Deze 3 nieuwe recepten van Alison Roman wil je vandaag maken

Deze 3 nieuwe recepten van Alison Roman wil je vandaag maken

Ben je op zoek naar inspiratie voor nieuwe recepten? Zoek niet verder! Alison Roman, een bekende chef-kok en auteur, heeft drie heerlijke nieuwe recepten bedacht die je vandaag nog wilt maken. In dit artikel delen we deze recepten met jou en geven we je alle informatie die je nodig hebt om de gerechten tot in de perfectie te bereiden. Lees verder en ontdek hoe je indruk kunt maken op je familie en vrienden met deze smaakvolle maaltijden.

Recept 1: Romige citroenpasta met garnalen

Voor dit eerste recept heb je nodig:

  • 250 gram pasta
  • 200 gram garnalen
  • 1 citroen
  • 100 ml room
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram boter
  • Zout en peper naar smaak

Begin met het koken van de pasta volgens de instructies op de verpakking. Verhit vervolgens de boter in een pan en bak de garnalen samen met de knoflook tot ze gaar zijn. Voeg de room en het sap van de citroen toe en laat het geheel nog even pruttelen. Giet de pasta af en meng het met de saus. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de romige citroenpasta met een frisse salade en geniet van de heerlijke combinatie van smaken.

Recept 2: Geroosterde groenten met tahin-yoghurtsaus

Voor dit tweede recept heb je nodig:

  • 500 gram gemengde groenten (bijvoorbeeld wortels, bloemkool, broccoli)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 100 ml yoghurt
  • 1 eetlepel tahin
  • Sap van 1 citroen

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de groenten in stukken en meng ze met de olijfolie, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper. Verspreid de groenten gelijkmatig over een bakplaat en rooster ze in de oven gedurende 30 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn. Meng ondertussen de yoghurt, tahin en citroensap om de saus te maken. Serveer de geroosterde groenten met de tahin-yoghurtsaus en geniet van de knapperige textuur en volle smaak.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Lamsbout in de oven met gratin dauphinois

Recept 3: Chocolade-hazelnoottaart

Voor dit derde recept heb je nodig:

  • 200 gram hazelnoten
  • 200 gram pure chocolade
  • 150 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 4 eieren
  • 50 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn en laat ze afkoelen. Smelt de chocolade au bain-marie en laat het iets afkoelen. Mix de boter en suiker tot een luchtig mengsel en voeg één voor één de eieren toe. Meng de bloem en het bakpoeder in een aparte kom en voeg dit geleidelijk toe aan het botermengsel. Hak de hazelnoten grof en voeg ze samen met de gesmolten chocolade toe aan het beslag. Giet het beslag in een ingevette taartvorm en bak de taart in ongeveer 30-35 minuten gaar. Laat de taart afkoelen en serveer met een bolletje vanille-ijs voor een verrukkelijk dessert.

Conclusie

Alison Roman heeft met deze drie nieuwe recepten bewezen dat koken niet moeilijk hoeft te zijn om toch heerlijke maaltijden op tafel te zetten. Of je nu zin hebt in een romige citroenpasta met garnalen, geroosterde groenten met tahin-yoghurtsaus, of een chocolade-hazelnoottaart, deze recepten bieden voor ieder wat wils. Probeer ze vandaag nog uit en geniet van de smaken en texturen die deze gerechten te bieden hebben.

FAQs

1. Kan ik de romige citroenpasta ook vegetarisch maken?

Ja, je kunt de garnalen vervangen door gegrilde groenten of paddenstoelen om een vegetarische versie van dit gerecht te maken.

2. Kan ik de geroosterde groenten ook als bijgerecht serveren?

Lees ook:   Ovenschotel met aardappel en falafel

Absoluut! De geroosterde groenten zijn ook heerlijk als bijgerecht bij een stuk gegrild vlees of vis.

3. Kan ik andere noten gebruiken in de chocolade-hazelnoottaart?

Ja, je kunt andere noten zoals amandelen of walnoten gebruiken als je geen hazelnoten hebt of een andere smaak wilt proberen.

4. Kan ik de tahin-yoghurtsaus ook voor andere gerechten gebruiken?

Zeker! De tahin-yoghurtsaus is een veelzijdige saus die ook heerlijk smaakt bij gegrilde groenten, falafel of als dressing voor salades.

5. Kan ik de chocolade-hazelnoottaart bewaren?

Ja, je kunt de taart in een luchtdichte container bewaren en binnen 2-3 dagen opeten. Je kunt de taart ook invriezen voor later gebruik.

Met deze drie nieuwe recepten van Alison Roman heb je genoeg inspiratie om vandaag aan de slag te gaan in de keuken. Zet je schort op, verzamel de ingrediënten en geniet van een heerlijke maaltijd die je zelf hebt bereid. Eet smakelijk!