Beste Wijn Koelkast: Top 6 Wijnkoelers 2023

Laatst gewijzigd
17 december 2020

Het kiezen van de beste wijnkoelkast voor uw keuken of bar is een taak die zorgvuldige overweging vereist. Wijnkoelers klinken misschien eenvoudig, maar deze apparaten behoren tot de meest essentiële huishoudelijke apparaten, vooral voor wijnliefhebbers.

Wijnen zijn technisch gezien levende druiven en moeten onder de beste omstandigheden worden opgeslagen om hun versheid en smaak te behouden. Dit betekent dat een goede wijnkoeler optimale bescherming moet bieden tegen de vier vijanden van wijn – onstabiele temperatuur, schommelende vochtigheid, veel UV-licht en voortdurende trillingen.

Hier is de lijst van onze top picks voor wijnkoelers – klik op de links hieronder om onze beoordeling te zien op elk.

 • 1) Beste in het algemeen: Sub Zero UW-24/S
 • 2) Best Budget Single Zone: Marvel ML15WSG0RS
 • 3) Beste budget dual zone: XO XOU24WDZGSR
 • 4) Beste greeploze ontwerp: Miele KWT 6322 UG
 • 5) Beste buiten: Lynx LM15WINER
 • 6) Beste wijn- en drankcentrum: Marvel MP24WBG4RS

In dit artikel hebben we een aantal van de beste merken wijnkoelers op de markt bekeken, hun verschillende modellen met elkaar vergeleken, en de top zes producten geselecteerd. Naast de prestaties (waaronder temperatuur, licht, vochtigheid en trillingen) hebben we ook het ontwerp, de prijs, de betrouwbaarheid en de unieke kenmerken van deze producten bekeken voordat we ze aan onze topkeuzes hebben toegevoegd.

Vergeet niet dat wijnkoelers in wezen koelkasten zijn met speciale taken. Aangezien deze producten super gericht zijn, hebben we ze niet opgenomen in onze ranglijst van beste koelkastmerken. Lees verder om onze lijst van beste onderbouw wijnkoelers in 2020 te ontdekken.

Wat is het verschil tussen een wijnkoelkast, een drankkoeler en een gewone koelkast?

Voordat we onze top zes bekijken, willen we het even hebben over het verschil tussen een wijnkoelkast, een drankkoeler en een gewone koelkast.

 • Een wijnkoelkast (of wijnkoeler) wordt uitsluitend gebruikt voor het opslaan en bewaren van wijnflessen. Deze flessen worden gewoonlijk bewaard bij de gewenste temperatuur van 45°F (7°C) voor witte wijnen en 55°F (13°C) voor rode wijnen.
 • Een drankenkoeler is ontworpen met een flexibel rekkensysteem en is gebouwd met het oog op ruimte-efficiëntie. Hij kan worden gebruikt voor het bewaren van zowel alcoholische als niet-alcoholische dranken. U kunt er ook kleine hapjes in bewaren, zoals een bord fruit of groenten. Artikelen in een drankkoeler worden gewoonlijk bewaard bij een temperatuur tussen 0°F en 38°F (3°C)
 • Een standaard koelkast is het apparaat dat we allemaal kennen en liefhebben. U kunt er zowat alles in bewaren – van restjes tot producten en alle soorten dranken. Een koelkast is ontworpen om deze verschillende soorten artikelen bij zeer lage temperaturen te bewaren, terwijl de luchtstroom en de vochtigheidsgraad gehandhaafd blijven.

Onze 6 beste wijnkoelkasten voor 2020

1) Beste totaal: Sub Zero UW-24/S

Breedte: 23 7/8 | Hoogte: 34 | Diepte: 24 | Afwerking: Glazen deur, roestvrij staal of paneel op maat, klaar voor Zones: Dual | Fles Capaciteit: 46 | Opties: Ingebouwd, Vrijstaand, Linkse Scharnier, Rechtse Scharnier, Buisvormige Handgreep, Pro Handgreep.

