De voor- en nadelen van de boven- en inbouw wasmachines


Laatst gewijzigd
November 13, 2020

Designer Appliances heeft een ruime keuze aan voorlader- en bovenladerwasmachines, maar welke is het beste voor u? De meeste LG frontlader wasmachines hebben stoomopties en sensoren die de reiniging detecteren, maar een van deze modellen is misschien niet het beste voor uw levensstijl. De keuze van het ideale toestel hangt af van hoeveel was u wekelijks moet doen en wie het zal doen. Hier zijn de voor- en nadelen van elk type wasmachine.

Bovenladerwasmachines
Het meest voor de hand liggende voordeel van een bovenladerwasmachine is dat u niet hoeft te bukken om hem te gebruiken. Zoals What To Expect al zei, kan dit enorm nuttig zijn voor ouders met een pijnlijke rug of aanstaande moeders. Het uitnemen en in de wasmachine laden van kleding is een fluitje van een cent, wat een groot voordeel kan zijn voor mensen die weinig tijd hebben. Het tijdschrift Good Housekeeping voegt hieraan toe dat bovenladers ook minder trillen dan voorladers, waardoor ze stiller zijn.

Dat gezegd hebbende, zijn er ook nadelen aan bovenlader wasmachines. Water komt bijvoorbeeld niet gemakkelijk uit deze machines. Dit betekent dat uw kleding doorweekt zal zijn zodra u het in de droger moet gooien, wat zich vertaalt in meer droogtijd. De grootte van de kuip kan ook een beperking vormen voor de hoeveelheid kleding die u in één cyclus in de wasmachine kunt stoppen.

Voorladerwasmachines
Voorladerwasmachines zijn doorgaans ideaal voor mensen met weinig ruimte – zij kunnen worden gestapeld om ruimte te besparen. Als u een appartement of flatgebouw bezit, is dit misschien de perfecte optie voor u. Voorladers hebben ook vaak meer ruimte in de trommel voor kleding, wat betekent dat u grotere ladingen kleding in één keer kunt wassen.

Het is echter vermeldenswaard dat de wascycli in voorladerwasmachines vaak langer duren dan in bovenlader-varianten. Water kan ook gemakkelijker in de machine opgesloten raken, waardoor zich na verloop van tijd schimmel en meeldauw kunnen vormen. Als u zich zorgen maakt over het geluid, kunt u beter geen voorlader gebruiken. Deze machines zullen eerder trillen en lawaai veroorzaken in uw huishouden dan bovenladermodellen.

Als u de voor- en nadelen van elk type in overweging neemt, zult u in een betere positie zijn om een solide beslissing te nemen.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 4 september 2013. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts