Op het gebied van koeling, evolueren technologieën, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht. Technieken worden ontwikkeld voor een behoud Steeds makkelijker. Van kleine tafelkoelkasten tot Amerikaanse koel-vriescombinaties, je moet weten hoe je je keuze kunt maken volgens je eigen verwachtingen. De Koeltechnieken worden efficiënter en fabrikanten doen aanzienlijke inspanningen om energieverbruik maar ook om het behoud in de verschillende gebieden eenvoudiger en effectiever te maken. Dus statische kou, dynamische kou of “no frost” koud? Dit is de vraag waaraan die van grootte wordt toegevoegd. Dus, laat jezelf een warm drankje verwarmen en laten we het niet koud houden. Kom ontdekken Koeltechnieken en -systemen voor een koelkast.
Definitie van een koelkast
Een koelkast maakt deel uit van de Belangrijkste apparatens. Het is een van degenen die het vaakst in onze keukens worden aangetroffen. In feite heeft 98% van de huishoudens een koelkast. Deze reeks apparaten blijft essentieel voor conservering van voedsel en kwetsbare producten. Dankzij een koelsysteem, het kan een lage temperatuur handhaven, dit met behulp van een thermostaat. Het volume van de koelkast kan sterk variëren. De meeste van de aangeboden apparaten zijn eigenlijk koelkast-vriezers. Een paar bieden alleen vriezers.
Werkingsprincipe van een koelkast
Het systeem bestaat uit het terugwinnen van warmte binnenin, evenals die vrijkomt door voedsel. Het is om deze reden dat de spoelen aan de achterkant van de koelkast heet zijn. Dit is ook de reden waarom, in sommige modellen koelkastende Ontdooien wordt regelmatig aanbevolen. Laten we eens kijken wat de vier stappen van de werking zijn:
- De Koelmiddel absorbeert warmte uit voedsel door te circuleren in het koelcircuit of de verdamper. Zo gaat de vloeistof naar degasvormige toestand door verwarming.
- De vloeistof in gasvormige toestand gaat over in de compressor. Het wordt samengeperst en voortgestuwd in de condensator. De fysische reactie van het samengeperste gas zal de temperatuur verder verhogen.
- In de condensor wordt het gas weer vloeibaar. De condensor is de Spoel aan de achterkant van de koelkast, die de functie heeft om de temperatuur te verlagen door warmte naar buiten te evacueren.
- Ten slotte gaat het koudemiddel over in de Regulator. Naarmate de ene breder is, gaat het gas Ontspan plotseling en de temperatuur zal stijgen tot – 20°C.
De verschillende formaten koelkast
De grootte en Formaten Koelkasten zijn talrijk. Van de kleine bovenste eendeurs koelkast, voor ideaal gebruik in een studio tot de grote familie koelkast met dubbele opening bijgenaamd “Amerikaans”, iedereen kan degene vinden die het beste bij hun gebruik past. Hier zijn de verschillende koelkasten op de markt:
- Les Frigos Tafel – Top ;
- Koelkasten een deur ;
- Gecombineerde koelkasten ;
- Koelkasten met dubbele deur of bovenkant ;
- Koelkasten met meerdere deuren ;
- Amerikaanse koelkasten.
De koelkasttafel – blad
Deze koelkast is vooral bedoeld voor de studio of kleine keuken. Het heeft een deur en het heeft een kleine vriezer. De hoogte is 85 centimeter en hij kan wegglijden in het kader van een werkplan. Het is uitgerust met een Boven waarmee u keukengerei of een oven kunt deponeren.
De koelkast met één deur of een deur
Meer klassiek, het heeft een Groot koelvolume. Net als de tafelkoelkast heeft het een kleine binnendeur, de vriezer, waarmee u kleine hoeveelheden kunt invriezen.
De gecombineerde koelkast
Deze koelingEUR heeft het voordeel dat het wordt gecombineerd met een vriezer. Het vriesgedeelte is lager en de verhouding tussen de twee is 70/30 in het voordeel van koeling. Dit is het formaat best verkopende in Frankrijk.
De koelkast dubbele deuren of bovenkant
Net als de handset heeft deze koelkast twee openingen. Maar het vriesvak bevindt zich dit keer bovenaan. De gemiddelde verhouding is 80/20 in het voordeel van het koelgedeelte.
De koelkast met meerdere deuren
Het is een koelkast die drie of vier deuren kan hebben. Het kan groter dan een Amerikaanse koelkast. Toch zit het verschil in het feit dat deze koelkast is ingericht met het koelgedeelte boven en het vriesgedeelte eronder.
De Amerikaanse koelkast
De troef van deze koelkast, het is zijn capaciteit en zijn volume die ideaal zijn voor Grote gezinnen. Het kan worden uitgerust met een IJsblokjes en verswaterdispenser.
De verschillende koeltechnologieën
De keuze van de Technologie is een vraag om jezelf te stellen bij het kopen van een koelkast. Er moet rekening worden gehouden met verschillende parameters, zoals de verbruik, Gebruik, Onderhoud, de kwaliteit van de conservering van levensmiddelen. Er zijn verschillende koeltechnologieën:
- statische kou ;
- De koud gebrouwen ;
- Geventileerde kou.
Statische koeling
Deze technologie is de oudste. Koude lucht circuleert vrij. Als de warme lucht stijgt en de kou daalt, zal er altijd temperatuurverschillen, zelfs minimaal. Inderdaad, dit is de reden waarom het in dit type koelkast noodzakelijk is om het voedsel in een bepaalde volgorde te rangschikken:
- bovenste midden: vlees, vis, gekookte groenten, vruchtensappen en zuivelproducten;
- midden – laag: vlees, rauwe vis, zeevruchten, vleeswaren;
- In de bak: verse groenten en fruit.
Het is de technologie die verbruikt het minst, maar het is degene die het meest zal claimenVoorzichtig in gebruik en onderhoud. De koelkast zal regelmatig ontdooid, omdat de ophoping van vorst kan veroorzaken Tot 40% meer elektriciteit. Op het niveau van de aankoopprijs is het ook degene die De meest betaalbare prijs.
Geroerd of dynamisch koud
De Dynamische kou is een technologie waarmee lucht in de koelkast kan worden geroerd. Het maakt het mogelijk betere verdeling van koude en vermijdt elke condensatie in elk compartiment. Bovendien maakt het na het openen van de deur koeling tot de juiste temperatuur mogelijk Sneller dan op statische technologie. Voedsel en producten worden ook veel beter bewaard en kunnen worden bewaard twee tot drie keer meer dan op een statische koude koelkast. Omdat de kou goed verdeeld is, hoeven voedsel en producten niet aan een bepaalde opslag te voldoen. In termen van energie, Het verbruikt meer dan het statische model.
Geventileerde kou of “geen vorst”
Het principe van deze technologie is koude, droge lucht die wordt geïnjecteerd, naast de lucht geroerd die koelt homogeen af in elk compartiment. Het is de meest geavanceerde technologie van de drie en is vaak bedoeld voor naar high-end koelkasten. Of het nu in het koelgedeelte of in de vriezer is, er is geen geen vorst of condensafzettingen. Dat voorkomt bacteriegroei.Voedsel en producten twee tot drie keer langer houdbaar dan in statische koelkasten. Na het sluiten van de deur, De temperatuur daalt sneller dan in de andere twee technologieën. Of het nu gaat om aankoop of energieverbruik, het is De duurste technologie.
Inhoudsopgave