Inbouw Vaatwassers – 3 beste modellen [REVIEW]


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Wanneer u een nieuwe keuken installeert, streeft u ongetwijfeld naar de drie principes van moderne functionaliteit en design – strak, open en minimaal. Als u streeft naar een naadloze stroom in uw keuken, bent u misschien geïnteresseerd om meer te leren over paneelklare vaatwassers.

Wat is een paneelklare vaatwasser?
Met paneelklare vaatwassers kunt u uw apparaat naadloos laten opgaan in uw nieuwe kasten – zonder dat het apparaat eruitziet als roestvrij staal en zonder dat het uit uw kasten steekt. Deze vaatwassers worden kant-en-klaar geleverd, zodat u uw eigen 3/4-inch of 1/2-inch voorpaneel kunt aanbrengen in hetzelfde materiaal (zoals hout op maat) als de rest van uw kasten, en u kunt ook het type handgreep aanpassen dat het beste bij u past.

Onze beste vaatwassers van het jaar vindt u in ons eerdere bericht.

Ontwerpstijlen voor paneelklare afwasmachines

in een oogopslag – Onze 3 beste paneelklare afwasmachines

Hier is de lijst van onze topkeuzes voor paneelklare vaatwassers – klik op de links hieronder om onze beoordeling van elk te zien.

  • 1) Beste algemene paneelklare vaatwasser, Bosch 800 SHV878ZD3N
  • 2) Best Runner Up – Miele G6665SCVI Panel Ready vaatwasser
  • 3) Beste stille werking – Bosch 800 SHVM88Z73N Panel Ready vaatwasser

Hoe voorkomt u problemen bij de keuze van een nieuwe paneelklare vaatwasser

Als u al bekend bent met paneelklare vaatwassers, hebt u er vast wel eens gezien waar ze zelfs buiten het aanrecht uitsteken. Als het de bedoeling was om een gestroomlijnde afwerking te hebben, waarom maken mensen dan deze fout?

Tip 1 – Productkeuze – Ken de diepte van de vaatwasser die u koopt

In de VS is de standaard diepte van een aanrecht 24 inch. Aangezien een standaard paneel 3/4 dik is, zou u willen dat uw vaatwasser ondieper is dan 23 1/4. Rekening houdend met een onvolmaakte gipsplaat, en met slangen en draden die daarachter op de loer kunnen liggen, is een vaatwasmachinediepte van 21 5/8 tot een maximumdiepte van 23 1/6 het beste.

Bijna alle vaatwassers van Europese makelij (Bosch, Miele, Asko) hebben deze afmetingen, maar we kunnen niet hetzelfde zeggen van vaatwassers van Amerikaanse makelij, aangezien deze over het algemeen dieper zijn dan hun Europese tegenhangers. Als u dus een GE- of Whirlpool-model in gedachten heeft, controleer dan goed de specificaties van het product op diepte.

Tip 2 – Vermijd deze drie installatiefouten

In onze ervaring hebben we de volgende installatiefouten gezien die leiden tot uitstekende apparaten in plaats van vlak met de kasten te zitten.

  • Het installeren van een elektrisch stopcontact direct achter de vaatwasser. Dit is over het algemeen een slecht idee, omdat u dan geen toegang heeft tot uw stroombron, en de ruimte voor een stopcontact en snoer ervoor zorgt dat uw vaatwasser vele centimeters uit de muur steekt.
  • Loodgieterswerk in de achterkant van de vaatwasser. De aanzuig- en afvoerslangen moeten naar de aangrenzende kasten worden geleid, in plaats van zich achterin de vaatwasser op te hopen.
  • Het laten hangen van de opgerolde slangen achter de vaatwasser. Fabrikanten willen over het algemeen geen bungelende onderdelen en slangen bij het verzenden van hun producten, dus binden zij deze aan de achterkant van de afwasmachine vast. Tijdens de installatie moeten deze onderdelen worden losgemaakt.

Welke voorzieningen moet een nieuwe vaatwasser hebben?

Als u de moeite neemt om een paneelvaatwasser te installeren die bij uw kasten past, wilt u er ook zeker van zijn dat u de juiste kenmerken en functies krijgt om aan uw behoeften te voldoen.

Paneelklare modellen zijn iets duurder dan budget afwasmachines, maar ze zijn niet allemaal gelijk. Hier zijn wat dingen om op te letten:

Stilte

Het goede nieuws is dat de meeste respectabele merken tegenwoordig alleen nog maar stille vaatwassers hebben – de tijd dat u de cyclus net voor u het huis verlaat moet aanzetten omdat u het lawaai niet kunt verdragen, is voorbij.

Maar hoe weet je eigenlijk of een vaatwasser stil is? Wij hebben dit onderwerp met voorbeelden uit de praktijk behandeld in onze video hieronder:

Stilste vaatwasser met hoorbare geluidstest

Op alle vaatwassers staat het geluidsniveau vermeld in decibel (dB), en hoe lager het getal, hoe stiller de machine zal zijn. De meeste moderne vaatwassers hebben een geluidsniveau tussen 38 en 51 dB, maar wij raden aan iets met 45 dB of minder te kopen als dat mogelijk is.

Waarom? Stelt u zich eens voor dat het geluid van een stille bibliotheek ongeveer 40 dB is, een gewone conversatie 50 dB en geklets in een restaurant 60 dB. U wilt kunnen verblijven met een geluidsniveau van de vaatwasser dat niet storend zal zijn terwijl u op bezoek bent bij familie of een film kijkt.

Schoonmaak- en droogcapaciteit

Een vaatwasser zonder goede reinigingsprestaties is in feite tijdverspilling, dus het is goed om te zien dat fabrikanten verschillende wascycli introduceren voor verschillende soorten vuil. Met de toevoeging van extra drukjets en sproeiarmen bij veel merken is een volledig schone vaat bij elke cyclus gegarandeerd.

Wat het drogen betreft, zult u verschillen zien naargelang het merk Europees of Amerikaans is. Terwijl Amerikaanse fabrikanten voor het drogen nog steeds de voorkeur geven aan het bodemverwarmingselement in de oude stijl, gebruiken prestigieuze Europese merken de energiebesparende condensatiedroogmethode in een roestvrijstalen kuip en die doet wonderen.

Aangezien de methode met het verwarmingselement kunststoffen kan doen smelten, raden wij aan te kiezen voor modellen met de condensatiedroogmethode voor zachte en energiezuinige droogprestaties. Het is goed om te weten dat de meeste modellen die de laatste jaren op de markt zijn gebracht, wel zijn voorzien van condensatiedroging.

Opmerkelijke technologieën en kenmerken

De ontwikkeling van nieuwe technologieën om de prestaties en de gebruiksvriendelijkheid van hun vaatwassers te verbeteren is een hoge prioriteit voor fabrikanten. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken waarmee u rekening moet houden wanneer u in een nieuwe paneelklare vaatwasser investeert:

Waterontharder: Als u in een gebied met hard water woont, kan het zijn dat u na een cyclus watervlekken op uw glaswerk ziet. Om dit tegen te gaan, hebben sommige vaatwassers een waterontharder die zout afgeeft om de kalkafzetting af te breken. Dit is een uitstekende eigenschap die niet alleen betekent dat uw glazen streeploos uit de machine komen, maar het beschermt ook de levensduur van uw machine.

Automatisch openende deur voor beter drogen: Bijna alle Miele-vaatwassers en sommige high-end Samsung-modellen hebben een auto-open deur, en het zal interessant zijn om te zien welke andere merken dit voorbeeld volgen.

Auto Open Deur Ontwerp

Deze functie houdt in dat de deur aan het einde van een cyclus automatisch op een kier wordt gezet om overtollig vocht af te voeren. Dit bevordert niet alleen het droogproces, maar het koelt uw vaat ook af en voorkomt muffe geurtjes.

3e rek voor zilverwerk: Veel moderne modellen zijn uitgerust met een derde rek bovenin de vaatwasser, ideaal voor bestek en kleine voorwerpen zoals espressokopjes. Hierdoor komt in het onderste rek ruimte vrij voor potten en pannen, en vaak zijn ze in hoogte verstelbaar zodat ook hoge glazen in het bovenste rek kunnen. U kunt ook V-vormige 3e rekken vinden voor extra ruimte in het middengebied.

1) Beste totaalplaatjes-vaatwasser, Bosch 800 SHV878ZD3N

De beste paneelvaatwasser in termen van prijs, functionaliteit, functies, en stilte, is de Bosch 800 Serie SHV878ZD3N. Voor minder dan $1.099 kunt u deze machine gelijk met uw kasten installeren en de 42 dB geluidsklasse echt waarderen.

Qua functies beschikt u over een flexibel 3e rek dat 30% meer laadcapaciteit toevoegt, een extra schrobcyclus en een Sanitize-cyclus om vervelende bacteriën te verwijderen. Een uitstekende functie die u zeer nuttig zult vinden, is de InfoLight Beam, die een licht op de vloer schijnt terwijl de vaatwasser in gebruik is, zodat u weet dat hij nog niet klaar is met zijn cyclus.

Bosch heeft zijn nieuwste technologie, CrystalDry, in deze vaatwasser verwerkt, zodat u de beste droogwerking op de markt krijgt.

2) Best Runner Up – Miele G6665SCVI Panel Ready Vaatwasser

Voor $1.699, afhankelijk van seizoensgebonden promoties, kunt u deze heerlijke machine van Miele in uw bezit krijgen. Miele blinkt uit als het gaat om innovatie in vaatwassers, en u zult zeker genieten van functies zoals SensorDry, Perfect GlassCare en Intense Quick Wash. Hoewel het met 45 dB niet het stilste model is dat er is, biedt het veel flexibiliteit wat betreft was- en droogcycli.

3) Beste stille werking – Bosch 800 SHVM88Z73N Panel Ready vaatwasser

Het is moeilijk te geloven dat je een vaatwasser kunt krijgen die zo stil is voor een prijs van $1,199 als je de promoties meerekent. Met slechts 40 dB heeft dit model een superstille werking en u krijgt er ook het MyWay-rek bij voor het plaatsen van grotere en diepere voorwerpen.

SHVM88Z73N biedt u grote flexibiliteit bij het inladen van uw vaatwasser dankzij het RackMatic-systeem dat negen verschillende rekposities biedt. Dit is handig wanneer u moet onderhandelen over het laden van vreemde of grote voorwerpen terwijl u toch ruimte overhoudt voor uw gewone vaat.

De verbazingwekkende CrystalDry-functie zorgt voor kurkdroge vaat zonder uw energierekening te verhogen of uw plastic te smelten. Dit is de belangrijkste upgrade ten opzichte van de uit productie genomen SHVM98W73N, die het best verkopende modelnummer van de voorganger was.

Te vermelden modellen

Bosch 300 Serie SHV863WD3N
Voor ongeveer $800 biedt dit Bosch model RackMatic en Flex Space Tines voor ultieme laadflexibiliteit. Het heeft een redelijke geluidsnorm van 44 dB en bevat een Speed60-afwasprogramma voor een schone en droge vaat in minder dan een uur.

Miele Classic Serie G4998SCVI
Deze energiezuinige vaatwasser heeft een flexibel interieur, een 3D-besteklade en een Express Cycle.

Fisher Paykel Vaatwasser met dubbele lade DD24DHTI9N
Als u liever twee schotellades hebt en u zich afvroeg of dat mogelijk was met paneelklaar, heeft Fisher Paykel dit energiezuinige model voor ongeveer $1500. Hij is voorzien van een waterontharder, 15 wasprogramma’s en een klop-pauzefunctie voor het geval u meer vaat wilt doen nadat een cyclus is gestart.

Miele G 6987 SCVi K2O
Dit Knock-to-Open model van Miele is verkrijgbaar voor $2899, en bevat de auto-open deur functie en LED binnenverlichting.

Miele G 6935 SCi Diamond
Voor $2.699 kunt u deze 39 dB superstille vaatwasser bemachtigen, die in minder dan een uur een perfect reinigingsresultaat kan geven en speciaal zorg draagt voor wijnglazen.

Vaatwassers voor speciale toepassingen

Vaatwasser met één lade
Als u alleen een lade voor een enkele vaat nodig hebt, zult u blij zijn te horen dat de Fisher Paykel Vaatwasser met één lade DD24SI9N paneelklaar wordt geleverd voor naadloze installatie. Met een capaciteit voor 7 couverts is dit 44 dB model zeker ruim voor zijn grootte en u krijgt de fantastische Knock-to-Pause functie.

Smalle modellen
Niet iedereen heeft een ruimte van 24 voor een standaardbrede vaatwasser, dus zult u merken dat sommige merken een 18 model hebben voor kleinere keukens. Hoewel ze vaak luidruchtiger zijn dan de 24 vaatwassers en minder capaciteit hebben, beschikken ze toch over regelmatige wascycli en opties die voor de meeste huishoudens voldoende zullen zijn. Een model om op te letten is de Bosch SPV68U53UC, die beschikt over RackMatic, lekbescherming en een InfoLight voor slechts $939.

ADA-conforme vaatwassers
Bosch SGV68U53UC is beoordeeld als de beste kwaliteit paneelklare, ADA-conforme vaatwasser op de markt. Hoewel ADA staat voor “Americans with Disabilities Act”, heeft het gebruik van deze term in de wereld van de vaatwassers meer te maken met de hoogte van de vaatwasmachine.

Als uw keuken heeft nieuwe vloeren en de aannemer niet de tijd genomen om de vaatwasser te verwijderen om alles waterpas te maken, is de kans groot dat je gaat een kortere hoogte (vandaar de ADA) nodig hebben om de oude clunker te kunnen vervangen. Een grondiger overzicht van vaatwassers die aan de ADA-normen voldoen, vindt u in ons eerdere blogbericht.

FAQs

Kan ik nu een roestvrije vaatwasser kopen en hem later veranderen in een paneelklare? Ik ben nog niet klaar om mijn keuken te renoveren.
Het snelle antwoord is nee, aangezien de aankoop van een roestvrij stalen vaatwasser niet betekent dat u het paneel in de toekomst zult kunnen verwijderen. Maar, gelukkig is er een oplossing. Wat sommige mensen doen is een paneelklare vaatwasser kopen met een bijpassend roestvrij stalen paneel van dezelfde fabrikant. Wanneer de tijd rijp is om uw keuken te renoveren, kunt u het roestvrij stalen paneel weggooien en vervangen door het paneel van uw keuze.

Steekt mijn vaatwasser uit de kasten?
Zoals we al eerder hebben besproken, moet u ervoor zorgen dat de diepte van de paneelklare vaatwasser de juiste is en dat niets de ruimte achter de vaatwasser belemmert tijdens de installatie.

Zal er een opening zijn aan de zijkanten van mijn vaatwasser?
Sommige 2017 en 2018 Blomberg vaatwassers, evenals sommige modellen van Chinese makelij, hebben een merkbare spleet aan elke kant – zichtbaar wanneer de deur open is. Wij beschouwen dit als een ontwerpfout en raden u aan de Europese marktleiders op het gebied van vaatwassers, zoals Bosch en Miele, te kiezen voor paneelklare installaties.

Hoe onderhoud ik mijn vaatwasser?
Uw vaatwasser waarschuwt u voor basisonderhoudszaken zoals het reinigen van het filter onder stromend water en andere basistaken. Het is ook een goede gewoonte om elke 4 weken een oplossing van azijn en zuiveringszout of een supermarktschoonmaakmiddel zoals Glisten in uw vaatwasmachine te gebruiken. Goed om te weten: De meeste Miele-vaatwassers zijn uitgerust met een programma voor dieptereiniging, en ze verkopen ook hun eigen conditioner voor dieptereiniging.

Waarom duurt het afwassen tegenwoordig zo lang? Zijn er exprescycli?
Moderne vaatwassers hebben langere cycli omdat het Energy Star-programma vereist dat ze minder energie en water verbruiken. Bovendien is de Amerikaanse regering in navolging van Europa onlangs overgegaan tot een verbod op het gebruik van fosfaten in zeep. Dit heeft helaas tot langere reinigingscycli geleid. Het goede nieuws is echter dat als u haast hebt en de standaardinstellingen van de vaatwasser wilt opheffen, u altijd het snelprogramma kunt gebruiken om het reinigingsproces te versnellen.

Hebben Bosch paneelklare vaatwassers verschillende dieptes? Elk merk heeft zijn eigen aanbod als het op diepte aankomt. Bosch paneelklare vaatwassers zijn over het algemeen op 23 1/16. Bij een diepere duik in de Bosch Benchmark-serie komen echter verschillen aan het licht, zoals de SHV89PW53N met 23 ¾ diepte, de SHV88PZ63N met 21 5/8 en de SHV88PZ53N met 23 1/16. Deze snelle analyse versterkt nog eens dat men de specificaties van de beoogde vaatwasser in detail moet bestuderen om aannemers en meubelmakers op de juiste wijze te kunnen begeleiden.

Wat is een paneelklaar toestel?
Paneel klaar betekent dat u een onafgewerkte voorkant van uw apparaat heeft, zoals een koelkast. Uiteraard heeft uw koelkast een deur. In plaats van een roestvrijstalen afwerking krijgt u echter de mogelijkheid om een houten paneel op de deur te bevestigen. U kunt ook een passende handgreep kiezen die past bij de rest van uw beslag in de keuken. Paneelklare toestellen zijn populair in veel keukens en bij veel ontwerpers, omdat ze een uniform en geïntegreerd uiterlijk mogelijk maken.

Hebt u een vraag?

Bij Designer Appliances kunnen wij het begrijpen als u wat hulp nodig heeft bij het kiezen van een nieuwe paneelklare vaatwasser. U wilt er zeker van zijn dat u precies de juiste maat hebt, en dat de installatie een fluitje van een cent is. Ons team van apparatuurexperts staat klaar om u te helpen in onze showroom in New Jersey of neem gerust online contact met ons op en wij beantwoorden met plezier al uw vragen over specifieke modellen – en het beste is: wij leveren en installeren!

Als u geïnteresseerd bent in een nieuwe vaatwasser, bekijk dan onze recente uitgebreide koopgids voor vaatwassers, die we voortdurend bijwerken met de nieuwste modellen en functies.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 23 augustus 2018. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts