Kalkoenbroodje gebraden in de oven: Hoe lang?

Turkije is een van de meest populaire pluimveevariëteiten in dit land. Het fijne gevogelte kan op veel verschillende manieren worden bereid. Gebakken in de pan of als gesneden vlees, de kalkoen is erg populair. De bereiding als gevulde of ongevulde rol gebraden in de oven is ook mogelijk. Hoe lang is de bereidingstijd voor een kalkoenbroodje gebraden in de oven?

Met de braadthermometer lukt het kalkoenbroodje roosteren in ieder geval.

Als u een Brander , de bereiding van de rol gebraden is vrij eenvoudig. Daarvoor is de oven uitgerust met Circulerende lucht tot een temperatuur van 200 °C Voorverwarmde. Op Boven- en onderwarmte zijn 220 °C aanbevolen. Het gerolde en individueel gekruide gebraad wordt in de brander op de middenrail Geduwd.

Als je geen brander hebt, kun je een Brandslang gebruiken. Hierdoor wordt de kalkoenrol in je eigen Sap gekookt. In een Römertopf die eerder voldoende bewaterd is, lukt een roll roast ook optimaal. De kooktijd varieert niet in alle drie de varianten en gaat over 45 tot 60 minuten.

Zodat het vlees van het gebraad na het koken in de oven niet te droog , moet je beter werken met de kerntemperatuur. Een kalkoenbroodje gebraden is erdoor zodra de Kern in het midden ongeveer 80 °C Is.

Als je geen Thermometer , neem je een Shashlik spies of een dikke Naald gemaakt van roestvrij staal. Je steekt in het midden van het vlees. Als het ontsnappende vleessap een transparante kleur , het vlees is gaar.

Gebraden thermometer in gebraden vlees

De braadthermometer kan worden gebruikt om de optimale temperatuur van het kalkoenbroodje te meten, namelijk 80 °C. Bron: Cv

Na de kooktijd moet het kalkoenbroodje ongeveer 10 minuten rusten

Nadat het kalkoenbroodje is gebraden, blijft het vlees ongeveer 10 minuten in Oven uitgeschakeld. Gedurende deze tijd, het vlees en de Jussappen zijn optimaal verdeeld. Je kunt de jus afschuimen tijdens de rustperiode en Saus maak ervan. Het gebraad wordt vervolgens uit de oven gehaald en in Vingerdikke plakjes snijden. Past anders op de kalkoenbroodjes braad Groente en bijgerechten zoals Aardappels of prima Dumplings.

Lees ook:   Welke Saus Lekker Bij Kapsalon? (Question)