Beste alleszuigers in 2023 kopen

Vakmensen die met hout werken weten het maar al te goed: het werkoppervlak en de gebruikte machines moeten goed worden onderhouden om de productiviteit te waarborgen en de werknemers te beschermen tegen het risico van ziekte. De nat en droog zuiger is krachtig genoeg om veel verder te gaan dan de gewone stofzuiger wanneer het erop aankomt zich te ontdoen van dit zware en omvangrijke afval. In deze gids helpen wij u de juiste nat en droog zuiger voor uw behoeften te vinden.
alleszuiger

Leman ASP152T

De beste alleszuiger in 2022
De Leman ASP152T is ontworpen om aan meer dan één houtbewerkingsmachine te worden bevestigd. Hiermee kunt u zich ontdoen van houtspaanders en stof. Het vermogen van 1500 W van deze stofzuiger is voldoende om resultaten te bereiken die een professioneel model waardig zijn.
Leman ASP152T

Bekijk de dagprijs

Gemakkelijk te vervoeren, de Leman ASP152T wordt ondersteund door 4 multidirectionele wielen. Dit is niet het enige praktische dat deze nat en droog zuiger kenmerkt. Er is een handvat om het gemakkelijker te verplaatsen. Het toestel weegt nogal wat met zijn 49 kg. Wat de efficiëntie betreft, is het eerste dat in het oog springt de stalen propeller, die het luchtdebiet, dat ongeveer 1800 m3/u bedraagt, verbetert.

De vorm en het materiaal van de propeller verminderen het geluidsniveau van het toestel. Hij draait met een snelheid van 2950 omwentelingen per minuut. De ASP152T heeft twee inlaten voor aansluiting op twee houtbewerkingsmachines. Zij hebben elk een diameter van 100 mm. Deze eenheid bevat zowel een filterzak als een opvangzak met een hoogte van respectievelijk 850 en 1250 mm.

Rits ZI-ASA550E

De beste instapmodel nat en droog zuiger
De Zipper ZI-ASA550E alleszuiger verwijdert een grote hoeveelheid vuil in kleine tot middelgrote werkplaatsen. De fabrikant levert een slang die lang genoeg is voor optimaal gebruik.
Rits ZI-ASA550E

Bekijk de dagprijs

De ZI-ASA550E wordt verkocht met een zuigmond van 100 mm. Hij is ook geschikt voor andere accessoires dankzij zijn set adapters: 100/70 mm, 70/45 mm, 45/40 mm, 40/35 mm. Anderzijds is het vermogen een beetje beperkt, slechts 550 W. Om deze reden is het niet erg aan te bevelen voor extensief gebruik in een grote werkplaats.

Dit gebrek aan vermogen wordt gecompenseerd door het toerental van de propeller, dat 2900 omw/min bedraagt, en daarmee een luchtstroom oplevert die niet ver afstaat van die van duurdere modellen, 1150 m3/h. De bij de stofzuiger meegeleverde filterzak heeft een filteroppervlak van 0,8 m². Hoewel hij niet erg zwaar is, is deze alleszuiger uitgerust met wielen om hem gemakkelijk te kunnen verplaatsen.

Holzmann ABS2200FLEX

De beste high-end alleszuiger
De volledig metalen behuizing van de Holzmann ABS2200FLEX belooft een lange levensduur, wat niet slecht is gezien zijn prijs. Deze stofzuiger heeft ook een hoog vermogen (2200 W), wat zijn efficiëntie garandeert, in combinatie met zijn grote absorptiecapaciteit.
Holzmann ABS2200FLEX

Bekijk de dagprijs

Deze topmodel nat en droog zuiger combineert kracht en efficiëntie. Hij is uitgerust met een filterzak met een bruikbare oppervlakte van 2,25 m². De slang is nog steeds optioneel, maar Holzmann biedt twee plastic en stoffen zakken voor filtratie en het opvangen van spanen. Het formaat van de stofzuiger betekent dat hij geen problemen zal hebben met moeilijk hanteerbare houtbewerkingsmachines.

Het gewicht van de Holzmann ABS2200FLEX is hoog en hij heeft 4 zwenkwielen voor verplaatsing tijdens gebruik. Hij kan echter in een betrekkelijk kleine ruimte worden gebruikt. De tafelstofzuiger heeft een hoogte van 750 mm. De turbine heeft een diameter van 305 mm en biedt een luchtstroom van meer dan 2000 m3/u. Het toestel is vrij luidruchtig met een geluidsniveau van ongeveer 90 dB.

Scheppach HD12

Een uitstekende alleszuiger voor groot vuil
De 550 W Scheppach HD12 alleszuiger heeft een filterzak en een opvangzak. De robuustheid van de zak en de inlaat van de houtbewerkingsmachine met een diameter van 10 cm zijn ideaal voor grote spanen.
Scheppach HD12

Bekijk de dagprijs

De capaciteit van de opvangzak is 75 L, wat voldoende is voor langdurig gebruik tussen twee ledigingsbeurten in. De slang heeft een diameter van 100 mm en is compatibel met alle soorten industriële materialen. Het absorbeert houtspaanders en zaagsel snel en nauwkeurig. Deze alleszuiger is geschikt voor zowel doe-het-zelvers als professionals.

Het luchtdebiet van 1150 m3/u wordt aangevuld met een vacuüm van 1600 Pa, wat een optimale doeltreffendheid garandeert, zelfs bij grote stukken vuil. De motor produceert een snelheid van 2850 omwentelingen per minuut. Een set van 5 adapters wordt met de stofzuiger meegeleverd. De fabrikant is zich bewust van het effect van een te lange slang op de zuigcapaciteit en rust daarom de Scheppach HD12 uit met een slang van ongeveer 2 m.

Hoe kiest u uw alleszuiger

Aangezien u niet met fijn stof te maken heeft, moet u alle criteria voor een effectieve alleszuiger serieus nemen. We leggen het je allemaal uit:
nat en droog zuiger kiezen

Criterium 1: Macht

Het vermogen van de alleszuiger hangt af van de motor die hem aandrijft. Hij kan synchroon, asynchroon, eenfasig of driefasig zijn. Bepaal het ideale vermogen op basis van het beoogde gebruik. Als u het toestel slechts enkele keren per week wilt gebruiken, is 1000 W meer dan voldoende, in aanmerking genomen dat het minimumvermogen 400 W is.

Semi-professioneel gebruik vereist meer, tot 2000 W. En voor grote werkplaatsen is een alleszuiger met meer dan 2000 W vereist. In dit geval wordt het toestel meerdere uren per dag gebruikt.

Criterium 2: Afzuigcapaciteit

Het aanzuigvolume bepaalt de prestaties. Uitgedrukt in m3/u geeft dit de capaciteit van de machine weer om aan uw behoeften te voldoen. Deze indicator varieert van 850 tot 3500 m3/u of meer. De hoogste prestaties zijn voorbehouden aan grote industrieën. Een afzuigvolume van 1500 m3/u is voldoende voor de meeste toepassingen. Dit is de gemiddelde capaciteit van nat en droog zuigers. Voor zwaar gebruik is meer nodig, meer bepaald vanaf 2000 m3/u.

Criterium 3: De capaciteit van de tank

De opvangzak of -tank is ook zeer belangrijk, vooral als u een zeer grote hoeveelheid spanen genereert. De kleinste modellen hebben een tank van 60 L, maar grotere van 150 tot 300 L zijn gemakkelijk verkrijgbaar. Kies, afhankelijk van het soort werk dat u doet, een machine met een geschikte capaciteit, zodat u de zak niet elk uur hoeft te legen.

Lees ook:   Wiggo WE-E543R(CB) - Wandschouw Afzuigkap - 50cm - Créme

Maar denk ook aan de benodigde ruimte. Als u niet genoeg ruimte hebt in de werkplaats, spreekt het vanzelf dat een middelgroot model meer geschikt is. In ieder geval is voor professioneel gebruik een capaciteit van 100 L vereist.

