Kun je chocoladepudding invriezen? Complete gids!

Kun je chocoladepudding invriezen? Ja, ik zal je in het eerste deel van deze blogpost wat aanwijzingen geven over hoe je chocoladepudding kunt invriezen.

Lees het laatste deel om te leren hoe je het kunt ontdooien zonder de smaak of textuur te veranderen.

Chocoladepudding kan mooi worden ingevroren, waardoor het een ideaal dessert is voor etentjes. Chocoladepudding moet worden verpakt in plasticfolie en daarna in folie. In de vriezer tot 2 maanden houdbaar.

Bak 20 minuten vanuit bevroren toestand, of tot er een korstje op de bovenkant ontstaat, maar de puddinkjes van binnen nog wiebelig zijn.

Kun je chocoladepudding invriezen?

chocoladepudding invriezen

Er zijn talloze luchtige en verleidelijke pudding dessert recepten over de hele wereld, en het is heel redelijk om er een grote hoeveelheid van te willen maken voor het plezier.

Dus, als je een restje chocoladepudding hebt, kun je het koelen of invriezen. Als u het binnen vier dagen wilt eten, bewaar het dan in de koelkast.

Echter, invriezen is in de meeste gevallen OK als u het langer dan vijf dagen wilt bewaren. Hier zijn de te nemen stappen.

Stap#1. Verpakking

Chocoladepudding kan worden ingevroren in potten, ijsblokjesbakken of andere containersmaar zorg voor voldoende ruimte zodat de pudding kan uitzetten.

de verpakking

Als je dat niet doet, moet je de slushy bevroren chocoladepudding en het gebroken glas uit je vriezer opruimen, en dat wil niemand.

Hier zijn de stappen die je moet volgen bij het inpakken:

Plastic Containers

Kun je chocoladepuddingtaart invriezen? Doe de chocoladepudding in een vriesbestendig hersluitbaar bakje.

Plaats de chocoladepudding op de bodem van de zak en druk vervolgens op het lege gedeelte om er zoveel mogelijk lucht uit te persen.

Make sure the container is well sealed to prevent moisture from entering. Spots occur on the pudding due to moisture.

Gebruik een vacuüm sealer om chocoladepudding langer vers te houden.

Door de chocoladepudding in een vacuümzak te doen en deze te sluiten wordt alle lucht eruit gezogen.

Bakpapier

een bakplaat

Leg de chocoladepudding op een bakplaat. Kiep de kom om terwijl je hem boven het midden van de bakplaat houdt.

De chocoladepudding zal zich vanzelf verspreiden dus het is niet nodig om het over te dragen.

Voor een uniforme en snelle stolling, een dikte van ongeveer 1,5 centimeter aanhouden.

Probeer de chocoladepudding niet met de zijkanten van de bakplaat in aanraking te laten komen. Hij kan vast komen te zitten en onmogelijk los te krijgen zijn zonder in een heleboel kleine stukjes chocolade uiteen te vallen.

Als je de chocolade niet uit de schaal krijgt, in kokend water dompelen of op een verwarmingskussen leggen.

Scrape out the chocolate pudding with a spatula after it has softened.

IJsblokjes tray

Voor individuele porties, kunt u een ijsblokjesbakje gebruiken.

Dit is een uitstekende optie als je alleen zoveel chocoladepudding wilt kunnen ontdooien als je nodig hebt.

Een ander idee is om de chocoladepudding in muffinvormpjes te gieten. Eenmaal bevroren, de bevroren chocoladepudding eruit wippen en in een diepvriesbestendige zak bewaren.

Stap#2. Koelen.

in de koelkast

Koel de chocoladepudding voor ongeveer 20 minuten om het te laten kokenl geleidelijk.

Hier zijn stappen om te volgen bij het koelen:

  • Leg de bakplaat op een van de koelkastplanken.
  • Controleer het om de 10 minuten of zo.
  • Het duurt niet lang voor het hard wordt; als het eenmaal hard is, kun je het gaan invriezen.
  • Voordat je het eruit trekt, moet je er wel zeker van zijn dat het stevig is.

Stap#3. Verzegelen en labelen

verzegelen en etiketteren

Kan ik chocoladepudding invriezen? Zorg ervoor dat je chocoladepudding goed afgesloten is en dat er geen lucht in kan komen. terwijl het in de koelkast of vriezer staat.

Dit kan je pudding onveilig maken om te eten. Als het niet luchtdicht is, betekent dat ook dat uw chocoladepudding eruit kan lekken en andere dingen in de buurt kan besmetten.

After sealing, use a permanent marker to label each container with the name and date of the chocolate pudding. 

Dit zal je helpen bijhouden wat je in je vriezer hebt en hoe lang het daar al ligt.

Stap#4. Bewaren in de vriezer

bewaren in een vriezer

De chocoladepudding kan tot 2 jaar worden ingevroren. Plaats het op een plaats waar de zak of container niet wordt beschadigd.

Het zal een tijdje vers blijven zolang het verzegeld blijft. Gebruik het zo snel mogelijk om de beste kwaliteit te krijgen.

Zet het in de koelkast om te ontdooien wanneer je klaar bent om het te gebruiken.

Hoewel er wat witte vlekken op de chocoladepudding kunnen ontstaan, is het nog steeds veilig om te consumeren. Wanneer u smelt en roert, komen het gekristalliseerde cacaovet en de suiker weer samen.

Although chocolate pudding keeps for a long time, it tastes best when fresh. 

Alles wat langere tijd in de vriezer wordt bewaard, verliest zijn smaak.

Tips voor het invriezen van chocoladepudding

tips voor het invriezen

U kunt een paar tips en trucs gebruiken bij het invriezen van chocoladepudding om het meeste uit de pudding te halen en te voorkomen dat de smaak en textuur te veel veranderen:

1. Pudding afkoelen voor het invriezen

Als u chocoladepudding lang wilt bewaren, moet het eerst worden gekoeld worden voordat het ingevroren kan worden.

Doing it gradually helps to keep the natural flavor and texture.

2. Zet chocoladepudding niet te lang in de koelkast.

niet te lang koelen

Probeer de chocoladepudding niet te lang in de koelkast te laten staan.

Sommige witte stippen kunnen op de chocoladepudding verschijnen. Door de scheiding van vet en suiker gaat de chocolade bloeien.

Dat is normaal en gaat weg als u de chocolade smelt. Probeer de chocoladepudding niet te lang in de koelkast te laten staan.

Het absorbeert geuren, en de smaak zou flauw kunnen worden.

3. Kies een grote bakplaat voor de chocolade

Kies een bakplaat die groot genoeg is voor alle bevroren chocolade.

Als je veel hebt, plan dan de chocoladepudding te verdelen over vele bladen.

4. Spreid perkamentpapier uit op het blad

spreid perkamentpapier uit

Spreid een stuk perkamentpapier uit, zodat het plat tegen het vel ligt. Bedek het hele vel zodat de chocolade er niet aan blijft plakken.

In plaats van de chocolade in één diepe pan te gieten, probeer het uit te spreiden in vele dunne lagen.

Het zal moeilijk zijn de chocoladepudding te verwijderen als deze de bakplaat raakt.

Hoe bevroren chocoladepudding te ontdooien

hoe te ontdooien

Bij het ontdooien van bevroren chocoladepudding is het belangrijk de tijd te nemen en voorzichtig te zijn, zodat de structuur en de textuur van de pudding niet te veel veranderen.

Er zijn vier manieren om chocoladepudding te ontdooien:

1. Kamertemperatuur

Zet bevroren chocoladepudding opzij om geleidelijk te ontdooien. Bewaar het in hetzelfde bakje waarmee u het bevroren heeft bewaard.

Zorg ervoor dat je het van tevoren klaarmaakt, zodat het genoeg tijd heeft om te ontdooien. Het zal er beter uitzien en smaken als je het zachtjes laat opwarmen.

Allow up to 24 hours for the chocolate pudding to defrost. The more time you have available, the better. 

Chocoladepudding hoeft niet een hele dag te worden gegeten. Controleer de chocoladepudding regelmatig als u hem eerder dan later wilt gebruiken.

2. Bewaar het in de koelkast voor de nacht.

bewaren in de koelkast

Neem één of twee zakken uit de vriezer en zet ze in de koelkast voor de nacht zodat ze kunnen ontdooien.

Doe het in een kom voor het geval er gemorst zou kunnen worden.

Tip: You have up to two days to wait before eating chocolate pudding that has been thawed in the refrigerator.

2. Leg ze in koud water

Plaats de zak bevroren chocoladepudding in een diepe kom en giet er een kleine maar constante stroom koud water overheen.

De consistentie van de so in de zak zal bepalen hoe lang dit proces zal duren.

Dit is een uitstekende reden om chocoladepudding in te vriezen in dunne, platgedrukte zakjes.

3. In de magnetron

in de magnetron

Doe de chocoladepudding uit het zakje in een schaal die geschikt is voor de magnetron en groot genoeg is voor alle pudding.

Haal daarna de zak uit de magnetron en zet hem op de lage of ontdooistand.

Laat de pudding één tot twee minuten per keer ontdooien, haal hem dan uit de zak en doe hem in een schaal, waarbij u hem zoveel mogelijk in stukken breekt.

Mixing it up often: The chocolate defrosted in the microwave must be reheated and consumed immediately.

Hoe lang blijft chocoladepudding goed in de vriezer?

hoe lang duurt chocoladepudding

In de diepvries bewaard is chocoladepudding tussen de één en twee maanden houdbaar.

Het wordt aanbevolen een vacuümsealer of diepvrieszak te gebruiken, omdat deze methoden het binnendringen van lucht en vocht voorkomen.

Eindoordeel.

Kun je chocoladepudding invriezen?

Ja, Pudding kan, net als andere desserts, veilig in de vriezer worden bewaard als u de bovenstaande tips volgt.

Invriezen kan de levensduur van uw chocoladepudding met meer dan drie maanden verlengen.

Lees ook:   Komkommer hapje met zalm