Beste inbouw vaatwassers in 2023 kopen, aanbieding en reviews

Inbouw vaatwassers zijn praktisch en aantrekkelijk en maken bijna 49% uit van de afwasmachines die in keukens worden gebruikt. Ze zijn er in alle maten en tegen alle prijzen. Na uren van onderzoek en vergelijking, bieden wij u de volgende modellen aan.
inbouw vaatwasser

Whirlpool WBO3T133PFX 6e SENS

De beste inbouw vaatwasser in 2022
Deze efficiënte en gebruiksvriendelijke inbouwvaatwasser is voorzien van 6th Sense-technologie. Deze zal u toelaten onberispelijke wassingen te bereiken volgens uw programmering.
Whirlpool WBO3T133PFX

Bekijk de dagprijs

Kies voor prestaties en gebruiksgemak met de Whirlpool WBO3T133PFX inbouwvaatwasser met 6th Sense technologie. Dit apparaat biedt niet minder dan 10 programma’s die u kunt kiezen naar gelang van de hoeveelheid afwas die u wilt reinigen en de mate van vervuiling ervan. U kunt kiezen uit de programma’s Eco, Intensive, Crystal, Antibacterial en Auto Clean. Het apparaat werkt met een geluidsniveau van 43 dB, dat u kunt verminderen door het stille programma te gebruiken.

Profiteer ook van de verstelbare bovenkorf, ontworpen om plaats te bieden aan grote vaat. Merk op dat dit toestel bijzonder zuinig is met een geschat jaarverbruik van 52 euro voor 280 wasbeurten. Tot slot profiteert u dankzij de roestvrijstalen tank van weerstand en uitzonderlijke duurzaamheid, en neemt u tegelijkertijd afscheid van kwalijke geurtjes.

BEKO LVI70F

De beste instapmodel inbouwvaatwasser
De BEKO LVI70F is een modern apparaat met alle essentiële kenmerken van een efficiënte en gebruiksvriendelijke inbouwvaatwasser.
BEKO LVI70F

Bekijk de dagprijs

Met een capaciteit van 13 couverts en 4 ingebouwde programma’s hebt u alles wat u nodig hebt om efficiënt en zonder al te veel moeite af te wassen. Met de Quick&Shine-functie, bijvoorbeeld, kunt u in slechts 58 minuten een snelle wasbeurt uitvoeren. Als u maar een paar vaatjes moet schoonmaken, activeer dan de Half Load optie om uw water- en elektriciteitsverbruik te verminderen. Het miniprogramma van 30 minuten bespaart ook hulpbronnen en is perfect voor de dagelijkse afwas.

Dit toestel is uitgerust met een roestvrij stalen reservoir dat zowel robuust als duurzaam is. Het is uitgerust met een bestekmand die van rechts naar links kan bewegen, zodat u het bestek kunt plaatsen zoals u dat wenst. Wat tenslotte de veiligheid betreft, beschikt deze afwasautomaat over een antilek- en antilekvoorziening. Opgemerkt zij dat het jaarlijkse verbruik wordt geraamd op 19,05 euro voor 100 cycli.

MIELE G 5052 SCVI

De beste inbouwvaatwasser uit het topgamma
Miele is een referentie op het gebied van vaatwassers. Met het inbouwmodel G 5052 SCVI biedt het merk een toestel met ongeëvenaarde prestaties dat zijn positie op de markt consolideert.
MIELE G 5052 SCVI

Bekijk de dagprijs

De G 5052 SCVI is een inbouwvaatwasser uit de Miele-fabriek, waarin de meest geavanceerde technologie is verwerkt die voor dit type apparaat beschikbaar is. Met het QuickPowerWash-programma reinigt en droogt u bestek in slechts 58 minuten. Dankzij de automatische functie kunt u het energieverbruik aanpassen aan de hoeveelheid vaat en de vervuilingsgraad ervan.

Dit apparaat heeft ook een Eco-programma, een andere manier om het verbruik van uw vaatwasser te verminderen. Tot slot, als u het vet kwijt wilt na een goede braadpan, gebruikt u het Intensief Plus 75°C programma. Miele heeft rekening gehouden met de veiligheid van de gebruiker door het apparaat uit te rusten met de Aquasecurity-functie, die waterlekkage voorkomt en de deur vergrendelt om de veiligheid van kinderen te garanderen.

AEG FSE63657P 6000

Uitstekende ingebouwde vaatwasser
De AEG FSE63657P inbouwvaatwasser is het ideale apparaat voor moderne keukens, want hij is efficiënt, milieuvriendelijk en maakt gebruik van de nieuwste technologie.
AEG FSE63657P 6000

Bekijk de dagprijs

Maak uw afwaswerkzaamheden eenvoudiger door te kiezen voor een van de meest geavanceerde apparaten die vandaag de dag verkrijgbaar zijn. De AEG 6000 FSE63657P is een intuïtieve inbouwvaatwasser met SatelliteClean technologie die de prestaties van standaard modellen verdrievoudigt. U profiteert van de QuickSelect-functie, waarmee u een wasbeurt op maat krijgt die zich aan uw schema aanpast en volgens uw programma wordt afgewerkt. De Spot Control functie waarschuwt aan het einde van elke cyclus door een rode stip weer te geven.

Dit model kan 13 couverts in één wasbeurt afwassen. De AirDry functie zorgt voor snel en perfect drogen. Merk op dat deze machine werkt met een gemiddeld geluidsniveau van 39 dB. Deze vaatwasser is ultra zuinig met een geschat jaarverbruik van 52 euro op basis van 280 cycli. Met zijn afmetingen en slanke ontwerp past hij perfect in elke keuken.

Lees ook:   spoelbak

Whirlpool WIC3C34PFES

SuperEco A+++, 44Db
Whirlpool WIC3C34PFES

Bekijk de dagprijs

Whirlpool inbouw vaatwasser: zilverkleur, full size – WIC 3C34 PFE S. Kenmerken van deze Whirlpool Inbouw Vaatwasser: zilverkleur. Energieklasse D. Verstelbare poten zorgen voor een perfecte stabiliteit, zelfs op oneffen oppervlakken. Innovatieve technologie garandeert een zeer stille werking. Uitstekende waskracht garandeert perfecte resultaten.

Siemens SN61HX08VE

45 cm
Siemens SN61HX08VE - iQ100

Bekijk de dagprijs

De professionele Home Connect vaatwasser met wifi-verbinding geeft de programmastatus op de vloer weer met smartphone-bediening.

Bosch Serie 4 SGV4HVX31E

Met besteklade
Bosch Serie 4 SGV4HVX31E

Bekijk de dagprijs

Deze zuinige Bosch SGV4HTX31E inbouw vaatwasser met energieklasse: E heeft een geluidsniveau van slechts 46 dB(A) en verbruikt gemiddeld 9,5 liter water per wasbeurt. De gemiddelde energiekosten bedragen per jaar slechts € 59,24 (per 280 wasbeurten, Eco 50 °C).

Hoe kiest u uw inbouw vaatwasser

Zoals bij elke aankoop, moet ook bij de aankoop van een vaatwasser goed worden nagedacht, vooral als u een inbouwvaatwasser wilt. Er zijn verschillende criteria om te overwegen.
inbouw afwasmachine kiezen

Criterium 1: Omvang

De grootte is een belangrijk criterium bij de aankoop van een vaatwasser. Het moet gebaseerd zijn op het aantal borden dat u tijdens de maaltijd kunt gebruiken en de beschikbare ruimte in uw keuken. In het algemeen zijn er drie formaten vaatwassers: het klassieke formaat, het kleine formaat en het miniformaat.

Criterium 2: Programmering

De manier waarop een vaatwasser werkt, verschilt per merk en model. Dus voordat je er een koopt, moet je weten hoe de machine werkt. Als u energie wilt besparen, kies er dan een met een functie waarmee u het waterverbruik en de wastijd kunt afstemmen op de vuilheidsgraad van uw vaatwerk. Als u niet genoeg tijd hebt, kies dan een machine met een automatische uitschakeling of met een functie waarmee u de wastijd kunt aanpassen.

Criterium 3: De plaats van het bestek

Er zijn twee soorten bestekbakken: de lade en de bestekmand. Beide zijn handig. De inbouwvaatwasser met lade biedt echter meer voordelen wat betreft de plaatsing van bestek. Het bespaart ruimte op de bodem van de vaatwasser. Dit betekent dat u ander keukengerei, zoals potten en pannen, in de lade kunt leggen. Bovendien, als we zeggen ruimtebesparing, bedoelen we minder wasbeurten, dus economisch.

Criterium 4: Het geluid van de vaatwasser

Voordat u een vaatwasser koopt, moet u nagaan hoe luid hij is. Tegenwoordig zijn er stille inbouwmodellen waarbij het geluid sterk verminderd of zelfs afwezig is. Door dit type vaatwasser te kiezen, kunt u het oorverdovende lawaai van elektronische machines achterwege laten en de geluidsoverlast verminderen. Zo kunt u afwassen zonder de buren te storen.

Criterium 5: De energieklasse

Als we het over de energieklasse hebben, hebben we het over de kracht van de machine. Dit vermogen is bepalend voor het energieverbruik van de machine en voor het opgewekte elektriciteitsverbruik. Hoe krachtiger, efficiënter en sneller uw machine is, hoe hoger uw elektriciteitsverbruik en -rekening zal zijn. Voordat u een inbouwvaatwasser kiest, moet u dus het vermogen ervan controleren en uw energieverbruik simuleren. Op die manier komt u niet voor verrassingen te staan wanneer u aan het eind van de maand uw elektriciteitsrekening ontvangt.

De inbouwvaatwasser is volledig geïntegreerd in uw keuken. De schotels zullen niet zichtbaar zijn. Bovendien kan hij worden opgetild voor meer gemak.

Wat moet ik weten over inbouwvaatwassers?

De inbouwvaatwasser, ook wel bekend als inbouwvaatwasser, is een perfecte keuze voor een harmonieuze en stijlvolle keuken. Dit type vaatwasser past namelijk helemaal in het decor van uw keuken, omdat hij achter een deur wordt geplaatst.

Afhankelijk van het model kan het geheel of gedeeltelijk verborgen zijn, hoewel sommige modellen panelen hebben die aan de buitenkant van de deur zijn aangebracht. In dit geval kunt u de machine bedienen met de deur dicht. Bij een volledig verborgen model moet u echter eerst de deur openen om de machine te kunnen bedienen.

De installatie van een ingebouwde vaatwasser vereist een nauwkeurig plan en een speciale nis. Dit type vaatwasser wordt meestal zonder frontpaneel geleverd en kan dus niet op de vloer worden geplaatst. Het is meer geschikt voor volledig uitgeruste keukens.

Lees ook:   Meister DH 540 IXL onderbouw afzuigkap - 50 cm - Alu

In principe is de inbouwvaatwasser verkrijgbaar in twee maten: 60 cm en 45 cm. De eerste kan gemiddeld 14 couverts bevatten, terwijl de tweede, afhankelijk van het merk, ontworpen is voor 9 tot 10 couverts. Wat de prijs betreft, is de inbouwvaatwasser iets duurder dan het klassieke model. Om er een te kopen, moet je betalen vanaf 300 euro.

De nadelen van inbouwvaatwassers
Inbouwvaatwassers zijn moeilijk te demonteren en opnieuw te installeren wanneer van keuken wordt veranderd. Omdat de machine verborgen is, is de toegang tot de panelen en aansluitingen tijdens het onderhoud ingewikkelder.

De verschillende soorten inbouwvaatwassers

Een ingebouwde vaatwasser is een vaatwasser die in de keuken is geïntegreerd. In tegenstelling tot vrijstaande vaatwassers hebben inbouw vaatwassers een speciale nis nodig, waardoor ze gemakkelijk opgaan in het decor van uw keuken en een mooie harmonie vormen. In het algemeen zijn er drie soorten inbouwvaatwassers: inbouwvaatwassers, semi inbouw vaatwassers en sub-inbouwvaatwassers.

Inbouw vaatwassers

Inbouw vaatwassers
Als u van uniformiteit en harmonie houdt, is de inbouwvaatwasser iets voor u. Dit type vaatwasser is volledig geïntegreerd in uw keuken. Hij zit verborgen onder een deur die u naar eigen inzicht kunt inrichten. Het bedieningspaneel bevindt zich aan de binnenkant van de deur, die moet worden geopend om ze te bedienen. Evenzo, om de wastijd te zien.

Er zijn ook modellen van inbouwvaatwassers met vloerprojectie. Bij deze modellen is het niet nodig de deur te openen. Alle informatie die je nodig hebt wordt op de vloer geprojecteerd.

Semi inbouw vaatwassers

semi inbouw vaatwassers
Een semi inbouwvaatwasser lijkt in één opzicht op een inbouwvaatwasser: het bedieningspaneel zit aan de buitenkant. Dit betekent dat u de machine kunt bedienen, zelfs wanneer de deur gesloten is. U kunt ook gemakkelijk de aanduidingen op het paneel aflezen wanneer de machine in werking is, zoals wastijd, vermogen, enz.

Wanneer u echter de keuken binnenkomt, zal het bedieningspaneel duidelijk zichtbaar zijn. De vaatwasser zal dus niet volledig verborgen zijn.

Onderbouw vaatwasser

Onderbouw vaatwasser
De onderbouwvaatwasser heeft geen frontpaneel nodig. Hij kan gemakkelijk onder uw aanrecht worden geplaatst. Dit betekent dat je het direct kunt zien. En omdat het bedieningspaneel zichtbaar is, kunt u het van buitenaf bedienen zonder de deur te hoeven openen. U kunt ook gemakkelijk de wastijd zien.

Merk echter op dat, aangezien deze vaatwasser geen frontpaneel heeft, uw toestel niet in harmonie zal zijn met uw keuken.

Inbouw- of vrijstaande vaatwasser?

Inbouw vaatwassers

Een ingebouwde vaatwasser is een vaatwasser die in de keuken is geïntegreerd. Dit betekent dat hij in een speciaal daarvoor bestemde nis wordt geplaatst. Het zal dus geheel of gedeeltelijk onder een deur verborgen zijn. In het algemeen wordt dit type vaatwasser geleverd zonder frontpaneel, zodat hij niet op de vloer kan worden geplaatst. In dat geval zult u uw eigen voorpaneel moeten maken.

Vrijstaande vaatwassers

De vrijstaande vaatwasser kan, zoals de naam al zegt, overal in de keuken worden geplaatst waar er ruimte is. In feite vereist het geen bijzondere lay-out en is het zeer gemakkelijk te installeren. Het is uitgerust met een deur, een bovenblad dat afhankelijk van het model kan worden verwijderd, en een zijpaneel. Voor een keuken die niet is uitgerust, is dit type vaatwasser een uitstekende keuze.

Conclusie

Voor een volledig uitgeruste keuken is de ingebouwde vaatwasser een perfecte keuze. Dat komt omdat hij gemakkelijk in de keuken past. Het vereist echter meer voorbereiding en een specifieke ruimte. De vrijstaande vaatwasser kan overal worden geplaatst. Het kan echter de harmonie in uw keuken verstoren.

Waarom een inbouwvaatwasser kopen?

Tijd besparen

Met een goede inbouwvaatwasser kunt u veel tijd besparen die u aan andere taken kunt besteden. Afwassen met een ingebouwde vaatwasser kost maar een paar minuten: de tijd die nodig is om uw bestek klaar te zetten en de machine aan te zetten.

Water en energie besparen

Een goede afwasmachine is zeer ecologisch en zuinig. Hiermee kunt u water en elektriciteit besparen, waardoor uw rekening aan het eind van de maand lager uitvalt. Een goede machine neemt inderdaad niet veel tijd in beslag om uw vaat te reinigen, maar is ook uitgerust met een waterbesparend systeem.

Robuustheid

Huishoudelijke apparaten zijn vaak kwetsbaar. Door een goede inbouwvaatwasser te kiezen, kunt u dit probleem echter voorkomen. Een goede machine is robuust en ontworpen om lang mee te gaan.

Lees ook:   Veripart VPTMKV85

Gebruiksgemak

Een goede inbouwvaatwasser is goed uitgerust en heeft een duidelijke en nauwkeurige gebruiksaanwijzing. Dus je zult geen problemen hebben om het te gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is de instructies volgen.

Het ontwerp

De inbouwvaatwasser is ontworpen om volledig in uw keuken te worden geïntegreerd. Als u een goede machine kiest, zult u geen moeite hebben om ze te integreren in het decor van uw meubilair. Het gaat meestal op in de rest van de keuken.

De verschillende merken inbouwvaatwassers

Naar onze mening zijn de beste merken inbouw vaatwassers in 2022 :

Bosch

Dit Duitse merk staat bekend om de goede kwaliteit van zijn huishoudelijke apparaten. Het is ongetwijfeld een van de meest populaire merken onder de gebruikers.

Siemens

Siemens is wereldwijd bekend om de kwaliteit van zijn producten en is een beroemd merk van Duitse oorsprong. Het is een van de beste fabrikanten van huishoudapparaten ter wereld.

Samsung

Samsung produceert niet alleen elektronische producten, maar ook huishoudelijke apparaten. Dankzij de kwaliteit van zijn producten heeft dit merk zijn naam over de hele wereld geschreven.

Indesit

Indesit, in 1930 opgericht door Aristide Merloni, is een Italiaans merk dat zich toelegt op de vervaardiging van huishoudelijke apparaten. Met zijn lange geschiedenis en de kwaliteit van zijn producten is dit merk ongetwijfeld een van de beste inbouwvaatwassermerken ter wereld.

Beko

Beko komt oorspronkelijk uit Turkije en is een merk van huishoudapparaten dat in 1955 werd opgericht. Met een lange bestaansgeschiedenis heeft dit merk een lange weg afgelegd om een plaats te veroveren tussen de topmerken van huishoudelijke apparaten, waaronder de inbouwvaatwasser.

Hoeveel kost een inbouwvaatwasser?

Onderstaand diagram zal u helpen een idee te krijgen van de typische prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

  • Instapniveau: € 300 tot € 500
  • Middenklasse: € 500 tot € 1000
  • Top of the range: + meer dan €1000

Tips

Ruim de restjes van je bord op.

Uw vaatwasser is geprogrammeerd om uw vaat goed schoon te maken. Het kan echter gebeuren dat stukjes voedsel het afvoerfilter verstoppen. Voor het beste wasresultaat schraapt u het voedsel van uw borden voordat u ze in de vaatwasser zet.

Laad uw borden in de juiste richting.

Zet het servies altijd ondersteboven neer, zodat het water zich niet op het oppervlak verzamelt en het gemakkelijker kan drogen. Zorg ervoor dat de platen elkaar niet overlappen, want dan kunnen blinde vlekken ontstaan die onbereikbaar zijn voor de waterstralen. Controleer ten slotte of de schotels niet in de weg staan van de sproeiarmen, die vrij moeten kunnen draaien.

Verwijder residu-ophoping.

Na verloop van tijd kan zich vuil ophopen in het filter van uw vaatwasser, aangezien het filter is ontworpen om te voorkomen dat grote voedseldeeltjes de afvoer van de vaatwasser verstoppen. Als u uw vaatwasser regelmatig gebruikt, moet u het filter eenmaal per maand verwijderen en grondig reinigen met heet water en zeep om ervoor te zorgen dat alle resten worden verwijderd.

Kies het juiste programma en de juiste optie.

Net als een wasmachine heeft een vaatwasser een groot aantal programma’s en opties om aan verschillende wasbehoeften te voldoen. Afhankelijk van hoe vuil uw vaat is, kunt u uw afwasautomaat zo instellen dat de wastijd korter wordt, het drogen optimaal, of dat babyflesjes en ander babygerei optimaal worden gereinigd. Raadpleeg altijd de handleiding voor gedetailleerde instructies.

Zet de verwarming hoger.

Er is één ding dat een vaatwasser kan doen wat met de hand afwassen niet altijd mogelijk is: een straal zeer heet water gebruiken om de vaat hygiënisch schoon te maken. De watertemperatuur in Bosch vaatwassers kan oplopen tot 72°C gedurende een langere periode om ziektekiemen en bacteriën effectief te doden.

Waar koop ik er één ?

Je kan op de volgende plaatsen er één kopen:

  • Bol.com
  • Coolblue
  • Mediamarkt
  • Vandenborre
  • Krefel
  • Loeters
  • Ikea