Productoverzicht:
De eerste op onze lijst is de Sub Zero UW-24/S wijnkoelkast. Terwijl veel wijnkoelerfabrikanten moeite hebben om alle inherente problemen van wijnopslag aan te pakken, is Sub Zero efficiënt op de proppen gekomen met dit beest van een product om al deze problemen op te lossen.

De UW-24/S heeft een breedte van 24 inch, wat u de ruimte biedt om maar liefst 46 flessen wijn op te bergen. Deze kunnen in één van de twee temperatuurzones van de unit worden geplaatst. Het apparaat heeft een UV-bestendige glazen deur die de wijn beschermt tegen vernietigend UV-licht. Elk schap is ook ontworpen met een uitschuifbaar rek om trillingen tegen te gaan.

De UW-24/S is een topproduct met ongeëvenaard vakmanschap, uitstekende prestaties en een hoge duurzaamheid. Om u de luxe van keuze te bieden, is dit product ook verkrijgbaar in verschillende designopties.

Deze opties omvatten de inbouwoptie, de vrijstaande optie, de linker- of rechterscharnieroptie, en de keuze tussen een Pro- of een buisvormige handgreep. Met zoveel variatie vindt u zeker een ontwerp dat aan uw wensen voldoet.

Waarom wij hem goed vinden
Verschillende factoren maken de Sub Zero wijnkoelkast uniek. Deze omvatten:

 1. Uitstekende prestaties (temperatuur-/vochtigheids-/trillingsregeling)
 2. De chique, getinte UV-bestendige glazen deur
 3. Paneel-klare deur/ Geïntegreerde/Inbouw installatie
 4. Integratie van huisbeveiliging
 5. Betrouwbaarheid – gebouwd om wel 20 jaar mee te gaan.
 6. Beste garantie in de sector – 2 jaar (product, onderdelen en arbeid), 5 jaar (productonderdelen en arbeid), en 12 jaar (beperkte onderdelen).
Lees ook:   Design waterkokers

Belangrijkste kenmerken en voordelen:
De Sub Zero wijnkoelkast heeft een groot aantal voordelen. Sommige daarvan hebben wij reeds opgesomd in het bovenstaande gedeelte. Andere belangrijke kenmerken van de wijnkoelkast zijn:

– 24 onderbaliebreedte
– 46 flessencapaciteit
– Dubbele temperatuurzone
– UV-bestendige glazen deur
– Soft-close deurfunctie met magnetische afdichtingen
– Roller-glide schappen (twee boven en drie onder)
– Temperatuuralarm

 • MEER INFO: We hebben onze favoriete Sub-Zero wijnkoelkast aanbiedingen in ons diepgaande artikel besproken.

2) Beste Budget Enkele Zone: Marvel ML15WSG0RS

Breedte: 14 7/8| Hoogte: 33 3/4 | Diepte: 25 7/32 | Afwerking: Glass | Zones: Single | Fles Capaciteit: 24 | Opties: Ingebouwd, links scharnier, rechts scharnier.

Productoverzicht:
De 15-inch Marvel wijnkoeler past perfect in een huisbar of kleine keuken. Hoewel hij slechts één temperatuurzone heeft, kan hij tot 23 flessen wijn bevatten in zijn zes rijen (vier flessen in vijf van de rijen en drie flessen in de laatste rij).

Deze wijnkoeler heeft fronten van natuurlijk esdoornhout die gebeitst kunnen worden om bij uw kast te passen. Het interieur van de wijnkast heeft een verfijnde middernachtzwarte afwerking met witte gloeilampverlichting. Het heeft een trillingneutralisatiesysteem dat beschermt tegen agitatie en voorkomt dat de wijn wordt gedenatureerd. De Marvel ML15WSG0RS is ook één van de beste en betaalbare wijnkoelers op de markt.

waarom wij het goed vinden:
De 15 Marvel ML15WSG0RS kan qua prestaties misschien niet tippen aan de Sub Zero wijnkoelkast, maar hij heeft wel een aantal factoren in zijn voordeel.

