Miele triflex hx1 vs dyson v11


Miele en Dyson zijn 2 van de beste merken in de huishoudstofzuiger industrie met meerdere modellen in alle populaire categorieën. Ze hebben allebei rechtopstaande, canister en snoerloze stofzuigers die het meestal tegen elkaar opnemen. De Triflex HX1 en V11 zijn krachtige snoerloze steelstofzuigers die zijn ontworpen voor het schoonmaken van het hele huishouden. Dit betekent dat u ze kunt gebruiken voor alle soorten vloeren, inclusief tapijt, wat een grote verbetering is ten opzichte van snoerloze modellen van de vorige generatie. Maar hoe verhouden ze zich tot elkaar?
miele triflex hx1 vs dyson v11
Voordat we deze 2 populaire modellen met elkaar gaan vergelijken, is het belangrijk om te weten hoe ver de batterijtechnologie in relatief korte tijd is geëvolueerd. Lithium-ion batterijen leveren veel meer kracht dan de batterijen van de vorige generatie steelstofzuigers. U krijgt een fading-vrije zuigkracht tot de batterijen leeg zijn. Bovendien is de totale schoonmaaktijd veel verbeterd: u krijgt 30 minuten of meer op een volledige lading. Dit varieert afhankelijk van het type vloer dat u stofzuigt, maar deze machines zijn ontworpen om uw hele huis van vloer tot plafond schoon te maken. Hier is een kort overzicht van zowel de Miele als de Dyson, of u kunt op deze links klikken om direct naar elke sectie te gaan.

Miele Triflex Kenmerken

De Miele Triflex HX1 is snel een belangrijke speler aan het worden in de snoerloze stofzuiger categorie. Met zijn ultrasterke Vortex-technologie is hij net zo krachtig als hun krachtigste busstofzuiger, gemeten aan de elektroborstel. Dit betekent dat u de Triflex HX1 kunt gebruiken voor dieptereiniging van tapijt, maar ook voor gladde vloeren zoals tegels, laminaat en hardhout. Dit is niet zomaar een steelstofzuiger voor harde vloeren, maar eerder een volwaardige snoerloze machine die evenveel kracht heeft als veel zwaardere stofzuigers met snoer. Dit zijn de belangrijkste kenmerken van Miele’s aanbod:

Miele Triflex HX1 Cat & Dog – Steelstofzuiger
Miele Triflex HX1 Cat & Dog - Steelstofzuiger

Bekijk de dagprijs

 • Afneembare VARTA Lithium Ion batterij met een werktijd tot 60 minuten, afhankelijk van de instelling van het vermogen en de vloerbevestiging.
 • Het 3-in-1-ontwerp maakt het mogelijk om de stofzuiger te gebruiken als staande stofzuiger met de voedingseenheid onder de stofzuiger voor grote oppervlakken, als staande stofzuiger voor meer flexibiliteit om onder meubels te kunnen komen, of als handstofzuiger voor verschillende schoonmaakwerkzaamheden in krappe ruimtes.
 • Het levenslange HEPA-filter vangt meer dan 99% van de kleinste allergenen op, zoals huisstofmijt, huidschilfers van huisdieren en pollendeeltjes. Dit is essentieel voor een betere luchtkwaliteit in uw huis.
 • De brede elektroborstel bestrijkt veel oppervlakken en past zich ook automatisch aan elk vloertype aan om u tijd te besparen tijdens het schoonmaken.
 • Flexibele oplaadconfiguraties geven u de mogelijkheid om hem op te laden met de voedingseenheid in de bovenste of onderste configuratie of met de batterij verwijderd uit de stofzuiger.
 • Good Housekeeping Seal van de technici van het Good Housekeeping Institute betekent dat de stofzuiger onafhankelijk is getest volgens hun strenge normen.

Dyson V11 Kenmerken

De Dyson V11 zit boordevol technologie terwijl hij nog steeds de kenmerkende kracht heeft waar Dyson altijd om bekend heeft gestaan. Hij produceert twee keer zoveel vermogen als alle andere snoerloze stofzuigers in hun assortiment, wanneer dit direct bij de motorkop wordt gemeten. Dit is nogal een statement als je bedenkt dat hun V10 niet onderdoet als het gaat om zuigkracht en schoonmaakcapaciteit. De V11 is er ook in verschillende modellen, waaronder de Torque Drive, Animal en de grotere Outsize met een bredere kop. Ze hebben allemaal vergelijkbare capaciteiten met enkele opmerkelijke verschillen (meer daarover hieronder). Dit zijn de standaard kenmerken van de top van de Dyson snoerloze stofzuiger:

Dyson V11 Absolute Extra – Steelstofzuiger
Dyson V11 Absolute Extra

Bekijk de dagprijs

 • Smart Technology met een gemakkelijk af te lezen LCD scherm dat feedback geeft over huidige prestaties, modus, filteronderhoud en batterijduur.
 • 7 Cell Lithium Ion batterij heeft een werktijd van 60 minuten en is uitneembaar voor flexibel opladen.
 • 3 verschillende reinigingsmodi waaronder Boost, Eco en Auto (de intelligente modus die de zuigkracht verandert op basis van het type vloer).
 • Dynamic Load Sensor (DLS) systeem past automatisch de motorsnelheid aan wanneer u wisselt tussen tapijt en harde vloeren.
 • 14 Interne Cyclonen genereren enorme G-krachten om de stofdeeltjes van de lucht te scheiden waardoor verstopping wordt voorkomen.
 • Het Drop In Docking Station bergt de V11 op en laadt hem op, terwijl het ook enkele van de extra hulpstukken vasthoudt wanneer het niet in gebruik is.

Filtratie

Als het gaat om het reinigen van uw hele huis, met name tapijten en meubels, is een HEPA-filtratie van hoge kwaliteit een van de belangrijkste kwaliteiten. Volgens WebMD.com zijn HEPA-filters in uw stofzuiger essentieel in de strijd tegen allergenen die door uw huis kunnen reizen en in uw luchtwegen terecht kunnen komen. Dit is vooral een probleem voor familieleden met astma of allergieën, omdat micro-organismen zoals huisstofmijt en huidschilfers van huisdieren snel een immuunreactie kunnen veroorzaken.

De Miele Triflex wordt geleverd met een levenslang onderhoudsvrij HEPA filter dat 99,98% van het fijnstof opvangt voordat het uw huis weer in kan komen. De Dyson V11 heeft een vergelijkbaar volledig gesloten “hele machine filtersysteem” dat ongeveer dezelfde hoeveelheid van deze allergenen opvangt. Beide stofzuigers zijn zeer hoog beoordeeld en u hoeft geen extra filters aan te schaffen omdat ze beide goed zijn voor de levensduur van de machine. Beide stofzuigers halen de hoogste waardering voor het verwijderen van stof uit uw huis, dus er is bijna geen verschil tussen de twee in deze categorie. Miele en Dyson zijn allebei zo goed, maar dat is niet verwonderlijk aangezien deze merken bekend staan om hun filtratie.

Batterijtechnologie

Dyson V11 Battery
De accutechnologie voor snoerloze steelstofzuigers is net zo belangrijk, want dit is wat de stofzuiger van energie voorziet terwijl u zich door uw huis beweegt. U bent niet afhankelijk van het stopcontact voor stroom, maar in plaats daarvan moet u gebruiken wat de batterij heeft opgeslagen. Volgens Battery University is lithium-ion-technologie onderhoudsarm en heeft het een hoge energiedichtheid, waardoor het een ideale keuze is voor toepassingen als deze.

Miele heeft de Triflex HX1 uitgerust met een verwijderbare lithium-ion batterij die tot 60 minuten kan werken. Als u de elektroborstel met stroomvoorziening gebruikt, zal de tijd korter zijn, dus als u voornamelijk tapijten in huis hebt, kunt u beter kiezen voor een tweede batterij of het Pro-model aanschaffen, dat daarmee wordt geleverd. Het opladen is zeer flexibel: u kunt de batterij in de machine laten zitten of los opladen, zodat u de vrijheid hebt om de ene batterij op te laden terwijl u met de andere stofzuigt. Over het geheel genomen is het een heel goed apparaat dat u genoeg kracht geeft om een middelgroot huis schoon te maken op één enkele lading.

Dyson heeft een vergelijkbare lithium-ion batterij, die ook ongeveer 60 minuten werktijd biedt op een volledige lading. Net als de Miele is de batterij uitneembaar, wat een enorme verbetering is ten opzichte van de vorige generatie snoerloze Dyson stofzuigers die deze optie niet hadden. Net als de Triflex Pro is er een V11-model dat wordt geleverd met een extra batterij: de Outsize (Red). Een verschil met de V11 is dat ze een batterij-optimalisatiesysteem hebben geïmplementeerd dat samenwerkt met de nieuw ontworpen trekker om zoveel mogelijk van de batterij te sparen. Bij gebruik van de Eco-modus is dit vooral waar en een van de redenen waarom de Dyson een kleine voorsprong heeft. De Smart technologie in de V11 schittert hier echt.

Zuigkracht

Miele Triflex Power
Zuigkracht is een belangrijke overweging voor stofzuigers (snoerloos of niet) die zijn ontworpen om alle soorten vloeren schoon te maken. U kunt een tapijt niet diep reinigen, door ingesloten stofmijten uit de diepte van de vezels omhoog te trekken, zonder een grote zuigkracht. Zowel Miele als Dyson staan in de schoonmaakbranche bekend om hun kwaliteitsstofzuigers die tot de top behoren wat betreft zuigkracht. Hoewel ze dat op iets andere manieren doen, is het eindresultaat hetzelfde: een enorme kracht op de kop van de vloer.

De Miele Triflex HX1 is uitgerust met dezelfde Vortex-technologie als hun grotere serie stofzuigers. De motor produceert hetzelfde vermogen als hun krachtigste stofzuigers met snoer, wat verbazingwekkend is als je bedenkt dat hij op batterijen werkt, ook al zijn het de nieuwste lithium-ionenunits. Wanneer deze motor wordt gecombineerd met hun brede 11 inch elektroborstel is het resultaat een diepe reiniging op middelhoog en hoog tapijt. Gebruik de Triflex in de “comfortmodus” om het niet alleen gemakkelijker te maken voor uw armen bij langere stofzuigsessies, maar ook om het gewicht meer naar beneden te richten. Dit duwt de borstels in uw tapijten om vastzittend vuil los te maken. Hij maakt echt net zo goed schoon als een veel grotere en zwaardere staande stofzuiger.

Dyson heeft altijd aan de top gestaan van de lijst met krachtigste stofzuigers en hun snoerloze V11 is daarop geen uitzondering. Hun nieuw ontworpen Hyperdymium™ motor heeft naar schatting twee keer zoveel zuigkracht als al hun snoerloze modellen van de vorige generatie! Er zijn geen bochten in de interne luchtdoorlaat omdat de motor, de stofbak en de 14 cyclonen perfect op elkaar zijn afgestemd. De stofdeeltjes worden snel uit de lucht verwijderd tijdens de doorgang, dus er is geen kans op verstopping of vertraging van de zuigkracht. Een aspect van de V11 dat er echt uitspringt, zijn de slimme zuigmogelijkheden in de automatische modus. U kunt overschakelen van harde vloeren naar tapijt en de machine zal zich daarop aanpassen. Zowel de Miele als de Dyson hebben meer dan genoeg kracht voor tapijt, maar als u verschillende vloertypen heeft zult u deze functie op de V11 waarderen.

Verschillende modellen

De Miele Triflex is verkrijgbaar in 3 verschillende configuraties: het Standaard model, de cat en dog, en de Pro versie. Alle 3 de modellen delen veel van dezelfde kwaliteiten, waaronder de Vortex motor, Multi Floor XXL elektroborstel en VARTA lithium-ion batterijen. De basiseenheid wordt geleverd met hun levenslange hygiënefilter, maar de andere 2 zijn verkrijgbaar met HEPA voor nog meer allergeenverwijdering. Het katten- en hondenmodel heeft een helder LED-lampje op de electroborstel en een draagbare electroborstel die geweldig werkt op hardnekkig dierenhaar. De Pro versie heeft alles van de Cat en Dog maar wordt ook geleverd met 2 batterijen om letterlijk uw reinigingstijd te verdubbelen. Degenen met grote huizen zouden de Pro kunnen overwegen omdat het op deze manier voordeliger is om de extra batterij en lader te krijgen.

De Dyson V11 wordt geleverd met 4 verschillende modellen om uit te kiezen: de Animal, de Torque Drive, de Outsize Origin en de Outsize (Red). Met de Animal krijgt u alle basisfuncties van de V11, inclusief een High Torque-zuigmond, een gemotoriseerd mini-hulpstuk, een LCD-scherm en diverse andere hulpstukken. De Torque Drive wordt ook geleverd met een mini zachte afstofborstel en een verbeterd LED-scherm voor veel feedback tijdens het gebruik. De Outsize Origin heeft een bredere XL-zuigkop en een stofreservoir met een grotere capaciteit, waardoor het een ideale keuze is voor grotere huizen. De Outsize Red heeft dat allemaal plus een extra batterij met lader om u tot 120 minuten werktijd te geven bij volledige lading.

Slotgedachten/Aanbeveling

Het is vrij duidelijk wanneer u de Miele Triflex en Dyson V11 naast elkaar vergelijkt dat ze veel overeenkomsten hebben. Ze hebben allebei meer dan genoeg kracht en runtime om uw hele huis grondig schoon te maken. Ze filteren ook vrijwel alle allergenen uit de lucht, wat resulteert in een veel gezonder binnenklimaat. De Miele Triflex HX1 is een uitstekende keuze voor huizen met voornamelijk tapijt. De elektroborstel doet wonderen op zelfs ingesloten vuil en de “comfortmodus” maakt het zo gemakkelijk om grote en open gebieden te stofzuigen

De Dyson V11 werkt ook geweldig op tapijt, maar hij schittert ook in huizen met verschillende vloertypen. De Smart functies optimaliseren de zuigkracht en de accutijd terwijl u van vloer naar vloer gaat, op een vrijwel hands-off manier. De klikbatterijen zijn een welkome aanvulling op het assortiment, omdat u snel een lege batterij kunt verwijderen/opladen terwijl u gewoon een nieuwe batterij inklikt. Dit was niet mogelijk op hun snoerloze steelstofzuigers van de vorige generatie, die u meestal dwongen om te stoppen met stofzuigen tijdens het opladen. Het is gemakkelijk te zien waarom deze stofzuiger aan de top staat van hun zeer robuuste assortiment. Voor meer online beoordelingen van consumenten en de huidige prijzen,

Lees ook de volledige Miele vs Dyson draadloze stofzuiger Vergelijking

Recent Posts