beste decoratieve afzuigkappen in 2022 kopen


Op zoek naar een kap? Het is inderdaad een onmisbaar hulpmiddel om rook en geuren uit de keuken te evacueren! Maak uw keuze naar die met meer design. Elke kamer in huis verdient het om ingericht te worden zoals het hoort. Met decoratieve afzuigkappen hebt u de kans om uw keuken nieuw leven in te blazen, zodat u kunt blijven glimlachen terwijl u kookt.
decoratieve afzuigkap

Elica – Ikona Light WH/F/60 afzuigkap

De beste sierkap in 2022
De Ikona Light is geïnspireerd op de iconografie van de kappen uit het verleden, maar om hem lichter en drijvender te maken, is gekozen voor een hangende versie. Het is een kroonluchter kap, ideaal voor een informeel interieur waar traditie gecombineerd wordt met een jonge en moderne stijl.
Elica - Vega ST IX F-60

Bekijk de dagprijs

Er zijn drie versies van de Ikona lichtkap beschikbaar. Roestvrij staal, zwart met Soft Touch effect, of wit om gemakkelijk aan te passen aan elk type keuken. Voor de eenvoud is hij gemakkelijk te reinigen, te onderhouden en te gebruiken dankzij de ergonomische aanraakbediening aan de voorkant van de behuizing. Deze afzuigkap is ook flexibeler dankzij het functionele ontwerp, waardoor u hem snel aan de muur kunt bevestigen dankzij de bevestigingsbeugel.

Als we in de details treden, de breedte is 60 cm. De kap valt in energieklasse A en biedt u dus een vrij goede energieverhouding. De kap is gemaakt van roestvrij staal met een soft touch effect in zwart en/of wit. Wat de verlichting betreft, de LED-strip is 1×7 W – 3500 K, en de LED-strip stuurt het 3V+I elektronische toetsenbord aan. Het heeft een intensieve afzuiging van 710 m/u, een geluidsniveau tussen 49 en 64 db(A), en een absorptie van 267 W.

CIARRA Afzuigkap

De beste goedkope sierkap in 2022
Bent u een liefhebber van design en op zoek naar moderne stijl? Wij bieden u deze decoratieve afzuigkap aan in roestvrij staal en met glazen afwerking, zonder overdreven duur te zijn. Deze afzuigkap biedt twee (02) werkingsmodi: externe afzuiging met luchtkanaal en interne recycling met bijgeleverd CBCF004 houtskoolfilter. Het heeft een uniek ontwerp en is milieuvriendelijk.
CIARRA Afzuigkap

Bekijk de dagprijs

Moderne afzuigkappen hoeven niet duur te zijn. En niet alleen modern, maar ook zeer functioneel en efficiënt. Efficiënte circulatie is gegarandeerd dankzij de krachtige luchtstroom van 650 m³/h. Het geluidsniveau bedraagt slechts 67 dB (A), wat onaangename geluiden tijdens het koken voorkomt.

Wat de snelheid betreft, zijn er 3 zuigsnelheden voorgeselecteerd. Het is ook mogelijk om met de drukknoppen een handig exemplaar te kiezen om aan uw verschillende kookbehoeften te voldoen. Wat het milieu betreft, biedt zijn energieklasse A u een efficiënt en hoogkwalitatief groen leven, maar uw elektriciteitsrekening zal elk jaar met 50% dalen.

Falmec -Kap PLANETO1430

De beste high-end sierkap in 2022
De bevestigde reputatie van het merk Falmec, evenals de kwaliteit van zijn producten, kunnen u verzekeren van het comfort en de efficiëntie die deze decoratieve wandkap biedt. De kleuren waaruit u kunt kiezen voor uw sierkap zijn talrijk, en het design zal u bevallen.
Falmec -Kap PLANETO1430

Bekijk de dagprijs

De afzuigkap heeft een maximaal afzuigdebiet van 660 m³/h, en kan dus een keuken van 25m2 bestrijken. En het geluidsdrukniveau is slechts 61 dB. De afmetingen zijn 90 x 108 x 49 cm, met een krachtige motor en drie vermogensklassen.

Ja, de afzuigkap heeft een ingebouwd filter, en de recirculatie- en afzuigmodi vormen de afzuigzone. Hij kan geuren en vet op een unieke manier opvangen dankzij de Primétrale-functie, d.w.z. een afzuiging aan alle vier de zijden van de kap. Het kan u voorzien van comfortabele verlichting. Bovendien is de installatie zeer eenvoudig dankzij het ingebouwde systeem. De kap wordt bediend door middel van in de kap geïntegreerde knoppen.

Elica – Vega ST IX F/60 Decoratieve wandkap 5611100

De ideale keuze
Ondanks de bewezen reputatie van het merk Elica en de kwaliteit van zijn produkten, heeft het een aantal zeer interessante prijsaanbiedingen. De decoratieve wandkap Vega ST IX F/60 5611100 is daar het bewijs van. Er zijn vele kleuren waaruit u kunt kiezen voor uw decoratieve kap, en het ontwerp is zeer elegant.
Elica - Ikona Light WH F 60

Bekijk de dagprijs

De Elica Vega ST IX F/60 5611100 decoratieve wandkap heeft een maximaal luchtafvoerdebiet van 450 m3/h, met een geluidsniveau van slechts 60 db (A), en een minimaal luchtafvoerdebiet van 115 m³/h met een geluidsniveau van slechts 52 db (A). Hij heeft een verbruik van 65,5 kWh/jaar. De Vega ST IX F/60 5611100 heeft een hoogte van 100 cm met een krachtige motor en 3 vermogensniveaus waarmee u hem aan uw behoeften kunt aanpassen, met name dankzij de schuifregelaar. Hij is 60 cm breed.

Ja, de afzuigkap heeft een ingebouwd metalen vetfilter, en de recirculatiestand is de afzuigzone. Het verlichtingssysteem werkt met 2 x 28 W halogeenlampen. Het heeft een geïntegreerd installatiesysteem dat vrij eenvoudig toe te passen is.

Hoe kiest u uw decoratieve kap

Als u een product wilt dat aan uw verwachtingen voldoet, zijn er een paar criteria die u in overweging moet nemen alvorens tot aankoop over te gaan. Decoratieve afzuigkappen zijn geen uitzondering. Wij hebben enkele belangrijke en onmisbare punten voor u geselecteerd.
sierkap kiezen

Criterium 1: Evacuatiemethode of extractor hooda

Als u kookgeuren, rook of vocht wilt verwijderen, moet u uw afzuigkap in een afzuigsysteem installeren. Dit wordt een afzuigkap genoemd omdat hij lucht uit de keuken aanzuigt en naar buiten afvoert. Wat het vet in de filters betreft, bestaat er geen gevaar dat dit in de uitlaatkanalen verstopt raakt.
Dit type installatie wordt beperkt door de noodzaak van een vooraf geïnstalleerd luchtkanaal in het huis of de flat. Dit is niet altijd het geval, vooral voor condominiums.

Criterium 2: Luchtrecyclingsmodus of filterende kap

Het is mogelijk de lucht te recycleren met behulp van een filterende kap indien deze niet naar buiten kan worden afgevoerd. Dit type afzuigkap staat bekend om zijn vermogen geuren te filteren met behulp van de houtskoolfilter, een van de noodzakelijke onderdelen die tussen de motor en de vetfilter moet worden geplaatst.
Waterdampen worden echter niet met deze recyclingmethode behandeld. Pas daarom op voor vocht dat kan condenseren op het frame of het filter van de kap.

Criterium 3: De capaciteit of zuigkracht van de kap

Het debiet van een zuurkast wordt uitgedrukt in kubieke meter per uur. Dit geeft de hoeveelheid vrije lucht aan die de kap kan verplaatsen om de omgevingslucht te vernieuwen. Dit is een criterium dat niet mag worden verwaarloosd voor uw kap. De afzuig- of recyclageprestaties zijn grotendeels gebaseerd op de zuigkracht van de kap.
Het minimumdebiet van een afzuigkap moet gemiddeld 10 maal het volume van de ruimte bedragen, en het minimumdebiet van een recirculatiekap moet gemiddeld 20 maal het volume van de ruimte bedragen.

Criterium 4: Geluidsniveau van de kap

Ja, decoratieve kappen maken lawaai. Om te voorkomen dat dit ongemak veroorzaakt, is het een goed idee om hier enige kennis van te hebben. De door de fabrikanten opgegeven waarden zijn gemeten bij de laagste snelheid.
Het marktgemiddelde is 45 dB.
Voor de stilste is dat 35 dB in de minimumstand, 55 tot 60 dB bij maximumsnelheid.
Concreet: als u een stille omgeving plant, is 35 dB ideaal. De 60 dB daarentegen is iets levendiger, maar aanvaardbaar voor dagelijks gebruik.
Om het lawaai tot een minimum te beperken, kunt u de motor verplaatsen naar de zolder, een bijkeuken of buiten het huis. Alleen extractors worden aangemoedigd dit te doen.

Criterium 5: Decoratief aspect

Uw keuken moet harmonieus en esthetisch zijn. Kies daarom uw decoratieve afzuigkap in overeenstemming met de grootte van uw kookplaat. Dat wil zeggen, als de kookplaat 50 cm lang is, kiest u een decoratieve afzuigkap van 50 cm.
Wat de kleur betreft, is er thans een ruime keuze aan decoratieve kappen. Er zijn geen beperkingen meer, u kunt de keuken kiezen die het best bij het ontwerp en de harmonie van uw keuken past.

Hoe onderhoud je een decoratieve kap?

Reinigen van de filters

Onderhoud betekent altijd schoonmaken. Het doel van een afzuigkap is het opvangen van vet. Dus, als het goed is, kan deze keukenuitrusting veel vuil hebben opgehoopt. Na verloop van tijd kan de filter door zijn viscositeit aan doeltreffendheid inboeten. Het is daarom zeer belangrijk deze regelmatig schoon te maken. Gebruik hiervoor warm water, een goed afwasmiddel, zuiveringszout, een schrobber en een doek. Verwijder eerst het filter uit de kap. Vul vervolgens een bak met heet water, giet er het afwasmiddel en het zuiveringszout in (50 g per 5 liter water). Daarna kunt u het filter onderdompelen in het zeepwater. Neem de borstel die je hebt voorbereid en schrob. Spoel het filter na met heet water en droog het af met een doek.

Reinigen van motoren

Veel gebruikers van afzuigkappen stoppen bij het schoonmaken van de filters. Maar het schoonmaken van de motoren is net zo belangrijk. Om hem schoon te maken, moet u eerst toegang tot de motor krijgen. Verwijder eerst het filter, als dit gedaan is, is de motor toegankelijk. Je hoeft alleen maar de schroeven te verwijderen waarmee de beschermkappen vastzitten. De laatste lijkt op een grote omslag. In het midden van dit deksel bevindt zich voor sommige toestellen een moer. Dit moet ook verwijderd worden. Dit geeft u toegang tot de turbine en de bladen. Indien de turbineschoepen van plastic zijn, veeg dan elk blad af met een spons gedrenkt in afwasmiddel en zuiveringszout, waarbij erop wordt aangedrongen het vet zacht te maken en te verwijderen. Afwerken met een vochtige spons en afdrogen met een doek. Indien de turbine echter is uitgerust met metalen schoepen, kan aceton worden gebruikt om het vet te verwijderen. Ga in dat geval in een geventileerde ruimte te werk en vermijd het inademen van de dampen van het product.

De verschillende soorten sierkappen

Als u op dit artikel bent, betekent dit dat u al een idee hebt van wat een decoratieve afzuigkap is. Wij kunnen bevestigen dat het gaat om het hulpmiddel aan het plafond van een keuken dat wordt gebruikt om alle rook en geuren afkomstig van de kookplaat af te voeren. Daarom wordt het boven de kookplaat geplaatst. Ontwerpers zijn op het idee gekomen afzuigkappen te verfraaien om uw keuken een stijlvollere uitstraling te geven, vandaar de decoratieve afzuigkappen. Er zijn verschillende soorten sierkappen. Hij wordt aan de muur bevestigd, boven de kookplaat, net als de afzuigkappen. Het is een van de decoratieve elementen van de keuken, en er is een veelheid van vormen beschikbaar naar gelang van de smaak en de verwachtingen van de klanten. Er is keuze uit verschillende vormen op de markt, zoals de trapezoïde, de piramide of de halve maanvorm… Maar wij hebben de laatste esthetische innovaties voor u op een rijtje gezet:

De eilandkap

eilandkap
Een vorm die origineel is, omdat hij een optimale indeling van de keuken mogelijk maakt. Hij komt voor in een cilindrische vorm. Hij wordt hoofdzakelijk in het midden van de keuken geplaatst en wordt eerder aan het plafond dan aan de muur bevestigd. De eiland afzuigkap heeft over het algemeen een zeer groot luchtopvangoppervlak en een krachtig luchtdebiet, dat varieert tussen 400 en 1300 m3/h afhankelijk van het model.

Schuine kappen

Schuine kap
Dit model is zeer plat met een slanke vorm die de benodigde ruimte tot een minimum beperkt en de ruimte boven het kookgedeelte vrijmaakt. Om condensatie te vermijden, verwarmt deze kap het oppervlak van zijn schuine zijde. Hij beschikt over rookanalysetechnologie. De schuine afzuigkappen zijn verkrijgbaar in breedtes van 60 cm en 90 cm, en zijn voorzien van efficiënte LED-verlichting en mooie afwerkingen. Het goede is dat het stil is.

De plafondkap

plafondkap
Hij staat bekend als de “plafondafzuiger” en kan volledig in het plafond of in een hoge kast worden geïntegreerd. Het concept van de plafondafzuigkap is het tegenovergestelde van de plafondafzuigkappen. Deze laatste filteren alleen de lucht ter hoogte van de kookplaten, terwijl de plafondafzuigkap veel grotere luchtvolumes kan filteren: tussen 300 en 700 m3/u voor klassieke afzuigkappen; … en tot 2.000 m3/u voor de meest efficiënte plafondafzuigkappen.

Een afzuigkap of recirculatiekap

Een afzuigkap

Zoals de naam al zegt, wordt een afzuigkap gebruikt om lucht- en rookwolken uit de keuken af te voeren via een kanaal dat naar buiten leidt. De afzuiging kan aan de voorkant of in het dak gebeuren. Deze kap heeft verschillende voordelen. In de eerste plaats zorgt het systeem voor een optimale luchtstroom, wat de reden is voor zijn prestaties. Ten tweede, het is niet moeilijk te onderhouden. Een geweven metalen filter absorbeert zwevend vet, zodat het alleen hoeft te worden gereinigd (ook in de vaatwasser) als het verzadigd is. Een afzuigkap is ideaal voor een eengezinswoning.

Recirculatie afzuigkappen

Een recirculatiekap voert de geabsorbeerde lucht niet naar buiten af, maar naar binnen, nadat deze gerecycleerd is. Het is perfect voor woningen die geen voorgeïnstalleerd afzuigsysteem hebben, of die er geen willen of kunnen maken (regels inzake mede-eigendom, technische beperkingen, enz.). Daarom is het zo gemakkelijk te installeren. Het is dan ook normaal dat dit type afzuigkap niet zo efficiënt is als de eerste, omdat de dampen niet worden afgevoerd, en de vochtigheid dus blijft bestaan. Het is essentieel om het regelmatig schoon te maken.

