La Cornue fornuizen – Chateau of CornuFé Welke plaat is geschikt voor u?


Laatst gewijzigd
17 december 2020

Welk tijdloos erfstuk hebben Julia Child, Patricia Wells, Alice Waters, Laurent Tourondel en ontelbare andere chef-koks dat hulde brengt aan het hart en de ziel van het huis? Welk mooi kunstwerk neemt ons mee naar de Provence? Roept ons op om samen te komen? Maakt dat we een moment in de tijd waarderen? Onbetwistbaar, de La Cornue reeks.

Een eerbetoon aan de ware gastronomie begint met het fornuis van La Cornue – de Chateau of CornuFe serie. Een handgemaakt meesterwerk, ontworpen om de mijlpalen van het leven te vieren en ons te verbinden met de ware betekenis van wat belangrijk is in het leven: tijd met onze familie en vrienden doorbrengen, eten en feestvieren.

La Cornue belichaamt de Franse romantiek in kleurrijke geëmailleerde vorm en biedt een combinatie van elementen die het tot een op maat gemaakt, uniek erfstuk maken dat vele generaties trouw zal dienen.

Hoewel we poëtisch kunnen blijven over de La Cornue serie, zullen we in dit artikel de enorme hoeveelheid opties behandelen die u hebt om dit zeer speciale stuk echt aan te passen en het helemaal van uzelf te maken. Van de populaire French Top brander, een multifunctioneel teppanyaki oppervlak, een rotisserie, elektrische ovens om te bakken, gasfornuizen voor het smoren van vlees en het roosteren van groenten, ontwerpt u uw eigen unieke meesterwerk dat niet alleen de tand des tijds zal doorstaan, maar ook diep zal resoneren met uw verbinding met het hart van uw huis.

Een beetje geschiedenis

La Cornue is een Frans apparatenmerk dat in 1908 werd opgericht door Albert Dupuy. In dat jaar bouwde hij de allereerste convectieoven ter wereld, met als doel betere kookresultaten te bereiken met een nauwkeurige warmteverdeling en tegelijk compatibel te zijn met de toenmalige aardgasleidingen.

Nu is La Cornue eigendom van Middleby Corporation, dezelfde moedermaatschappij van Viking Ranges. Nog steeds handgemaakt in Frankrijk, heeft La Cornue zijn toewijding aan kwaliteit en zijn uitgesproken Franse stijl niet verloren.

La Cornue biedt zo’n 8.000 verschillende configuraties, maten, en unieke kleurstellingen.

Overzicht van de La Cornue-gebergten

Er zijn twee series van La Cornue reeksen te overwegen; de CornuFé en het Château. De CornuFe is geproduceerd voor een meer bescheiden budget, is in voorraad en klaar voor levering. Het kasteel wordt exclusief op bestelling gemaakt in de werkplaats van Saint-Ouen l’Aumône buiten Parijs.

serie Hoofdconfiguraties
Het kasteel Handgemaakt in Frankrijk. Op maat gemaakt volgens uw specificaties

  • Le Château 75: 30-inch (75cm) enkele oven (gas of elektrisch), 5 fornuizen waaronder alle gas- of elektrische/inductie-configuraties, vanaf $27.000
  • Le Château 90: 36-inch (90 cm) Grand Grand Oven (gas of elektrisch), 5 fornuisopties waaronder alle gas- of elektrische/inductie-configuraties, vanaf $34.100
  • Le Château 120: 48-inch (120 cm) Twee ovens (gas, elektrisch of een gas en een elektrisch), 7 fornuizen, vanaf $44.500
  • Le Château 150: Meest populair 60-inch (150 cm) Twee ovens (gas, elektrisch of een gas en een elektrisch), 8 kookplaatopties, vanaf $51.300
  • Le Château 165: 65-inch (165cm) Twee ovens (één op gas, één elektrisch), 5 fornuizen, vanaf $55.400
  • Grand Palais 180: 71-inch (180cm) Twee ovens (een grand gas, een grand elektrisch), 7 fornuizen, vanaf $59.100
CornuFé Handgemaakt in Frankrijk. Klaar om te verzenden. U kunt kiezen uit 8 standaardkleuren en 4 Suzanne Kasler-kleuren, alle verkrijgbaar met 3 accentopties voor de sierstrips: gepolijst messing, satijnchroom en gepolijst chroom.

  • CornuFé 90 Albertine: 36-inch (90cm) enkele elektrische oven, 5 koperen branders, opberglade, van $8.475
  • CornuFé 110: 43-inch (110cm) dubbele elektrische oven, 5 koperen branders, opberglade, van $10.450

Château-reeks

De Château-lijn is de premium lijn van La Cornue, met zes verschillende maten vanaf 30″ tot bijna zes voet lang. De breedtes zijn 30″, 36″, 48″, 60″, 65″, en 70″. Met al deze afmetingen is het belangrijk om uw ruimte op te meten voordat u een La Cornue fornuis koopt.

Ondertussen beschikt elk gamma van de Château-lijn over personaliseerbare kookvelden, en kunnen klanten kiezen uit de volgende elementen voor hun kookveld:

Voor de 30″ LE CHÂTEAU 75 zijn er vijf verschillende configuraties voor de Rangetop met twee elementen

● Voor de 36″ LE CHÂTEAU 90 zijn er vijf verschillende configuraties voor de Rangetop met drie elementen

● Voor de 48″ LE CHÂTEAU 120 zijn er zeven verschillende configuraties voor de Rangetop met drie of vier elementen. De vier-element configuraties zijn duurder.

Voor de 60″ LE CHÂTEAU 150 zijn er acht verschillende configuraties voor de Rangetop met vier elementen

● Voor de 65″ LE CHÂTEAU 165 zijn er vijf verschillende configuraties voor de Rangetop met vier elementen

● Voor de 70″ GRAND PALAIS 180 zijn er zeven verschillende configuraties voor de Rangetop met vier of vijf elementen.

De beschikbare opties voor het kookelement zijn als volgt:

U kunt kiezen voor twee gasbranders, één met 17.500 BTU en de andere met 7.500 BTU. Elke brander is gemaakt van messing met een geëmailleerd gietijzeren rooster. (Opmerking: De propaanopties hebben branders van 12.500 en 6.000 BTU).

De lavasteengrill heeft een vermogen van 14.500 BTU op aardgas of propaan, en is gemaakt van echte natuurlijke lavastenen met daarop een geëmailleerde open stijl grill.

Wil je wat extra vermogen? De krachtige brander heeft een vermogen van 22.000 BTU voor grote pannen en koken met een hoog vuur.

Het unieke teppanyaki kookveld element heeft een glad, bakplaatachtig kookoppervlak dat elektriciteit als krachtbron gebruikt en warmte genereert tussen 140F en 482F. Het is perfect voor biefstuk, zeevruchten, eieren, rijst, en nog veel meer.

Het French Top element heeft een speciaal ontwerp dat gebruik maakt van gas voor de verwarming, waarbij het midden van het oppervlak het heetst is en de buitenste zones verschillende temperatuurniveaus hebben. Deze functie biedt 7.500 BTU aan vermogen. Op een French Top kunnen meerdere pannen worden geplaatst – als u wilt sudderen, kunt u een pan op de tweede of derde cirkel plaatsen. Voor een snellere garing, plaats het in het midden.

Het keramisch glas inductie-element is voorzien van twee identieke inductie-elementen met een vermogen van 3.700 watt. De inductiekookplaat is een magnetische kookplaatverwarmer die alleen het oppervlak van de pan verwarmt waar het de verwarming raakt. Het is een doeltreffende oplossing die geen energie verspilt dankzij het elektromagnetische stroomontwerp, en die bovendien snel reageert op temperatuurschommelingen.

U zult ook genieten van een breed scala aan kleuropties, met meer dan 45 verschillende kleurenschema’s beschikbaar, evenals unieke knop en voering kleuropties.

Wat ovenspecificaties betreft, bieden 30″ en 36″ modellen gas- of elektrische ovenopties en modellen met dubbele oven (verkrijgbaar in maten 48″ en groter) bieden een elektrische oven en een gasoven.

De 48″ Le Château 120 heeft een bijbehorend model, de Chatelet 120, die geen dubbele ovenconfiguratie biedt. In plaats daarvan beschikt hij over een elektrische of gasoven en een warmhoudkast. Het biedt nog steeds dezelfde kookplaatopties, en is verkrijgbaar voor een iets lagere prijs.

U kunt ook het model Châtalet 135 overwegen, een 54″ compacte versie van de Le Château 150-lijn. De 135 heeft zeven verschillende kookplaatconfiguraties, een gasoven, een elektrische oven en een elektrische warmhoudlade. Hij begint bij $47.900.

Gasovens bieden natuurlijke convectie dankzij de speciaal ontworpen ovengeometrie, en zorgen voor beter braden van vlees en vis. Elektrische ovens beschikken daarentegen over een extra ventilator voor convectie en hebben een speciaal ontwerp dat perfect is voor bakken. Zowel de gas- als de elektrische oven zijn voorzien van een elektrische braadpan.

Le Cornue ovens zijn voorzien van een gegoten aluminium afdichting op de deur die warmte en vochtigheid vasthoudt voor de perfecte, sappige kookresultaten. De Château-reeksen worden met de hand gemaakt en op maat gemaakt volgens de specificaties van elke klant. Ze worden volledig in Frankrijk geproduceerd en hebben bovendien een garantieperiode van drie jaar.

CornuFé-serie

De CornuFé-gamma’s worden, in tegenstelling tot de modellen van de Château-reeks, niet op maat gemaakt. Zij worden beschouwd als de meer standaard gamma’s, en zijn al bijna 15 jaar op de markt. De CornueFé-lijn is verkrijgbaar in 43″ en 36″, waarbij 43″ geen standaard ovenformaat is en iets om in gedachten te houden bij het winkelen.

De CornuFé 110 heeft twee elektrische convectieovens en vijf gasbranders, waaronder een brander van 17.500 BTU, en een grote opberglade. Dit model is verkrijgbaar in acht klassieke kleuren en vier Suzanne Kasler custom designs. (Suzanne Kasler is een Amerikaanse ontwerpster geïnspireerd door bezoeken aan Parijs. Haar speciale kleuren zijn ook verkrijgbaar in de Château-lijn). Alle kleuren zijn verkrijgbaar in drie afwerkingspakketten.

De Cornufé 90 Albertine lijn biedt een elektrische heteluchtoven en vijf gaspitten plus een opberglade. Hij heeft dezelfde kleuropties als de 110-lijn, en is verkrijgbaar tegen een veel lager prijskaartje. U zult zelfs dol zijn op de opties voor een dual fuel fornuis, met een elektrisch aangedreven oven en een gaskookplaat. Bekijk ons artikel over gas en dual fuel fornuizen voor meer details.

Hoe maak je de La Cornue Range schoon?

Opgemerkt moet worden dat La Cornue Château fornuizen geen zelfreinigende functionaliteit voor hun ovens bieden. La Cornue legt op hun website uit: “Château-ovens hebben van nature geen zelfreinigingsstand; deze ovens zijn gebouwd om eeuwig mee te gaan, en de intense geconcentreerde hitte die wordt gebruikt in een zelfreinigingsstand zal na verloop van tijd de ovenafdichting afbreken en de efficiëntie van de oven in gevaar brengen.”

La Cornue heeft reinigingsgidsen voor haar fornuizen gepubliceerd en het wordt aanbevolen dat eigenaren zich aan deze normen houden bij het reinigen van hun fornuis om een langere levensduur te garanderen.

Snelle tip – Zet een pot water met azijn in de oven en verwarm het gedurende een uur. Dit zal u helpen uw oven effectief schoon te maken.

De Flamberge afzuigkappen en braadkappen

Wat vindt La Cornue van de accessoires die bij hun gamma’s worden geleverd? Laten we eens kijken.

De Flamberge Rotisserie is een gasgestookte voorziening die speciaal is ontworpen voor thuisgebruik en aan de muur wordt bevestigd. Het gemotoriseerde systeem roteert het voedsel langzaam tijdens het koken voor een perfect gaar gerecht. Hij is voorzien van twee metalen spitten, een vismand en een porseleinen geëmailleerde lekbak. Met aardgas heeft hij 27.000 BTU vermogen, met propaan 25.000.

Een ander kenmerk, de Hotte Château Hood, is een stijlvol afzuigkapsysteem dat standaard zonder blazer wordt geleverd – hoewel het kan worden opgewaardeerd tot een gemotoriseerde blazer. Net als fornuizen zijn ook afzuigkappen op aanvraag verkrijgbaar.

Ten slotte hebben de Cornufé 90 en Cornufé 110 afzuigkappen met ingebouwde ventilatoren, werken ze op 120V-voeding en bieden ze verschillende kleurenopties die bij de fornuizen passen.

Conclusie

In een enorme zee van roestvrij staal, zijn de La Cornue reeksen een gedistingeerd, uniek, speciaal stuk. De designkleuren en verfijnde afwerkingsopties zijn ongeëvenaard, en de kookresultaten zijn inderdaad buitengewoon. Het natuurlijke convectiesysteem zorgt voor perfecte resultaten, en La Cornue houdt de dingen eenvoudig zonder elektronica, fancy terminologie of esoterische namen voor hun functies.

De ovens van La Cornue zijn een ode aan het traditionele ovenontwerp en hebben een speciale luchtstroomstructuur om uw voedsel te beschermen bij het openen en sluiten van de geëmailleerde deuren. LaCornue beweert dat je het kijkvenster niet zult missen en daar zijn we het mee eens. Met de beschikbare aanpassingsopties is het een unieke kans om een familiestuk te creëren dat speciaal voor u is gebouwd volgens uw eigen behoeften en persoonlijke stijl.

Om een van deze prachtige series in levende lijve te zien, kunt u langskomen in onze winkel in New Jersey. Een van onze medewerkers is ook beschikbaar om met u te ontwerpen via Facetime of WhatsApp. Wij beantwoorden graag al uw vragen over deze elegante en buitengewone serie.

FAQs

Is het de moeite waard?
La Cornue heeft een trouwe aanhang. Dit is een persoonlijke aankoop, maar wat we ook proberen, we hebben nog niemand horen zeggen dat ze spijt hebben van de aankoop van hun La Cornue.

Waar moet ik beginnen? Met 8000 opties, ik ben overweldigd!
Maat, serie, kleur, versiering. Dan komt het leuke gedeelte van het ontwerpen van uw kookplaat door na te denken over het soort maaltijden dat u en uw gezin graag maken.

De ovens hebben geen kijkvenster. Hoe zie je wat daarbinnen gebeurt?
Toen we een paar van onze klanten vroegen wat ze ervan vonden dat ze geen kijkvenster hadden terwijl hun eten bakte of stoof, was het antwoord verrassend genoeg dat ze de geëmailleerde deuren verkozen. De kleinere ovens zijn snel opgewarmd (sommigen vergeleken de voorverwarmtijd met die van een sneloven), de temperatuur was constant en betrouwbaar en er was geen glas om schoon te maken.

Wat is de meest voorkomende accessoire?
Klanten die bewust voor de French Top hebben gekozen, vinden extra veelzijdigheid in de mogelijkheid om pannen te laten sudderen en tegelijkertijd de branders te gebruiken om op te koken en de ovens om in te bakken en te braden.

Waarom is er geen elektronica?
La Cornue houdt het simpel en onderschrijft de less is more ethos voor een lange levensduur.

Wat zijn de termijnen waarmee ik rekening moet houden voor het Chateau en de Cornufe?
In de VS is de Cornufe klaar voor verzending, dus gelieve rekening te houden met 3-7 dagen wanneer u een leveringsafspraak met ons maakt.
Het Chateau wordt met de hand gemaakt in Frankrijk en het kan tot 10 weken duren vanaf het moment dat de bestelling is geplaatst. Augustus is een vakantiemaand in Frankrijk en deze maandelijkse sluiting kan gevolgen hebben voor uw leveringsdatum.

Neem deel aan de Conversatie

Zie wat andere Designer Appliances lezers zeggen.

SIDENOTE. Dit bericht is oorspronkelijk gepubliceerd op 9 mei 2019. Wij werken onze inhoud echter regelmatig bij naarmate wij meer producten testen en nieuwe modellen worden uitgebracht. Wij luisteren ook naar de feedback van onze klanten en passen onze productaanbevelingen aan op basis van hun ervaringen. Wees dus niet verbaasd als je hieronder wat oude commentaren ziet! Aangezien de opmerkingen van de lezers bijdragen tot het onderwerp, hebben wij besloten ze niet te verwijderen.

 

 

 

Recent Posts