Beste Gas fornuis: Top 8 Gas fornuizen 2021


Laatst gewijzigd
2 januari 2021

Als het op koken aankomt, zijn gasfornuizen en fornuizen al vele jaren een populaire keuze. De meeste thuiskoks houden ervan omdat de open vlam een grote culinaire flexibiliteit mogelijk maakt. U kunt de pan kantelen, sappen opvangen in een hoek, uw voedsel bedruipen en toch genieten van een hoge warmte dankzij de gasvlam. Gasfornuizen hebben echter een gasleiding nodig om te kunnen werken, terwijl elektrische of inductiefornuizen alleen een stopcontact nodig hebben.

Zelfs als u over een gasleiding beschikt (of van plan bent er een te laten aanleggen), zijn er nog heel wat vragen te beantwoorden. Welk merk is het beste bij de keuze van het gasfornuis voor u? Welke kenmerken moet je zoeken in een gamma? Hoeveel BTU’s heb je nodig? Wat is in hemelsnaam een BTU?

Maak je geen zorgen – in dit artikel zullen we al je vragen beantwoorden, terwijl we je ook voorstellen aan de 8 beste gasfornuizen en fornuizen die momenteel verkrijgbaar zijn voor 2021.

Maar eerst is het essentieel om iets te leren over gasfornuizen en hoe u de beste kunt kiezen voor uw unieke situatie en behoeften. Als u niet zeker weet wat een fornuis precies is, is het gewoon de naam voor de combinatie oven en kookplaat, ook bekend als oven en gasfornuis, die gebruikelijk is in veel keukens. De meeste mensen noemen een fornuis gewoon het fornuis of de oven. Al met al, als uw oven een kookoppervlak heeft om potten en pannen op te verwarmen, hebt u een fornuis.

Onze exclusieve video van 8 beste gasfornuizen

in een oogopslag – Onze 8 beste gasfornuizen

Hier is de lijst van onze top picks voor gas kachels – klik op de links hieronder om onze beoordeling te zien op elk.

  • 1) Beste budget: Samsung NX58R5601SS
  • 2) Beste Slide In w/Air Fry: Samsung NX6 711SS
  • 3) Meest Betrouwbaar: GE Profiel PGS930YPFS
  • 4) Beste gebruikersinterface: Bosch HGI8056UC 800-serie
  • 5) Beste met dubbele oven: Cafe CGS750P2MS1
  • 6) Beste open brander: BlueStar RCS366BV2
  • 7) Beste waarde voor High-End: Thermador PRG304WH
  • 8) Beste overall: Wolf GR304

Overwegingsfactoren bij de keuze van een gasfornuis

Vraag je je af wat een gasfornuis zo geweldig maakt? Hier zijn 6 belangrijke factoren om te overwegen.

Ontwerpoverwegingen

Iedereen wil dat zijn keuken er goed uitziet, toch? Verwaarloos de stijl niet als het gaat om het assortiment dat u kiest. Of u nu kiest voor de populaire en eigentijdse roestvrijstalen look of voor iets aparters, u moet rekening houden met uw persoonlijke stijl en met uw keuken – plus de bestaande apparatuur die u bij uw keuken wilt laten passen.

Traditionele vrijstaande gasfornuizen zijn zeker budgetvriendelijker. Ze hebben echter de neiging uw keuken bijna onmiddellijk te dateren. Inschuif fornuizen daarentegen geven u meer ontwerpmogelijkheden met hun gestroomlijnde look. Bovendien kunt u met de inschuifbare fornuizen uw decoratieve tegelachterwand onthullen. In een eerder artikel hebben we de verschillen tussen inbouw- en vrijstaande fornuizen besproken.

Een laatste element bij het ontwerp is de diepte van uw fornuis in vergelijking met uw aanrecht. Als u een keuken ontwerpt met moderne of overgangselementen, moet u ervoor zorgen dat uw fornuis niet te ver uitsteekt. De meeste fabrikanten bieden gasfornuizen aan waarbij de diepte van de romp (waar de oven zich bevindt) de standaard kastdiepte van 24 of 24 1/2 inch is.

Schuif-in vs Vrijstaand Kachelontwerp

Kookvermogen van sudderen tot hoog vermogen

Het kookvermogen in gasfornuizen wordt gemeten in BTU’s. Dit staat voor British thermal unit (Britse thermische eenheid), maar eigenlijk hoeft u alleen maar te weten dat BTU een eenheid is voor het meten van de warmteafgifte. Een hoog vermogen is prettig om te hebben, zodat u snel water kunt koken en een biefstuk kunt dichtschroeien. Tegelijkertijd is het belangrijk dat het product bij een lage temperatuur kan sudderen.

Waarom is een laag uitgangsvermogen belangrijk? Omdat het u in staat stelt meer verfijnde taken uit te voeren, zoals het warm en dik houden van een saus of het smelten van boter en chocolade zonder dat het aanbrandt.

Al met al geven gasfornuizen van goede kwaliteit u controle over de vlam. Sommige van de meest gerespecteerde merken, zoals La Cournue of Wolf kachels, hebben niet eens zo’n hoog BTU vermogen en schommelen rond de 16.000 tot 20.000 BTU. Het is echter een plezier om erop te koken, omdat u uw recepten kunt beheersen.

Grootte: Meet uw ruimte

Hoe groot is de ruimte die uw gamma moet innemen? Hoewel er gemeenschappelijke maten zijn die u waarschijnlijk zult vinden bij alle merken, waaronder 30-inch en 36-inch opties, moet u er niet zomaar van uitgaan dat het fornuis van uw keuze in dezelfde ruimte zal passen als uw vorige model.

We hebben het hier al eerder over gehad, maar we kunnen niet genoeg benadrukken hoeveel mensen de diepte onderschatten bij het doen van een aankoop. Niemand wil een fornuis dat enkele centimeters uitsteekt ten opzichte van de rand van zijn kasten, tenzij hij voor een totaal professionele opstelling gaat.

Betrouwbaarheid

Wilt u uw assortiment over vijf jaar nog gebruiken? Kies een merk en model dat hoog scoort op betrouwbaarheid. Kies ook voor een merk dat een degelijke garantie biedt op zowel elektronische als mechanische defecten, mochten die zich voordoen. Dit beschermt u niet alleen in geval van problemen, maar geeft ook aan dat het bedrijf kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Als een merk een weinig overtuigende garantie biedt, is dat waarschijnlijk omdat ze onbevredigende producten maken.

Kenmerken

Gasfornuizen kunnen naast hun basis kookmogelijkheden een hele reeks functies bieden. Of het nu gaat om gemakkelijke bedieningsknoppen, aanraakbediening, automatische aan/uit-bediening voor sudderen op lage temperatuur of WiFi-bediening die u vanaf uw telefoon kunt bedienen, onderschat de kracht van extra functies niet om uw kookervaring nog aangenamer te maken.

Tegenwoordig zijn de meeste fornuizen uitgerust met convectieovens, die zelfs luchtfornuizen kunnen bakken. Zelfreiniging met stoom wordt ook steeds populairder bij veel merken.

Veiligheid

Sommige gasfornuizen van hoge kwaliteit hebben speciale ingebouwde veiligheidsfuncties, zoals automatische herontsteking als de vlam uitgaat. Als veiligheid voor u een hoge prioriteit heeft, moet u bij het winkelen rekening houden met dergelijke veiligheidsvoorzieningen.

Onze 8 beste gasfornuizen en fornuizen

Ben je klaar om uit te vinden welke gasfornuizen wij hebben gekozen als de beste van 2021? Hier is onze lijst van het beste van het beste van een reeks merken.