 1. UV-bestendige glazen deur
 2. Trillings Neutralisatie Systeem
 3. Microsentry Temperatuur Monitor voor temperatuur controle
 4. Ultrastille werking.

Belangrijkste kenmerken en voordelen:
Naast de temperatuurregeling, het trillingneutralisatiesysteem en de bescherming tegen UV-licht, heeft de Marvel ML15WSG0RS nog andere interessante kenmerken en voordelen. Deze omvatten:


– Enkele temperatuurzone
– Capaciteit 23 flessen
– Vijf zware draadrekken
– Glasdeur met roestvrijstalen frame
– Maple legplanken met vlekafwerking die bij de kast passen
– Digitale aanraakbediening
– Temperatuuralarm
– 1 jaar garantie op productonderdelen/arbeid en 5 jaar op afgesloten systeemonderdelen.

3) Beste Budget Dubbele Zone: XO XOU24WDZGSR

Breedte: 23 7/8 | Hoogte: 34 1/8 | Diepte: 23 1/4 | Afwerking: Roestvrij staal Zones: Dual | Fles Capaciteit: 52 | Opties: Ingebouwd, vrijstaand, links scharnierend, rechts scharnierend, paneel klaar.

Productoverzicht:
De XO XOU24WDZGSR staat bovenaan op onze lijst van de beste wijnkoelers met dubbele zone op de markt. Deze wijnkelder heeft een capaciteit van 52 flessen, wat meer is dan wat de concurrentie biedt. Hij heeft ook een nulscharnierafstand, die voorkomt dat de deur in de kastopening uitsteekt wanneer de deur openstaat.

Om tevredenheid te garanderen, heeft de XOU24WDZGSR een 100% “Love it or Leave it”-garantie voor de eerste 90 dagen. Als u niet tevreden bent met uw wijnkelder, krijgt u van XO uw geld terug. Naast de garantie biedt XO ook een product- en onderdelengarantie van 2 jaar op het toestel.

waarom wij het goed vinden:
De XO XOU24WDZGSR heeft een aantal unieke kenmerken die hem tot een van de beste wijnkoelers op de markt maken. Hier zijn enkele van de redenen waarom wij van dit product houden:

 1. 52-flessen capaciteit
 2. UV-blokkerende Low-E glazen deur
 3. 90 dagen houd ervan of laat het 100% garantie.
 4. Nul scharnier vrije ruimte. De deur biedt onbelemmerde toegang en steekt niet uit in het kastgedeelte wanneer hij open is.

Belangrijkste kenmerken en voordelen:
Naast de iets grotere opslagcapaciteit heeft de XOU24WDZGSR nog enkele andere belangrijke kenmerken waarmee hij zich onderscheidt van andere wijnkoelers met dubbele zone. Deze omvatten:

– Compressorkoelsysteem
– Digitale aanraakbediening
– Driekleurige LED-verlichting
– 5 Telescopische rekken (twee boven en drie onder)
– Beveiligde deurvergrendeling
– 2 jaar garantie op onderdelen/arbeid en 5 jaar garantie op de compressor.

4) Beste greeploze ontwerp: Miele KWT 6322 UG

Breedte: 23 5/8 | Hoogte: 32 3/8 | Diepte: 22 3/4 | Afwerking: Roestvrij staal Zones: Dual | Fles Capaciteit: 34 | Opties: Ingebouwd, rechter scharnier.

Productoverzicht:
Miele staat bekend om premiumproducten met een extra vleugje luxe, en de KWT 6322 UG is daarop geen uitzondering. Dit apparaat voor het bewaren van 24 wijnen is een conditioneringseenheid die is gebouwd om wijnen op een stabiele temperatuur te houden en ze elegant weer te geven. Het uitstekende temperatuurcontrolesysteem, de bescherming tegen trillingen en de UV-bescherming zorgen ervoor dat de wijn in perfecte staat wordt bewaard.

Naast de uitstekende prestaties en de schitterende afwerking kan de KWT 6322 UG met 36 dB bogen op een vrijwel geruisloze werking. Dit maakt hem tot een van de stilste wijnkoelers op de markt. De conditioneringsunit is ook ontworpen om te worden geïntegreerd in een netwerk van apparaten, via de mobiele app van Miele, voor bediening op afstand.

Lees ook:   Bosch vs Miele Afwasmachines: Best Cleaning prestaties en Elegant Design

De Miele KWT 6322 UG is gebouwd voor stijlvolle wijnkenners en voor luxe. De capaciteit van 34 flessen lijkt misschien niet zo groot, maar Miele biedt ook een speciale koppelset aan om twee apparaten zij-aan-zij te combineren.

waarom wij het goed vinden:
De Miele KWT 6322 UG heeft een van de beste uiterlijke designuitvoeringen op de markt. Daarnaast heeft de wijnconditioner KWT 6322 UG:

 1. Uitstekende prestatie
 2. Uiterst stille werking
 3. MobileControl Miele mobiele app integratie
 4. Uitstekende pasvorm en afwerking

Belangrijkste kenmerken en voordelen:
Hier zijn enkele andere belangrijke kenmerken van de Miele KWT 6322 UG die het ongelooflijk maken:


– SoftClose sluiting
– Twee temperatuurzones
– Digitale tiptoetsbediening
– FlexiFrame – U kunt afzonderlijke lamellen verwijderen om ruimte te maken voor grotere flessen
– Inventarissysteem met notitiebord – Elk rek is voorzien van een magneetstrip om uw flessen te etiketteren
– DynaCool ventilatorsysteem voor gelijkmatige circulatie van koude lucht
– Verstelbare houten rollen om ruimte te maken voor verschillende flesafmetingen

5) Beste buiten: Lynx LM15WINER

Breedte: 14 7/8 | Hoogte: 34 3/4 | Diepte: 23 3/4 | Afwerking: Roestvrij staal Zones: Dual| Fles Capaciteit: 24 | Opties: Ingebouwd, vrijstaand, linksdraaiend, rechtsdraaiend.

Productoverzicht:
De Lynx LM15WINER is een wijnkelder voor 15 wijnen, ontworpen voor gebruik buitenshuis en een van de beste in de industrie. De unit heeft zes volledig uittrekbare en soepel glijdende rekken, die plaats bieden aan maar liefst 24 wijnflessen.

De LM15WINER heeft een schitterende roestvrijstalen afwerking, die er overal goed uitziet, dankzij het fraaie vakmanschap dat kenmerkend is voor Lynx-producten. Naast de optimale prestaties is de wijnkelder ontworpen om te beschermen tegen trillingen, zodat de wijn volledig tot rijping kan komen. De LM15WINER is de perfecte wijnbewaarkast voor uw buitenfeestjes.

waarom wij het goed vinden:
Hier zijn enkele kenmerken die wij spectaculair vinden aan de Lynx LM15WINER:

 1. Stille werking
 2. Bescherming tegen trillingen
 3. Perfect voor gebruik buitenshuis

Belangrijkste kenmerken en voordelen:
Enkele andere belangrijke kenmerken van de Lynx LM15WINER wijnkelder zijn:
– Zwaar uitgevoerde wijnrekken (6)
– soepel schuivend/uittrekbaar legbordsysteem
– Cool blue LED binnenverlichting
– 2,7 kub. Ft. capaciteit.

6) Beste Wijn- en Drankencentrum: Marvel MP24WBG4RS

Breedte: 23 7/8 | Hoogte: 34 | Diepte: 23 23/32 | Afwerking: Glass | Zones: Dual | Fles Capaciteit: 16 | Opties: Ingebouwd, glazen deur, paneel klaar, links scharnierend, rechts scharnierend.

Productoverzicht:
De Professional 24 MP24WBG4RS is het tweede Marvel-product dat onze lijst haalt. Net als de ML15WSG0RS is deze wijn- en drankcentrumcombinatie voorzien van een efficiënt trillingneutralisatiesysteem dat bescherming biedt tegen agitatie.
De MP24WBG4RS heeft een argongevuld UV-bestendig getint glas voor bescherming tegen licht. Het glas houdt UV-licht tegen, waardoor de wijn beter tot volle rijping komt.

De MP24WBG4RS heeft de Dynamische Koeling Technologie, die de beste temperatuurstabiliteit in de industrie levert en een snelle afkoeling voor een vorstvrije werking. Het toestel heeft twee onafhankelijke temperatuurzones waarmee u verschillende niveaus van koude in het toestel kunt handhaven.

Naast de ongelooflijke systeemprestaties heeft de unit ook een stevige handgreep over de hele lengte, roestvrijstalen schapfronten en een deur met roestvrijstalen frame, waardoor hij er professioneel uitziet.

waarom wij het goed vinden:
De MP24WBG4RS is uniek in zijn soort en staat zijn mannetje tussen de andere drankverdeelkasten in de sector. Enkele van de belangrijkste kenmerken zijn:

 1. Vakantie-modus om energie te besparen wanneer niet in gebruik
 2. Nul ruimte installatie
 3. UV-bestendig dubbel getint glas
 4. Beste temperatuurstabiliteitssysteem in de industrie
 5. Efficiënt systeem voor neutralisatie van trillingen
 6. Stille werking

Belangrijkste kenmerken en voordelen:
Enkele andere kenmerken van de Marvel MP24WBG4RS zijn:
– Middernachtzwart interieur
– Driekleurige verlichting
– Kan tot 16 flessen en 64 blikken bevatten
– Twee onafhankelijk regelbare temperatuurzones
– Close Door Assist System met soft-close functie
– Tweefasige theaterverlichting
– Deurslotfunctie
– 3 jaar garantie op onderdelen/arbeid en 5 jaar op afgedichte onderdelen.

Wijnkoelkasten: Dingen om te overwegen wanneer u op de markt bent

Voordat u een wijnkoelkast voor uw keuken, bar of woonkamer koopt, zijn er enkele belangrijke factoren die u in overweging moet nemen. Deze factoren omvatten:

Temperatuurstabiliteit

Veel producten op de markt hebben kasttemperaturen, die tot 15 graden kunnen schommelen. Deze omstandigheden zijn niet ideaal voor het bewaren van wijnflessen, aangezien deze schommelingen de wijn kunnen denatureren. Omdat wijn technisch gezien als levende druiven wordt beschouwd, moet hij in stabiele omstandigheden worden bewaard. Daarom is het belangrijk ervoor te zorgen dat uw wijnkoelkast bestand is tegen temperatuurschommelingen en toch de ingestelde temperatuur kan handhaven.

Lees ook:   aeg keukenapparatuur

Capaciteit en opslagflexibiliteit

Hoeveel wijnflessen wilt u tegelijkertijd in uw wijnkoelkast hebben? Is er in uw keuken plaats voor een koelkast die groter is dan 24? U moet deze en soortgelijke vragen kunnen beantwoorden voordat u een wijnkoelkast koopt. Als u een wijnverzamelaar bent, hebt u een wijnkoelkast nodig die u meer dan voldoende ruimte biedt. Kies in dat geval voor wijnkoelers met een capaciteit van meer dan 40 flessen.

Bescherming tegen licht (UV)

Zonlicht (UV) kan uw wijn aantasten en ervoor zorgen dat hij voortijdig veroudert. Een goede wijnkoelkast wordt verondersteld UV-licht te blokkeren om dit te voorkomen. De meeste wijnkoelers zijn hiertoe in staat, dankzij UV-bestendige glazen deuren. Als u van plan bent uw wijnflessen gedurende lange tijd te bewaren, vermijd dan wijnkoelers zonder efficiënte bescherming tegen UV.

Trillingseliminatie

Veelvuldig roeren en trillen kan verhinderen dat uw wijn zijn volle rijpheid bereikt. Hoewel uw wijnkoeler perfect stil lijkt te staan, kan de compressor subtiele trillingen veroorzaken, die de wijn aantasten. Goede wijnkoelers hebben meestal geïsoleerde steunen voor de compressoren, die de trillingen elimineren. Sommige zijn ook uitgerust met een trillingneutralisatiesysteem (dat kan bestaan uit borstelloze motoren en schokdempers) dat de hele eenheid omspant.

Goede rekhoek voor juiste flesoriëntatie

Wanneer de kurk uitdroogt, sijpelt er lucht in de wijnfles, wat bederf veroorzaakt. Een goede oriëntatie van de fles zorgt ervoor dat de kurk niet uitdroogt. Goede wijnkoelkasten hebben rekken die de bodem van de flessen in een licht opwaartse hoek houden. Horizontaal bewaren houdt de kurk ook vochtig.

Flexibiliteit in ontwerp

De afwerking van de wijnkoeler is een andere belangrijke factor die velen over het hoofd zien. Maar geloof ons… uw ogen zullen blijven trillen wanneer u die opening ziet waardoor uw unitdeur vrij kan opengaan. Dit kan worden vermeden als u kiest voor een wijnkoelkast met nulspeling of scharnierende scharnieren.

Deze speciale scharnieren maken installatie zonder tussenruimte mogelijk. De eenheid wordt zonder tussenruimte geïnstalleerd, zodat de deur gemakkelijk kan worden geopend. Scharnierende scharnieren zorgen ervoor dat de deur een beetje naar voren kan worden geschoven, uit de kast, alvorens te draaien.

Als u een naadloos keukendesign wenst, kies dan voor wijnkoelers die verzonken kunnen worden geïnstalleerd. De meeste wijnkoelers op onze lijst hebben paneelklare en aangepaste paneelmodellen. De afwerking is paneelklaar, zodat u een paneel op maat over de eenheid kunt installeren dat bij uw keukenkastjes past.

Conclusie

Onderkast wijnkoelkasten behoren tot de meest stijlvolle en toch belangrijke huishoudelijke apparaten. Voor de beste resultaten heb je een wijnkoeler nodig met een efficiënte temperatuurstabiliteit, trillingsdemping en UV-bescherming. Onze 6 beste onderbouw wijnkoelers zijn uitgerust om de vier vijanden van wijn effectief aan te pakken. Het is belangrijk om de wijnkoeler te kiezen die het best aan je behoeften voldoet, en vergeet niet te letten op elk van de factoren die in onze koopgids worden beschreven.

FAQs

Wat is het verschil tussen een wijnkoeler, een wijnkoelkast en een wijnkelder?
Wijnkoelers werken op hogere temperaturen dan wijnkoelkasten. Dit betekent dat de wijnkoelkast uw wijnflessen op een veel koudere temperatuur houdt dan de wijnkoeler. De wijnkelder is ontworpen om uw wijnflessen voor langere tijd te bewaren.

Waarom zijn merken als EdgeStar, Avanti, en Danby met goede prijspunten niet in de lijst opgenomen?
Ja, merken als EdgeStar en Danby hebben een lage prijs, waardoor ze betaalbaar zijn. Maar om dit te bereiken, moesten sommige van deze modellen compromissen sluiten op het gebied van kwaliteit en prestaties. Onze lijst bevatte alleen modellen die voldeden aan onze verwachtingen op het gebied van duurzaamheid, geluidsniveau en trillingsbeheersing. We zullen nog een artikel schrijven over goedkope wijnkoelkasten om deze merken te evalueren.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 18 februari 2020. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.