Hoe lang laat je popcorn in de magnetron staan?

Popcorn is een absolute klassieker onder de snacks. Of het nu in de bioscoop is, thuis voor de tv of voor een spelletjesavond met vrienden en familie – popcorn mag niet ontbreken.

Maak je eigen popcorn in de magnetron

In de supermarkt kun je popcorn krijgen om zelf te knallen. Dit is gemakkelijk thuis in de magnetron te doen. Langdurige verhitting van de maïskorrels in de kookpot was gisteren. Vandaag doe je de zak met de popcorn direct in de magnetron en pas daarna drie tot vier minuten pop-up de maïskorrels. Als de verse popcorn klaar is, gaat de zak vanzelf open. Het verwarmen van ingeblikte popcorn in de magnetron werkt op dezelfde manier. Als de popcorn klaar is, doe je hem in een kom om af te koelen en een paar minuten later kan het snackplezier beginnen.

Popcornzakje in magnetron

Popcorn in de magnetron – gemakkelijk en snel Bron: Cv

Magnetron popcorn is vetarm

Popcorn uit de magnetron wordt ongevet voorbereid en is dienovereenkomstig iets minder calorieën. Niet alleen de heup is hier blij mee, maar ook de mond – want die kan wat meer aan de popcorn knabbelen.
Geef je niet om calorieën en heb je het liever wat zoeter? Dan is karamel popcorn misschien wel iets voor jou.

Karamel popcorn uit de magnetron

Het enige wat je nodig hebt is rauwe popcorn, wat water en suiker. Roer in een kom de suiker onder het water en verwarm dit mengsel in de magnetron zonder de popcorn al toe te voegen. Bij verhitting karamelliseert de suiker en wordt het suiker-watermengsel al taaier. Wanneer het mengsel dikker wordt en een honinggele kleur aanneemt, voeg je de popcorn toe en bedek je de kom losjes met een deksel. Het moet niet goed gesloten zijn. Na een paar minuten zijn de meeste korrels al gepopt en is de heerlijke karamelpopcorn klaar. De kleverige consistentie verdwijnt wanneer afgekoeld.

Karamel popcorn in schelp

Karamel popcorn voor degenen die liever zoet zijn. Bron: Cv

Hartige popcorn uit de magnetron

Als je de voorkeur geeft aan zoute popcorn, kun je dat gemakkelijk in de magnetron maken. Verwarm gewoon een portie magnetronpopcorn zoals hierboven beschreven en laat het knallen. Meng vervolgens de popcorn in een kom met wat gesmolten boter en zout. De popcorn absorbeert de boter en neemt de zoute smaak aan.

Lees ook:   SPACE TWIN, de ingenieuze gatenvuller

Tip: Elke magnetron verwarmt anders. Op 800 watt heeft de popcorn nodig over drie minuten. Als u echter hoort dat de popgeluiden vertragen, opent u de magnetron van tevoren. Anders kan je popcorn verbranden.