Hoe lang duurt een broodje braden in de oven?

Het broodje gebraden is (weer) volledig in zwang, omdat het uitstekend verrijkt kan worden met kruiden en smaakgevende ingrediënten, die het vlees heerlijk mals maken en een prachtige saus “helemaal vanzelf” produceren wanneer het gekookt is. Maar de kooktijd is niet gemakkelijk te bepalen, omdat deze afhankelijk is van vlees, vleesgewicht, type vulling en kookmethode. Het volgende overzicht helpt u bij het bepalen van de kooktijd:

Kooktijd klassiek varkensbroodje gebraden

De klassieke gebraden varkensrol is de “primordiale” van alle roll roast en wordt meestal bereid in de huiselijke omgeving van 1 – 1,5 kg roll roast pork.

Voor dit doel wordt een overeenkomstig stuk varkenshals plat gesneden, gekruid en in een rol met keukengaren gebonden. Vaak wordt het gebraden varkensbroodje kant-en-klaar gekocht; Als je jezelf wilt kruiden en binden, ga dan als volgt te werk:

  • Snijd varkenshals plat (kruislings) met een scherp mes
  • Breng aan alle kanten op smaak met peper en zout, niet te spaarzaam
  • Kruidenmix 1 tl tijm, zoete paprika (poeder), 2 fijngesneden knoflookteentjes + uienhelften, wat koriander en 1-2 tl honing
  • Meng voor het roosteren met een “Aziatisch tintje” bovendien wat vissaus, sojasaus, sap en schil 1 limoen
  • Verdeel het kruidenmengsel gelijkmatig over de binnenkant van de varkensnek
  • Rol gebraden varkensvlees strak op en bind het samen met keukengaren
  Roll roast roll zelf

Je kunt roll roast kopen die al gerold en gekruid is of zelf bereiden

Dit varkensbroodje gebraden wordt vervolgens in een ovenschaal (braadslee) gedaan met een beetje vloeistof en wat aromatische groenten. Water, witte wijn, rode wijn, bier, bouillon of mengsels van al deze vloeistoffen zijn geschikte vloeistoffen; in een hoeveelheid van ongeveer de helft van het gewicht van het vlees. Als groenten, uien en tomaten kunnen knolselderij en wortelen worden toegevoegd, grof gehakt en in de helft tot driekwart van het vleesgewicht. Om de saus meer pit te geven, kun je dan een paar korrels groene peper, 2-3 laurierblaadjes en jeneverbessen toevoegen aan de brander, de binding van de saus serveert een goede 1 eetlepel overdreven bloem.

Roll gebraden braadsleeën

Doe het gebraad met groenten in een braadslee in de oven

Vervolgens wordt het varkensbroodje gebraden tot het binnenin een kerntemperatuur van ongeveer 75 graden heeft. Bij het meest gangbare roezen gemiddelde gewicht van 1,5 kg en een klassieke kooktemperatuur van 180 °C duurt dit ongeveer 2 uur, met het kleinere 1 kg gebraden 1 uur en 20 minuten.

Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Kabeljauwkroketten en tartaarsaus met bloemkool

Afwijkende vleesgewichten kun je zelf berekenen: 8 min kooktijd per 0,1 kg bij een kooktemperatuur van 180 °C.

Alternatieve kookmethoden, kooktijden voor andere soorten vlees

Broodje rosbief

Roll roast kan ook worden bereid van rundvlees of andere soorten vlees

1. In het proces van lage temperatuur wordt een kooktemperatuur van 120 ° C aanbevolen voor gebraden varkensvlees, waarbij een gebraad van 1,5 kg gedurende 4 uur in de oven sist (omgerekend: 16 min per 0,1 kg).

2. Voor varkensbroodjes braden in de frituurslang kunt u dezelfde temperaturen en kooktijden instellen als bij het varkensbroodje gebraden in de braadslee (let op de maximale temperatuur die op de frituurslang staat aangegeven).

3. Je kunt het gebraden varkensvlees ook op het fornuis koken, in een pot of braadslee die zo goed mogelijk uit de ruimte past en bijna volledig bedekt is met vloeistof. Wanneer de vloeistof begint te koken, verlaagt u de temperatuur tot een zachte sudder, dan heeft een varkensrol gebraden vlees van 1,5 kg nog steeds ongeveer 2 uur kooktijd nodig met het deksel gesloten.

4. Gebraden gevogelte heeft meestal een iets kortere kooktijd nodig omdat het snel droogt. Omdat de kooktijd hier ook afhankelijk is van de gerolde delen en het respectieve gevogelte, moet u de slager bij het kopen vragen welke kooktijd hij aanbeveelt voor het verkochte broodgebraad.

5. Gebraden lamsvlees heeft een langere kooktijd nodig dan het gebraden varkensvlees: 2 – 2,5 uur per kilo bij 180 °C (12 – 15 min kooktijd per 0,1 kg). Voor koken op lage temperatuur moet het eerst scherp worden dichtgeschroeid. Blus vervolgens de korsten in de pan af met rode wijn en doe samen met gebraden lamsvlees in een braadslee en dit in de oven voorverwarmd tot 160°. Verlaag na ongeveer 20 minuten de temperatuur tot 80 C° en maak het gorgelen van gebraden lamsvlees in ongeveer 4 uur af.

Lees ook:   De Roomba 980 batterij vervangen