Conclusie

Als u een extern afzuigsysteem in uw keuken hebt, of als u er een kunt plaatsen, kies dan voor de decoratieve afzuigkap. Het is efficiënter en vergt geen regelmatig onderhoud, vooral als je geen tijd hebt. Kies anders voor een decoratieve afzuigkap met recirculatie. Dit laatste is ook zeer interessant omdat het zeer praktisch is en geen bijzonder installatiesysteem vereist. U hoeft het alleen maar van tijd tot tijd schoon te maken om de prestaties te behouden.

Waarom een decoratieve kap kopen?

decoratieve afzuigkap kopen
Het installeren van een decoratieve afzuigkap heeft vele voordelen, die niet alleen te maken hebben met het elimineren van onaangename geurtjes. Hier zijn nog enkele andere manieren waarop u voordeel kunt halen uit de installatie van een decoratieve afzuigkap:

1- Vochtigheidsregeling: decoratieve afzuigkappen (of juist niet) zijn zeer geschikt om de vochtigheid in de lucht te verminderen, waardoor de ruimte comfortabeler wordt, ongeacht hoeveel u wilt koken.

2 – Stoom-, dampen- en geurbestrijding: de afzuigventilatoren helpen stoom, geuren en dampen tot een minimum te beperken, zodat uw keuken en de bewoners ervan goed beschermd zijn tegen onaangename geuren en onzuivere lucht.

3 – Warmteafvoer: een langdurig kookproces kan een onaangename hoeveelheid warmte genereren. Dit kan behoorlijk onaangenaam zijn, vooral bij warm weer, maar een dampkap kan helpen om uw keuken af te koelen en terug te brengen naar een temperatuur waar u zich prettig bij voelt.

4 – Onderhoud van muren en plafonds: een dampkap kan onrechtstreeks helpen bij het onderhoud van uw muren en plafonds. Wanneer het wordt blootgesteld aan grote hoeveelheden stoom, rook en andere dampen, kan behang gaan bladderen en verf verbleken, net als uw plafond. Een afzuigkap zorgt ervoor dat uw inrichting brandschoon blijft, omdat alle rook en damp effectief uit de ruimte worden afgezogen, zonder dat u een raam hoeft te openen.

5 – Betere verlichting: veel afzuigkappen hebben ingebouwde lampen die naar behoefte kunnen worden in- en uitgeschakeld. Vaak hoeft de afzuigkap zelf niet te worden ingeschakeld om het licht te gebruiken, en hoeft het licht evenmin te worden ingeschakeld om de afzuigkap te gebruiken. Dit is een ongelooflijk handige functie voor wie wat extra licht nodig heeft bij het koken op zijn kookplaat.

6 – Verhoogt de waarde van het onroerend goed: als u een goede winst wilt maken op uw huis als u het net verkocht hebt, overweeg dan de installatie van een afzuigkap. Dit is langzamerhand een verkoopargument geworden voor veel mensen die willen kopen, dus u maakt wellicht meer kans om hoger te verkopen.

Hoeveel kost een decoratieve kap?

Onderstaand schema zal u helpen een idee te krijgen van de gebruikelijke prijzen voor elke prijsklasse (instapniveau, middenklasse en topklasse).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

  • Instapniveau: € 297 tot € 558
  • Middenklasse: € 558 tot € 725
  • Top of the range: + Meer dan 725

Tips

Het raam openzetten tijdens het koken is niet genoeg!

Veel mensen vergissen zich hierin. Door de ramen te openen, kunnen stoom en geuren niet ontsnappen. Het zal tocht veroorzaken, en u lost niets op, u verplaatst alleen het probleem.

Het installeren van een decoratieve kap is beter!

Afzuigkappen daarentegen elimineren, dankzij hun afzuigsysteem, geuren en stoomemissies van de kookplaat. Dus om de problemen aan te pakken, hebben ze twee manieren om het te doen.

Er zijn twee soorten bediening voor afzuigkappen

De lucht wordt gefilterd en naar buiten (afzuigkap) of naar binnen (recirculatiekap) afgevoerd. In het laatste geval is het noodzakelijk de filters regelmatiger te reinigen en te vervangen. Tegenwoordig zijn er afzuigkappen die alle lucht in de kamer filteren, niet alleen de lucht van het fornuis. U kunt dus kiezen voor dit type kap.

Denk dat de beste kappen diegene zijn die het sterkst naar binnen zuigen!

Inderdaad, dit soort zuiggereedschap wekt die indruk. Maar niet alle kappen zijn gelijk. Uw keuze moet gebaseerd zijn op de kenmerken van uw keuken.

Een beetje rekenwerk is aan te raden op het moment van aankoop.

Vermenigvuldig gewoon het volume van uw kamer met 10, wat u meer of minder vermogen zal geven. Vergelijk vervolgens, om een keuze te maken tussen de beschikbare kappen, de vermogen/uitlaatverhouding van elk van hen. Hoe dichter deze verhouding bij één (1) ligt, hoe efficiënter de kap.

Faq

Wat is een decoratieve kap?
Een decoratieve afzuigkap is een luchtkanaal dat aan het plafond van keukens wordt bevestigd en dat dient om de lucht en geuren afkomstig van de kookplaat te recycleren en vervolgens af te voeren, naar buiten of naar binnen in het huis. Van de trapezium, via de driehoek tot de halve maan, er wordt nu een ruime keuze vervaardigd door de verschillende merken om een breed scala van vormen aan uw keuken aan te bieden. Dit is wat sierkappen zo bijzonder maakt.

Welk type afzuigkap is het meest efficiënt?
Er gaat niets boven een afzuigkap, want die verwijdert alle dampen en geuren volledig uit de keuken. Bovendien wordt de lucht door de kap gerecycleerd voordat hij wordt afgevoerd. Zijn beperking is de installatie. De keuken moet een luchtkanaal naar buiten hebben, of er moet in de muur geboord worden. Kies anders voor de recyclingkap, die een even doeltreffende oplossing is.

Welke motor voor een afzuigkap?
De motor is het hart van elk gemotoriseerd toestel, ook van decoratieve afzuigkappen. Het is daarom belangrijk om er bij de aankoop op te letten. Voor een professionele afzuigkap kiest u een ventilatorbox met een 9/9 motor. Professionele keukens hebben het vermogen van deze motor, 550 W, nodig. Voor niet-professioneel gebruik zou een 7/7 motor perfect zijn.

Welke hoogte voor een schuine kap?
De basisregels zijn dat een afzuigkap op ten minste 65 cm en ten hoogste 75 cm van de gaskookplaat moet worden geplaatst. Wat de afmetingen van het toestel betreft, zijn er voor al dan niet schuin geplaatste decoratieve afzuigkappen geen voorschriften vereist. De keuze moet altijd worden gemaakt op basis van de kenmerken van uw keuken. Maar voor de schuine kap moet u er een kiezen die minder dan 5 cm afwijkt van de normale maat.

Wat is een ingebouwde afzuigkap?
Een inbouw afzuigkap, ook wel filtereenheid genoemd, is een afzuigkap met een groot afzuigoppervlak. Dit betekent niet dat het zichtbare rooster niet zo discreet is als dat van andere kappen. Dit type rooster is het soort toestel dat kan worden ingebouwd in een meubel, of in een gemetselde afzuigkap, of zelfs in een decoratieve schouw.

Recent Posts