BlueStar fornuis, Top 3 redenen waarom mensen houden van hen [REVIEW]


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Eenvoudig gezegd, BlueStar reeksen zijn buitengewoon. Wil je thuis gerechten van restaurant kaliber koken? Als het favoriete merk van vele sterrenkoks levert een BlueStar fornuis alle kracht, precisie en controle die u zich maar kunt wensen. Met Nova branders met een hoge BTU, een infrarode broiler van 1850F en een ruime oven waar zelfs een commerciële bakplaat in past, zijn er geen grenzen aan wat u kunt maken.

BlueStar brengt ongeveer 40 verschillende gamma’s uit – en dat is exclusief de kleurvariaties. Door deze overvloed aan opties raken veel mensen (ook onze verkopers) overweldigd. Daarom is het doel van dit overzicht om de belangrijkste waardepunten van BlueStar kachels te benadrukken en om het interne fabrikant jargon te vertalen in gewoon Engels. We hebben zelfs een video gemaakt met prachtige beelden, zodat u uw kachel met vertrouwen kunt kiezen.

Laten we beginnen met de groeperingen van BlueStar reeksen. Er zijn 4 series gasfornuizen in de catalogus (rekening houdend met Sealed Burner fornuizen die een kleine subgroep vormen van de Culinary series):

LIEVER VISUALS? BEKIJK ONZE EXCLUSIEVE BLUESTAR SERIE VIDEO GIDS:

Een visuele kijk in de BlueStar reeks

BlueStar-waaier – Overzicht

serie Belangrijkste kenmerken Prijs
Culinair (RCS) 15K BTU’s Nova open branders en Precise Simmer. Beperkte aanpasbaarheid voor alleen knoppen 30/36in vanaf $3,695
Afgedichte Brander Subset van de Culinaire Serie, beschikt over 21K, 18K, 15K BTU branders en Precise Simmer Burners, beperkt aanpasbaar voor alleen de knoppen 24/30/36in vanaf $3,195
Edele metalen Waar de echte BlueStar begint, Franse deur oven, 22K BTU UltraNova branders, Precise Simmer Burner, Volledig aanpasbaar voor kookplaat, afwerking, 750+ kleuropties 30/36in vanaf $6,425
Nova (RNB) 22K BTU UltraNova branders, Precise sudderbrander, volledig aanpasbaar kookveld, afwerking, 750+ kleuropties met dropdown deur 24/30/36/48/60in vanaf $4,475
Platina Oven met neerklapbare deur, Meest krachtige 25K BTU PrimaNova branders, Precieze sudderbrander, PowerR Oven, Verwisselbare bakplaat vs Charbroiler, Volledig aanpasbaar voor kookplaat, afwerking, 750+ kleuropties 24/30/36/48/60in vanaf $5,595

Top 3 Redenen waarom U zou moeten kiezen voor een BlueStar Range

(1) Vermogen en veelzijdigheid

Met BlueStar fornuizen heeft u de macht om uw keuken om te toveren in een magisch creatief rijk. Veel plezier bij het experimenteren en uitproberen van nieuwe dingen terwijl u gezonde gerechten bereidt voor u en uw gezin. Het is gemakkelijk om uw geliefden gelukkig en in goede gezondheid te houden met de heerlijkst bereide maaltijden. BlueStar’s unieke branders geven u niet alleen precieze controle maar ook vermogen dat varieert van 15K BTU tot 25K BTU. Bovendien is de infrarode braadpan van onovertroffen commerciële kwaliteit.

(2) Diepgaande aanpassingsopties – Personaliseer met uw favoriete kleuren, knoppen, deuren, en kookoppervlakken

Velen zwijmelen als ze horen over BlueStar’s aanpassingsmogelijkheden. U kunt de hele serie aanpassen, van de bekleding tot aan de knoppen. Kies tussen openslaande of openslaande deuren en stel de branderconfiguraties precies in zoals u dat wilt – kies zelfs tussen open of gesloten branders. In aangepaste kleuren? Stuur een staal naar BlueStar en hun fabriek maakt speciaal voor u een kachel in die kleur. U kunt zelfs de ventilatie aanpassen: de hoogwaardige BlueStar-kap kan worden aangepast, van de kleur tot de afstand tussen de klinknagels en de banden.

(3) VS vakmanschap voor meer dan 100 jaar

Alle artikelen worden met de hand gemaakt in Pennsylvania, zoals BlueStar al doet sinds de jaren 1880.

Naast fornuizen maakt BlueStar ook uitstekende wandovens van commerciële kwaliteit. Met name de Franse deurovens zijn erg populair. BlueStar is ook begonnen met het maken van inbouwkoelkasten die de rest van de apparaten line-up aanvullen.

BlueStar Jargon Uitleg

De PowR Oven
Sneller voorverwarmen, gelijkmatige en consistente resultaten, met het enige gasfornuis op de markt dat is uitgerust met een echte Europese convectieoven:

BlueStar’s PowR oven, exclusief verkrijgbaar op de Platinum serie fornuizen, is werkelijk uniek in de industrie. Deze fornuizen zijn voorzien van een gepatenteerde powerbrander, een krachtig infrarood verwarmingselement op gas dat de convectieventilator aan de achterzijde van het fornuis omringt. Deze fornuizen zijn ook voorzien van een infrarood broiler die temperaturen van 1850 graden kan bereiken. Er zijn geen extra verwarmingselementen onderin de ovens van de Platinum serie – alleen de krachtige brander en de 1850°F infrarode broiler. Het unieke ontwerp zorgt voor snellere voorverwarmingstijden en gelijkmatige kookresultaten.

Enige gasfornuis op de markt met echte Europese convectie

Convectie is een van de meest gewenste functies in een nieuw fornuis, maar niet alle convectie is gelijk. In wezen is convectie koken gewoon een ventilator in de oven die helpt om de lucht te laten circuleren en zo hete plekken te verminderen voor meer consistente resultaten (vooral bij het bakken), gelijkmatig koken en snellere kooktijden. De beste vorm van convectie wordt ware convectie (of Europese convectie) genoemd. In plaats van alleen hete lucht te laten circuleren, hebben echte convectieovens ook een speciaal verwarmingselement dat rond de ventilator is gewikkeld, zodat de convectieventilator zelf warmte kan produceren. Hierdoor is er nog meer controle over de temperatuur van de lucht die door de convectieventilator wordt verspreid, voor nog nauwkeuriger constante temperaturen. Helaas is echte convectie meestal alleen beschikbaar op elektrische fornuizen, omdat het onmogelijk is een vlam rond een convectieventilator te wikkelen op dezelfde manier als een elektrisch element dat zou kunnen. BlueStar lost dit probleem op met hun infrarood power brander.

40% Snellere voorverwarming

Steek je hand op als je ongeduldig wordt terwijl je wacht tot je oven voorverwarmt. Dat weten we. PowR Ovens zijn 40% sneller voorverwarmd dan de gemiddelde, alledaagse oven. Tijdens het voorverwarmen brandt de brander op volle kracht.

Wat is het effect van de PowR oven op mijn recepten en kooktijden?

Veel mensen vragen ons of een PowR oven de kooktijd van hun recepten zal veranderen. Wij raden altijd aan de temperatuuraanduiding op het recept als uitgangspunt te nemen. Over het algemeen hebben lichtere of kleinere gerechten (koekjes, muffins, dunne laagjes cake) evenveel tijd nodig als het traditionele recept. Dikkere gerechten zullen echter sneller gaar zijn in een PowR oven.

Onderscheidende branders:

De UltraNova brander laat 22.000 BTU’s aan kookvermogen los en is perfect voor snel koken, dichtschroeien op hoge temperatuur of perfect sauteren. De sudderbrander van 130° laat chocolade gemakkelijk smelten en kan heerlijke sauzen en soepen zachtjes opwarmen. U kunt op elke brander geïntegreerd wokken, en de BlueStar-branders en het rooster met volledige beweging zijn van gietijzer met een porseleinen coating, voor een lange levensduur.

Alleen verkrijgbaar voor de Platinum Series, de 25.000 BTU PrimaNova branders leveren een hoge, geconcentreerde hitte – perfect voor het aanbraden of supersnel koken van water. De 22.000 BTU, 18.000 BTU, 15.000 BTU, en 130°F sudderbranders geven u nog meer controle en precisie. Het unieke BlueStar open brandersysteem zorgt voor een maximaal rendement en een intense warmte die gelijkmatig over de bodem van de pan wordt verdeeld.

Ongeëvenaard maatwerk:

Je hebt zoveel keuzes! Er zijn meer dan 750 kleuren en 10 metalen afwerkingen (waaronder messing en koper) waarmee u uw oven precies kunt afstemmen op de look die u in uw keuken wilt.

Wat zijn de voordelen van een Franse deuroven?

Het beste is dat het veel gemakkelijker en veiliger is om de borden op de rekken te zetten en ze eruit te trekken. Je loopt niet het risico je ellebogen te verbranden of je onderarmen te schroeien.

Extra grote Convectie Oven met Infrarood Brailer:

BlueStar ovens passen gemakkelijk op full-size commerciële bakplaten, zodat u alles wat u wilt snel en efficiënt kunt bakken. Het unieke ontwerp van de ovenschotels en het ventilatorsysteem zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling voor precies en nauwkeurig bakken. Bovendien produceert onze 15.000 BTU infrarode broiler 1850°F intense schroeihitte, zodat u in een oogwenk perfect kunt braden.

Wat is een Franse top kookplaat?

Het is 24×24 van zwaar plat gietijzer of gewalst staal met een krachtige gasbrander onder de platte bovenkant. Het midden van het bovenblad heeft meestal een verwijderbare ring van 8 tot 9 inch met extra ringen eromheen. De middelste ring is de heetste plaats en kan worden verwijderd om op hoge temperatuur te koken met een wok. De warmte wordt zwakker naarmate men zich van de middelste ring verwijdert, zodat de buitenste ring geschikt is voor het sudderen van soepen en de buitenste randen perfect zijn voor het smelten van boter en chocolade.

Het echte voordeel is om te sudderen en de temperatuur vast te houden. U kunt meerdere items op één brander bereiden omdat elk gedeelte een andere temperatuur heeft.

De bovenbladen zijn van gietijzer of gewalst staal, dus ze moeten worden gekruid om schoon te blijven (net als een bakplaat). Maar omdat de brander onder het staal zelf zit, is het soms moeilijk te zien wanneer hij aanstaat zonder goed te kijken.

Verwisselbare bakplaat/grill

Bij de Platinum Serie hoeft u niet te kiezen tussen alleen branders of bakplaten/braadsledes. Elk van deze fornuizen is standaard voorzien van alle branders en bevat een handig gietijzeren systeem met verwisselbare bakplaat en Charbroiler. Dit geeft u veel flexibiliteit: u kunt 2 branders verwijderen en de bakplaat of de braadpan overal op het fornuis plaatsen. U kunt de twee componenten verwisselen op basis van het menu van de dag, en genieten van dubbel zone koken met tot 40.000 BTU’s warmte op vier unieke kookoppervlakken

Meer over de Ranges:

De extra grote convectieoven is voorzien van een infrarood-broeier van 1850°F die plaats biedt aan een volledige bakplaat van 18 x 26. Er is ook een nauwkeurige sudderbrander van 130°F.

De Platinum serie is verkrijgbaar in zes unieke kleuren: Ingewerkt koper, Statuary Bronze, Ginger Spice, Enchanted Silver, Enchanted Sand, en Matzwart.

BlueStar reeks: 4 Best Picks

Alle kampioenen hebben het juiste gereedschap nodig. En terwijl BlueStar een enorme keuze en aanpassingsmogelijkheden biedt, hebben wij een paar keuzes waarvan wij denken dat ze de beste waarde zijn voor U en uw familie.

in een oogopslag – onze 4 beste BlueStar-spaarders

Hier is de lijst van onze topkeuzes voor BlueStar gamma’s – klik op de links hieronder om onze beoordeling van elk te zien.

  • 1) BlueStar Range, 36-inch Culinaire (RCS) serie RCS366BV2
  • 2) BlueStar-waaier, 48-inch Nova (RNB) serie RNB488BV2NG
  • 3) BlueStar-waaier, 48-inch platina serie BSP488BNG
  • 4) BlueStar Salamander Broiler – Als Bonus

1) BlueStar Range, 36-inch Culinaire (RCS) Series RCS366BV2

met convectie en 6 open branders

Dit fornuis is uitgerust met de Nova™ open branders van 15.000 BTU in restaurantstijl en de nauwkeurige sudderbrander van 130°F. Het maakt ook geïntegreerd wokken mogelijk zonder dat u een wokring nodig hebt. De convectieoven is extra groot, en met een infrarood broiler van 1850°F die plaats biedt aan een volledige bakplaat van 18 x 26, zult u nooit een tekort aan vermogen hebben. Dit model is echter alleen in roestvrij staal verkrijgbaar.

2) BlueStar-waaier, 48-inch Nova (RNB) serie RNB488BV2NG

met convectie en 8 open branders

Een beetje meer vermogen nodig? Met de 22.000 BTU UltraNova open branders kookt u water in een handomdraai, braadt u vlees aan als een pro en sauteert u de hele dag door. Dit model wordt ook geleverd met de nauwkeurige sudderbrander van 130°F, zodat u chocolade kunt smelten en al uw soepen en sauzen warm kunt houden. Geïntegreerd wokken is mogelijk op elk deel van het fornuis.

In de extra grote convectieoven past een bakplaat van 18 x 26 en met de krachtige 15.000 BTU 1850° infrarood broiler kunt u in enkele minuten perfect broosteren. Kies uit alle branders of voeg een geïntegreerde bakplaat, charbroiler of French Top toe. Dit model is verkrijgbaar in meer dan 750 kleuren en afwerkingen en heeft keuze uit verschillende deuropties.

3) BlueStar-waaier, 48-inch platina serie BSP488BNG

met ultrakrachtige PrimaNova branders, PowR-oven, verwisselbare bakplaat

De Excalibur onder de ovens. Met 25.000 BTU PrimaNova open branders die alleen beschikbaar zijn op de Platinum Series, hebt u de kracht van elke commerciële keuken tot uw beschikking. Dit model wordt geleverd met acht branders: 22.000 BTU, 18.000 BTU, 15.000 BTU, en een sudderbrander van 130°F. Met de innovatieve verwisselbare bakplaat/braadslede van dit model hoeft u niet te kiezen tussen alle branders of bakplaten/braadsledes op uw fornuis – u kunt het allemaal hebben. Geniet van de ultieme flexibiliteit: verwijder 2 branders en plaats de bakplaat of de braadpan waar u maar wilt op het fornuis. Verwissel de twee componenten op basis van het menu van de dag, en geniet van dubbel zone koken met tot 40.000 BTU’s warmte op vier unieke kookoppervlakken. Er is ook een geïntegreerde wokfunctie.

Deze oven is fenomenaal: een echte Europese convectieoven waar een bakplaat van 18 x 26 in past. En met de PowR Oven verwarmt u 40% sneller voor en verhoogt u de efficiëntie van uw oven met 30%. Er zijn geen grenzen aan de heerlijke gerechten die je kunt maken.

Ook verkrijgbaar in de populaire 36-inch breedte als BSP366B.

4) BlueStar Salamander Broiler – Als Bonus

De BlueStar Salamander Broiler voegt een hoog presterende, commerciële kwaliteit toe aan uw keuken thuis.

4 Positie Grillrooster: Het in vier standen verstelbare grillrooster levert indrukwekkende resultaten. Van “Pittsburgh-rare” steaks tot knapperige kip of delicaat gebraden krabkoekjes, u kunt uw favoriete gerechten maken in ongeveer de helft van de bereidingstijd.

2 Keramische branders: Er zijn twee onafhankelijk regelbare infrarode keramische branders van 11.000 BTU die alles warm houden.

Extra functies: Er is 215 vierkante centimeter kookruimte, een automatische elektronische ontsteking en een herontstekingssysteem.

Conclusie

Eten is een van de ultieme genoegens in het leven, een sleutel tot geluk, en de manier waarop we een band smeden met onze geliefden. Als kampioen van de keuken, leeuwenhart van uw huis, kan het juiste gereedschap u helpen lekkerder te koken met minder moeite. Investeren in een BlueStar fornuis is niet zomaar een oven kopen; het is investeren in het genieten van uw vaardigheden als chef en prioriteit geven aan de gezondheid en het geluk van diegenen waar u het meest om geeft.

We hebben gemerkt dat de meeste van onze klanten die voor een Bluestar-assortiment hebben gekozen, plezier willen maken, nieuwe dingen willen proberen en echt willen ervaren hoe het is om te koken. Bluestar ontsluit verschillende kookmethodes voor u en helpt u uw culinaire rechten in de familie te behouden.

FAQs

Maakt BlueStar ook fornuizen met gesloten brander?

Ja, BlueStar maakt een beperkt aantal gesloten brander fornuizen onder de Culinary serie. Gesloten kookoppervlakken zijn gemakkelijker schoon te maken, maar de meeste koks geven de voorkeur aan open branders om een betere controle te hebben over de vlamverdeling.

Is de grill of bakplaat elektrisch of op gas?

BlueStar fornuizen zijn voorzien van gasgrills en bakplaten in tegenstelling tot andere fabrikanten in het pro-fornuis circuit. Bedrijven zoals Wolf range, Thermador, Viking en Miele hebben elektrische infrarood opties.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 4 februari 2019. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts