Eenvoudige Machines in Voorzieningen, Gadgets, en het dagelijks leven


Laatst gewijzigd
April 11, 2020

Hoe worden wolkenkrabbers gebouwd? Wat maakt het makkelijk om groenten te hakken? Wat laat een propeller van een vliegtuig draaien? Eenvoudige machines laten de dingen in het dagelijks leven werken. Wetenschappers definiëren een eenvoudige machine als een apparaat dat ofwel de richting ofwel de kracht van een voorwerp verandert. Met andere woorden, zij vergroten de hoeveelheid kracht die iemand op een voorwerp kan uitoefenen, zodat het minder moeite kost om het te verplaatsen. Deze eenvoudige machines worden vaak gebruikt in complexere apparaten, zoals vliegtuigen en kranen. Er zijn zes hoofdtypen eenvoudige machines: katrol, schroef, hellend vlak, wiel en as, wig, en hefboom. Deze eenvoudige machines worden elke dag in complexere apparaten gebruikt, waardoor taken veel gemakkelijker worden.

Eenvoudige Machines

Eenvoudige machines maken taken eenvoudiger door de hoeveelheid inspanning die mensen moeten leveren om bepaalde taken uit te voeren, te verminderen.

Overzicht van eenvoudige machines

Hefbomen, katrollen en hellingen hebben allemaal één ding gemeen: ze verminderen de hoeveelheid energie die een mens nodig heeft om voorwerpen te verplaatsen of op te tillen. Deze site geeft uitleg over de termen die gebruikt worden bij het praten over eenvoudige machines en wat leerlingen daarover moeten weten.

Eenvoudige Machines en Machines

Voor oudere leerlingen: deze inleiding tot machines legt uit hoe ze werken en wat het verschil is tussen machines, eenvoudige machines en mechanismen.

*Voorbeelden van eenvoudige machines

Voorbeelden zien van hoe eenvoudige machines worden gebruikt in dingen die mensen elke dag gebruiken.

*Gadget of eenvoudige machine?

Hoeveel alledaagse gadgets zijn eigenlijk werkende eenvoudige machines?

Alles over eenvoudige machines

Deze verzameling links bevat veel informatie over eenvoudige machines.

Eenvoudige Machines Uitgelegd

Eenvoudige machines worden hier uitgelegd zodat leerlingen kunnen begrijpen hoe ze helpen om taken gemakkelijker uit te voeren.

Katrollen aan het werk

Het doel van een katrol ontdekken en verschillende manieren om ze te gebruiken. Er is ook een lijst van gewone machines die katrollen als onderdeel van hun mechanisme gebruiken.

*Bouw een katrol

Wil je een katrol bouwen? Ga naar deze website om niet alleen te leren hoe je er een bouwt, maar ook welke je moet bouwen voor een bepaalde taak.

Katrollen overal om ons heen

Katrollen zijn rondom. Enkele voorbeelden zien van eenvoudige, alledaagse voorwerpen die gebruik maken van katrollen, zoals vensterrolgordijnen.

Katrol Experimenten

Wil je eenvoudige experimenten doen met katrollen? Alles wat nodig is, zijn een paar eenvoudige huishoudelijke voorwerpen, zoals een touw, een bezem, en een vriend.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 12 maart 2013. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts