Carbonara, Bolognese of Napoli! Spaghetti is wereldwijd een populaire pastaspecialiteit. Eeuwenlang werd gedacht dat de slanke pasta gemaakt van durumtarwe griesmeel en water uit Italië kwam. Maar nee. Het komt uit China en is meer dan 4000 jaar oud. Spaghetti wordt in sommige huishoudens minstens één keer per week geserveerd. Hoeveel spaghetti moet er per persoon worden bereid?
Tijdens het koken wordt het gewicht van de spaghetti bijna verdubbeld
Spaghetti wordt geserveerd in onze Kruidenier of in de discounter in verpakkingen van 250 of 500 gram. De grote noedel kan worden geserveerd als hoofdgerecht of als een enkele gang in een menu.
Dan Hoofdgerecht zal ongeveer per persoon zijn 100 tot 150 gram Pasta nodig per persoon. Kinderen eten meestal iets minder en sommige volwassenen iets meer. Door te koken in de Zout water het gewicht van de portie is bijna Verdubbeld.
Dan Bijgerecht of als menucursus gebruik je zoiets als 75 gram Spaghetti. Wil je de spaghetti op een Pastasalade proces, u gebruikt ongeveer 100 gram per persoon.
Verse pasta vereist meer spaghetti per persoon
Als u een Pastamachine , je kunt ook je eigen spaghetti maken. De Pastadeeg van durumtarwe griesmeel en water wordt vrij snel gemengd. Met het juiste opzetstuk op de pastamachine, de ongeveer 3 mm dunne draden dan op een lengte van 20 tot 25 cm gescheiden. De noedels komen dan in het hete zoute water en zijn alleen 1 tot 2 minuten gekookt. De gedroogde spaghetti duurt ongeveer 9 minuten.
Het bijzondere is echter dat je met verse spaghetti in plaats van tot 150 gram 190 gram per persoon. De verse pasta neemt niet zoveel water op als het gekookt is.
Een kleine tip: Om ervoor te zorgen dat de spaghetti de saus goed absorbeert, wordt de noedel uitsluitend gekookt in gezouten water zonder olie.