Hoe lang doen gehaktballetjes er in de airfryer over?

Gehaktballen horen niet meer alleen bij oma’s keuken. Tegenwoordig zijn er veel creatieve recepten die van eenvoudige gehaktballen een echte delicatesse maken. Met een moderne airfryer is zelfs frituren met vet in de pan niet meer nodig. Hoe lang de bereiding van de gehaktballetjes duurt en waar je op moet letten, kom je bij ons te weten.

Heerlijke gehaktballetjes in verschillende variaties

Gehaktballen hebben de reputatie ouderwets en ongezond te zijn. Dit komt ook door het feit dat ze meestal in de pan worden gebakken met veel olie of geklaarde boter. In een heteluchtfriteuse kun je het echter net zo goed bereiden zonder dat je de volle smaak hoeft op te geven.

Voor de voltooiing van de gehaktballetjes in de airfryer, bereidt u het betreffende mengsel zoals gewoonlijk of volgens een nieuw recept. Niet alleen de klassieke gehaktballetjes van varkensgehakt zijn denkbaar, maar ook de vetarme variant met kalkoenvlees of een pittige massa met vis zijn denkbaar. Eet je liever veganistisch? Kies dan voor een van de vleesvrije alternatieven uit de supermarkt en breng deze naar smaak op smaak. Alle varianten hebben gemeen dat ze bijzonder pluizig worden als je wat geweekt broodje in de massa verwerkt. Je kunt de gehaktballetjes nu met natte handen in de gewenste vorm brengen.

Tip: Hoe kleiner je je gehaktballetjes vormt, hoe sneller ze garen in de airfryer.

Bereiding in de airfryer

Zodra het deeg is gekruid en gevormd, kunt u uw airfryer voorverwarmen tot 200 graden. Leg de gehaktballetjes of andere varianten van de gehaktballetjes naast elkaar in de frituurmand en leg ze in de frituurpan. Vermijd het stapelen van de frituurknoedels op elkaar. Afhankelijk van de grootte van de gehaktballetjes bakken ze in 10 tot 15 minuten. De exacte kooktijd is afhankelijk van uw apparaat; let ook op de gebruiksaanwijzing.

Lees ook:   Wat Weegt Een Aubergine?

Tip: Draai de gehaktballetjes halverwege de kooktijd in de frituurpan zodat ze egaal bruin worden.

Voordelen van de airfryer

In de airfryer bespaar je jezelf niet alleen de toevoeging van vet bij het bakken van de gehaktballetjes. Je hebt ook het voordeel dat gehaktballetjes gemaakt van varkensvlees met een vrij hoog autoloog vetgehalte gewoon overtollig vet afdruipen. Door de constante hete lucht van de friteuse zijn de gehaktballetjes aan de buitenkant nog krokant en blijven ze van binnen sappig.