Is uw keuken te klein of heeft u geen plaats voor een vrijstaande koelkast? Een inbouw koelkast kopen lijkt in deze gevallen de beste optie. Hij past in elk interieur, is stil en gemakkelijk te installeren en bespaart u veel ruimte. Maar je moet weten welk model je moet kiezen. In onze selectie van de beste inbouwkoelkasten vindt u wellicht de koelkast die u nodig hebt.
Bosch KIR81AFE0 6-serie
De beste inbouwkoelkast in 2022
De Bosch KIR81AFE0 6-serie valt op door zijn ingebouwde technologie. Naast VitaFresh en TouchControl heeft het ook PowerVentilation, FreshSense en VarioShelf.
De KIR81AFE0 Serie 6 is uitgerust met de innovatieve en exclusieve PowerVentilation-technologie van Bosch. De lucht circuleert van boven naar beneden en zorgt zo voor een gelijkmatige verdeling van de koude. Met deze optie kan voedsel sneller worden gekoeld. De VitaFresh-lade zorgt ervoor dat verse levensmiddelen in de juiste omstandigheden worden bewaard. Hij houdt voedsel twee keer zo lang vers als een gewone koelkast. Het Easy Access schuifplateau van onbreekbaar glas zorgt ervoor dat geen voedsel wordt vergeten.
De FreshSense-functie zorgt ervoor dat het apparaat altijd koud blijft, ongeacht temperatuurschommelingen. Met behulp van de VarioShelf kunt u een karaf of fles plaatsen zonder dat u een plank hoeft te verwijderen. Deze energiezuinige inbouwkoelkast is uitgerust met een dimbare LED-verlichting die het hele compartiment verlicht. Een hoorbaar of zichtbaar alarm waarschuwt u als de deur niet goed gesloten is.
Proline PLI 135-F-2F-LED
De beste instapmodel koelkast
De Proline PLI 135-F-2F-LED werkt zeer stil. Hij heeft een geluidsniveau van slechts 39 dB. Het heeft een totale inhoud van 129 L, wat het een perfecte inbouwkoelkast maakt voor maximaal 2 personen.
De deur van de Proline PLI 135-F-2F-LED is door middel van een schuifmechanisme aan de kast bevestigd. Om u toegang te geven tot het voedsel binnenin, heeft het een omkeerbaar deurbevestigingssysteem. Dit geeft u de mogelijkheid om de richting van de opening te veranderen naargelang de indeling van uw keuken. Het toestel heeft een gematigd klimaat klasse. Dit betekent dat hij normaal blijft functioneren zolang de temperatuur tussen 16 en 32°C ligt.
De Proline PLI 135-F-2F-LED heeft een nuttige inhoud van 129 liter. Met statische koeling garandeert het een natuurlijke verdeling van de koude. De thermostaat is mechanisch, zodat u de temperatuur naar wens kunt regelen. Het apparaat heeft een automatische ontdooifunctie en is uitgerust met 3 glazen leggers, 2 aparte groenteladen en 3 legplanken inclusief een flessenhouder. Het geluidsniveau is slechts 39 dB.
Whirlpool WHC18T323P Superieure Stilte
De beste topklasse koelkast
De Whirlpool WHC18T323P Supreme Silence is het summum op het gebied van inbouwkoelkasten. Hij is uitgerust met de modernste functies en is ultrastil.
De Whirlpool WHC18T323P Supreme Silence bestaat uit een koelkast van 182 l en een vriezer van 68 l. Het heeft Total No Frost technologie, die vorstvorming voorkomt. Dit betekent dat uw voedsel optimaal wordt bewaard en dat de binnentemperatuur gelijkmatig wordt verdeeld. Dit model wordt geleverd met een groot aantal uitrustingsstukken, waaronder legplanken, laden en een groentelade.
Deze verschillende accessoires zorgen voor een optimale en gepersonaliseerde opberging. Zo kunt u bijvoorbeeld de temperatuur (variabel op 3 niveaus) van een bepaalde lade aanpassen aan het soort voedsel dat erin zit. Het gebruiksgemak en de praktische bruikbaarheid komen ook tot uiting in het Push Pull mechanisme. Hij gaat open door eenvoudig te drukken en sluit automatisch. De conserveringsefficiëntie is zodanig dat fruit en groenten tot 2 weken vers blijven. Anderzijds moet u weten dat deze inbouw combikoelkast een invriesvermogen heeft van 7 kg/24 uur.
Neff KI1812SF0
Ideaal voor een gezin van 4
Met een inhoud van 250 liter is de Neff KI1812SF0 ideaal voor gezinnen van vier of meer. Bovendien houdt hij voedsel lang vers dankzij de Super Freeze-functie.
De Neff KI1812SF0 is een eendeurs model met 2 FreshSafe lades. De solide glazen leggers en de statische koeltechnologie bieden ruimte aan fruit, groenten en andere gevoelige levensmiddelen. Bovendien verlaagt de SuperCooling-technologie de binnentemperatuur met 2°C om voedsel snel te koelen. Het belangrijkste voordeel van dit model zijn de verschillende hoogte-instellingen en de 6 legplanken.
De Neff KI1812SF0 wordt gekenmerkt door zijn strakke look, eenvoudige vormgeving en prestaties. Hij is onder meer uitgerust met LED-verlichting. Dit betekent dat u zowel overdag als ‘s nachts een duidelijk overzicht hebt van de inhoud van uw inbouwkoelkast. Het is uitgerust met verschillende elektronische bedieningselementen die u volledige controle geven. Het toestel biedt een comfortabel volume van niet minder dan 319 L, perfect aangepast aan een gezin van 4.
Siemens KI81RAFE0
inbouw koelkast 178 cm
Een fraaie, flexibel in te delen koeler uitgerust met verstelbare glazen legplateus, een doorzichtige hyperFresh plus lade en heldere LED verlichting. De Siemens KI72LADE0 koelkast heeft een totale inhoud van maar liefst 319 liter.
Miele K 9757 iD-3
Zonder vriesvak
De Miele K 9757 iD-3 Koelkast is volledig integreerbaar. De netto-inhoud van deze koelkast is 216 liter en het verbruik is jaarlijks 166 kWh. De koelruimte heeft een automatisch ontdooisysteem. Deze koelkast is voorzien van een deur-op-deur montagesysteem. De koelruimte bevat 7 draagplateaus.
Atag KS21178B
Koel vriescombinatie
De koelvriescombinatie, KS21178B met een nishoogte van 178 cm, heeft 5 draagplateaus en 5 verstelbare deurvlakken. 2 groentelades en een ruim vriesvak.
AEG SKE818F1DC
Met diepvries
Deze AEG koelkast maakt gebruik van de DynamicAir-technologie waarbij er een constante luchtstroom de temperatuur in de koelkast stabiel houdt. Elke legplank wordt gelijkmatig gekoeld wat ervoor zorgt dat voedingsproducten langer goed blijven en hun kwaliteit beter bewaard blijft.
Siemens iQ500 KI41RAFF0
122 cm
Inbouwkoelkast met hyperFresh Plus lade die groente en fruit tot wel 2 keer langer vers houdt, en de varioShelf voor meer flexibiliteit. Hou groente en fruit tot 2x langer vers: hyperFresh plus Met een schuifregelaar past u makkelijk de vochtheid in de hyperFresh plus-lade aan. Zo zorgt u voor de ideale vochtigheid en gaan smaak, vitamines en voedingsstoffen niet verloren.
Zanussi ZBA 15020 SV
88 cm
De Zanussi Inbouw Koelkast ZBA 15020 SV met een hoogte van 88 cm is zeer zuinig en valt in de energie-efficiëntieklasse A+. Met een inhoud van 152 liter kun je voldoende voedingsmiddelen koel bewaren. Deze koelkast heeft een jaarlijks verbruik van 130 kWh. Dankzij de glasplateaus vallen kleine producten niet om en heb je beter zicht op de inhoud van de kast. Door het gebruik van innovatieve materialen is er ook meer binnenruimte.
Bosch KIR18NFF0
102 cm
Deze Bosch KIR18NFF0 inbouw koelkast beschikt over een totale netto inhoud van 150 liter. Door middel van de LED verlichting in de koelkast helder verlicht voor een goed overzicht. Bewaar groente en fruit in de speciale MultiBox lade met gegolfde bodem, voor een langere en betere versheid. De vier plateaus zijn gemaakt van veiligheidsglas en zijn extra sterk en onderhoudsvriendelijk. Voor wat flexibiliteit in de koelkast zijn ze in hoogte verstelbaar.
Exquisit EKGC265-40-040E
140 cm Koel vriescombinatie
De EKGC265-40-040E is een dubbeldeurs inbouw apparaat met een netto inhoud van 202 liter. Het koelgedeelte van het apparaat bestaat uit 164 liter en beschikt over 4 legplateaus en 3 deurvakken. Onderin is een speciale lade voor groente en fruit. Het vriesgedeelte van de EKGC265-40-040E heeft een inhoud van 38 liter en beschikt over 1 draadrooster om het vriesgedeelte gemakkelijk in te delen.
Siemens KI41RADD0
a+++
De Siemens KI41RAD40 inbouw koelkast met een royale inhoud van 214 liter en een A+++ energielabel maakt deze koelkast energiezuinig. Fruit en groente blijven dankzij de hyperFresh Plus lade met vochtigheidsregeling twee keer langer vers. Bovendien maakt de superCooling-knop het mogelijk om de temperatuur in de koelkast uiterst snel tot +2 °C te verlagen. Dit maakt dat voedingswaren die reeds zijn afgekoeld weer warm worden als ander, gekoeld eten in de koelkast wordt geplaatst.
Etna KKS4122
ikea inbouw koelkast met sleepdeursysteem
BODEGA43 B4340
wijnkoelkast inbouw
De inbouw wijnkoelkast is zeer eenvoudig te bedienen, is geluidsarm (39dB), en heeft een zeer lage vibratie wat ideaal is om je wijnen langere tijd op de juiste manier te bewaren. Kan zowel vrijstaand en als inbouw worden gebruikt. Standaard wordt de B4340 geleverd met een rechtsdraaiende deur.
Hoe kiest u uw inbouw frigo?
De aankoop van een inbouwkoelkast is geen beslissing die overhaast of in een opwelling moet worden genomen. In feite moet u met bepaalde criteria rekening houden om te voorkomen dat u een fout maakt.
Criterium 1: Het merk
Bij de aankoop van een koelkast is het kiezen van een erkend merk een garantie voor betrouwbaarheid: u geniet niet alleen van een betere garantie en een goede dienst na verkoop, u zult ook niet zonder reserveonderdelen komen te zitten als uw apparaat stuk gaat. Bovendien kunt u op de website van het merk te weten komen hoe u uw koelkast beter kunt gebruiken.
Criterium 2: Afmetingen
Zoals de naam al zegt, is een inbouwkoelkast ontworpen om te worden ingebouwd en de ruimte waarin hij komt te staan, wordt een “nis” genoemd. Meet daartoe de hoogte, breedte en diepte van de nis. De nis mag echter niet te klein zijn voor de grootte van de koelkast. Laat voor een betere ventilatie van het toestel een marge van 5 cm achter, 3 cm voor de breedte en 10 cm meer voor de hoogte. Kies dan voor een toestel dat daar kan worden geïnstalleerd.
Criterium 3: Het type koeling
Wat het type koude betreft, hebt u drie mogelijkheden: statische koude, geventileerde koude en geroerde lucht. Het type koude bestaat erin de lucht die in de koelkast circuleert doeltreffend te homogeniseren om de levensmiddelen zo goed mogelijk te bewaren. De meeste ingebouwde koelkasten zijn echter statisch of ventilatorgekoeld. Dit is een nadeel dat u niet bevrijdt van de vervelende taak om regelmatig met de hand te ontdooien.
Criterium 4: Opslagcapaciteit
Kies, afhankelijk van uw behoeften, voor een koelkast waarin u gemakkelijk al uw wekelijkse boodschappen kwijt kunt. Als u alleen woont, is een koelkast met een inhoud van 150 liter geschikt voor u. Als u met z’n tweeën bent, moet u kiezen voor een koelkast met een inhoud van 200 liter. Reken daarom op 50 liter extra voor elke extra persoon.
Criterium 5: Energieverbruik
Aangezien een koelkast permanent op het lichtnet aangesloten moet zijn, kunt u het beste kiezen voor een model dat niet veel energie verbruikt, zodat uw elektriciteitsrekening niet hoger wordt. Kijk dus naar de letter op het energielabel van het apparaat en kies voor een koelkast van klasse A++ of A+++.
Criterium 6: De wijze van bevestiging
Aangezien de inbouw koelkast wordt bevestigd aan de deur van een meubelstuk in uw keuken, kan hij worden bevestigd met glijders, wat het meest gebruikelijk is, of met riemen. Er is ook het bevestigingssysteem met decoratieve panelen, maar dit is zeer zeldzaam. Dit laatste criterium is belangrijk als u van plan bent uw oude inbouwkoelkast te vervangen. Kies in dat geval voor hetzelfde bevestigingssysteem als het oude toestel om de installatie van het nieuwe toestel te vereenvoudigen.
Onderhoud van de ingebouwde koelkast
Aangezien een koelkast een grote investering is, is het belangrijk hem de aandacht en zorg te geven die hij verdient. Voorkom voortijdige verslechtering van het toestel en de groei van bacteriën door het goed te onderhouden.
Reinigen van de binnenkant van de koelkast
De binnenkant van de koelkast moet ten minste eenmaal per week worden schoongemaakt. Om te beginnen, haal eerst de stekker uit het stopcontact. Maak vervolgens het interieur leeg en verwijder alle uitneembare onderdelen, zoals koelruimten, legplanken, flessenhouders, laden, enz. Maak de binnenkant van de koelkast voorzichtig schoon met een sponsje dat u in warm water en afwasmiddel hebt gedrenkt en veeg het daarna af met een zachte, droge doek om zoveel mogelijk vocht te verwijderen. Als u klaar bent met de binnenkant van het apparaat, was dan alle verwijderbare onderdelen in uw gootsteen op dezelfde manier als u voor de binnenkant van de koelkast hebt gedaan.
Ontdooien van de vriezer
Hoewel fabrikanten aanraden om uw vriezer minstens twee keer per jaar te ontdooien, moet u niet aarzelen om dit te doen wanneer u merkt dat er te veel rijp in uw vriezer zit. Om dit te doen, moet u eerst de stekker van uw koelkast uit het stopcontact halen en hem leegmaken. Leg vervolgens een doek aan de voet van het apparaat om het water dat eruit komt op te vangen. Zet daarna een pan kokend water op een onderzetter binnen om het ontdooien te versnellen. Als de rijp te dik is, schraap hem er dan af met een stomp voorwerp zoals een houten spatel. Sluit de koelkast en wacht ongeveer 15 minuten. Maak intussen een mengsel van witte azijn en citroensap. Daarna hoeft u alleen nog maar de binnenkant van uw vriezer schoon te maken met een spons die in dit mengsel is gedrenkt.
De verschillende types inbouwkoelkasten
Alvorens te beslissen over een ingebouwde koelkast, moet u de tijd nemen om het type koeling te bestuderen. Dit aspect maakt het verschil tussen de merken koelkasten die momenteel verkrijgbaar zijn. Dit zijn de twee populairste soorten koeling van dit moment:
No frost (geventileerde koeling)
De ingebouwde koelkast met geventileerde koeling is meer high-end technologie. Het wordt aangetroffen in Koreaanse toestellen zoals Samsung of LG. Dit type toestel heeft een ventilator die zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de koude. Deze koelkast injecteert koude, droge lucht, wat de afkoeling versnelt en de vorming van vochtigheid voorkomt. Het belangrijkste voordeel van deze technologie is dat er geen vorst ontstaat. Het voorkomt ook de groei van bacteriën.
No frost” technologie is duurder. Het wordt vooral gebruikt in high-end toestellen. Als u uw koelkast echter niet meer wilt hoeven ontdooien, moet u zeker kiezen voor No Frost-apparaten.
Statische koeling
Het tweede type inbouwkoelkast is die welke is uitgerust met het statische koelsysteem. Dit is de oudste technologie voor koelkasten, maar ze is nog steeds aanwezig in veel modellen die vandaag op de markt zijn. Bij dit tweede type circuleert de koude lucht vrij in de koelkast. De koude lucht zinkt terwijl de warme lucht opstijgt. U moet uw voedselopslag dus volgens deze parameters organiseren.
Bovenop: gekookt voedsel, yoghurt en vruchtensap. Onderaan: vlees, vis en rauwkost, vleeswaren en andere schaaldieren. In de groentelade ten slotte worden verse groenten en fruit bewaard.
Ingebouwde of vrijstaande koelkast?
Ingebouwde koelkast
De inbouwkoelkast is discreet omdat hij in een kast, een kastdeur of in een speciale nis kan worden geïnstalleerd. Dit betekent dat hij perfect in de keuken past en geen afbreuk doet aan de stijl van uw inrichting. Het moet echter wel compatibel zijn met de steun die het onderbrengt en de keuze van dit toestel zal daar voornamelijk van afhangen. Omdat dit type koelkast bovendien veel ruimte bespaart, is hij bijzonder geschikt voor kleine keukens.
Vrijstaande koelkast
Het vrijstaande model kan, zoals de naam al aangeeft, overal in uw keuken worden geplaatst. Daardoor is zijn keuze vrijer dan die van het ingebouwde model. Omdat het opvallend is, is het belangrijk dat het ontwerp niet botst met het decor van uw keuken. Het nadeel van dit type koelkast is dat de buitenste coating na verloop van tijd bekrast kan raken. Dit is op lange termijn niet erg prettig om naar te kijken.
Conclusie
De keuze tussen een ingebouwde en een vrijstaande koelkast hangt af van uw smaak en de grootte van uw keuken. Als u liever met de trend meegaat, is een ingebouwde koelkast moderner, terwijl een vrijstaand model betaalbaarder is en meer geschikt voor mensen die van klassiek houden.
Waarom een inbouwkoelkast kopen?
Om ruimte te besparen
Als u niet genoeg ruimte hebt in uw keuken, kan een inbouwkoelkast u helpen uw kleine ruimte optimaal te benutten. In tegenstelling tot een vrijstaand model, heeft het geen extra ruimte nodig omdat het niet uitsteekt. Zo vermijd je rommel. Het heimelijke en discrete aspect is vooral aantrekkelijk wanneer u geen grote keuken hebt.
Voor een harmonieus ontwerp
Omdat hij achter een kastdeur kan worden verborgen, kunt u met de inbouwkoelkast uw inrichting beter op elkaar afstemmen. Bovendien kan hij worden aangepast aan alle soorten binnenhuisarchitectuur. Zo kunt u het uiterlijk van uw keuken veranderen zonder dat u er omkijken naar heeft.
Om energie te besparen
Aangezien de meeste inbouwkoelkasten na 2002 zijn geproduceerd, zijn alle modellen Energy Star-gecertificeerd. Dit betekent dat u een apparaat gebruikt dat minder energie verbruikt. Hierdoor zal uw elektriciteitsbudget dalen.
Eenvoudige installatie
De inbouwkoelkast heeft een diepte tussen 36 en 53 cm. Deze is iets korter dan een conventionele koelkast. U zult geen moeite hebben met het installeren, omdat het aan alle ruimtebeperkingen voldoet. Hij is veelzijdiger dan andere modellen op de markt, heeft een compact ontwerp en past in elke kamer van het huis.
Duurzaamheid die de tand des tijds doorstaat
De meeste inbouwkoelkasten zijn gemaakt van duurzame materialen zoals aluminium of roestvrij staal. Dit betekent dat u het gedurende lange tijd kunt gebruiken en nog steeds van de voordelen kunt genieten. Je zult het niet snel hoeven te vervangen.
Om goed te slapen
Inbouwkoelkasten hebben vaak een laag geluidsniveau dankzij de externe panelen. Daardoor hebt u geen last van onaangename geluiden of een zoemend geluid dat typisch is voor de meeste apparaten wanneer ze in werking zijn en zult u ‘s nachts beter slapen.
De verschillende merken van inbouwkoelkasten
Naar onze mening zijn de beste merken van inbouwkoelkasten in 2022 :
Samsung
Samsung is een merk dat geen introductie nodig heeft. De Koreaanse reus heeft een bewezen staat van dienst op vele gebieden van de technologie, met inbegrip van smartphones, diverse huishoudelijke apparaten, en vooral de No frost reeks van inbouw koelkasten.
Bosch
Bosch is ook een toonaangevend merk als het gaat om diverse apparaten, waaronder huishoudelijke apparaten. Het heeft enkele van de populairste inbouwkoelkasten ter wereld geproduceerd.
Smeg
Als u op zoek bent naar apparatuur van topklasse, dan hoeft u niet verder te zoeken dan Smeg. De Italiaanse fabrikant is een referentie op het gebied van keukenapparatuur, waaronder inbouwkoelkasten.
Siemens
Siemens is een internationaal concern van Duitse origine. Het heeft naam gemaakt in de energie-, gezondheids- en industriële sector. De inbouwkoelkastmodellen zijn ook zeer populair, en dat al vele jaren.
Whirlpool
Whirlpool Corporation is een bedrijf dat gespecialiseerd is in huishoudelijke apparaten. Of het nu gaat om een wasdroger, vaatwasser of inbouwkoelkast, hun apparaten zijn over de hele wereld erg in trek.
Hoeveel kost een inbouwkoelkast?
Onderstaand schema zal u helpen een idee te krijgen van de gebruikelijke prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).
Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.
Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.
- Instapniveau: € 200 tot € 400
- Middenklasse: €400 tot €1000
- Top of the range: + Meer dan 1000€.
Tips
Laat het toestel rusten voor het eerste gebruik
Steek de stekker niet onmiddellijk in het stopcontact als het apparaat bij u thuis is aangekomen. Wacht ten minste 2 uur om de vloeistoffen in het circuit te laten bezinken. Reinig de binnenkant van het apparaat in de tussentijd met een spons die in heet water en afwasmiddel is gedrenkt, voordat u het apparaat voor het eerst gebruikt. Veeg het ten slotte af met een zachte, droge doek.
Creëer een gunstige omgeving voor uw koelkast
Om ervoor te zorgen dat uw koelelement langer meegaat en minder elektriciteit verbruikt, moet u het niet in de buurt van warmtebronnen plaatsen, zoals een magnetron, vaatwasser of radiator.
Installeer de inbouwkoelkast op de juiste plaats
Voor optimale prestaties tijdens het gebruik moet de temperatuur van de ruimte waarin de koelkast is geïnstalleerd, worden aangepast aan de klimaatklasse ervan. De klimaatklasse wordt weergegeven door één of twee letters:
- N”: uw toestel zal minder goed presteren in een kamer met minder dan 16°C.
- SN”: uw toestel zal minder goed presteren in een kamer met een temperatuur van minder dan 10°C.
- ST”: Uw toestel kan werken bij temperaturen tussen 18°C en 38°C.
- T”: uw toestel is “tropisch” en kan werken bij temperaturen tussen 18°C en 43°C.
Controleer de deurafdichting regelmatig
Om overconsumptie van energie te voorkomen en een uitstekende warmte-isolatie in het apparaat te garanderen, adviseren de fabrikanten de gebruikers de toestand van de deurafdichting van hun koelkast 2 à 3 keer per jaar te controleren. Dit belet u echter niet om dit regelmatiger te doen als u voorzichtig wilt zijn.
Hoe zich te ontdoen van schimmel op uw koelkast afdichtingen
Om de onaangename sporen van schimmel op de dichtingen van uw koelkast te verwijderen, brengt u witte tandpasta aan met een klein borsteltje. Daarna krachtig schrobben en een paar minuten laten staan.
Faq
Wat is de beste inbouwkoel kast?
De beste inbouw frigo hangt af van uw behoeften en uw budget. Lees onze koopgids om uit te vinden welke producten op dit moment de beste zijn.
Maakt een ingebouwde koelkast veel lawaai?
Als het op lawaai aankomt, hoef je je geen zorgen te maken! Inbouwkoelkasten zijn namelijk bijzonder stille apparaten tijdens hun normale werking. In feite is hun geluidsniveau niet eens hoger dan 40dB. En het feit dat ze in een nis worden geplaatst, maakt ze nog discreter. Bij de installatie van uw koelkast kunt u hier echter op anticiperen door hem boven antitrilblokjes te installeren.
Kan ik van een riemsluiting overgaan op een scharniersluiting?
Ja, u kunt overschakelen van een stripsysteem naar een scharniersysteem. Om een scharnierend koelkastinzetstuk te installeren, hoeft u alleen maar de scharnieren van uw kast te verwijderen.
Hoe kan ik het beste het energieverbruik van mijn inbouwkoelkast verminderen?
Om de impact van uw koelkast op uw elektriciteitsrekening te verminderen, moet u er altijd aan denken de koelkastdeur goed te sluiten en de koelkastdeur niet te lang op een kier te laten staan. Bovendien, wanneer u uw koelkast installeert, plaats hem dan niet in de buurt van warmtebronnen. Overlaad hem ook niet met voedsel, want een slechte luchtcirculatie in de koelkast kan leiden tot overconsumptie van energie. Tenslotte, zet nooit een heet gerecht in uw koelkast.
Mijn koelkast wil niet afkoelen. Wat moet ik doen?
Als u merkt dat uw koelkast uw voedsel niet meer of niet voldoende koelt, kan dit verschillende oorzaken hebben. Om zeker te zijn, controleer de thermostaat. Het kan zijn dat het verkeerd is ingesteld. Als dit het geval is, verlaag dan gewoon de temperatuur in uw toestel. Als het probleem niet bij de thermostaat ligt, kijk dan of er stof op de ventilator zit. In die zin, stof het af, zodat alles weer normaal wordt. Als er aan deze kant niets te melden valt, controleer dan de deurafdichting van uw koelkast. Als hij beschadigd is, vervang hem dan. Tenslotte, als u de oorzaak van de storing nog steeds niet kunt vinden, schakel dan een expert in.
Lees meer:
- Beste Amerikaanse koelkast online kopen en aanbieding
- Kleine of mini koelkast online kopen
- Mobiele koelkast voor Camping
- Goedkope koelkasten in 2022 kopen
- French Door koelkasten
- Side by Side Koelkast
- Beste vintage en retro koelkasten in 2022 kopen
Inhoudsopgave