Blancheer spruitjes goed

Het smaakt aangenaam nootachtig, vult de keuken met een karakteristieke geur en toch wordt het zo vaak gehaat: spruitjes zijn eigenlijk heerlijk, maar veel te vaak papperig. Geen wonder: de meeste mensen koken de malse toppen, en ze kunnen er helemaal niet tegen. Geblancheerde spruitjes blijven knapperig, gloeien intens groen en hebben nog meer voedingsstoffen dan gekookte papperige groenten!

Maar hoe blancheer je de kool? Kook kort in gezouten water en blus dan in ijswater – dat is de theorie. We hebben de Stapsgewijze handleiding Voor jou!

Waarom zou je spruitjes blancheren?

Als de spruitjes maar kort in de kokend water gekookt en dan koud geblust, blijf de mooie groene kleur van spruitjes en de Knapperig Bladstructuur. Toch worden de groenten gekookt en dus gemakkelijker te verteren.

Vitaminen Mineralen en aroma blijven ook behouden tijdens de korte bereiding. Je bespaart ook tijd, want spruitjes blancheren duurt kort vijf minuten.

Hoe het werkt

  • Pleisters Spruitjes. U verwijdert de Stomp en de buitenste Bladeren. Krab de stengel kruislings zodat de kleine roosjes gelijkmatig garen. Vergeet niet de afwas te doen!
  • Brengen Water met iets Zout om te koken.
  • Zodra het water kookt, zet u de Temperatuur omlaag en zet de roosjes in het water.
  • Haal na twee tot vier minuten de spruitjes uit het water en leg ze er een minuut in. Ijswater. Dit stopt de Kookproces
  • Haal de spruitjes uit het ijswater en laat het staan druip eraf. Klaar!
Spruitjes in kookpot

Geblancheerde spruitjes zijn snel en gemakkelijk af te maken zonder veel moeite en vaardigheid. Bron: Cv

Verdere verwerking van geblancheerde spruitjes

Na het baden in ijswater, de spruitjes koud. Je wilt het waarschijnlijk niet zo eten. De geblancheerde spruitjes kunnen nu nog dichtgeschroeid zal zijn (heerlijk met een beetje spek), U kunt het downloaden in de Oven Bruinen (smaakt goed met iets sinaasappelsap) of voor later gebruik bevriezen.

Spruitjes in pan

Verwarm de kool kort in de pan, zodat het weer warm wordt. Bron: Cv

Wilt u de bladeren afzonderlijk gebruiken voor Salade , moet u ze ook gebruiken verbleken. Want zo wordt de kool gemakkelijker te verteren en veroorzaakt minder wind.

Lees ook:   Gegrilde tropische kip stokjes met mango saus