Houd het hoofd koel met deze ijsblokjes


Laatst gewijzigd
September 19, 2018

Hoewel ze “blokjes” worden genoemd, kunnen ijsblokjes veel verschillende vormen aannemen, afhankelijk van het type ijsbakje of ijsmachine dat u gebruikt. Veel ijsmakers breken met de traditie door een keur aan andere vormen aan te bieden, zoals klompjes, halve maantjes en bollen. Intussen produceren sommige fabrikanten fijngestampt of geschaafd ijs, wat bepaalde dranken ten goede kan komen.

IJsblokjes houden niet alleen uw drankjes koel, maar geven ze ook wat extra flair en kunnen de perfecte finishing touch zijn voor elk drankje. Hoewel u misschien niet zo goed hebt nagedacht over het soort ijsblokjes dat u uw gasten serveert, is bij de aanschaf van een ijsmachine het soort glaswerk dat u hebt een belangrijke overweging.

Volg deze gids om uit te vinden welke ijsvormen uw voorkeur genieten.

Blokjesijs
De standaard en meest populaire ijsvorm is natuurlijk het blokje. Deze klassieke vorm wordt aangeboden door de meeste merken ijsmakers, waaronder Marvel en U-Line. De top-of-the-line Scotsman heeft ook de optie van kleine blokjes die uw drankjes sneller kunnen koelen dan grotere blokjes. IJsblokjes smelten ook langzamer dan andere soorten ijs, waardoor uw drankje minder snel wordt verdund. Als u meer traditioneel bent en graag nipt van uw drankjes, dan kan het niet mis gaan met ijs in de vorm van blokjes.

Bolletjesijs
Steeds meer bars stappen over van ijsblokjes op bolletjesijs – en met goede reden. Water moet 20 tot 25 procent van een cocktail uitmaken – meer water kan de drank ernstig verdunnen, de smaak verpesten en het alcoholgehalte verlagen. Omdat ijs de primaire waterbron voor een cocktail is, is het soort ijs dat wordt gebruikt van belang. IJs in de vorm van een bol heeft het kleinste oppervlak van alle vormen in verhouding tot zijn massa, zodat het minder langzaam smelt dan zowel crushed ijs als ijs in kleine blokjes, waardoor het de favoriete ijsvorm is van barmannen. Gelukkig zijn er veel ijsmakers op de markt die bolvormig ijs produceren, waaronder Tovolo. Veel merken verkopen ook ijsbakvormpjes met een bolvorm, waarvan sommige speciaal zijn ontworpen voor gebruik in cocktails. Denk er bij het koelen van een cocktail aan dat voor sterke dranken geldt: hoe groter de ijsbol, hoe beter.

Sikkelvormig ijs
Sommige merken ijsbereiders, zoals U-Line, produceren sikkelvormig ijs. U-Line’s halvemaanvormige ijsmaker kan tot 25 pond ijs per dag maken met minder dan 3 gallon water. Marvel heeft ook een halvemaanvormige ijsmaker met een dagelijkse ijsproductie van 15 pond, die zowel vrijstaand als onder de toonbank verkrijgbaar is. Halvemaanvormig ijs werkt het best voor frisdranken.
Door hun vorm kunnen deze ijsblokjes beter samenpakken dan hele of halve ijsblokjes, waardoor ze meer vloeistof verplaatsen, zodat u het meeste uit uw drankje haalt.

Nugget ice
Ice nuggets zijn kleine pellets die zacht en kauwbaar zijn. Door zijn textuur is deze ijsvorm populairder geworden bij de consument. Afgezien van het feit dat het gemakkelijk te slikken is, verplaatst nugget-ijs meer vloeistof dan kubusvormig ijs en heeft het een snel koelend vermogen. Het mengt ook gemakkelijk in dranken en behoudt hun kleur en smaak, wat zorgt voor een volle, rijke smaak. Nugget ijs is geweldig voor gemengde cocktails en smoothies. Veel zorginstellingen gebruiken ook nugget-ijs omdat het voor hun patiënten gemakkelijker te kauwen en te verteren is.

Dimpled ijs
Veel apparaten maken kuiltjes in hun ijsblokjes, waardoor dimpled ijs ontstaat. Dit soort ijs heeft een groter oppervlak dan vierkant ijs en zorgt voor het perfecte evenwicht tussen koelen en smelten. Dimpled ijs is ideaal voor elk drankje, en kan ook gemakkelijk worden gekauwd.

Wanneer onze klanten bellen voor informatie over ijsmakers, bekijken we waar in huis de ijsmaker komt te staan, hoeveel ijscapaciteit ze nodig hebben en de vorm van hun glaswerk. Wij hebben geleerd naar glaswerk te vragen nadat een klant ons had gebeld om ons te laten weten hoezeer zij het op prijs stelden dat zij ijs hadden voor hun etentjes, maar dat zij uiteindelijk hun glaswerk moesten vervangen vanwege de vorm van het ijs. Het is een vreemd maar belangrijk aspect aan ijsmachinebezit.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 26 maart 2014. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts