Hoe kies je een broodmachine? Welke moet je kopen ?

Thuis je eigen brood maken is nu binnen ieders bereik dankzij de broodmachine. Alvorens er een aan te schaffen, is het echter noodzakelijk rekening te houden met bepaalde criteria, aangezien de markt vandaag de dag een ruime keuze aan apparatuur biedt.

In deze vergelijking biedt Comparatif-Multicuiseur u enkele van de beste huidige modellen, alsmede advies over hoe u de juiste keuze kunt maken.
broodmachines
De broodmachine is nu beschikbaar voor iedereen die thuis zijn eigen brood wil bakken. Alvorens er een aan te schaffen, is het echter absoluut noodzakelijk rekening te houden met bepaalde criteria, aangezien de markt vandaag de dag een breed scala aan apparatuur aanbiedt.

Hier zijn enkele tips om u te helpen het model te vinden dat het best bij u past.

Wat is een broodmachine?

Een broodmachine is een huishoudelijk apparaat dat zo is ontworpen dat iedereen met gemak zijn eigen brood, broodjes en andere bereidingen kan maken.
goedkope broodmachine
Het apparaat, ook wel broodbakmachine genoemd, bestaat uit een kom en een vorm met daarin twee schoepen voor het mengen van de ingrediënten en het kneden van het brooddeeg. Vandaag de dag zijn er talloze modellen van dit type voor alle vermogensniveaus en vermogens, met steeds bredere programma’s.

Wat is de beste broodmachine?

In onze vergelijkingstabel vindt u de broodmachines met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Moulinex OW210130 Pain Dore: de best verkochte

Moulinex OW210130
Het eerste toestel in onze rangschikking is de Moulinex OW210130, die wit van kleur is en 3,8 kg weegt. Zijn gewicht is een van zijn sterke punten, omdat de gebruiker hem gemakkelijk kan vervoeren. Het tankvolume is 1,5 liter en het uitgangsvermogen is 650 watt.

Bekijk de dagprijs

De broodmachine is gemaakt van plastic en kan worden gebruikt om verschillende soorten brood te maken, variërend van 500 gram tot 1 kg. Dit model heeft een timer die tot 15 uur kan worden ingesteld. De afmetingen van de machine zijn 31 cm breed, 29 cm lang en 29 cm hoog.

Voordelen van de Moulinex OW210130
Dit is een zeer gemakkelijk te gebruiken machine die wordt geleverd met volledige instructies. Het enige wat u hoeft te doen is alle ingrediënten erin doen, het gewenste programma kiezen en beginnen met koken. Wij waarderen ook de goed gemaakte materialen voor de prijs.

Nadelen
Nadat we deze machine hadden uitgeprobeerd, merkten we dat het deeg de neiging had in bepaalde hoeken vast te komen zitten. Inderdaad, tijdens het kneden moesten we de randen afschrapen. In tegenstelling tot het Moulinex receptenboek OW610110, dat 45 recepten bevat, bevat het bij dit model geleverde boek er slechts 11. Jammer.

Kenwood BM450: Het elegante roestvrijstalen model

Kenwood BM450
Het tweede apparaat dat we in deze selectie hebben gekozen is de Kenwood BM450 broodmachine, die een bakcyclus van 12 uur heeft en zeer stil is. Dit is een belangrijk punt om op te merken, omdat sommige mensen vroeger last hadden van het lawaai van broodmachines.

Bekijk de dagprijs

Bij deze machine wordt alle mechanisch geluid gedempt door de doordachte constructie van het product. Geen nood, als u geen zin hebt om 12 uur te wachten, is er voor de ongeduldigen een programma beschikbaar waarmee u uw brood in slechts één uur kunt maken.

Sterke punten van de Kenwood BM450
We hebben dit toestel getest en het ontwerp beviel ons zeer. Elegant, het zal perfect passen in elke keuken. De 12 programma’s die worden aangeboden zijn zeer efficiënt en de aangeboden functies zijn waardevol. Het programma van 1 uur beviel ons wel, het is relatief efficiënt.

Nadelen
Helaas is de prijs van deze broodmachine een beetje hoog, en de messen kunnen volgens sommige gebruikers van het product vast komen te zitten bij de bereiding.

Moulinex OW610110: de beste waar voor uw geld

Moulinex OW610110
De derde machine in onze selectie is de Moulinex OW610110, een van de machines met de beste prijs-kwaliteitverhouding die momenteel op de markt zijn. Met een gewicht van 7 kilo kunt u hem gemakkelijk meenemen en het vermogen is 1650 watt. Dit is een krachtige broodmachine die verkrijgbaar is in twee kleuren: wit en grijs.

Bekijk de dagprijs

Er zijn ook twee kneedkussentjes om een volledig homogeen deeg te maken en de antiaanbaklaag maakt het gemakkelijk schoon te maken. Tenslotte zijn er 3 bruiningsprogramma’s en 16 broodprogramma’s. De afmetingen van de broodmachine zijn 48,8 cm lang, 30,6 cm breed en 38 cm hoog.

Voordelen van de Moulinex OW610110
Nadat we de kans hadden gehad om deze broodmachine uit te proberen, waardeerden we de aanwezigheid van 16 verschillende programma’s, maar ook de uitgestelde startfunctie. Het boek met 45 recepten is ook erg nuttig.

Nadelen
Helaas vonden we de broodmachine een beetje lawaaierig tijdens het kneedproces.

Moulinex OW240E30 Pain & Delice: een goed alternatief

Moulinex OW240E30
Laten we deze vergelijking afronden met de laatste machine die wordt aangeboden door het beroemde merk Moulinex. Het merk is bekend om zijn huishoudelijke apparaten en heeft verschillende modellen broodbakmachines, waaronder de OW240E30 Pain et Délices. Het is een zeer gemakkelijk te gebruiken machine die in minder dan vijf minuten kan worden ingesteld. Om uw brood te bakken is niets eenvoudiger, u doet gewoon de ingrediënten in de tank van de machine, kiest het programma en begint met de bereiding.

Lees ook:   Hoe de werking van een vaatwasser begrijpen

Bekijk de dagprijs

Er zij op gewezen dat het merk een specifiek materiaal voor de kom heeft ontwikkeld om te voorkomen dat het brood eraan kleeft. Tot slot ontvangt u bij aankoop van dit product een boek met 45 recepten om u te helpen heerlijke broden, gebak, pizzadeeg, jam, ontbijtgranen en yoghurt te bereiden.

Voordelen van het model
Het is een toestel met een LCD-scherm zodat u de instellingen kunt zien en het is zeer compact. Ook de talrijke programma’s die het bedrijf aanbiedt, bevielen ons.

Nadelen van de Moulinex OW240E30
Helaas zijn sommige afwerkingen gemaakt van plastic van gemiddelde kwaliteit. Wij hadden liever een volledig roestvrij stalen of aluminium behuizing gezien.

Panasonic SD-2500WXE

Een zeer goed high-end alternatief
Panasonic SD-2500WXE
De Panasonic SD-2500WXE is een elegante, verfijnde en goed afgewerkte broodmachine. Met zijn vele programma’s en functies kan hij in recordtijd allerlei soorten brood, cake of jam maken.

Bekijk de dagprijs

De Panasonic SD-2500WXE is praktisch en gemakkelijk te gebruiken, en dankzij zijn grote capaciteit en veelzijdigheid perfect voor een groot gezin. Dit model heeft 25 verschillende soorten programma’s voor het maken van verschillende recepten zoals ambachtelijk boerenbrood, gist boerencake en zuurdesem boerenbrood. Start gewoon een van deze programma’s en alles zal vanzelf gaan. De machine heeft een modern ontwerp met een compacte afwerking en een krasbestendige coating.

De Panasonic SD-2500WXE biedt 3 broodmaten: 640g (M), 800g (L) en 1000g (XL). Het is geschikt voor alle fijnproevers, ook voor mensen met een glutenallergie. Deze broodbakmachine wordt geleverd met diverse accessoires, zoals een maatbeker, een maatlepel en een receptenboek met in totaal 14 verschillende manieren om jam en compote te maken.

Domo B3974

Broodbakmachine – 700-900g
Domo B3974

Bekijk de dagprijs

Princess 152006

Princess 152006

Bekijk de dagprijs

Inventum bm55

Broodbakmachine Zwart
Inventum bm55

Bekijk de dagprijs

Hoe kies je een broodmachine van goede kwaliteit?

Om de juiste broodmachine te kiezen, is het belangrijk rekening te houden met bepaalde elementen. Zo kunt u het soort brood maken dat u wilt in de juiste hoeveelheid.

Capaciteit

resultaat broodmachine
Het eerste waar u op moet letten bij de aankoop van een stokbroodbakmachine is de grootte van de kom. Fabrikanten bieden modellen aan die tussen 500g en 1,5kg brood kunnen bakken. De beste manier om de juiste uitrusting te vinden is te kiezen naar gelang van het aantal personen in het gezin.

Hoe groter de kom, hoe meer brood u kunt bakken. De capaciteit is echter ook belangrijk omdat zij van invloed kan zijn op de kwaliteit van het brood, vooral wat het bakken en de vorm betreft. Sommige merken ontwerpen zelfs machines met twee schalen, zodat u twee soorten brood tegelijk kunt bakken.

Vermogen

zeer praktische broodmachine
Ook dit is een belangrijk punt dat na de capaciteit van de kom niet over het hoofd mag worden gezien. De brood- en briochemachines die op de markt verkrijgbaar zijn, kunnen verschillende vermogens hebben, in het algemeen variërend van 500 W tot 1600 W voor professionele apparatuur.

Uiteraard biedt een krachtiger machine een snellere baktijd. U mag echter niet vergeten dat uw energiekosten hierdoor zullen stijgen. Daarom bevelen wij modellen aan met een maximum van 650 W of 780 W, die minder energie verbruiken maar toch efficiënt zijn.

Functies en programma’s

De functies

capaciteit broodmachine
Naast de capaciteit en het vermogen van de broodbakmachine is het ook belangrijk te kijken naar de functies en programma’s die de machine biedt. De beste machines zijn die met de meeste opties.

Sommige hebben functies voor “gewichtsregeling” en “bruiningsniveaus”, andere hebben een functie voor “warm houden” en een functie voor “uitgestelde start” waarmee u het bakken na het kneden enkele uren kunt uitstellen. Het is aan u om te beslissen welk toestel het best aan uw behoeften beantwoordt.

De programma’s

broodmachine kiezen
Wat de programma’s betreft, moet uw keuze afhangen van wat u van plan bent met het toestel te doen. Als u gewoon standaard broden, cakes en broodjes wilt maken, kan een klassiek model volstaan.

Als u echter glutenvrij brood, notenbrood, kaasbrood, spekbrood of andere soorten brood wilt maken, kunt u het beste kiezen voor een programmeerbare machine. Met verschillende programma’s en een helder LCD-display kunt u met dit type machine met gemak allerlei bereidingen maken, zoals pizzadeeg, cake en zelfs jam.

Waarom een broodbakmachine kopen?

Het is geen toeval dat steeds meer mensen tegenwoordig voor dit toestel kiezen. Hier zijn enkele goede redenen waarom u een automatische broodbakmachine zou moeten kopen.

Ingrediënten kiezen en broodrecepten variëren

broodmachine kwaliteitsprijs
Het eerste voordeel van een broodmachine thuis is dat u uw eigen wensen kunt volgen. Met deze geweldige machine kunt u verschillende soorten brood maken en een verscheidenheid aan ingrediënten aan uw deeg toevoegen.

Kies het soort meel dat u wilt gebruiken voor uw hartige broden en maak uw zoete broden, gebak en brioches door er chocolade, melk of gekonfijt fruit aan toe te voegen. Je kunt zelfs een glutenvrije broodmachine kopen.

Bespaar tijd en geld

pan met broodmachine
U hoeft geen kostbare tijd meer te verspillen door naar de bakker en terug te gaan, of uw brood op de traditionele manier te maken om van heerlijke kalkbroden te genieten.

Lees ook:   CENDO Afzuigkap Randafzuiging | 90 cm | Black Finish | KR5690EPDZ

Het bereiden en bakken van uw deeg is in een handomdraai gebeurd met een broodmachine met 2 bladen. Giet gewoon alle ingrediënten in de machine, stel het programma in en de machine doet de rest. Bovendien is het voordeliger om thuis zelf brood te bakken, want een brood van 500 gram kost u slechts 24 cent, terwijl u in de bakkerij ongeveer 2 euro betaalt.

10 goede redenen om een broodmachine te kopen

  • U kunt de bereiding (en het bakken) van uw brood van tevoren programmeren.
  • Dit bespaart u de moeite van het reizen (soms zelfs kilometers) om uw brood te kopen.
  • U kunt genieten van warm brood zodra u wakker wordt of op een tijdstip naar keuze.
  • Met een broodmachine hebt u de controle over de grondstoffen en bent u er zeker van dat u de juiste ingrediënten gebruikt (geen additieven, niet te veel zout …).
  • U kunt uw broden personaliseren en de genoegens variëren.
  • U kunt de machine ook gebruiken om tosti’s of broodjes te maken.
  • Het is ook een gemakkelijke manier om glutenvrij brood te maken.
  • U kunt op elk moment van de dag of de nacht brood krijgen, en zelfs wanneer uw bakkerij gesloten is.
  • Het is de handigste en gemakkelijkste manier om thuis brood te bakken, vooral als u voor het eerst bakt.
  • Het is vrij economisch om uw eigen brood te maken omdat de gebruikte grondstoffen in Frankrijk vrij goedkoop zijn (meel, zout, gist, water …).

Welke broodmachine moet ik kopen?

Bekijk onze lijst tabel om de beste broodbakmachines te vergelijken en de perfecte machine te vinden.

Wat is de prijs van een kwaliteitsbroodmachine?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn broodmachines voor iedereen betaalbaar. De prijs van een machine varieert over het algemeen tussen 50 en 300 euro, afhankelijk van het merk, het vermogen, de capaciteit en de kenmerken.
broodbakmachine klein
Machines van instapniveau zijn vaak het goedkoopst, en kosten tussen 50 en 70 euro. Voor een bepaald gebruik adviseren wij u de middenklasse modellen van 100 tot 200 euro. Voor deze prijs kunt u een goede Kenwood, Moulinex, Klarstein Brotilde of Panasonic broodbakmachine kopen.

Ons advies: het is moeilijk om een goede broodmachine te vinden. Daarom is het belangrijk rekening te houden met belangrijke punten zoals de capaciteit van de kuip, het vermogen van de motor en de functies en programma’s die de machine biedt.

Hoe gebruik je een broodmachine?

Hoewel de broodmachine een gemakkelijk te gebruiken apparaat is, zijn er een paar regels die u in acht moet nemen om brood en andere bereidingen elke keer weer tot een succes te maken.

Voorbereiding

Er is weinig risico dat u uw broden verknoeit als u de juiste verhoudingen en volgorde van het recept volgt en de capaciteit van uw machine kent. Zodra alle ingrediënten verzameld zijn, giet men ze gewoon in de kuip, te beginnen met de bakkersgist, de vloeibare elementen, het meel, het zout, de suiker en tenslotte de boter.

Bakken

grote broodmachine
Zodra de ingrediënten in de kom zijn gedaan, controleert u of het deksel gesloten is. Nu kunt u het startprogramma starten.

Als u decoratieve elementen wilt toevoegen, zoals chocolade of gedroogde vruchten, kunt u dit het beste doen in het midden van het kneedproces.

Het is ook mogelijk uw brood te knabbelen aan het einde van de rustfase, d.w.z. vlak voor het begin van het bakken.

Hoe onderhoud je je broodmachine?

Het is van essentieel belang dat u uw stokbroodmachine na elk gebruik reinigt en regelmatig onderhoudt om ervoor te zorgen dat ze na verloop van tijd naar behoren werkt.

Reiniging

onderhoud broodmachine
Om uw machine schoon te houden, hebt u een borsteltje, een vochtige doek, een droge doek en afwasmiddel nodig. Begin met het verwijderen van de broodresten die op de bodem van de bak zijn blijven kleven. Daarna kunt u de binnenkant van de kuip schoonmaken met een vochtige doek en afwasmiddel.

Droog af met een droge, zachte doek, zodat er geen krassen op de anti-aanbaklaag komen. Kloppers kunnen het best eerst enige tijd in heet zeepwater worden geweekt alvorens ze te wassen en af te spoelen.

Onderhoud

Naast het afwassen van de kom en de kloppers, moet u uw machine ook onderhouden door de motor en de elektrische accessoires regelmatig schoon te maken. Het kan niet eenvoudiger, want u kunt ontvettingsspray spuiten, vooral op de vuilste delen, alvorens af te nemen met een droge doek.

De verschillende merken van broodmachines

Naar onze mening zijn de beste broodmachine merken in 2022 :

Moulinex

Moulinex is een wereldberoemd Frans merk dat gespecialiseerd is in keukenapparatuur en behoort tot de SEB-groep. Opgericht in 1937, houdt het nooit op te innoveren en zijn gamma uit te breiden. Moulinex zal het hele gezin verrassen met zijn assortiment broodbakmachines.

Kenwood

Kenwood is een Engels merk dat al enkele decennia bestaat. Het bedrijf is gespecialiseerd in multifunctionele voedselverwerkende machines en is uitgegroeid tot een wereldleider, die ook broodbakmachines van hoge kwaliteit in zijn assortiment heeft.

Silvercrest

Het merk Silvercrest, dat gespecialiseerd is in huishoudelijke apparaten, is van Duitse oorsprong. Het biedt een gediversifieerd en modern assortiment van producten die worden verkocht in Lidl-winkels in Frankrijk en in de rest van de wereld.

Lees ook:   Siemens KU15RAFF0

Delonghi

Delonghi, gevestigd in Treviso, is een Italiaans merk dat bekend is in de sector keukenapparatuur. Hoewel het bekend is om zijn koffiezetapparaten, valt het ook op door zijn andere elektrische apparaten, zoals de broodbakmachine.

Panasonic

Panasonic is een merk dat opvalt door zijn veelzijdigheid, gaande van hoogtechnologische producten tot huishoudapparaten. Sinds zijn oprichting in 1918 heeft dit Japanse merk nooit opgehouden indruk te maken op zijn consumenten en professionele klanten.

Tips

Begin met eenvoudige recepten.
Begin nooit met een ingewikkeld recept; je zult jezelf alleen maar frustreren en teleurstellen. U kunt beginnen met het maken van een eenvoudig wit brood met witte bloem. U kunt het witte meel vervangen door volkoren meel als het u gelukt is met wit meel.

Open het deksel indien nodig.
Veel beginners zijn bang om het deksel van de broodmachine te openen omdat ze denken dat dit het hele proces zal verpesten. Een blik na 5 tot 10 minuten zal uw brood niet ruïneren, integendeel, het kan een grote hulp zijn om uw baksel niet te verknoeien. Door het deksel te openen is het gemakkelijker te zien of er een probleem is met het mes of de machine.

Let op de omgevingstemperatuur.
Waar staat je broodmachine? Is het koel of warm? Als het in een te koude kamer staat, krijgt u een probleem met uw deeg dat veel meer voorbereidingstijd zal vergen. Het is beter om de machine naar een warmere plaats in huis te verplaatsen. Natuurlijk heeft de broodmachine haar eigen verwarmingselement, maar de temperatuur van de ruimte kan toch van invloed zijn op de snelheid waarmee het deeg rijst of daalt.

Kies je meel zorgvuldig.
Als je brood maakt, gebruik dan speciaal bakkersmeel. Het bevat meer gluten dan gewone bloem, waardoor het brood gemakkelijker rijst. Gewone bloem kan worden gebruikt met uw broodmachine, die moet worden ingesteld op het cake-programma – maar dit houdt meestal in dat u uw ingrediënten vooraf mengt en de broodmachine gewoon als oven gebruikt.

Vergeet de gist niet.
Als er nog een essentieel ingrediënt is voor een goed brood, is het gist. Door het gistingsproces zal het koolzuurgas produceren dat nodig is om het brood te laten rijzen. Gedroogde gist, die geen voorgisting behoeft, is het meest geschikt. Soms wordt op de verpakking vermeld of de gist al dan niet verenigbaar is met broodbereiding.

FAQ

Wat is de beste broodbakmachine?
De beste broodbakmachine hangt af van uw behoeften en uw budget. Lees onze koopgids om uit te vinden welke producten op dit moment de beste zijn.

Hoe gebruik ik een broodbakmachine?
Het gebruik van een broodbakmachine is heel eenvoudig. U hoeft slechts een paar stappen te volgen, zoals de volgorde van de ingrediënten, om broden of andere recepten elke keer tot een succes te maken. Meel, water, gist en zout zijn de basisingrediënten die nodig zijn om goed brood te maken. Zodra u het brood hebt klaargemaakt, doet u het in de broodmachine en sluit u het deksel. Start dan het programma van uw keuze. Decoratieve elementen kunnen in het midden van het kneedproces worden toegevoegd.

Hoe maak je goed brood met een broodmachine?
De keuze van de broodmachine is een belangrijke factor bij het maken van goed, knapperig brood. Maar dat geldt ook voor de juiste volgorde van ingrediënten. De voorbereiding moet altijd beginnen met de keuze van het recept. Voeg vervolgens de ingrediënten toe in de aangegeven volgorde. Het is het beste om water op kamertemperatuur te gebruiken, niet koud en niet heet. Heet water beschadigt de gist, terwijl koud water het rijzen van het deeg kan vertragen. Vermijd ook zout en gist rechtstreeks te mengen, maar de gist moet altijd in de bloem worden verdund. Deze paar tips kunnen zorgen voor een perfect resultaat.

Welk meel voor broodmachines?
Er zijn verschillende soorten meel op de markt. Ze verschillen naar gelang van het materiaal. Over het algemeen staat het type meel op de verpakking vermeld, of het nu T45, T55, T80, T110 of T150 is. Dankzij zijn lichte en luchtige textuur is tarwemeel T55 het meest geschikt voor de broodmachine. Het gebruik van een ander soort meel kan de resultaten van uw bereidingen veranderen.

Hoe repareer ik mijn broodmachine?
De oorzaak van een defecte broodmachine is niet noodzakelijk groot. De oorzaken kunnen liggen in een probleem met de stroomvoorziening, een slecht ingeschakelde kom of een gebarsten deksel. Daarom moet u alles controleren in geval van een probleem. Als het defect van uw toestel te wijten is aan een defecte riem, kunt u het zelf herstellen door gewoon het defecte onderdeel te vervangen. Maar als de situatie delicaat is, zoals het falen van de elektronische kaart of het niet functioneren van de motor van de broodmachine, is het nodig de hulp in te roepen van krachtige hulpmiddelen of professionele technici om u een oplossing te brengen.