Beste Miele Stofzuigers Beoordeling [2023]

In dit artikel stellen wij u de belangrijkste Miele-stofzuigers voor, die bekend staan om hun betrouwbaarheid en prestaties. De meeste modellen in het Miele-assortiment zijn stofzuigers. Als u op zoek bent naar een stofzuiger die meer geschikt is voor de dagelijkse schoonmaak, kunt u onze gids met de beste steelstofzuigers bekijken.

Miele Complete C3 Cat&Dog PowerLine
Miele Complete C3 Cat&Dog PowerLine SGEF3

Miele S 8340 Powerline
Miele S 8340 Powerline

Miele Complete C3 Special PowerLine
Miele Complete C3 Special PowerLine

Miele Complete C3 Silence EcoLine
Miele Complete C3 Silence EcoLine

Miele Complete C3 Comfort
Miele Complete C3 Comfort

Miele Blizzard CX1 Cat&Dog PowerLine
Miele Blizzard CX1 Cat&Dog PowerLine

Miele Complete C3 EcoLine Black Diamond
Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine - Stofzuiger met zak

Miele Complete C3 Allergy
Miele Complete C3 Allergy

Miele Blizzard CX1 Comfort EcoLine
Miele Blizzard CX1 Comfort EcoLine

Miele Blizzard CX1 Parquet EcoLine
Miele Blizzard CX1 Parquet EcoLine

Miele Complete C3 Red EcoLine
Miele Complete C3 Red EcoLine

Miele Compact C1 EcoLine
Miele Compact C1 EcoLine

Miele Classic C1 PowerLine
Miele Classic C1 PowerLine

Miele Complete C3 PowerLine Pure Red
Miele Complete C3 PowerLine Pure Red

Miele Complete C3 Score Red Powerline
Miele Complete C3 Score Red Powerline

Miele Triflex HX1 Pro Infinity Grijs Pearlfinish
Miele Triflex HX1 Pro SMML0

Miele Triflex HX1 Select Obsidiaanzwart
Miele Triflex HX1 Select Obsidiaanzwart

Miele Complete C3 EcoLine Parquet
Miele Complete C3 EcoLine Parquet

Miele Complete C2 EcoLine Tango Grafietgrijs
Miele Complete C2 EcoLine Tango Grafietgrijs

Miele Complete C3 EcoLine Total Care
Miele Complete C3 EcoLine Total Care

Miele Blizzard CX1 PowerLine Parquet
Miele Blizzard CX1 PowerLine Parquet

MIELE Robot stofzuiger Scout RX3 Runner
MIELE Robot stofzuiger Scout RX3 Runner

MIELE Robot stofzuiger Scout RX3 Home Vision HD
MIELE Robot stofzuiger Scout RX3 Home Vision HD

De verschillende Miele stofzuigerseries

Allereerst volgt hier een overzicht van de populairste Miele stofzuigers van dit moment:

Miele stofzuigers zijn onderverdeeld in vier verschillende series:

Classic gamma

De stofzuigers in deze serie worden gekenmerkt door een eenvoudige look die doet denken aan stofzuigers van enkele decennia geleden. De Miele Classic serie stofzuigers zijn modellen (met zak) die gekenmerkt worden door een “groene” motor, dus een laag energieverbruik, een grote opvangzakinhoud (4,5 l), een keuzeschakelaar met 6 snelheden en het gebruik van niet-HEPA filters: de Classic modellen zijn niet ideaal voor mensen die last hebben van allergieën.
De modellen in de reeks verschillen wat betreft de soorten accessoires die worden geleverd.

Compact assortiment

De Compact-reeks is, niet verrassend, een verzameling van relatief compacte en efficiënte modellen (met zak): de hoogte van deze stofzuigers is 23 cm met een lengte van 42,5 cm en een gewicht van 6,5 kg. Andere gemeenschappelijke kenmerken zijn de milieuvriendelijke, zuinige motor, de 6 selecteerbare zuigsnelheden, de zakinhoud van 3,5 liter en het bereik van 11 meter.

De verschillen liggen in de keuze van de gebruikte filters (HEPA of non-HEPA) en de levering van bijkomende borstels en sproeiers.

De complete reeks

Het Complete-assortiment van Miele omvat stofzuigers met zakken, die een milieuvriendelijke motor met een laag stroomverbruik, een groot bereik (tussen 10 en 13 m), een grote zak met een inhoud van 4,5 liter en een ruimere keuze aan accessoires delen, die allemaal van hogere kwaliteit zijn dan de andere assortimenten.

Er is ook een grotere differentiatie tussen de verschillende modellen, niet alleen in de extra meegeleverde borstels, maar ook in een reeks details, zoals het type van de gebruikte filters, het verbruik en de keuze van de zuigkracht.

Blizzard bereik

De Blizzard serie omvat stofzuigers zonder zak: het belangrijkste kenmerk dat deze modellen onderscheidt is juist het gebruik van een cyclonisch reservoir, zonder zak, dat uit twee compartimenten bestaat. De grotere is bestemd voor het grove vuil, terwijl de kleinere het fijnere stof opvangt.
Structureel zijn de modellen van de Blizzard-reeks gelijkaardig: ze hebben allemaal een reikwijdte van 11 meter, een tank van 2 liter, dezelfde afmetingen en een keuzeschakelaar voor de zuigkracht met 4 standen.

De verschillen tussen de verschillende modellen in de reeks zitten in de zuigkracht (en dus het stroomverbruik) en natuurlijk in de meegeleverde accessoires.

Naast de serie en het model voegt Miele nog enkele andere woorden toe aan de namen van zijn stofzuigers die bepaalde kenmerken aanduiden. De belangrijkste daarvan zijn de volgende:

 • PowerLine: PowerLine-modellen worden gekenmerkt door een hogere zuigkracht (maar ook een hoger verbruik). Met een energieverbruik van 890 W en een geschat jaarlijks verbruik van ongeveer 34 kWh, bevinden deze modellen zich steeds in de C-energie-efficiëntieklasse;
 • EcoLine: De EcoLine modellen hebben daarentegen een motor van 550 W en een geschatte 20 kWh/jaar, waardoor ze in het A+ energie-efficiëntiebereik vallen;
 • Cat&Dog: Deze modellen worden meestal geleverd met een gemotoriseerde tapijtborstel;
 • Allergy: Deze term verwijst naar modellen die zijn uitgerust met filters met een hoog rendement (HEPA), die allergenen beter opvangen;
 • Parquet: Deze modellen zijn voorzien van een borstel waarmee u parket of andere delicate materialen kunt stofzuigen zonder krassen te maken.
Lees ook:   Samsung BRB26602FWW/EF

De kenmerken

Ontwerp

Over het algemeen worden Miele-stofzuigers gekenmerkt door een zeer compact ontwerp en een goede robuustheid. Bovendien hebben alle modellen zeer kleine wieltjes in plaats van de grote wielen die men op stofzuigers van alle andere merken ziet.

Het compacte ontwerp resulteert in een vrij laag gewicht: de lichte modellen wegen 5,5 kg, terwijl de zwaardere 7,5 kg wegen. Bovendien is het bereik over het algemeen bovengemiddeld, zelden minder dan 10 m.

Borstels en sproeiers

Verreweg de meeste Miele-stofzuigers worden geleverd met een “standaard” set T-vormige mondstukken voor stoffering, lansmondstukken en borstelmondstukken voor afstoffen. Een ongebruikelijk stukje klasse is de bijna alomtegenwoordige voorziening van een houder op het huis van de machine om deze drie accessoires in onder te brengen. De levering van extra borstels, specifiek voor delicate vloeren en tapijten, varieert naargelang het model en de behoeften van de verschillende gebruikers (huizen met honden en katten, huizen met tapijten, huizen met parket, enz…).

Verbruik en prestaties

Zoals we hebben gezien, zijn Miele stofzuigers uitgerust met twee soorten motoren, de ene krachtiger en de andere milieuvriendelijker.
De modellen met EcoLine motor zijn zeer efficiënt: de A+ energie-efficiëntieklasse wordt gedeeld door enkele andere modellen die momenteel op de markt zijn, en het lagere motorvermogen heeft geen significante invloed op de zuigprestaties, aangezien al deze modellen nog steeds in de A-categorie voor harde vloeren en in de C-categorie voor tapijten zitten, wat perfect in overeenstemming is met het marktgemiddelde.

De modellen met PowerLine motor daarentegen leveren betere zuigprestaties dan het marktgemiddelde, maar hebben uiteraard een nadelige invloed op het verbruik en dus op de energie-efficiëntieklasse.

Tank

Wat de capaciteit van de stofzuigers betreft, moeten we benadrukken dat Miele-stofzuigers tot de top van de markt behoren, of het nu gaat om cyclonale stofzuigers of stofzuigers met zak.
De cyclonische modellen van de Blizzard-reeks hebben, zoals we hebben gezien, allemaal een tank van 2 liter, wat voor dit type reservoir een gemiddelde capaciteit is. De andere modellen met zak, zelfs de meest compacte, hebben een minimale zakinhoud van 3,5 liter en een maximale zakinhoud van 4,5 liter: dit zijn normale afmetingen voor een stofzuiger met zak.

Filtratie

Als het op filterefficiëntie aankomt, doen Miele stofzuigers niet onder voor de concurrentie. Net als bij de meeste andere fabrikanten verschilt ook hier het gamma naar gelang van het gebruikte filtertype. De topmodellen van Miele hebben over het algemeen een filter dat HEPA AirClean wordt genoemd. Dit filter heeft een hoge filtratie-efficiëntie en is in staat om bijna alle fijnstof en allergenen op te vangen. Als u allergisch bent voor pollen of stofmijt, zorg er dan voor dat de Miele stofzuiger van uw keuze dit type filter heeft.
De andere door de fabrikant gebruikte filters, AirClean, AirClean Plus en Silence AirClean genaamd, zijn minder doeltreffend in het filteren van fijn stof.

Concurrenten van Miele

De eerste en voornaamste concurrent op het gebied van stofzuigers is ongetwijfeld Dyson, die met zijn uitsluitend high-end assortiment de belangrijkste kracht vormt waartegen alle stofzuigerfabrikanten moeten opboksen. Er zijn veel bekende merken die op deze grote markt concurreren: Samsung, bijvoorbeeld, of Electrolux en Rowenta.

Lees ook:   Koffievlek Verwijderen – Effectieve Tips & Trucs

Wat zijn de sterke punten van Miele stofzuigers?

Een gemeenschappelijke waarde van alle Miele-stofzuigers is het compacte ontwerp, dat tot in de kleinste details zeer zorgvuldig en over het algemeen robuust is: het merk wordt gewaardeerd om de duurzaamheid van zijn producten.
Bovendien zijn Miele-stofzuigers, op een paar uitzonderingen bij de goedkopere modellen na, over het algemeen zeer efficiënt, zelfs op tapijt dat over het algemeen moeilijk grondig te stofzuigen is. Gemiddeld blijft een stofzuiger in de C-efficiëntieklasse voor het stofzuigen van tapijt, terwijl de krachtigere Miele-modellen de B-efficiëntieklasse bereiken.

Hoeveel kosten Miele stofzuigers?

Miele-producten zijn over het algemeen middenklasse in prijs: Instapmodellen kosten doorgaans niet minder dan 150 euro. Als u een van de Complete modellen wilt, moet u bereid zijn €400 uit te geven. De duurste modellen van dit merk zijn gemiddeld de Blizzard zakloze modellen.

Ter indicatie, de prijzen volgens de productreeksen zijn als volgt:

 • Klassiek gamma: 160-210 € ;
 • Compact assortiment: 240-310 € ;
 • Volledige reeks: 170-390 €;
 • Blizzard range: 300-660 €.

Waarom kiezen voor een Miele stofzuiger?

Legen van het stofreservoir

Miele-stofzuigers blinken uit in het filteren van allergenen en microdeeltjes, waardoor de lucht in uw huis schoner wordt. Het HEPA filter is zeer effectief in het opvangen van stof.

Stofzuigers met zak zijn uitgerust met gesloten zakken, zodat er geen stof ontsnapt. Als de zak vol is, gooi je hem gewoon in de vuilnisbak.

Snoerloze stofzuigers hebben een uitneembaar stofreservoir, dat u eenvoudig leegt in een afvalbak.

Stofzuigen en schoonmaken

Miele-stofzuigers zijn zo populair vanwege hun krachtige zuigkracht die niets in de weg staat. Door de kleine borstel kunt u gemakkelijk schoonmaken in de kleinste hoekjes. Bovendien zijn deze stofzuigers zeer doeltreffend in het verwijderen van dierenharen van diverse oppervlakken. De borstel analyseert de diepte en past automatisch de snelheid aan, afhankelijk van de textuur of het type vloer dat wordt gestofzuigd.

Miele-stofzuigers zijn bijzonder effectief op tapijten en houten vloeren.

Geluidsniveau

Vergeleken met andere stofzuigermerken zijn Miele stofzuigers zeer stil. Dankzij de “silence hardfloor” technologie is de motor geluiddicht. Dit betekent dat u kunt stofzuigen terwijl iemand anders TV kijkt, zonder te storen.

Duurzaamheid

Als u de neiging hebt om uw stofzuiger al na 2 of 3 jaar te verslijten, zult u aangenaam verrast zijn door de lange levensduur van Miele stofzuigers. De structuur van de stofzuiger is vrijwel onverwoestbaar, en de slang is ongelooflijk sterk en toch flexibel. De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit, zodat uw stofzuiger langer meegaat. De ingenieurs van Miele hebben een frame ontwikkeld dat gemakkelijk kan worden gedemonteerd (op het centrale gedeelte) om de stofzuiger te legen zonder het risico van breuk.

De voordelen van een Miele stofzuiger zonder zak

Miele is vooral bekend om zijn stofzuigers met stofzuigerzakken. Deze modellen hebben het merk succesvol gemaakt omdat ze zeer efficiënt zijn.

Wij raden u echter aan te kiezen voor de recentere zakloze of snoerloze modellen.

Deze modellen zijn even krachtig en hebben een stofreservoir dat naar believen kan worden geleegd en gereinigd. Dit betekent dat u geen wegwerptasjes meer hoeft te kopen, wat beter is voor het milieu en uw portemonnee!

Miele stofzuiger accessoires

Niet alle stofzuigers worden geleverd met accessoires. Daarom hebben wij enkele zeer nuttige accessoires voor Miele stofzuigers geselecteerd.

 • Telescopische buis voor Miele stofzuigers
 • Handgreep met LED-indicator voor Miele stofzuigers
 • Miele stofzuigerzakken

Het merk Miele

Het Duitse merk Miele biedt huishoudapparaten voor het hele huis: keukenapparatuur, wasmachines, kookplaten, stofzuigers… De belangrijkste concurrenten zijn Bosch, Electrolux, Philips, Hoover, Xiaomi, Samsung, iRobot en Rowenta.

Dit familiebedrijf creëerde zijn eerste stofzuiger in 1927. Sindsdien hebben de producten van het merk kopers over de hele wereld voor zich gewonnen.

Miele stofzuigers zijn bijzonder populair vanwege hun geavanceerde functies en lange levensduur. Door te investeren in een Miele stofzuiger, kiest u voor duurzame kwaliteit.

Lees ook:   CIARRA CBCB5913A - Inbouw Afzuigkap - 52cm Zwart – Inclusief koolstoffilter - 300m3 – Energieklasse C

Miele stofzuiger

Faq

Miele stofzuiger: is het een goede keuze?

Miele stofzuigers zijn uiterst betrouwbaar. Miele produceert een aantal apparaten van hoge kwaliteit en het merk is populair over de hele wereld.

De meeste modellen worden geleverd met een garantie van 2 jaar, met de optie om de garantie uit te breiden tot 10 jaar.

Maakt Miele snoerloze stofzuigers?

Ja, sinds 2020. Met de Triflex HX1 heeft Miele zijn eerste serie snoerloze stofzuigers op de markt gebracht.

Welke stofzuigers maakt Miele nog meer?

Miele is vooral bekend om zijn robuuste en krachtige busstofzuigers. Maar het merk biedt ook robotstofzuigers, stofzuigers zonder stofzak en staande stofzuigers aan.

Hoe demonteer ik een Miele stofzuiger?

In onze review geven we u niet alleen advies over hoe u de beste Miele stofzuigers van 2021 kunt kiezen, maar laten we u ook zien hoe u uw apparatuur moet demonteren. Deze stap is van essentieel belang wanneer u merkt dat uw toestel minder goed gaat werken of wanneer u verdachte tekenen opmerkt, zoals bijvoorbeeld een hogere geluidsfrequentie dan gewoonlijk.

Begin met het loskoppelen van uw toestel of verwijder de batterij als dit mogelijk is. Verwijder ook verwijderbare accessoires zoals borstels, slang of tas. Draai met een platte schroevendraaier en een kruiskopschroevendraaier de schroeven los die meestal aan de zijkanten of de bovenkant zitten.

Maak het deksel voorzichtig los en verwijder de schroeven binnenin. U hebt nu toegang tot het binnenste van uw toestel. U hoeft nu alleen nog maar uit te zoeken waar de fout zit en de defecte onderdelen te repareren/vervangen. Voor de hermontage volgt u deze stappen in omgekeerde volgorde. Pas op dat je geen modules verliest.

Hoe vervang ik de stofzak in een Miele stofzuiger?

Zorg er bij deze aanpak ook voor dat uw apparaat is uitgeschakeld en bij voorkeur is losgekoppeld. Het verdient echter aanbeveling de zak te vervangen wanneer het onderdeel tekenen van slijtage vertoont of wanneer de aanbevolen aankoopdatum is verstreken. Om dit te doen, begin met het openen van het deksel. Deze hebben meestal een clip-on systeem dat geen gebruik van doe-het-zelf gereedschap vereist.

Haal de oude zak van zijn plaats en leg de nieuwe op dezelfde plaats. Zorg ervoor dat het dezelfde functies heeft als de oude. Schuif het op de oprijplaten om het slot te activeren. Het mechanisme zal een veilig gebruik van de module waarborgen. Als u klaar bent, sluit u gewoon het deksel om uw apparatuur in gebruik te nemen.

Wanneer moet het filter van een Miele-stofzuiger worden vervangen? Hoe kan ik het veranderen?

Sommige Miele-stofzuigers hebben filterverzadigingsindicatoren die u vertellen wanneer het tijd is om het filter te vervangen. Wanneer zij knipperen, betekent dit dat het systeem ongeveer 50 bedrijfsuren heeft bereikt. Dit komt overeen met een jaar gebruik. Zij moeten dan worden vervangen om prestatieverlies te voorkomen.

Om het filter te vervangen, moet u eerst het stofcompartiment openen. Verwijder de zak en open het filterrooster tot u een verstopping hoort. Verwijder het gebruikte onderdeel en plaats zijn vervanger. Sluit het rooster en plaats de zak terug of vervang deze indien nodig.

Hoe maak ik de borstel van een Miele stofzuiger schoon?

Begin met het verwijderen van grote resten met de hand. Dit geldt ook voor lange borstelharen of grote stofbollen. Gebruik een schaar om ze uit te knippen als je vindt dat ze nogal omvangrijk zijn. Dan kunt u uw machine direct activeren om het afval op te zuigen. Een andere techniek is blazen met samengeperste lucht, zolang het maar uitwendig wordt toegepast. Als uw toestel geen elektrische borstel of elektrische onderdelen heeft, kunt u het altijd met een sopje schoonmaken.