Beste diepvrieskisten in 2023 kopen

Behoort u tot de 98,6% die diepvriesproducten eten en is uw koelkast te klein om alles in op te slaan? Waarom investeert u niet in een diepvrieskist? Dit toestel, dat groter is dan een diepvriezer en efficiënter dan een koelkast, zorgt ervoor dat uw voedingswaren maandenlang koud worden gehouden. Met zijn energieklasse, vriescapaciteit, autonomie, minfrost- en vriesbewakingstechnologieën, digitaal scherm, deuralarm, enz. hebt u moeite met kiezen? Lees onze gids om u te helpen kiezen.
diepvrieskist

Klarstein Iceblokk 200

De beste diepvrieskist in 2022
Geniet van alle knowhow van Klarstein met deze diepvrieskist waarin u een grote hoeveelheid verse of diepvriesproducten kunt bewaren. Met een A+ energieklasse is deze Iceblokk 200 de aanwinst die u nodig hebt om uw energieverbruik te verminderen.
Klarstein Iceblokk 200

Bekijk de dagprijs

Met een bruikbare inhoud van 200 liter biedt deze diepvrieskist voldoende ruimte om levensmiddelen voor meerdere dagen op één plaats te bewaren. Hij wordt geleverd met twee hangmanden voor uw kleine diepvriesproducten. Aan de voorzijde van de vriezer bevindt zich een temperatuurregelaar waarmee u de temperatuur naar wens kunt instellen. En de verlichte displays geven u een duidelijk idee van de huidige koel- en vriesstatus van het voedsel.

Zelfs als je hem tot de rand vult, verbruikt hij nog steeds minder stroom, want hij heeft een A+ energieklasse. Als u erover denkt de koolstofvoetafdruk van uw huis te verminderen, zal de Klarstein Iceblokk 200 u helpen dit doel snel te bereiken. In dit opzicht kunt u er volledig op vertrouwen. Uitgerust met 4 wielen kan deze 4-sterren diepvrieskist naar believen in de keuken worden verplaatst.

Haier HCE203RAAE

De beste instapmodel diepvriezer
Deze Haier diepvrieskist is een echt concentraat van technologie en zal aan uw verwachtingen voldoen. Laat u niet misleiden door zijn ietwat sobere vormgeving, deze Haier HCE203RAAE is een investering waar u geen spijt van zult krijgen.
Haier HCE203RAAE

Bekijk de dagprijs

Haier is de archetypische fabrikant die groot denkt in alles wat hij doet. Dit lijkt de enorme aandacht voor detail te verklaren die zij in hun producten stoppen, wat die ook mogen zijn. Ondanks zijn nuttig volume van 198 L, kan deze diepvrieskist een grote hoeveelheid voedsel en dranken bevatten. Bovendien zijn ze zeer lang houdbaar. Eenmaal opgeborgen blijven ze gevrijwaard van micro-organismen, dankzij de deurafdichting die 99,99% van de bacteriën en schimmels tegenhoudt.

De Haier HCE203RAAE is de ultieme 204L vrieskist met een A+ energieklasse. Deze diepvrieskist is gemaakt van gegalvaniseerd aluminium en bekleed met microcellulair schuim. Terwijl het aluminium het onderhoud veel gemakkelijker maakt, verbetert het schuim de isolatie en de energie-efficiëntie. Of het nu thuis of in een bedrijf is, dit product zal aan al uw verwachtingen voldoen!

Lees ook:   Wandafzuigkap 2.6 m - motor - regelaar - filter en verlichting | GGM Gastro

Whirlpool WHM39112

De beste waar voor uw geld
Met de WHM39112 biedt Whirlpool u in alle opzichten een zuinig en betrouwbaar toestel. Of u hem nu thuis of op kantoor gebruikt, deze grote 390L diepvrieskist zal u niet teleurstellen.
Whirlpool WHM39112

Bekijk de dagprijs

De Whirlpool WHM39112 heeft alle kwaliteiten die u van een topvriezer mag verwachten. Hij wordt zeer gewaardeerd om zijn vele ingenieuze functies. Zo beschikt dit apparaat over een conserveringskalender en een ontdooistrip aan de voorkant, waarmee u het invriesproces en de conserveringstoestand van uw proviand kunt volgen. Voeg daarbij de mogelijkheid om producten in recordtijd in te vriezen en een hoge autonomie (45H) in geval van stroomuitval.

Het energieverbruik van deze 4 sterren diepvrieskist bedraagt 262 kWh/jaar. Het geluidsniveau is nauwelijks waarneembaar, beperkt tot 42 dB (A)/Klasse D. Bovendien is hij ontworpen om te functioneren in een omgeving met een omgevingstemperatuur tussen 10°C en 43°C. Door voor deze Whirlpool WHM39112 te kiezen, kunt u een ongekend comfort in het dagelijks gebruik verwachten.

CHiQ CCF98DB

De beste performer
De CHiQ CCF98DB is een instapmodel vrieskist die zijn werk zeer goed doet. Hij heeft misschien niet veel ruimte, maar u kunt er veel voedsel in de best mogelijke omstandigheden in bewaren. Laten we daarop aandringen!
CHiQ CCF98DB

Bekijk de dagprijs

Als u op zoek bent naar een kistvriezer met hoge prestaties voor een betaalbare prijs, dan is de CHiQ CCF98DB het model dat u moet hebben. Dit apparaat heeft veel te bieden, te beginnen met zijn ruimtebesparende ontwerp dat u veel ruimte in uw keuken zal besparen. Bovendien maken de discrete motor, het compacte ontwerp en de accessoires het bewaren van voedsel gemakkelijker. Als de 98 L van deze diepvrieskist niet genoeg is voor u, moet u weten dat dit product verkrijgbaar is in 142 L, 292 L en 400 L.

U zult weten dat de CHiQ CCF98DB een van de meest innovatieve diepvriezers van zijn generatie is. Naast het 4D koelsysteem, dat een gelijkmatige temperatuur binnenin garandeert, kan de deur in verschillende openingshoeken stoppen om ongevallen te voorkomen. Met beide handen kunt u het voedsel dat u nodig hebt om te koken gemakkelijk uit de bodem van het toestel halen.

Hoe kiest u een diepvrieskist?

Om u te helpen de beste diepvrieskist voor uw behoeften te vinden, moet u rekening houden met de volgende criteria.
diepvrieskist kiezen

Criterium 1: Invriesvermogen

De invriescapaciteit is een uiterst belangrijk criterium, omdat het een optimale invriezing van uw voedsel garandeert en u beschermt tegen elk risico van vergiftiging. Het minimum wordt geacht 6,5 kg bevroren levensmiddelen per 24 uur te zijn voor een diepvriezer van 100 liter, 13 kg/24 uur voor een apparaat van 200 liter, 19,5 kg/24 uur voor een apparaat van 300 liter en 24 kg/24 uur voor een apparaat van 400 liter.

Lees ook:   Elica MAJESTIC BL/A 60

Criterium 2: Autonomie

Wat de autonomie betreft, hoeft u zich geen zorgen te maken met een diepvrieskist, want de meest efficiënte modellen gaan meer dan 4 dagen mee in geval van stroomonderbreking. Maar als u maximale autonomie wilt, zult u de prijs moeten betalen.

Criterium 3: De functies

De snelvriesfunctie is een interessante optie, omdat u hiermee uw diepvriesproducten sneller kunt invriezen wanneer u thuiskomt van boodschappen doen of verse levensmiddelen sneller kunt invriezen. Dit garandeert een betere kwaliteit van de ingevroren producten en een beter behoud van hun vitaminen en mineralen.

Criterium 4: Het type van koude

Stopfrost is een vorm van koeling die de meeste diepvrieskisten hebben. Het is een goed compromis tussen statische en geventileerde koeling. De verdampingslijnen zijn in de wanden geïntegreerd, waardoor de vorstvorming tot 80% wordt vertraagd. Dit maakt eenvoudig onderhoud, grotere opslagcapaciteit en aanzienlijke energiebesparingen mogelijk.

Criterium 5: Energieverbruik

Om de impact van het apparaat op uw elektriciteitsrekening zo klein mogelijk te houden, zoekt u een model met energieklasse A+, A++ of A+++ (het laatste model is het minst energie-intensief). Wat het energieverbruik van het toestel betreft, kies voor een zuinige diepvrieskist die minder dan 220 kWh per jaar verbruikt.

Criterium 6: Opslagcapaciteit

De opslagcapaciteit van uw toekomstige diepvriezer moet worden afgestemd op uw behoeften en het aantal personen in uw huishouden. Bij de keuze van uw diepvrieskist moet u dus rekenen op 50 liter per persoon. Voor een gezin van 6 is een inhoud van 300 liter voldoende.

Wat te doen in geval van een stroomstoring

  • Doe niet meteen de deur van je vriezer open om te kijken hoe het met je eten is. Wacht even!
  • Bedek uw toestel met een dikke deken om het isolerend vermogen te behouden.
  • Gooi schelpdieren weg als zij gedurende enkele uren aan een temperatuur van meer dan 5 graden zijn blootgesteld.
  • Als de inzinking langer dan 4 uur duurt, zet dan uw vlees en andere kwetsbare levensmiddelen in een koelbox.
  • Omdat fruit bestand is tegen ontdooien, kunt u het rauw of gekookt eten. Als ze niet beschadigd zijn, kunnen ze opnieuw worden ingevroren.
  • Controleer uw voedselcontainers. Als ze ijskristallen bevatten, betekent dit dat de temperatuur lager is dan 5 graden en dat u ze zonder problemen opnieuw kunt invriezen.

De houdbaarheid van bevroren voedsel
Brood: 1-2 maanden, gebak: 3 maanden, soepen: 4 maanden, kant-en-klaarmaaltijden: 2-3 maanden, groenten: 8-10 maanden, fruit: 10-12 maanden, rundvlees: 10 maanden, vis: 3-5 maanden, varkens-, lams- en kalfsvlees: 6-8 maanden, gevogelte: 12 maanden.

Tips

Zet uw vriezer op de juiste plaats

Lees ook:   Xiaomi Mi Smart Heteluchtfriteuse - 3.5L - Wit

Om ervoor te zorgen dat uw diepvrieskist langer meegaat en om het risico van overmatig energieverbruik te voorkomen, dient u hem niet te plaatsen in de buurt van warmtebronnen zoals een droogtrommel, wasmachine of radiator. Zorg er ook voor dat u het op een perfect vlak en horizontaal oppervlak plaatst.

Vergeet niet het rooster achter uw toestel schoon te maken

Vergeet niet dat het rooster aan de achterkant van uw vriezer ten minste één keer per jaar moet worden schoongemaakt. U kunt dit doen door een stofzuiger te gebruiken.

Maak de afdichtingen van uw vriezer schoon

Schimmel kan soms verschijnen op de afdichtingen van uw vriezer. Om ervan af te komen, breng je witte tandpasta aan met een klein borsteltje. Schrob vervolgens krachtig en laat het een paar minuten zitten. Als laatste, veeg het even af.

Label uw diepvriesverpakkingen

Etiketteer elke verpakking met de inhoud (sommige voedingsmiddelen zijn moeilijk te herkennen als ze eenmaal bevroren zijn), het aantal porties in de verpakking en de invriesdatum om u te helpen uw weg te vinden. Dit zal u helpen te bepalen welke voedingsmiddelen eerst moeten worden gegeten.

Anticipeer op stroomonderbrekingen

Bewaar een ijsblokjeszak in je vriezer. Als u na de stroomuitval vaststelt dat de ijsblokjes gesmolten en vervolgens weer bevroren zijn, is uw voedsel bedorven. Gooi ze maar weg.

Faq

Welke diepvrieskist moet ik kiezen?
Naar onze mening is de beste diepvrieskist voor de meeste mensen de Beko HSA29530. Lees onze koopgids voor meer informatie.

Welk product moet ik gebruiken om een vriezer schoon te maken?
Een oplossing van een mengsel van gelijke delen witte azijn en water is perfect voor het schoonmaken van uw vriezer. Veeg uw vriezer gewoon schoon met een zachte spons die in deze oplossing is gedrenkt.

Hoe kan ik onaangename geurtjes uit mijn diepvries effectief verwijderen?
Om nare geurtjes in de vriezer te verwijderen, zet u er een doos bicarbonaat in en sluit u de vriezer gedurende enkele uren. Voor bijzonder hardnekkige geurtjes kunt u een bakje actieve kool in de vriezer zetten. Laat het apparaat dan 2-4 uur draaien.

Hoe vaak moet ik mijn vriezer ontdooien?
Het is raadzaam uw vriezer twee keer per jaar te ontdooien. Indien u echter vaststelt dat de rijp in uw toestel vrij dik is (vanaf 3 mm rijp), aarzel dan niet het toestel te ontdooien.

Is het belangrijk om je vriezer te vullen?
Ja, als het kan, is het altijd beter om uw vriezer vol te houden, want bij een stroomstoring kan een halfvolle vriezer uw voedsel 24 uur bewaren, in tegenstelling tot een volle van 48 uur.