Hoe ontdooi ik bevroren cake?

Ontdooi cake goed

Fijne taarten of taarten mogen niet ontbreken op een zondag met koffie. Fruit- fruit- of marmeren taarten zijn net zo populair als een cheesecake of een slagroom- of slagroomtaart. Veel van deze taarten en taarten zijn ook in de handel verkrijgbaar wanneer ze bevroren zijn. Om de taarten echt goed te laten smaken, moeten ze goed en op tijd worden ontdooid. De procedure voor het ontdooien hangt altijd af van de betreffende cake.

Opgewarmd in de oven smaakt de cake naar vers

Het is het beste om ‘s ochtends bevroren fruitcake uit de vriezer te halen en op een bakplaat te leggen. Dit werkt trouwens ook met sheet cake. Verwarm je oven ongeveer een uur voor het eten voor op 100 °C. Zodra de temperatuur is bereikt, schuif je de bakplaat op de middenrail. Na ongeveer 10 minuten wordt de oven uitgeschakeld en blijft de cake nog 10 minuten in de gesloten oven staan. Door de ophoping van warmte in de oven wordt de cake later lekker warm en smaakt naar vers gebakken.

Het ontdooien van hele taarten en taarten duurt langer

Bevroren room of slagroomkoeken moeten zorgvuldig worden ontdooid. De eenvoudigste manier is om deze cakes in een koelkast te ontdooien. De complete taart of losse stukken worden uitgepakt en op een taartbord of bord gelegd. Als je een taartbord neemt, hoef je de taart of stukken later niet te verplaatsen. Als u complete room- of slagroomtaarten ontdooit, moet u de dag ervoor beginnen. Het ontdooien van hele taarten duurt langer dan het ontdooien van losse stukken en kan een hele nacht duren. Individuele stukken worden meestal na 3 tot 4 uur in de koelkast ontdooid.

Lees ook:   Vervallen eetbare gummies? - Volledige analyse!

Taarten kunnen ook op kamertemperatuur worden ontdooid

Als je een marmeren cake of cheesecake hebt ingevroren, heb je geen koelkast of oven nodig. Deze taarten ontdooien het beste bij kamertemperatuur. Hetzelfde geldt voor taarten versierd met een chocoladeglazuur. Zodat deze cakes op tijd worden ontdooid voor koffie in de middag, moet je ze ‘s ochtends uit de vriezer halen. In de herfst en winter kunt u ook room en slagroomtaarten op kamertemperatuur ontdooien. Nogmaals, individuele stukken ontdooien sneller dan hele cakes.

nv-auteur-afbeelding

Olivia

Olivia is vanaf het begin keukenzoekerredacteur en heeft oog voor de nieuwste inrichtingstrends, apparaten en materialen. Ook brengt ze thuis veel tijd door in de keuken. Koken betekent voor haar ontspanning, genieten en levensvreugde.