7 Beste Miele Stofzuigers Beoordeling [2021]


Laatst gewijzigd
17 december 2020

De stofzuigers van Miele zijn al decennialang vertrouwd in huishoudens over de hele wereld. Het bedrijf staat bekend om zijn ruime keuze aan krachtige staande stofzuigers en stofzuigers. Onlangs nog heeft de snoerloze Miele-stofzuiger, bekend onder de naam Triflex HX1, de lat hoger gelegd met zijn prestaties op batterijen en superieure schoonmaakcapaciteit voor het hele huis (tapijten, vloerkleden en harde vloeren inbegrepen!) Maar met zo veel opties kan het moeilijk zijn om te beslissen welke van de vele Miele-stofzuigers geschikt is voor u.

Bij het kopen van een stofzuiger is het belangrijk om een idee te hebben van zowel uw wensen als uw behoeften. Houd bijvoorbeeld rekening met de vloerbedekking in uw huis, de grootte van de ruimte die u gaat schoonmaken en eventuele astma- of allergieproblemen in uw gezin. En natuurlijk kunt u uw zoekopdracht verder verfijnen op basis van andere voorkeuren, zoals geluidsniveau en ergonomie.

Als u bijvoorbeeld een ouder bent van jonge kinderen en twee katten hebt die maar blijven verharen, hebt u een andere Miele-stofzuiger nodig dan een jonge professional die voor het eerst op zichzelf gaat wonen. Hetzelfde geldt voor een huis met twee verdiepingen of een piepklein appartement in New York. Uiteindelijk gaat het bij de keuze van een stofzuiger om uw unieke behoeften. Gelukkig heeft Miele een stofzuiger die bij elke levensstijl past.

In dit artikel bespreken we onze keuze voor zeven van de beste Miele-stofzuigers en bespreken we enkele van de belangrijkste kenmerken van elke stofzuiger.

Onze 7 Beste Miele Stofzuigers

Hier is de lijst van onze top Miele stofzuiger keuzes – klik op de links hieronder om onze beoordeling van elk te zien.

  • 1) Beste stofzuiger: Miele Complete C3 Marin
  • 2) Beste waarde voor het reinigen van een verscheidenheid van oppervlakken: Miele Compact C2 Electro Plus
  • 3) Beste stofzuiger voor hardhouten vloeren en vloerkleden: Miele Complete C3 Alize
  • 4) Beste lichtgewicht steelstofzuiger: Miele Classic C1 Zuivere Zuigkracht
  • 5) Beste Stofzuiger: Miele Dynamic U1 Kat en Hond
  • 6) Beste lichtgewicht snoerloze stofzuiger: Miele Triflex HX1 in Grijs, Wit en Rood
  • 7) Beste snoerloze stofzuiger voor huisdierenhaar: Miele Triflex HX1 Kat en Hond

Miele Snoerloze Stofzuiger – een nader onderzoek

Onze 7 Beste Miele Stofzuigers

Miele maakt veel verschillende soorten stofzuigers, waaronder busstofzuigers, staande stofzuigers, snoerloze stofzuigers en robotstofzuigers. De Miele Blizzard CX1-serie bevat zelfs stofzuigerzuigers zonder stofzak. Het bedrijf is echter vooral bekend om zijn stofzuigers met stofzak en rechtopstaande stofzuigers. Onlangs heeft Miele een lijn snoerloze steelstofzuigers op de markt gebracht, die ideaal zijn voor uw hele huis. Hieronder vindt u onze top 7 beste Miele-stofzuigers, gebaseerd op hun unieke reinigingscapaciteiten.

Als u nog steeds op zoek bent naar de beste snoerloze stofzuiger op de markt, ongeacht de fabrikant, bekijk dan onze gerangschikte lijst voor 2020.

1) Beste Korfstofzuiger: Miele Complete C3 Marin

Als eerste de C3 Marin van Miele. Als onderdeel van de Complete-serie van het bedrijf zet de Marin de sterke Miele-traditie van prestaties, design en uitstekende kwaliteit voort. Deze steelstofzuiger, met zijn prachtige Marine Blue afwerking, is fluisterstil zonder dat dit ten koste gaat van de zuigkracht.

Enkele belangrijke Miele C3 Marin specificaties zijn:
MSRP – $1,099.00
Actieradius – 36ft
Totaal gewicht – 23 lbs
Zuigkracht – 1,200 W

Borstelkop en gereedschap
De Miele C3 Marin wordt geleverd met een electro premium borstel, die wordt aanbevolen voor de reiniging van middelhoog- en hoogpolig tapijt. De 13-3/8 inch brede borstelrol is elektronisch aangedreven en biedt u vijf hoogte-instellingen om te voldoen aan een verscheidenheid van tapijtdichtheden.

De borstel heeft ook een draaibare nek voor manoeuvreerbaarheid, een stootrand rondom om uw meubels te beschermen en een automatische uitschakeling die in werking treedt wanneer hij geparkeerd staat. Dit hulpstuk heeft zelfs een geïntegreerde verlichtingsfunctie om stof en andere deeltjes op de vloer te verlichten.

Het tweede hulpstuk van de C3 Marin, de parketdraaier, is perfect om op moeilijk bereikbare plaatsen te komen. De 12-inch twister kan 180 graden draaien en biedt een uitzonderlijke reiniging voor alle gladde vloeren. De paardenharen borstelharen verminderen zelfs elektrostatische krachten voor langdurige stofverwijdering.

Het beste deel? U hoeft niet bang te zijn dat u uw bijlagen kwijtraakt! De Marin heeft (net als alle modellen uit de Complete C3-serie van Miele) een ingebouwd fluwelen vakje voor al uw accessoires.

Luchtfiltratie
De Miele Complete C3 Marin is een prima optie als u allergieën heeft. De AirClean stofzak helpt stofdeeltjes op te vangen, zodat er geen allergenen of stof in de lucht komen terwijl u stofzuigt. De krachtige zuigkracht voorkomt ook kruisbesmetting, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het meenemen van stof of haar van de ene kamer naar de andere.

De Miele Complete C3 Marin is uitgerust met een HEPA AirClean Filter dat voldoet aan de strenge Europese HEPA 13 normen. Dit betekent dat het meer dan 99,5% van alle longschade veroorzakende deeltjes tot 0,1 micron opvangt. Het HEPA-filter is ook voorzien van een unieke TimeStrip vervangingsindicator die, eenmaal geactiveerd, in de loop van een jaar een rode streep vloeistof afgeeft. Op die manier weet u precies wanneer het tijd is om het filter te vervangen.

De revolutionaire en gepatenteerde AirClean-stofzak is ook een integraal onderdeel van het Miele-filtersysteem. De unieke zak bestaat uit 9 lagen elektrostatisch geladen materiaal dat is ontworpen om vuil van microafmetingen op te vangen in de luchtdichte vacuümkamer. Dankzij de veerbelaste, zelfvergrendelende kraag hoeft u zich nooit zorgen te maken dat u wordt blootgesteld aan longbeschadigend stof en allergenen.

Andere belangrijke kenmerken van deze Miele stofzuiger
De Miele Complete C3 Marin wordt geleverd met een zacht one-touch snoeroprolsysteem dat het snoer volledig oprolt. Met een eenvoudige druk op de schakelaar kan hij worden ingetrokken, zodat u niet op de schakelaar hoeft te staan of hoeft te bukken om het netsnoer op te rollen.

Is de Miele C3 Marin stil?
Miele is altijd al beschouwd als stiller dan zijn concurrenten. De Marin is speciaal gebouwd met geluidsisolatie om hem fluisterstil te maken. Er is zelfs een speciale “Stilte-instelling” die het laagste geluidsniveau combineert met het ideale vermogensniveau voor de meest efficiënte en stille resultaten.

2) Beste waarde voor het reinigen van een verscheidenheid aan oppervlakken: Miele Compact C2 Electro Plus

Als volgende hebben we een lid van Miele’s Compact serie – de C2 Electro+. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit model kleiner dan die van de Complete serie. De zuigkracht is met 1200 watt echter net zo krachtig. De bus is ook even stevig als die van zijn grotere tegenhangers. Deze Miele-stofzuiger is veelzijdig genoeg om zowel hoogpolige tapijten als gevoelige harde vloeren schoon te maken met een eenvoudige verwisseling van de vloerhoofd.

Enkele belangrijke Miele C2 Electro Plus specificaties zijn:
MSRP – $699
Actieradius -32 ft
Totaal gewicht -20 lbs
Zuigkracht -1.200 W

Borstelkop en gereedschap
De Miele C2 Electro+ wordt geleverd met de electro plus vloerkop, die speciaal is ontworpen voor dieptereiniging van tapijten. Dankzij de vijf hoogte-instellingen kunt u gemakkelijk van laag- naar hoogpolig tapijt gaan, en dankzij het brede ontwerp kunt u meer terrein in één keer bestrijken. Volgens Miele bevat het ook een elektrische walsborstel om hardnekkig vuil en afval te verwijderen.

Het tweede opzetstuk is de kleine parketvloeropzetstuk, dat dient als perfecte aanvulling op de electro plus vloeropzetstuk. Deze borstel werkt het best op harde, gevoelige vloeren en heeft rubberen wieltjes en zachte borstelharen om krassen te voorkomen. Dit hulpstuk is ook ideaal voor het opruimen van klein vuil dat tussen de tegels vastzit.

Luchtfiltratie
De Miele C2 Electro+ heeft een gesloten filtersysteem om te voorkomen dat stof en vuil weer in de lucht terechtkomen. Hij wordt ook geleverd met een uiterst belangrijk HEPA-filter om stof en andere allergenen verder te bestrijden.

3) Beste stofzuiger voor hardhouten vloeren en vloerkleden: Miele Compleet C3 Alize

De Miele Complete C3 Alize is een ander lid van de Complete serie. Dit model is minder duur dan de Marin, maar heeft met 1200 watt evenveel zuigkracht. Deze Miele-stofzuiger is echter vooral geschikt voor hardhouten vloeren, laagpolig tapijt en vloerkleden. Hij is ook iets lichter dan de Marin, met een gewicht van net geen 20 pond.

Enkele belangrijke Miele C3 Alize specificaties zijn:
MSRP – $699
Actieradius – 36ft
Totaal gewicht – 20 lbs
Zuigkracht – 1.200 W

Borstelkop en gereedschap
In tegenstelling tot de Marin, wordt de Miele C3 Alize alleen geleverd met zuigende hulpstukken. Dit betekent dat de Alize luchtgedreven is in plaats van elektrisch aangedreven. In plaats van een parketdraaier wordt dit model geleverd met een AllTeQ combinatiedweilkop, die uitstekend geschikt is voor hardhouten vloeren en laagpolig tapijt.

Een van de coolste kenmerken van de AllTeQ combinatiedweilkop zijn de intrekbare borstelharen, die op hun plaats zitten om uw hardhouten vloeren tegen krassen te beschermen. Wanneer de borstelharen in de vloerkop zitten, kunt u met de metalen zoolplaat tapijten en laagpolig tapijt snel en soepel reinigen. Wanneer u echter op harde oppervlakken werkt, komen de borstelharen naar buiten om uw vloer te beschermen tegen krassen.

Luchtfiltratie
Net als de Marin en Electro+ modellen is de Alize uitgerust met een HEPA-filter en de Miele AirClean stofzak. Dit model heeft ook een gesloten systeem, wat betekent dat de lucht die het uitblaast schoner is dan de lucht die het aanzuigt. Dit is een groot voordeel voor mensen die last hebben van astma of allergieën!

Andere belangrijke kenmerken van deze Miele stofzuiger
De handgreep heeft een spotlight die stof en vuil in kasten, spleten, laden en kleine ruimten verlicht.

4) Beste lichtgewicht steelstofzuiger: Miele Classic C1 Zuivere Zuigkracht

De Miele Classic C1 Pure Suction is zonder twijfel de lichtste (en goedkoopste!) steelstofzuiger op onze lijst. Dit model is echter alleen de juiste optie voor u als u in een huis woont met overwegend harde vloeren. Deze stofzuiger is niet geschikt voor tapijten met een gemiddelde of hoge pool, en mag alleen worden gebruikt voor delicate tapijten of kleine oppervlakken met laagpolig tapijt.

Enkele belangrijke Miele C1 Pure Suction specificaties zijn:
MSRP – $299
Actieradius – 29ft
Totaal gewicht – 13 lbs
Zuigkracht – 1.200 W

Borstelkop en gereedschap
Deze Miele C1 Pure Suction wordt geleverd met slechts één opzetstuk voor de vloer – de AllTeQ combi-vloerborstelkop. Zoals vermeld bij de Miele Complete C3 Alize, heeft deze vloerkop intrekbare borstelharen die ontworpen zijn om uw kwetsbare hardhouten vloeren te beschermen. Net als alle Miele-stofzuigers heeft ook dit model zes instelbare zuigkrachtinstellingen.

Luchtfiltratie
De Miele Classic C1 Pure Suction wordt geleverd met AirClean filter en stofzak. U kunt dit echter gemakkelijk vervangen door een HEPA-filter voor een meer geavanceerde filtratie, indien gewenst.

5) Beste Stofzuiger: Miele Dynamic U1 Kat en Hond

De Miele Dynamic U1 Cat and Dog is de enige staande stofzuiger op onze lijst en heeft een zeer indrukwekkende zuigkracht. Deze stofzuiger is een pro in het opzuigen van dierenharen, vuil en afval op alle oppervlakken, waardoor uw huis veilig en schoon is voor het hele gezin.

Enkele belangrijke Miele U1 Kat en Hond specificaties zijn:
MSRP – $699
Actieradius – 45ft
Totaal gewicht – 23lbs
Zuigkracht – 1.200 W

Borstelkop en gereedschap
Naast de standaard afstofborstel, bekledingszuigmond en spleetzuigmond die bij alle Miele-bus- en staande modellen worden geleverd, bevat de Dynamic U1 Cat and Dog een mini-turboborstel die ontworpen is om dierenharen van traptreden, meubels en bekleding te verwijderen.

Luchtfiltratie
Als u huisdieren hebt, weet u dat ze van tijd tot tijd kunnen stinken. Gelukkig maakt de Miele Dynamic U1 Cat and Dog gebruik van een Active AirClean filter om geurtjes effectief te neutraliseren. Hoewel dit model geen HEPA-filter heeft, is het wel voorzien van een afgedicht systeem dat 99,9% van het stof en de allergenen opvangt.

Andere belangrijke kenmerken van deze Miele-stofzuiger
Een kenmerk dat dit model onderscheidt van andere is de LED-koplamp. Dit helpt stof, vuil en haren van huisdieren op te lichten die u met het blote oog misschien niet zou hebben gezien – een enorm voordeel voor mensen met huisdieren die verharen.

Dit model beschikt ook over automatische hoogteverstelling, waardoor de stofzuiger automatisch de hoogte van de vloer detecteert en zich daaraan aanpast zonder zuigkracht te verliezen.

Miele Snoerloze Stofzuigers

6) Beste lichtgewicht snoerloze stofzuiger: Miele Triflex HX1 in Grijs, Wit en Rood

De pas uitgebrachte Triflex HX1 is de eerste snoerloze steelstofzuiger van Miele. Deze modellen hebben alle voordelen van een traditionele steelstofzuiger, zonder de beperkingen ervan. De Standard Triflex HX1 van Miele is met slechts acht pond extreem licht. Maar laat u niet misleiden door het lichte gewicht – dit model heeft het perfecte gewicht om ervoor te zorgen dat de stofzuiger zowel gemakkelijk te manoeuvreren is als krachtig genoeg om vuil en afval van uw vloeren op te zuigen.

Enkele belangrijke Miele Triflex HX1 Standaard specificaties zijn:
MSRP – 499 dollar
Levensduur batterij- 60min.
Totaal gewicht – 8 pond

Automatische oppervlaktedetectie
De Triflex-serie snoerloze stofzuigers is ontworpen om automatisch het type vloerbedekking te detecteren en de juiste hoeveelheid zuigkracht toe te passen voor een effectieve reiniging. Dit betekent dat u geen extra tijd hoeft te besteden aan het verwisselen van opzetstukken of het reinigen van koppen wanneer u van kamer naar kamer gaat.

De Triflex-modellen van Miele kunnen zelfs worden gebruikt op middelhoog- en hoogpolig tapijt, wat een zeldzame eigenschap is voor de meeste snoerloze stofzuigers! In feite zijn ze net zo krachtig en efficiënt als traditionele stofzuigers voor zwaar gebruik.

3-in-1-ontwerp
Miele heeft de Triflex ontworpen met een innovatief 3-in-1-ontwerp, waarmee u elk onderdeel kunt herschikken om de gewichtsverdeling van de stofzuiger te wijzigen. Elk onderdeel van de stofzuiger is gemakkelijk uit elkaar te halen en binnen enkele seconden weer aan elkaar te koppelen, en kan worden aangepast aan de ruimte die u schoonmaakt.

Wanneer de voedingseenheid bovenaan de stofzuiger is geplaatst, zal deze zwaarder zijn en het uitzicht hebben van een traditioneel snoerloos model. Door de voedingseenheid aan de onderkant van de stofzuiger te plaatsen, wordt de druk op uw armen echter enigszins verlicht. Zo kunt u uw huis grondig schoonmaken zonder het gevoel te krijgen dat u een volledige lichaamstraining krijgt.

Het beste deel? Als u de voedingseenheid volledig loskoppelt, kunt u deze gebruiken om oppervlakken, banken en trappen met vlekken schoon te maken. U kunt het apparaat zelfs meenemen naar uw auto om snel en gemakkelijk uw interieur te reinigen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het vinden van een stopcontact.

Aanraakloze stofbak
De stofbak van de Triflex kan worden geleegd met een eenvoudige draai aan de hendel. Maar maak je geen zorgen – het stof zal niet terug op de vloer terechtkomen (wat soms gebeurt met een traditionele snoerloze stofzuiger). Je hoeft je niet eens zorgen te maken over het openen van de bak boven een vuilnisbak. Met de Miele Triflex HX1 kunt u de afvalemmer eenvoudig uitnemen en naar de dichtstbijzijnde vuilnisbak lopen voor de meest hygiënische afvalverwijdering.

Is de Miele Triflex HX1 stil?
Op de laagste stand (70dBs) is het gezoem van de stofzuiger slechts iets luider dan het volume van een normaal sprekend gesprek. Hoewel concurrenten zoals Dyson snoerloze stofzuigers ook een volume van 70dB hebben, ligt de frequentie op de Triflex lager, waardoor de brom minder opvalt.

7) Beste snoerloze stofzuiger voor huisdierenhaar: Miele Triflex HX1 Kat en Hond

Het model voor kat en hond heeft alle kenmerken van de standaard Triflex. Het is echter speciaal ontworpen om haren van huisdieren op te vangen en huidschilfers en andere allergenen uit te filteren.

Enkele belangrijke Miele Triflex HX1 Kat en Hond specificaties zijn:
MSRP – 499 dollar
Levensduur batterij- 60min.
Totaal gewicht – 8 pond

Borstelkop en toebehoren
Het Triflex-model voor katten en honden van Miele wordt geleverd met een extra gemotoriseerde miniborstel om het haar van huisdieren van meubels en bekleding te verwijderen. Dankzij de afneembare voedingseenheid kunt u de Triflex ook mee naar buiten nemen om hardnekkig hondenhaar uit het interieur van uw auto te verwijderen. Een ander pluspunt van dit model is dat de reinigingskop LED-lampjes heeft om vacht te verlichten dat u misschien hebt gemist.

Filtratie en allergeenbeheer
Een groot verschil tussen de Standaard Triflex en de Cat and Dog is dat laatstgenoemde met een HEPA-filter wordt geleverd. Deze filters vangen 99,999% van de kleine deeltjes en allergenen op, waardoor dit model ideaal is voor mensen met allergieën of astma.

Conclusie

Miele heeft een heleboel geweldige opties als het gaat om hun top-of-the-line stofzuigers. Onze top keuze is de Miele Triflex HX1 vanwege zijn gemak en veelzijdigheid. De Triflex heeft dezelfde kracht als de Miele C3 Calima met al het gemak van een lichtgewicht steelstofzuiger. Op het gebied van stofzuigers kunt u niet fout gaan met de Miele Complete C3 Marin.

Uiteindelijk zal uw unieke levensstijl helpen bepalen welke stofzuiger de beste keuze is. Als u in de omgeving van New Jersey woont, kom dan gerust langs in een van onze showrooms, waar onze deskundige verkoopmedewerkers u kunnen helpen de perfecte Miele-stofzuiger te vinden die aan uw behoeften voldoet.

FAQ

Zijn Miele-stofzuigers betrouwbaar?
Miele stofzuigers zijn uiterst betrouwbaar en worden ondersteund door een aantal garanties. De meeste modellen hebben twee garanties van 7 jaar, één voor de motor en één voor de behuizing. Deze extra lange garanties geven u de gemoedsrust dat u uw stofzuiger niet snel zult moeten vervangen.

Maakt Miele snoerloze stofzuigers?
Ja, in 2020 bracht Miele zijn eerste familie van snoerloze modellen uit – de Triflex HX1. Er zijn drie snoerloze stofzuigers in deze familie – de Standard, de Cat and Dog, en de Pro.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 28 juli 2020. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts