Langoustines in de oven

Met de voorbereiding van de eindejaarsfeesten is hier een eenvoudig en snel recept voor liefhebbers van schelpdieren! Met weinig ingrediënten, zal dit kleine gerecht u toelaten om bij uw gasten te blijven!
Langoustines in de oven

Ingrediënten

  • Rauwe langoustines: 8
  • Citroen: 1
  • Halfgezouten boter: 20 g
  • Verse peterselie

Bereiding van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 240°C.
  2. Snijd de langoustine in de lengte doormidden. Verwijder de zwarte darm en de zak zand in het midden van het hoofd, tussen de twee ogen.
  3. Leg de langoustinehelften naast elkaar op een bakplaat.
  4. Bestrooi met boter schaafsel.
  5. Spoel, droog en hak de peterselie. Strooi het over de langoustines en zet ze 2 minuten in de oven als de oven helemaal heet is.
  6. Serveer de scampi’s in de oven warm met een beetje citroen en geniet onmiddellijk.
Lees ook:   Gerecht: Hoe maak je Soep van groene kool met beenham