1) Beste budget: Samsung NX58R5601SS

Het Samsung-assortiment heeft zich gevestigd als een naam om te verslaan op het gebied van apparatuur. Dit betaalbare gasfornuis NX58R5601SS heeft een convectiekookplaat in de oven, een afneembare bakplaat en 5 gasbranders, waaronder een ovale brander voor grote potten en pannen.

U zult zelfs genieten van de indicatielampjes op het rooster die aangeven waar u de pannen het beste kunt plaatsen voor gelijkmatige verwarming. Al met al is dit een serie van topkwaliteit voor een prijs die niet veel zal kosten, wat hem een plaats bovenaan onze lijst oplevert.

Dit fornuis vervangt het Samsung NX58H5600SS gasfornuis, dat al lange tijd onze favoriet is. Afgezien van de wijziging van het modelnummer, heeft de onderneming het nieuwe product gewoon een kleine facelift gegeven met een meer gestroomlijnd handvat.

Samsung gasfornuis kenmerken

We hebben de NX58R5601SS verkozen boven zijn goedkopere broer, de Samsung NX58R4311SS, omdat het nominale prijsverschil gepaard gaat met een groot voordeel: convectie koken. Ook de bakplaat en de krachtigere utiliteitsbrander bieden een zinvolle meerwaarde.

Het enige nadeel van dit gasfornuis is zijn traditionele vrijstaande look met de ouderwetse backsplash. Wij zullen u echter de moderne look van een matig geprijsd Samsung fornuis laten zien onder onze volgende keuze.

2) Beste Slide In w/Air Fry: Samsung NX6 711SS

Samsung bezet zowel de eerste als de tweede plaats op onze lijst, en dat is niet voor niets. Deze Samsung slide-in serie vertegenwoordigt een hoger prijspunt, maar dat komt met nog meer luxe functies. Samsung heeft onlangs de Air Fry mogelijkheid aan dit fornuis toegevoegd. Het grote ovenvenster ziet er geweldig uit en stelt u in staat uw voedsel gemakkelijk in de gaten te houden, en de Guiding Light-bediening maakt gebruik van touchscreenfunctionaliteit zoals alleen Samsung dat kan. En met WiFi-connectiviteit, een ovencapaciteit van 6,0 kubieke meter en een flexibele kookplaat, ook bekend als gasfornuis, met een ovale brander voor grote potten en pannen, hebt u alles wat u nodig hebt voor een geweldige kookervaring voor de komende jaren.

Een korte opmerking over de zelfreinigende functie in deze serie. Er is een slot dat ongewenste toegang tot de hete ovenholte verhindert en dat tijdens de zelfreiniging wordt geactiveerd. Denk er echter aan dat u de rekken uit de oven moet halen voordat u de zelfreiniging uitvoert.

3) Meest betrouwbaar: GE Profile PGS930YPFS

De GE Profile serie staat voor kwaliteit, en dit gasfornuis met schuivende frontbediening heeft veel kwaliteit in huis. De kookplaat heeft een middenbrander voor twee doeleinden, zodat u ofwel de ronde brander kunt gebruiken voor taken zoals het stomen van groenten of koken met ronde potten, ofwel de ovale configuratie voor taken die meer ruimte vereisen (sandwiches, pannenkoeken, enz.).

Net als de rest van de gasfornuizen uit de GE Profile serie vervangt deze PGS930YPFS zijn voorganger PGS930SELSS en voegt hij de mogelijkheid tot Air Fry toe, alsook vlekbestendige roestvrije materialen.

De nieuwe driepits van 21.000 BTU is ideaal voor intense hitte die perfect is voor snel koken en aanbraden, en dankzij de wifi-connectiviteit kunt u meldingen over voorverwarmen, voltooide kooktaken en meer rechtstreeks op uw smartphone of digitale thuisassistent ontvangen. Het fornuis beschikt zelfs over automatische synchronisatie via het Chef Connect programma van GE, en de oven beschikt over echte Europese convectie dankzij een derde verwarmingselement en een ventilatorcombinatiesysteem.

