Koop de juiste airconditioner voor uw gezin


Laatst gewijzigd
November 12, 2020

Als de seizoenen veranderen en het weer warmer wordt, is het belangrijk dat u over de juiste raamairco beschikt. Of u nu de oude unit wilt vervangen die u al jaren hebt of u verhuist uit een koel klimaat waar een dergelijke unit niet nodig was, het vinden van de beste unit voor uw gezin en huis kan het verschil betekenen tussen een oncomfortabele zomer of een toevluchtsoord binnenshuis voor de hitte buiten.

Wanneer u op zoek gaat naar een nieuwe airconditioner, zijn er veel dingen die u moet overwegen voordat u tot aanschaf overgaat. Hier zijn enkele van de belangrijkste aspecten voor huiseigenaren om over na te denken voordat ze het juiste apparaat voor hun huis aanschaffen.

Zorg voor de juiste pasvorm
U zult de grootte van de airconditioner op twee verschillende manieren willen bekijken: voor de afmetingen van het raam en de grootte van de kamer die u koel wilt houden. Zoals Consumer Reports uitlegt, zal een airconditioner die niet is uitgerust voor grotere kamers, de kamer wel koelen, maar niet genoeg tijd hebben om het vocht te verwijderen. Je krijgt een plakkerige, koude kamer die onaangenaam is en niet verfrissend van de buitenhitte. Kleine airconditioners, ergens in het bereik van 5.000 tot 6.500 Britse thermische eenheden per uur capaciteit, kunnen tussen 100 en 300 vierkante voet bestrijken, of ongeveer de grootte van een slaapkamer. U zult naar grotere airconditioners moeten kijken die tot 12.500 BTU per uur kunnen gaan om een veel groter gebied te bestrijken, ongeveer 650 vierkante voet, volgens Consumer Reports.

De beste manier om de maten voor de installatie te controleren is door gewoon te meten. Grotere en krachtigere toestellen zijn meestal zwaarder en omvangrijker, en daarmee moet rekening worden gehouden bij de toewijzing van de ruimte. Breng de afmetingen van uw raam en de vrije ruimte naar uw plaatselijke leverancier van airconditioners, zodat u de unit thuis kunt brengen en zonder hoofdbrekens kunt installeren.

Ken het jargon
Zoals het tijdschrift National Geographic uitlegt, is het belangrijk dat u de juiste termen kent voordat u naar airconditioners gaat kijken, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

BTU’s zijn de hoeveelheid energie die nodig is om de temperatuur van 1 pond water met 1 graad te doen stijgen. Eén BTU is gelijk aan 1.055 joule of 252 calorieën en meet de koelcapaciteit van de airconditioner die u bekijkt. Het aantal BTU’s kan overeenkomen met bepaalde vierkante meters, die Energy Star heeft samengevoegd in een handige tabel voor huiseigenaren.

EER is de afkorting voor energie-efficiëntieverhouding. Aan de hand van dit getal kan men de hoeveelheid koele lucht meten ten opzichte van de elektrische input. U zult een hoge EER willen, omdat dit betekent dat uw unit efficiënter is. De Energy Star-beoordeling helpt de consument ook om te weten hoe efficiënt een toestel is, maar in plaats van een verhoudingsgetal te gebruiken, is de Energy Star-beoordeling gebaseerd op federale voorschriften en overheidscriteria. Met deze cijfers en beoordelingen kunnen consumenten in bepaalde staten zelfs een korting krijgen vanwege de energie-efficiëntie van de eenheid die zij kiezen, aldus het tijdschrift.

Zoek naar de beste kenmerken
Niet elke airconditioner is hetzelfde gebouwd. Ze hebben allemaal hetzelfde doel: het koelen van uw kamer, maar er zijn tal van extra functies die de consument kunnen helpen het toestel te vinden dat er bovenuit steekt. Zoals Consumer Search uitlegt, moet u op zoek gaan naar digitale bediening, een timer en een goede thermostaat. Andere nuttige functies zijn een luchtbevochtigingsfunctie en een gemakkelijk te reinigen luchtfilter.

Andere zaken waar veel mensen pas achteraf aan denken zijn het geluidsniveau van een airconditioner, de elektrische behoeften en de duurzaamheid. Praat met onze Designer Appliances medewerkers over uw exacte wensen en zij zullen u in de juiste richting kunnen sturen.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 9 april 2014. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts