweldige droogresultaten behaalt bij kunststoffen die in een vaatwasser vaak moeilijk te drogen zijn. U kunt zelfs Hi-Temp gebruiken bij het reinigen van babyflesjes voor een uiterst hygiënische reiniging.

Slimme functies (Wifi-connectiviteit)

Slimme functies:
Nieuwere Whirlpool-modellen zijn uitgerust met Wi-Fi-connectiviteit en slimme functies. Op dit moment hebben alleen de WDTA75SAHZ in roestvrij staal en WDTA75SAHZN in Sunset Bronze de “slimmigheidjes” als het gaat om connectiviteit. Maar aangezien domotica steeds populairder wordt, verwachten wij dat het aantal modellen met deze functies zal toenemen.

Wat zit er allemaal in deze slimme functies op Whirlpool vaatwassers?

 • Bedieningsblokkeerstand is een optie waarmee u het bedieningspaneel op afstand kunt vergrendelen, zodat kinderen de vaatwasser en het vaatwerk binnenin niet kunnen veranderen in een speeltoestel.
 • U kunt zelfs ‘Specialty Cycles’ downloaden vanaf uw telefoon-app, wat handig is als u nog meer aanpasbare cycli en opties wilt dan die welke standaard op uw vaatwasser zitten.
 • Als u uw filter moet reinigen, zal de Whirlpool-app u waarschuwen. U kunt zelfs informatie vinden over het oplossen van problemen en ondersteuning die u kan helpen de levensduur van uw Whirlpool vaatwasser te verlengen. En als uw vaatwasser aan onderhoud toe is, kan Whirlpool automatisch informatie naar zijn servicedatabase sturen en u helpen een afspraak voor onderhoud te maken.
 • Amazon Replenishment zal automatisch navullingen van wasmiddel bestellen wanneer het die nodig heeft.
 • Whirlpool-modellen met slimme functies kunnen ook bogen op integratie met Alexa Assistant, Google Home en Nest.

Whirlpool Afwasmachine Stijl & Ontwerp

De Whirlpool vaatwasser modellen hebben voor het grootste deel dezelfde technologie. Verschillende producten in het gamma hebben echter verschillende handvatstijlen, verborgen versus zichtbare bedieningselementen. Whirlpool vaatwassers zijn er in verschillende kleuren zoals: sunset brons, wit, zwart, zwart roestvrij, roestvrij staal

 1. WDT730PAHZ Deze vaatwasser, die tijdens promoties ver onder de $599 noteert, biedt alle standaardfuncties van Whirlpool. Hoewel het geluidsniveau van 51dB niet als stil wordt beschouwd en de plastic kuip zeker niet zo luxueus is als de roestvrijstalen kuip, beschikt hij wel over de optie Fan Dry en een doeltreffend verwarmingselement. De gladde voorkant is gemaakt van vingerafdrukbestendig roestvrij staal.
 2. WDTA50SAHZ Dit model van $699 heeft extra functies zoals de TotalCoverage sproeiarm en een moderne roestvrijstalen kuip. Het geluidsniveau van 47 dB is degelijk voor deze prijsklasse. Als u op zoek bent naar een design handdoekstang, overweeg dan het neefje van dit model, de WDT750SAHZ.
 3. WDTA75SAHZ Het kost $799, maar dit is het nieuwste model van Whirlpool en het heeft een modern design dat daarbij past. Deze omvatten slimme connectiviteit, waardoor dit een leuke vaatwasser is om te gebruiken (als zoiets bestaat). U zult ook genieten van het stille werkingsgeluid van 47 dB.
 4. Als u op zoek bent naar een soortgelijk model met een eigentijdse handgreep, overweeg dan de WDT975SAHZ.
 5. WDF520PADM Dit model, dat tijdens de seizoensaanbiedingen voor een betaalbare prijs van 499 dollar wordt aangeboden, heeft een capaciteit van 14 couverts – minder ruim dan de meeste concurrenten. Hij is ook vrij luid met 55dB. Toch wilden wij u deze optie voorstellen als u een beperkt budget hebt en toch een betrouwbare vaatwasser wilt.

Conclusie

Whirlpool-vaatwassers zijn misschien budgetvriendelijk, maar ze zijn ook betrouwbaar en betrouwbaar. Hoewel ze niet de stilste op de markt zijn, krijgt u, als u bij de 47 dB-modellen blijft, alle functies en betrouwbaarheid die u nodig hebt.

Whirpool-vaatwassers missen de geavanceerde programmering en wasacties van Europese vaatwassers. Indien u een constant bevredigende reiniging wenst voor zware vervuiling, raden wij u aan de Potten en Pannen cyclus te gebruiken, zelfs voor gewone ladingen.

Als u geen bezwaar hebt tegen een plastic kuip, maar toch uw plastic vaatwerk droog wilt hebben aan het einde van uw cyclus, is Whirlpool een goede keus.

In het algemeen, als u bereid bent om meer dan $ 500 te besteden, bent u zeker om een vrij betrouwbare Whirlpool vaatwasser te krijgen.

FAQs

Wat bedoelt Whirlpool met vaatwasser voor zwaar gebruik?
In principe betekent dit dat u deze vaatwasser nooit zou willen gebruiken in een huis dat kleiner is dan de grootte van een vliegtuighangar. Helaas zijn deze vaatwassers luidruchtig en gebouwd met de oude technologie. Met 65 dB klinken ze luider dan een kleine vrachtwagen. Whirlpool vervaardigt deze vaatwassers nog steeds voor speciale toepassingen, waarbij het stille karakter van de vaat het moet afleggen tegen een intensief en constant gebruik.

Maakt Whirlpool vaatwassers van 18 inch voor kleine appartementen?
Ja! Hier is een lijst van alle 18-inch Whirlpool vaatwassers.

Maakt Whirlpool vaatwassers die klaar zijn voor het paneel?
Ja, hier is de lijst voor uw gemak.

Wat is monochroom roestvast staal versus vingerafdrukbestendig roestvast staal?
Wij zijn evenzeer verbijsterd door het inside-jargon van de fabrikanten en vinden ook de term monochromatisch verwarrend.

Monochroom roestvrij staal betekent in feite dat het oppervlak van goed, oud roestvrij staal is, maar dat sommige sierstrippen, bedieningsorganen en handgrepen van geverfd plastic of metaal zijn.

Roestvrijstalen apparaten zien er in elke keuken geweldig uit, maar ze worden snel vuil door aanraking, damp en algemeen gebruik. Vingerafdrukbestendige coating helpt ongewenste vlekken op toestellen te voorkomen.

Welk merk vaatwasser is het meest betrouwbaar?
Miele en Bosch zijn koplopers in het produceren van de meest betrouwbare vaatwassers op de markt. Whirlpool, hoewel niet in dezelfde prijsklasse, is een van de beste voorbeelden van betrouwbare Amerikaanse fabricage.

Maakt Whirlpool draagbare vaatwassers?
Ja. De WDP370PAHW van Whirlpool staat zelfs op onze ranglijst van beste draagbare vaatwassers.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 5 juli 2018. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts