Welke goedkope vaatwasser moet ik kiezen?


Vaatwassers zijn zeker aantrekkelijk omwille van hun praktisch nut, maar sommige mensen beschouwen hun prijs als een belemmering. Er zijn echter goedkope modellen verkrijgbaar voor elk budget. Goedkope vaatwassers zijn vaak niet erg geavanceerd, maar ze hebben wel de basisfuncties om ervoor te zorgen dat uw bestek goed wordt afgewassen.

Om een goede afwasmachine te kiezen, is het van essentieel belang rekening te houden met een aantal belangrijke criteria, die wij u zullen voorstellen. Wij gaan verder en geven u enkele tips over hoe u de beste deal kunt krijgen bij de aankoop van een vaatwasser. We zullen je ook vertellen hoe je je vaatwasser ontstopt.

Onze beoordeling: beste goedkope vaatwasser

Beko DFN113 goedkope vaatwasser

Beko DFN113
De Beko DFN113 is een robuuste en voordelige vaatwasser. Het kan tot 13 couverts wassen en wordt geleverd met verschillende wasprogramma’s en opties.

Deze elegante afwasmachine kan vrijstaand worden geïnstalleerd, zonder onhandig te zijn.

Sterke punten: de 4 vaatwasprogramma’s, het robuuste ontwerp.

Bekijk de dagprijs

De testcriteria die wij in aanmerking hebben genomen

Er zijn veel criteria voor het kiezen van een goedkope vaatwasser. Sommige criteria zijn echter belangrijker dan andere. Laten we eens kijken naar vier van de belangrijkste criteria. Dit zijn het type vaatwasser, de capaciteit, de functionaliteit en het geluidsniveau.

 • Type.
  Als u niet van plan bent om speciale voorzieningen te treffen voor uw goedkope vaatwasser, is de beste optie een vrijstaand model. Vrijstaande modellen kunnen overal worden geplaatst, ook onder een kast, op voorwaarde dat er voldoende ruimte is.

  Als u echter een volledig uitgeruste keuken hebt, kunt u kiezen voor een goedkope inbouw- of volledig ingebouwde vaatwasser. De volledig geïntegreerde modellen worden achter een kastdeur geïnstalleerd en zijn het meest discreet met een bedieningspaneel dat in de rand van de deur is verborgen. Inbouwmodellen kunnen op de kastdeur worden afgestemd en hebben een bedieningspaneel aan de voorzijde.
 • Capaciteit.
  U kunt kiezen tussen standaard en kleine vaatwassers. Ze zijn respectievelijk 60 en 45 centimeter breed. De standaardmodellen hebben een bakinhoud van ten minste 11 couverts, terwijl de kleine vaatwassers een bakinhoud van ten hoogste 11 couverts hebben. Als u een gezin hebt van meer dan 4 leden, is het zinvol om een standaardmodel te nemen.
 • Functionaliteit.
  Goedkope vaatwassers hebben niet zo veel vaatwasprogramma’s als duurdere modellen. Sommige programma’s, zoals Eco, Daily, Quick en Fragile, zijn echter op de meeste modellen aanwezig. Naast de programma’s zijn functies als uitgestelde start, halve belading en kinderbeveiliging zeer nuttig.
 • Geluidsniveau.
  Het geluidsniveau van een vaatwasser wordt aangegeven op het energielabel. Stille modellen zijn niet luider dan 46 decibel. Het geluidsniveau van een vaatwasser is echter afhankelijk van het wasprogramma en de door de fabrikanten op het energie-etiket vermelde meting komt niet altijd overeen met het luidruchtigste programma. Vaatwassers met een inductiemotor zijn echter stil.

Goedkope vaatwassers: bestsellers in januari 2022

 • GEDTECH™ GLV1249SL
 • Beko DFN113
 • Beko DVS05024W

Uw meest gestelde vragen

Hoe repareer je een verstopte vaatwasser zonder de bank te spekken?

Een vaatwasser kan snel verstopt raken door kleine voedselresten of ander afval en buiten werking raken. Gelukkig is het mogelijk om uw vaatwasser zelf te ontstoppen zonder een beroep te doen op een hersteller. Hier is hoe je het moet doen:

 • Trek ALTIJD de stekker uit het stopcontact en droog het apparaat volledig af met een spons alvorens het te ontstoppen.
 • Verwijder het filter en was het met een borstel en heet water om vet en ander afval te verwijderen. Laat het daarna drogen.
 • Verwijder de sproeiarmen door de bovenste los te schroeven en de onderste los te klikken.
 • Ontstop alle gaatjes met een tandenstoker en heet water.
 • Giet een mengsel van heet water en soda op de filterholte en laat het 5 minuten staan voordat u uw vaatwasser laat draaien om de reinigingsvloeistof af te voeren. Giet vervolgens heet water in om af te spoelen en laat uitlekken.
 • Plaats tenslotte alle onderdelen van het toestel zorgvuldig terug.

Om te voorkomen dat verstopping van uw vaatwasser een terugkerend en invaliderend probleem wordt, is het van essentieel belang dat u uw vaatwasser regelmatig schoonmaakt. Om te voorkomen dat uw vaatwasser verstopt raakt, is het bovendien raadzaam de vaat af te spoelen voordat u deze in de machine zet, om etensresten te verwijderen. Vermijd ook bestek met etiketten in de vaatwasmachine te doen. Tenslotte, reinig het filter van uw vaatwasser na elke wasbeurt.

Vaatwasserverkoop: hoe krijgt u een ECHT koopje?

De sleutel tot het verkrijgen van een goede deal voor een vaatwasser is te richten op de tijden wanneer de prijzen het laagst zijn. In de loop van het jaar kunt u profiteren van de winter- of zomeruitverkoop om tegen een lage prijs te kopen. In Frankrijk vindt u de precieze data van de uitverkoop in de winter en de zomer op de website van het ministerie van Economie, Financiën en Herstel. Naast de verkoopperiode voor vaatwassers kunt u ook profiteren van actieperiodes waarin diverse artikelen, waaronder vaatwassers, in de aanbieding zijn. Om er zeker van te zijn dat u geen enkele speciale aanbieding mist, moet u regelmatig de websites van de grote winkels controleren.

Het is ook mogelijk om een goede deal te krijgen voor een tweedehands vaatwasser. Om te voorkomen dat u wordt afgezet, moet u echter de tijd nemen om het apparaat vóór de aankoop te testen om er zeker van te zijn dat het goed werkt.

A+++ vaatwassers: hoeveel moet u begroten?

A+++ vaatwassers bieden aanzienlijke besparingen op het elektriciteitsverbruik. Hij is tot 50% zuiniger dan een A+ vaatwasser. Niettemin is de prijs van een A+++ vaatwasser hoger dan die van andere soorten vaatwassers. Om dit type vaatwasser te kopen, moet u tussen 500 en iets meer dan 1000 euro uitgeven. Een van de redenen voor het prijsverschil is dat sommige modellen meer praktische functies bieden dan andere. Hoewel de A+++ vaatwasser de duurste van allemaal is, kunt u de hogere aankoopprijs terugverdienen met de besparingen op elektriciteit die hij zal opleveren.

Kunt u niet vinden wat u zoekt? Onze andere selecties :

 • SMV8YCI01E van Bosch – Beste vaatwasser
  Bosch SMV8YCI01E
 • SN55EB56CE van Siemens – Beste inbouw vaatwasser
  Siemens SN55EB56CE

Recent Posts