RoboVac eufy robotstofzuiger


Het merk Eufy is niet noodzakelijk het bekendste merk in de wereld van de robotstofzuigers. Deze dochteronderneming van de Anker-groep biedt echter al enkele jaren een lijn van zeer interessante producten aan, zowel voor hun zeer lage prijs als voor hun prestaties. Laten we hun troeven ontdekken.

Als u de naam Eufy hoort, is het onwaarschijnlijk dat u een product of zelfs een visueel element zoals het bedrijfslogo zult oproepen. Maar als je over Anker verteld wordt, zou dat je veel meer moeten inspireren. Het merk Anker is namelijk vooral bekend om zijn computer- en smartphoneaccessoires, zoals zijn lijn draagbare batterijen.

Eufy is de dochteronderneming van de Chinese fabrikant die uitsluitend robotstofzuigers ontwikkelt. Voor deze producten heeft het merk zijn aanpak niet gewijzigd, d.w.z. efficiënte producten, ontworpen voor een welomschreven functie, zonder franje en tegen de juiste prijs.

Eufy RoboVac 35C
Eufy RoboVac 35C

Eufy RoboVac 11s
Eufy RoboVac 11s

Eufy RoboVac 11s MAX
Eufy RoboVac 11s MAX

Eufy RoboVac 30C
Eufy RoboVac 30C

Eufy RoboVac G30
Eufy RoboVac G30

Eufy RoboVac G10 Hybrid
Eufy RoboVac G10 Hybride

Eufy RoboVac 15c
Eufy RoboVac 15c

Eufy RoboVac L70 Hybrid
Eufy RoboVac L70 Hybrid

Hoe kiest u een Eufy robotstofzuiger?

Met welk doel?

Eufy robotstofzuigers zijn vooral ontworpen voor klanten die niet per se op zoek zijn naar zeer geavanceerde functies, maar eerder naar eenvoud. De meeste apparaten die door het merk worden aangeboden zijn niet verbonden, vereisen geen verbinding met een smartphone, met uw internetbox of het aanmaken van een gebruikersaccount. Deze toestellen zijn dus zeer praktisch voor gebruikers die hun leven niet ingewikkelder willen maken, maar ook voor ouderen die minder vertrouwd zijn met moderne hulpmiddelen, maar die hulp wensen bij hun dagelijkse en wekelijkse schoonmaak.

Robots zonder lasersensoren: een goed idee?

De meeste modellen die door het merk Eufy worden aangeboden zijn zogenaamde “blinde” modellen, d.w.z. dat zij niet over lasersensoren beschikken en gebruik maken van de diverse schokken met het meubilair om hun positie te bepalen en hun navigatie in de verschillende ruimten voort te zetten. Laten we duidelijk zijn, het systeem heeft zijn grenzen, vooral onder tafels en tussen stoelpoten. Maar verder is het systeem slim genoeg om zijn weg door uw huis te vinden en al het stof en afval te verzamelen.

Het andere voordeel van dit systeem is dat het de fabrikant in staat stelt slankere, compactere machines aan te bieden die veel gemakkelijker onder meubels kunnen komen en stof kunnen vinden op de meest ontoegankelijke plaatsen.

Welke prijs voor mijn Eufy robotstofzuiger?

De gemiddelde prijs voor de Eufy-reeks ligt rond de 250 euro voor krachtige modellen die ontworpen zijn voor dagelijks gebruik op grote oppervlakken. Het merk biedt echter één topmodel aan voor ongeveer 400 euro, met lasernavigatie en een toepassing met meer functies.

Wat moet ik denken van Eufy’s robot stofzuigers?

Alvorens robotstofzuigers te gaan produceren en verkopen, is Eufy eerst en vooral een dochteronderneming van het bedrijf Anker Innovations, dat zelf een leider is op het gebied van het opladen van slimme aangesloten apparaten.

Het motto van Eufy is “a smart and simplified connected home”, wat een hele reeks activiteiten inhoudt die verband houden met domotica. Laten we eens kijken waar het allemaal om gaat.

Hoe zit het met het bedrijf Eufy?

Eufy is actief op een aantal gebieden die verband houden met aangesloten en intelligente apparaten:

  • Robotstofzuigers met hun Robovac serie;
  • spraakassistenten met hun Genie serie
  • aangesloten lampen met hun Lumi Smart serie
  • aangesloten weegschalen met hun Smart Scale serie;
  • Bewakingscamera’s met hun eufyCam serie;
  • deurtelefoons met hun Smart Doorbell serie;
  • babyfoons met hun Baby Monitor serie.

Met andere woorden, Eufy streeft ernaar alle domoticasystemen te bestrijken. Met deze waaier van activiteiten zijn zij erin geslaagd ongekende innovaties tot stand te brengen. Zij streven ernaar hun technologieën te verbeteren en aarzelen niet deze te delen met hun andere bedrijfssegmenten. Als iets werkt, is het beter om het met iedereen te delen.

Hoe zit het met de robot stofzuigers van Eufy?

Het bedrijf Eufy heeft een aantal robotstofzuigers uitgebracht. Elk met een specifiek doel. Hun modellen hebben ook een aantal stapsgewijze verbeteringen ondergaan en worden vaak bekroond als de modellen met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Het zijn niet de krachtigste of stilste robotstofzuigers op de markt, maar ze behoren zeker tot de goedkoopste modellen voor de technologie die ze bevatten.

Een robot stofzuiger verbonden met spraak assistenten

De robotstofzuigers van Eufy kunnen allemaal worden aangesloten op een spraakassistent zoals Alexa of Google Home. Aangezien deze systemen tegenwoordig steeds gebruikelijker worden, is dit een echte sprong voorwaarts voor dit bedrijf. Bovendien creëren en verkopen zij hun eigen spraakassistent, eufy Genie genaamd.
RoboVac eufy robotstofzuiger

Een ultradunne robot stofzuiger

Robovac robotstofzuigers behoren ook tot de slankste modellen op de markt met een gemiddelde hoogte van 8 cm voor alle modellen, wat een echt voordeel is ten opzichte van andere modellen die vaak rond de 10 cm of zelfs 11 cm zijn voor de meest omvangrijke.

Recent Posts