Criterium 4: Gebruikerscomfort

Het comfort van de gebruiker is gebaseerd op een aantal parameters, waaronder het gewicht. Hoe krachtiger en efficiënter de machine, hoe hoger het gewicht, want dat zou betekenen dat ze is uitgerust met een grotere opvangtank en een sterke motor. Met deze informatie in gedachten, verwacht u dat het gewicht tussen 25 en 200 kg zal liggen.

Gelukkig zijn er modellen met wieltjes om ze gemakkelijk te kunnen verplaatsen en opbergen. Dit is zeer praktisch voor zware stofzuigers. Een optimaal gewicht is echter niet voldoende om het best mogelijke gebruikscomfort te bieden. U moet ook rekening houden met het geluidsniveau tijdens het gebruik. Verwacht geen wonder, het minimum geluidsniveau hier is 85 dB. Het is het beste om jezelf te beschermen met een koptelefoon.

Kijk ook naar de kenmerken van de slang, beter bekend als een slang. Hoe langer de slang, hoe beter. Let er echter op dat een te lange slang ten koste gaat van de zuigprestaties van de machine.

Criterium 5: Accessoires

Het laatste criterium waarmee rekening moet worden gehouden bij de aankoop van een nat en droog zuiger betreft de meegeleverde accessoires. De slang en het filter zijn het belangrijkst. We hebben het eerste accessoire al genoemd, dat een diameter van ongeveer 20 mm moet hebben en een lengte die net lang genoeg is om het gemakkelijk te kunnen gebruiken.

Wat het filter betreft, geef de voorkeur aan de HEPA modellen, die het meest geschikt zijn voor chips. Ze zijn niet alleen doeltreffend, maar ook gemakkelijk te onderhouden. Zuigers met een filterzak zijn interessanter. De zak houdt het stof van het materiaal vast, terwijl het grotere vuil in de opvangtank terechtkomt.

Bovendien heeft het filterpatroon een hogere filtercapaciteit dan de filterzak. De meest populaire modellen zijn FP1, FP2 en FP3.

Hoe maak je je eigen alleszuiger?

Laten we eerlijk zijn, een frituurzuiger is duur. Je moet ongeveer 600 euro uittrekken om een aanvaardbare kwaliteit te verwachten. Met de extra efficiëntie, vaak geboden door de aanwezigheid van een centrale stofzuigunit met dubbele filtratie, stijgt de minimumprijs tot 2000 euro, een bedrag dat niet binnen het bereik ligt van iedereen, vooral niet van de doe-het-zelvers in het weekend.

Deze machines van hoge kwaliteit zijn hoofdzakelijk bestemd voor professionals. Een andere optie is om je eigen alleszuiger te maken. Met de juiste keuze van materialen, liggen de kosten rond de 500 euro. Dit project vereist wel wat doe-het-zelf vaardigheden.

Een filter kan hier achterwege blijven, aangezien het fijne stof rechtstreeks naar een afvoer kan worden geleid. De eerste stap is het opstellen van een plan, zodat alle elementen consistent zijn. Alleen al de keuze van de elementen is een echte hoofdpijn. De kleinste fout vermindert de kans op een efficiënte eenheid. Om dit te vermijden, moet u zich inlezen over het onderwerp, tutorials bekijken en advies vragen aan mensen met meer ervaring. In ieder geval geven wij u de essentiële materialen voor succes.

Zoek in de eerste plaats naar een centrifugaalafscheider die het stof van de grotere deeltjes moet scheiden. Een model met een installatiekit is het beste. Neem vervolgens een slang van ongeveer 2 m lang met een diameter van niet meer dan 50 mm. U hebt een adapter nodig om de doe-het-zelf stofzuiger aan te sluiten op uw belangrijkste werkapparatuur. Maak tenslotte het opvangvat klaar, dat een zak of een emmer kan zijn.

Voor de montage moet in de tank een gat worden gemaakt dat even groot is als de diameter van de afscheider. Gebruik de schroeven om de separator aan het hoofdgedeelte van de stofzuiger te bevestigen. De slang wordt met lijm aan het andere uiteinde bevestigd. Dit accessoire is ook verbonden met de werkapparatuur.

De verschillende soorten nat en droog zuigers

Alleszuigers onderscheiden zich van elkaar door de materialen die ze verwerken. Zij worden het meest gebruikt voor hout en metaal, maar er zijn ook andere modellen voor andere toepassingen.

Speciale houtalleszuiger

Speciale houtalleszuiger
Houtsnippers lijken het gemakkelijkst te stofzuigen, maar in werkelijkheid is dat niet zo. Door hun vluchtige aard zijn ze ingewikkelder dan je zou denken. Bovendien vormen zij een gezondheidsrisico voor de gebruikers.

Het inzamelingssysteem moet dus met deze feiten rekening houden. Anderzijds heeft een speciale houtspaanderzuiger meer optimale veiligheidskenmerken. Het stof wordt gefilterd voordat de spanen worden opgezogen.

Voordelen: De houtspaanderzuiger is veiliger. De fabrikanten zijn zich bewust van de gevaren van het werken met hout en leggen daar grote nadruk op. Niet alleen de spaanders zijn een gevaar, maar ook het stof dat ontstaat. Vandaar de behoefte aan een efficiënter filtratiesysteem.

Nadelen : Dit type alleszuiger is minder efficiënt, of zelfs ongeschikt, voor andere materialen.

Voor wie is het? Dit type toestel is in de eerste plaats bestemd voor werkplaatsen waar hoofdzakelijk met hout wordt gewerkt.

Speciale alleszuiger van aluminium en PVC

Speciale alleszuiger van aluminium en PVC
Net als houtspaanders stellen aluminiumspaanders de gebruikers bloot aan een verhoogd risico op verwondingen. Dat komt omdat dit materiaal scherp is. Bovendien hecht het zich gemakkelijk aan olie. Dit maakt het stofzuigen nog moeilijker.

Fabrikanten van stofzuigers voor aluminium en PVC bieden speciale modellen aan voor grote hoeveelheden spanen. Afgezien van de zuigprestaties zijn zij uitgerust met een grotere opvangtank. Alleszuigers voor dit soort materialen kunnen worden uitgerust met anti-geurproducten zoals actieve kool voor betere bedrijfsomstandigheden. Dit is te vinden in het filter.

Lees ook:   Bosch GSN54DWCV

Voordelen: Om aluminium- en PVC-schaafsel te kunnen opzuigen, beschikt de geschikte alleszuiger over een filter dat belooft meer dan 90% van het geproduceerde afval op te zuigen. Dit heeft niet zonder gevolgen voor de verzorging en het onderhoud van mechanische werktuigen.

Nadelen : Hoewel het zeer doeltreffend is in combinatie met gereedschapsmachines, moet worden toegegeven dat het niet geschikt is voor gebruik op conventionele houtbewerkingsmachines.

Voor wie is het? Dit apparaat is voor u bedoeld als u de onderhoudskosten van uw aluminium-, PVC- en messingverwerkende machines wilt verlagen. Bovendien draagt het bij tot de verbetering van de werkomgeving.

Alleszuiger voor composietmaterialen

Alleszuiger voor composietmaterialen
Dit zijn de moeilijkste materialen om schoon te maken. Bovendien veroorzaken zij veel schade aan de gebruikte machines. Een composiet stofzuiger is uitgerust met een zijkanaal turbine om een lange levensduur te garanderen. Dit kenmerk bevordert ook een geluidsarme werking.

De zuigkracht is hier het grootst met een uitstekende precisie. Net als bij andere soorten nat en droog zuigers is er iets voor zowel kleine als grote werkplaatsen. Bij de beste merken wordt dit toestel vergezeld van nuttige accessoires, zoals de scharnierarm. De bediening is zeer modern met geavanceerde technologieën zoals touch screen bediening.

Voordelen: De efficiëntie van een alleszuiger voor composietmaterialen is onbetwistbaar. Het ontwerp van dit toestel overtreft ruimschoots dat van andere alleszuigers, al was het maar vanwege de accessoires: stabilisatievoeten, reinigingsgereedschap, veiligheidsklep, bovenarm, scherm. En als klap op de vuurpijl is de slang ontworpen om het zuigvolume te verbeteren.

Nadelen: De prijs kan zeer hoog zijn, aangezien het een professioneel toestel is.

Voor wie is het? Dit is een toestel dat in het bijzonder bestemd is voor vakmensen die werkzaam zijn in de verspaning en met geavanceerde machines, inclusief die met digitale besturing.

Alleszuiger of nat/droogzuiger?

Alles zuiger

Alle alleszuigers hebben een slang, een stofzak en een filter. Dit zijn de elementen die op al deze toestellen voorkomen. Andere accessoires zijn echter als optie verkrijgbaar, zoals het patroon en de filterzak, alsook de reinigingsset. De doeltreffendheid ligt in de installatiemethode.

Het toestel wordt rechtstreeks aangesloten op de machines die gebruikt worden voor hout of metaal. De chips worden rechtstreeks opgeslagen in een speciale zak, die van plastic of stof kan zijn gemaakt. Daarom wordt het meestal aangetroffen in houtwerkplaatsen in de handen van professionals. Verwacht echter wel een toestel met een groot formaat. De alleszuiger is niet alleen zwaar, maar ook omvangrijker.

Nat/droog stofzuiger

De stof-/waterzuiger is een variant van de industriële stofzuiger die in werkplaatsen wordt gebruikt. Zoals de naam al doet vermoeden, verwerkt hij fijn stof en vloeistoffen in hoge kwaliteit. Hoewel hij bedoeld is om professionals te helpen bij het onderhoud van hun machines en werkplekken, wordt hij ook gebruikt door particulieren die op zoek zijn naar kracht en efficiëntie.

In ieder geval wordt het in het laatste geval niet zo regelmatig gebruikt. Vooral omdat het duur kan zijn voor eenvoudig huishoudelijk gebruik. Toch kan men niet onverschillig blijven voor de tijdwinst die het zowel voor professionals als voor particulieren oplevert. De prestaties van de nat/droogzuiger op grotere vuildeeltjes hangen af van de kenmerken van de slang. Als hij de juiste diameter heeft, kan hij soms gespecialiseerde stofzuigers vervangen.

Conclusie

Zowel de alleszuiger als de nat/droogzuiger zijn werkplaatsapparaten. Dit betekent niet dat zij dezelfde rol hebben. De eerste blinkt uit in het reinigen van grotere stukken hout, metaal, aluminium of PVC. Deze laatste heeft een beperkte rol bij het opzuigen van vloeibaar materiaal en fijn stof. Maar met een krachtigere motor en een geschikte tas kan hij ook in kleine timmerwerkplaatsen worden gebruikt.

Ook het grootste pluspunt van een alleszuiger is het schoonmaken. Het is niet zo frequent als met de nat/droog stofzuiger. Bovendien heeft de nat/droogzuiger een speciale zak nodig om het materiaalafval te kunnen opzuigen, in tegenstelling tot de alleszuiger die voor dit doel is ontworpen.

Waarom een (goede) alleszuiger kopen?

waarom alleszuiger kopen
Om longziekten te voorkomen

Houtsnippers zijn gevaarlijk voor uw gezondheid. Zonder een alleszuiger worden ze gemakkelijk in de lucht verspreid. Het filtratiesysteem van het toestel is hiervoor verantwoordelijk. Hoe hoger de filtercapaciteit, uitgedrukt in milligram per m3, hoe beter de luchtkwaliteit op de werkplek. Het is nog beter als uw stofzuiger is uitgerust met een filterpatroon.

Verleng de levensduur van uw machines

Houtsnippers zijn niet alleen een gevaar voor de gezondheid, maar ook voor de machines. Als ze niet goed worden opgezogen, verstoppen ze de machines en worden de gebruikers benadeeld, omdat ze gedwongen zijn hun machines binnen korte tijd te vervangen. Het gebruik van een spanenafzuiging vermindert de kosten voor de reparatie van machines en draagt bij tot de verbetering van de kwaliteit van de eindproducten.

Vergroting van de veiligheid in de werkplaats

Terwijl houtspaanders longaandoeningen veroorzaken, kunnen metaalspaanders ernstige verwondingen bij werknemers veroorzaken omdat het om scherp materiaal gaat. De specifieke stofzuiger die voor dit soort puin wordt gebruikt, optimaliseert dus de veiligheid op het terrein door een efficiënt reinigingssysteem te bieden.

Verwijderen van spaanders van verschillende materialen

Deze stofzuigers zijn geschikt voor hout, metaal, aluminium, PVC en composietmaterialen. U hoeft alleen maar het juiste model te kiezen voor het beoogde gebruik. Hoewel ze niet in de eerste plaats zijn ontworpen voor vloeistoffen, kunt u ze toch gebruiken om bijvoorbeeld oliën of smeermiddelen van spanen te scheiden.

Tijdsbesparing bij het schoonmaken van de werkplaats

Met zoveel spanen die op het werk worden geproduceerd, is een reinigingssysteem dat de productiviteit bevordert een noodzaak. In tegenstelling tot de klassieke stofzuiger levert deze een aanzienlijke tijdwinst op, want hij is krachtiger, breder en efficiënter. Dit geldt voor alle industriële en huishoudelijke oppervlakken.

De verschillende merken van alleszuigers

Naar onze mening zijn de beste merken nat en droog zuigers in 2022 :

Lees ook:   vaatwasser kapot voor huurder of verhuurder

Leman

Leman is een alomtegenwoordige speler in de fabricage van gereedschap en uitrustingen voor houtbewerking. Het is een betrouwbaar merk dat sinds 1976 zowel professionele als particuliere klanten aantrekt. De kwaliteit van haar producten weerspiegelt haar uitgebreide ervaring op dit gebied. Tegelijkertijd is het merk ook actief in de bouwsector, via partnerschappen met even betrouwbare en populaire distributeurs.

Holzmann

Net als Leman richt Holzmann zich op gebruikers die op zoek zijn naar goede apparatuur voor hout- en metaalbewerking. Tot de klantenkring van het Duitse merk behoren zowel amateur-klussers als grootschalige industrieën. Het merk heeft zich tot doel gesteld uitsluitend gereedschap en uitrusting van hoge kwaliteit enerzijds en kwaliteitsonderdelen anderzijds aan te bieden. U vindt er industriële stofzuigers, professionele zagen, kitschuurmachines en nog veel meer.

Scheppach

Dit merk is een must voor de bouw en doe-het-zelf. Het presenteert met trots zijn producten van hoge kwaliteit, zoals stofzuigers, schuurmachines, invalcirkelzagen, generatoren en nog veel meer. Sinds de oprichting van de onderneming heeft zij haar catalogus voortdurend uitgebreid om te voldoen aan de behoeften van professionele en semi-professionele gebruikers. Het is een merk dat niet teleurstelt in termen van kracht en efficiëntie.

Kärcher

Kärcher produceert al sinds 1935 reinigingsapparatuur voor professionals. Kärcher produceert sinds 1935 reinigingsapparatuur voor professionals, en zijn fabrieken produceren geavanceerde producten met de nieuwste technologie. Het merk biedt verschillende soorten werkplaatszuigers die geschikt zijn voor zowel stof als vloeistoffen. Het bedrijf legt de nadruk op de veiligheid van de gebruiker, maar ook op de praktische bruikbaarheid van zijn producten.

Einhell

Hoewel Einhell vooral bekend is om zijn draagbare elektrische tuingereedschap, is het niet te versmaden in de productie van alleszuigers en behoort het zelfs tot de topmerken. Het is het betrouwbare merk als u op zoek bent naar een instapmodel nat en droog zuiger. Het is echter meer gericht op doe-het-zelvers dan op professionals. De producten zijn gemakkelijk te gebruiken en beloven veel voldoening.

Hoeveel kost een chipzuiger?

Het onderstaande diagram zal u helpen een idee te krijgen van de typische prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

  • Instapniveau: €30 tot €230
  • Middenklasse: € 230 tot € 700
  • Top of the range: + Meer dan 700€.

Tips

Probeer van tevoren grote stukken hout te verwijderen

Als de lekbak van uw alleszuiger van stof is, voorkom dan het ergste door eerst grote stukken hout of metaal te verwijderen. Ze zullen de zak scheuren en kunnen zelfs de slang verstoppen. Zelfs een plastic zak van gemiddelde kwaliteit kan worden aangetast.

Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn essentieel

Hoewel de beste nat en droog zuigers ontworpen zijn om veilig te kunnen worden gebruikt, kunt u nooit voorzichtig genoeg zijn om extra uitrusting te dragen. In die zin verdienen zowel veiligheidsmaskers als oorwarmers de voorkeur. Het is bekend dat het geluidsniveau van deze toestellen vrij hoog is.

Denk aan alle kosten als je je eigen stofzuiger wilt bouwen

In sommige gevallen kan het de moeite waard zijn om een alleszuiger te bouwen. De uitgaven kunnen echter snel oplopen. Daarom moet u advies inwinnen bij verschillende mensen voordat u begint. Het heeft geen zin jezelf om zeep te helpen als de kosten nog exponentieel hoger worden dan de aanschaf van een merkstofzuiger. Maak van tevoren een prijsoverzicht van bruikbare materialen en onderdelen. Dan kunt u een beslissing nemen.

Gebruik een specifiek gereedschap voor metaalpuin

Metaalpuin is nog scherper dan hout. Ga er voorzichtig mee om, maar voorkom vooral dat ze de tank en de aanzuigpijp doorboren. Zo hoeft u deze accessoires niet te vervangen. Bovendien is het veiliger om de stofzuiger te combineren met het gebruik van een magnetische bezem, die grote metalen delen eerst zal opruimen.

De juiste alleszuiger voor elk doel

Als u nog niet zo ervaren bent in het gebruik van deze nat en droog zuigers, moet u weten dat ze verschillende functies hebben. Met andere woorden, een nat/droogzuiger vervult niet dezelfde functies als een alleszuiger. Deze laatste hebben niet altijd de perfecte isolatie om vloeistoffen te verwerken. Terwijl de eerste gewoon niet ontworpen is voor zwaar afval.

Faq

Heeft het zin om een alleszuiger te maken?
Een doe-het-zelf alleszuiger is een goed idee voor een zeer kleine werkplaats. In feite, zolang je de ervaring hebt om het project uit te voeren, is het prima. Neem echter de tijd, want de aankopen kunnen uw oorspronkelijke budget overschrijden als u bijvoorbeeld de verkeerde materialen koopt. Zoek dan naar goede deals die u kunnen helpen uw kosten laag te houden.

Hoe zuig je staalkrullen op?
Metaalalleszuigers zijn krachtiger. Wend u tot deze modellen voor meer efficiëntie. U kunt speciaal gereedschap zoals een magnetische bezem gebruiken om grote spaanders op te ruimen. Dit maakt het werk van de stofzuiger eenvoudiger. In ieder geval moet u een model kiezen met een opvangzak die bestand is tegen deze scherpe materialen.

Hoe zuig je grote hoeveelheden spaanders op?
Er is een zak nodig die groot genoeg is om een aanzienlijke hoeveelheid spaanders op te vangen. Vraag ook naar het ledigingssysteem. Zelfs als u kiest voor een grote recuperatietank, moet deze toch vaker worden geleegd dan bij een gemiddelde hoeveelheid frites. U hebt alle praktische accessoires nodig die fabrikanten kunnen bieden.

Hoe kan ik het zuigvolume vergroten met dit apparaat?
Ten eerste hoeft de diameter van de slang niet te groot te zijn. 100 mm is voldoende. Zorg ervoor dat het reservoir en het hoofdcompartiment van de stofzuiger dicht zijn. Elk verlies van lucht vermindert de prestaties van het toestel. Ten tweede moet het filter geschikt zijn voor de op te zuigen materialen. Het legen van de zak lijkt misschien triviaal, maar het draagt bij tot de efficiëntie van de machine.