Eufy RoboVac G10 – Robotstofzuiger met dweilfunctie


De eufy by Anker RoboVac G10 Hybride stofzuiger beschikt over intelligente dynamische navigatie dankzij de gyroscoop. Dit model is uitgerust met een mop. Het kan dus vegen en schoonmaken combineren. Het is compatibel met Amazon Alexa en Google Assistant. Deze robotstofzuiger heeft een zuigkracht van 2000 Pa. Dankzij de superdunne behuizing van 72 mm glijdt hij moeiteloos onder meubels en op moeilijk bereikbare plaatsen. De RoboVac G10 Hybrid wordt geleverd met een oplaadbasis, stroomadapter, schoonmaakgereedschap, waterreservoir en twee wasbare moppen.

Eufy RoboVac G10 Hybride

Bekijk de dagprijs

Ontwerp

De eerste indruk bij het uitpakken is vrij goed, dankzij de goed doordachte afwerking. We weten echter al dat de glanzend zwarte afwerking van de cover onvermijdelijk vingerafdrukken zal achterlaten.

Het belangrijkste fysieke kenmerk van deze robot is zijn geringe hoogte (iets meer dan 7 cm), waardoor hij gemakkelijk onder bepaalde meubelstukken door kan. Hij kon zelfs onder de sofa komen, maar kwam daar verschillende keren vast te zitten omdat er niet genoeg ruimte tussen hem en de vloer was.

We waren verbaasd dat de enige fysieke knop de startknop was. Hoewel het handig is om de robot aan te kunnen zetten zonder de app te hoeven raadplegen, hadden we graag gezien dat dit ook het geval was geweest bij het terugbrengen van de robot naar zijn laadstation, zoals bij de meeste commerciële modellen.

De andere verrassing komt van onder het apparaat, want er is geen rol om het afval op de grond op te vangen. De robot vertrouwt enkel op zijn zuigkracht en de twee zijborstels, wat we een beetje ambitieus vinden, ook al is hij enkel bedoeld voor harde vloeren en niet voor tapijten.

De stofzuiger is nu eens toegankelijk vanaf de zijkant van de stofzuiger. Zijn inhoud van 500 ml is vrij comfortabel, maar we apprecieerden slechts matig het openingssysteem dat het gebruik van beide handen vereist en overal stof doet opwaaien.

Het waterreservoir met mop wordt onder de stofafscheider geklemd. De capaciteit is niet gespecificeerd, maar hij is betrekkelijk dun, zodat er logischerwijs geen grote hoeveelheid water in kan worden opgeslagen.

Er zij op gewezen dat wanneer de mop op zijn plaats zit en nat is, een waterdichte mat aan het laadstation moet worden bevestigd om de vloer te isoleren van contact met water, hetgeen op prijs wordt gesteld voor de bescherming van kwetsbare vloeren zoals parket.

Onder de meegeleverde accessoires waren we aangenaam verrast verschillende reserveonderdelen te vinden, namelijk twee roterende borstels, een filter en een tweede mop. Er is ook een klein multifunctioneel schoonmaakhulpstuk (voor het afstoffen van de sensoren en het trimmen van verwarde haren van de borstels) en een set kabelbinders om de kabels op te bergen voordat u gaat stofzuigen. Dit zijn kleine details die vanuit het oogpunt van de klant altijd worden gewaardeerd.

Kenmerken

Zoals vaak het geval is, wordt de robot ingesteld via de speciale toepassing, in dit geval EufyHome genaamd.

Hoewel de verbinding tussen onze testsmartphone en de robot redelijk snel tot stand kwam, liet de stabiliteit van de verbinding tussen de twee toestellen meermaals te wensen over, waardoor we gedwongen waren het gewenste commando meermaals te herhalen (bijvoorbeeld de “vind mijn robot”-functie die slechts één van de drie keer werkte).

Bovendien laat de toepassing ons een beetje op onze honger zitten door de weinige functies die voor de stofzuiger zelf worden aangeboden.

Behalve het starten van het reinigingsproces (met de mogelijkheid dit te pauzeren) en het terugkeren naar het laadstation, biedt het eenvoudigweg de mogelijkheid de zuigkracht te wijzigen (van Standaard tot Max), een plaatselijke reiniging uit te voeren en het programma te personaliseren.

Er worden geen taken bijgehouden, noch tijdens noch na het stofzuigen. Het is dus onmogelijk te weten of de stofzuiger overal is geweest, tenzij u hem zorgvuldig hebt geobserveerd. De toepassing biedt ook geen geschiedenis van de uitgevoerde taken.

Bovendien waren de enige meldingen die we op de smartphone ontvingen over een anomalie (zoals een “vastzittend wiel”). Informatie over het opladen, starten of beëindigen van de reiniging wordt alleen door de stem van de robot meegedeeld. Als je niet in dezelfde kamer bent als hij, heb je geen idee wat hij aan het doen is, tenzij je rechtstreeks naar de app gaat.

In de instellingen van de robot kunt u echter zijn stem wijzigen (taal en volume), beslissen of de robot automatisch terugkeert naar zijn basis indien de batterij bijna leeg is, en hem lokaliseren met een muziekje indien hij verdwaald is in een hoek van de kamer.

De applicatie is ook compatibel met Amazon Alexa en Google Assistant.

Prestaties

Zoals we al eerder zeiden, maakt de G10 geen gebruik van lasersensoren of LIDAR, die zijn voorbehouden aan hogere budgetten, en vertrouwt in plaats daarvan op eenvoudige gyroscopische navigatie. Geen cartografie, maar een systeem dat intelligenter is dan een louter toevallige navigatie.

In de praktijk gaat hij, wanneer hij zijn basis verlaat, in een rechte lijn totdat hij een muur raakt, dan omdraait en in de tegenovergestelde richting gaat. Dit betekent dat zijn traject lijkt op een lange serpentine.

Als hij een obstakel tegenkomt, zal de robot proberen er zo dicht mogelijk omheen te gaan en dan zijn traject hervatten. Als er echter te veel obstakels zijn, is het meteen duidelijk dat het voor de robot moeilijker is om een systematische navigatie te houden en dat hij bepaalde gebieden kan verlaten omdat ze moeilijk toegankelijk zijn.

Zodra de kamer volledig is gescand, zorgt de robot ervoor dat er nog een raster wordt gemaakt, maar dit keer in de andere richting. Vervolgens voltooit het zijn taak door het deel langs de randen te omcirkelen.

Het eindresultaat is heel overtuigend in een lege of opgeruimde kamer, maar minder overtuigend als er obstakels in de weg van de robot staan.

Om de zuigprestaties als zodanig te evalueren, gebruikten wij – zoals gewoonlijk – zout voor de fijne deeltjes en rijst voor de middelgrote deeltjes, die beide het voordeel hadden dat zij duidelijk zichtbaar waren op onze donkergrijze vloer.

Er moet nogmaals aan worden herinnerd dat de G10 alleen bedoeld is voor het reinigen van harde vloeren. Het was derhalve niet relevant om de prestaties op tapijt te testen.

Zowel met rijst als met zout is het resultaat bevredigend, maar de stofzuiger moet verscheidene keren heen en weer om het grootste deel van het afval op te zuigen. De rijst had ook de neiging uit de robot te komen omdat de collector niet volledig waterdicht is.

Schoonmaken met water is niet revolutionair, aangezien het gewoon bestaat uit een dweil die over de vloer wordt getrokken en het waterreservoir niet erg groot is. Het heeft echter wel het voordeel dat het tegelijk met het stofzuigen kan worden gedaan, in tegenstelling tot andere geteste modellen. Voor een basisopfrissing van de kamer vervult de functie haar rol, zonder meer.

Tenslotte kunnen we niet voorbijgaan aan het geluidscriterium, gezien de dagelijkse nabijheid van het toestel in uw woonkamers.

Op dit punt is de G10 niet zo stil als wordt geadverteerd, aangezien we een geluidsniveau van ongeveer 65 dB hebben gemeten in plaats van de 55 dB die op het technische gegevensblad wordt vermeld. Dit is echter nog heel redelijk.

Levensduur batterij

De door de fabrikant aangekondigde autonomie bedraagt 40 tot 80 minuten, afhankelijk van het gekozen vermogen. In de praktijk besloot de robot bij standaardsnelheid na 60 minuten terug te keren naar het oplaadstation omdat de batterij te zwak was om verder te stofzuigen. Dit begrip moet derhalve enigszins naar beneden worden bijgesteld.

Tijdens onze tests betreurden we het ontbreken van een numerieke aanduiding van het resterende batterijniveau. Op de applicatie, maakt slechts een klein pictogram het mogelijk om ongeveer deze gegevens te raden. Het is dus onmogelijk te weten of de robot tijd zal hebben om de kamer schoon te maken of niet.

Ook moet worden opgemerkt dat het schoonmaken van onze testruimte (18 m²) ongeveer 40 minuten duurde, ook al hadden we een groot aantal obstakels verwijderd. Met andere woorden, grote ruimten of hele vloeren kunnen niet volledig worden gereinigd (vooral als ze een beetje rommelig zijn) zonder een tussentijdse oplaadfase te doorlopen.

En om de batterij volledig op te laden, duurt het ruim 3 uur. We laten het aan u over om te rekenen…

Gelukkig keert het toestel automatisch terug naar de basis wanneer de batterij bijna leeg is en hervat het zijn taak zodra de 80% lading is bereikt (op voorwaarde dat u deze optie in de instellingen hebt geselecteerd).

Voordelen

 • Efficiënte navigatie met weinig obstakels
 • Onderdelen inbegrepen
 • Goede zuigkracht op harde vloeren

Nadelen

 • Beperkte autonomie voor grote ruimten
 • Weinig functionaliteit
 • Weinig informatie over de uitgevoerde taken
 • Alleen voor harde vloeren
 • 2-handig legen met stofontsnapping

Eufy RoboVac G10 Hybride - Robotstofzuiger met dweilfunctie

Productspecificaties

 • Merk: Eufy
 • Model: RoboVac G10 Verge
 • Kleur: Zwart
 • Geluidsniveau: 65 dB
 • Oplaadtijd: 90 minuten
 • Accu/batterij technologie: Li-Ion | Lithium
 • Voltage: 230 V
 • Vorm: Rond
 • Gewicht: 4,8 kg
 • Afstandsbediening: Nee
 • Bediening via app: Ja
 • Dweilfunctie: Stofzuiger met dweilfunctie
 • Navigatiemethode: Aan te sturen via app | Systematisch via software
 • Automatisch hervatten: Y
 • Afgronddetectie: Ja
 • Smart Home Platform: Alexa Amazon | Google Assistant
 • Automatisch opladen: Ja
 • EAN: 0194644023133
 • Gewicht verpakking: 4754 gram
 • Afmetingen verpakking: 46,3 x 36,7 x 13,6 cm
 • Fabrieksgarantie termijn: 1 jaar
 • Taal handleiding: Engels
 • Verpakkingstaal: Engels
 • Kan zelfstandig met internet verbinden: Ja
 • App vereist voor gehele functionaliteit: Nee
 • App werkt op besturingssysteem: Android | iOS
 • Bluetooth vereist: Nee
 • Betaalde diensten vereist: Nee
 • Bumper: Ja
 • Geschikt voor tapijt: Ja
 • Leegt automatisch: Nee
 • Maximale drempelhoogte: 2 cm
 • Type gebiedsafbakening: Via app
 • Categorieën: Stofzuigers Robotstofzuigers Stofzuigen
 • Wat vind je belangrijk?: Kan ook over kleden en tapijt, Automatisch opladen en hervatten, Bediening via app
 • Merk: Eufy
 • Dweilfunctie: Stofzuiger met dweilfunctie
 • Handige opties: Kan over drempels (2cm), Afgronddetectie

Conclusie

Uiteindelijk moeten we onder ogen zien dat een robot die stofzuigen en vloeren reinigen combineert, heel wat moet opofferen om zichzelf toegankelijk te maken voor kleine budgetten.
In het geval van de G10 is het probleem dat er veel concessies moeten worden gedaan, van het geringe aantal functies tot een applicatie die weinig informatie bevat, om nog maar te zwijgen van de bevredigende zuig- en reinigingsprestaties, maar meer ook niet… Voor deze prijs is het dus zeker beter om het bij een eenvoudige robotstofzuiger te houden die, zonder het hybride aspect, op zijn minst geavanceerder zou zijn op het gebied van zuigkracht en/of navigatie.

Recent Posts