4) Beste gebruikersinterface: Bosch HGI8056UC 800-serie

Wij houden van Bosch vanwege hun jarenlange reputatie van kwaliteitsontwerp en betrouwbaarheid. Dit model is daarop geen uitzondering, met vijf gesloten branders met een vermogen van 18.000 BTU, plus geweldige functies zoals een warmhoudlade, pizzastand, convectiemogelijkheid en een effectieve zelfreinigingsfunctie. Dit is een betrouwbare en stijlvolle keuze voor uw keukenassortiment, nu verkrijgbaar bij Bosch.

Naarmate gaskachels meer functies kregen, voegden fabrikanten meer aan de menusystemen toe. Bosch is een van de weinige overgebleven merken met een eenvoudig bedieningspaneel. De Bosch HGI8056UC heeft onze ranglijst gehaald met zijn gebruiksgemak.

Bosch heeft onlangs een belangrijke stijl upgrade op dit product (HGI8054UC werd vervangen door HGI8056UC) en verwijderde de driehoekige flens voor een betere pasvorm met aanrechtbladen.

5) Beste met/dubbele oven: Cafe CGS750P2MS1

De Cafe serie vertegenwoordigt het toppunt van GE engineering. Het bedrijf heeft kosten noch moeite gespaard voor deze 30-inch slide-in gasfornuis. De mooie roestvrijstalen afwerking is nog maar het begin, want onder de kap vindt u 6 branders, waaronder een drie-rings snelkookbrander met een maximaal vermogen van 21.000 BTU. De rest van de branders op de CGS750P2MS1 zijn van verschillende grootte om tegemoet te komen aan verschillende kookbehoeften en potten/pannen (21K, 15K, 12K, 2×9,5K, 5K BTU).

In tegenstelling tot de concurrentie heeft elke oven zijn eigen convectieventilator en is de isolatie tussen de twee ovens aanzienlijk. U zult ook genieten van het verlichte touchdisplay, het dubbele ovenontwerp om meerdere gerechten op verschillende temperaturen te bereiden, de Chef Connect aanpassingsfunctie en de snelle voorverwarming waarmee u sneller dan ooit kunt beginnen met koken.

6) Beste open brander: BlueStar RCS366BV2

Misschien heeft u nog nooit van het BlueStar-assortiment gehoord, maar dit bedrijf maakt uiterst betrouwbare, op de chef-kok geïnspireerde apparaten. De BlueStar RCS366BV2 bewijst die reputatie, met zes branders, een betrouwbare oven met convectiemogelijkheid, en een stijlvol inschuifontwerp dat uw keuken een plaatje zal laten lijken. Doorlopende roosters maken het verplaatsen van potten en pannen gemakkelijk, terwijl de kenmerkende zwarte knoppen garanderen dat niemand dit zal verwarren met een standaard, alledaagse keukenfornuis.

7) Beste waarde voor High-End: Thermador PRG304WH

Onze lijst wordt gecompleteerd door dit high-end Thermador fornuis, met een luxueuze afwerking van licht gepolijst roestvrij staal en een eigentijds design. U zult ook de kenmerkende Star Burners van Thermador opmerken, die zijn ontworpen om de warmte gelijkmatiger te verspreiden en meer contact te maken met uw potten en pannen voor betere kookresultaten.

U vindt er ook bedieningsknoppen aan de voorkant voor gemakkelijke toegang, een gestroomlijnd digitaal display en nauwkeurige suddermogelijkheden waarmee u gerechten tot 100F kunt verwarmen op twee verschillende ExtraLow Simmer-branders. Bovendien zit alles in een QuickClean Base die is ontworpen om het oppervlak eenvoudig te reinigen, zodat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over het schrobben van kieren en spleten en u zich weer kunt bezighouden met het bereiden van heerlijk eten.

Thermador ondersteunt zijn assortimenten met een geweldige marketingcampagne, waardoor u in aanmerking komt voor een gratis vaatwasser. Als fabrikanten een gratis product bij een pakketprijs aanbieden, maken we ons zorgen. Een gratis product is meestal een bijzaak van lage kwaliteit. Niet met Thermador. Aangezien Bosch eigenaar is van Thermador, krijgt u gratis een opgevoerde Bosch vaatwasser onder het Thermador label.

8) Beste totaal: Wolf GR304

Wil je een meerprijs betalen voor een topklasse kookervaring en de bijbehorende looks? Dan is de Wolf GR304 wellicht de juiste keuze voor u, met zijn kenmerkende rode knoppen en sportwagenachtige gestroomlijndheid.

De branders van dit model hebben een warmteafgifte die varieert van 300 BTU tot 15.000 BTU. Hoewel het brandervermogen niet een van de hoogste in de industrie is, is de mate van vlamcontrole die u krijgt ongeëvenaard. Dit is de reden waarom veel chef-koks het merk Wolf vereren. Bovendien maken de verzegelde, zwarte, met porselein beklede branderpannen het schoonmaken eenvoudig.

De oven wordt geleverd zonder franje en is gemakkelijk te gebruiken. Met de convectieventilator kunt u de warmte en de luchtstroom in de oven gemakkelijk regelen, terwijl u met de ingebouwde temperatuurvoeler niets aan het toeval overlaat.

Over het geheel genomen is dit een verbluffend ontworpen gasfornuis dat zich thuis zou voelen in de meest luxe keukens ter wereld.

Conclusie

De lijst hierboven vertegenwoordigt enkele van de beste gasfornuizen die nu op de markt te vinden zijn. Maar welke u kiest, hangt grotendeels af van uw voorkeuren, behoeften en budget. Denk na over wat belangrijk voor je is. Wat bevalt u aan uw huidige fornuis? Wat vind je niet leuk? Wat heb je altijd al gewild dat je assortiment kon doen? Vragen als deze zullen u zeker leiden naar het perfecte assortiment voor uw keuken en uw huis.

FAQs

Wat zijn de meest voorkomende maten voor fornuizen?
De meest gebruikelijke maat is 30 inch in de breedte, aanrechthoogte, en 25 inch in de diepte. Er zijn echter fornuizen met een breedte van 36 inch, 48 inch en een reeks andere specificaties (bijvoorbeeld de La Cournue fornuizen hebben modellen van 43 inch, 75 inch en zelfs 90 inch). Residentiële fornuizen in Pro-stijl kunnen tot 27 inch in diepte worden uitgebreid om plaats te bieden aan commerciële kookplaten. Zorg er altijd voor dat uw fornuis in uw ruimte past voordat u het koopt.

Hebben gasfornuizen en fornuizen meer ventilatie nodig dan elektrische fornuizen?
Ventilatie is belangrijk voor elke kookzone, ook voor gasfornuizen. Dit helpt om rook van aangebrand voedsel en overgebleven gasresten of geuren te verwijderen.

Wat is een gesloten brander?
Een gesloten brander is ontworpen met een kap over het centrale gedeelte waar de vlammen van een gasfornuis uitkomen. Een van de belangrijkste voordelen van dit ontwerp is dat het de reiniging vergemakkelijkt en voorkomt dat olie en voedselresten in de branders terechtkomen. Hoewel niet essentieel, kunnen afgedichte branders een geweldige functie hebben op gasfornuizen.

Wat zijn BTU’s en wat betekenen ze?
BTU staat voor “British Thermal Unit” en is in principe een eenheid om te meten hoeveel warmte een brander of verwarmingselement kan produceren. De beste kookplaten kunnen een vermogen van bijna 20.000 BTU bereiken voor krachtig heet aanbraden.

Wat is het verschil tussen een fornuis en een kookplaat?
Een fornuis is de naam voor een combinatieapparaat dat zowel een oven als een kookplaat heeft. Een kookplaat is een op zichzelf staand toestel dat alleen over de kookfunctie beschikt. Veel mensen noemen een kookplaat ook wel een gasfornuis.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 16 juli 2019. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts