Miele vs Dyson draadloze stofzuiger Vergelijking


Als u denkt aan de leiders in de industrie van snoerloze stofzuigers, denkt u waarschijnlijk aan twee namen: Miele en Dyson. Met grote en krachtige assortimenten steelstofzuigers, staande stofzuigers en snoerloze stofzuigers is het gemakkelijk te zien waarom beide bedrijven als leiders in de industrie worden beschouwd. Maar dit roept de eeuwenoude vraag op: Welk merk biedt de beste snoerloze stofzuiger? Miele of Dyson?

Zowel de Miele Triflex als de Dyson modellen zijn fan-favorieten, met gepassioneerde klanten aan beide zijden van de argumenten. Deze vraag heeft zelfs tot vele debatten tussen leden van ons personeel geleid. Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat het antwoord grotendeels afhangt van wat u zoekt in een snoerloze stofzuiger. Daarom hebben we besloten deze gids samen te stellen om u te helpen beslissen of een snoerloze stofzuiger van Miele of Dyson een betere aanwinst voor uw huis zou zijn.

Hier is de lijst van onze top Miele Triflex en Dyson Snoerloze Stofzuigers – klik op de links hieronder om onze beoordeling van elk te zien.

  • 1) Beste in het algemeen: Miele Triflex HX1 vs. Dyson v11 Torque Drive
  • 2) Beste batterij: Miele Triflex HX1 Pro vs. Dyson v11 Outsize
  • 3) Het beste voor huisdierenhaar: Miele Triflex HX1 cat & dog vs. Dyson v11 Animal

Lees meer over Miele triflex hx1 vs dyson v11

Miele Snoerloze Stofzuigers Overzicht

Miele stofzuigers zijn al 26 jaar populair bij klanten in de VS. In 2020 betrad Miele de industrie van snoerloze stofzuigers met de Triflex HX1-serie. Deze stofzuigerserie bestaat uit drie modellen – de Standard, de Cat & Dog en de Pro. Alle drie de modellen worden geleverd met twee jaar garantie, het dubbele van de meeste andere fabrikanten.

De Miele Triflex HX1 Standaard

Miele Triflex HX1 - Steelstofzuiger

Bekijk de dagprijs

Deze stofzuiger is Miele’s Triflex instapmodel. Het is de goedkoopste van de Triflex-familie, maar is even krachtig als zijn duurdere tegenhangers. Hij is verkrijgbaar in twee kleurstellingen (grijs en wit) en is licht van gewicht en gemakkelijk schoon te maken. Het hoogtepunt van dit model is de vervangbare batterij, die tot 60 minuten per lading meegaat.

Miele Triflex HX1 Cat & Dog

Miele Triflex HX1 Cat & Dog

Bekijk de dagprijs

Dit model is zonder twijfel de beste optie als u dieren in huis hebt. Hij beschikt over alle functies van de Standard, plus een gemotoriseerde miniborstelkop die speciaal is ontworpen om haren van huisdieren op meubels en beklede gebieden op te ruimen. De Miele Triflex HX1 Cat and Dog bevat ook een HEPA-filter en een met lampjes beklede reinigingskop om ervoor te zorgen dat alle huidschilfers en allergenen van huisdieren worden verwijderd.

Miele Triflex Stofzuigers modellen

De Miele Triflex HX1 Pro

Miele Triflex HX1 Pro - Steelstofzuiger

Bekijk de dagprijs

De Pro is eigenlijk de gouden standaard onder de snoerloze stofzuigers. Hij beschikt over alle functies van zowel de standaard- als de katten- en hondenmodellen, maar wordt ook geleverd met een extra verwisselbare batterij, zodat u tot twee uur kunt stofzuigen zonder te hoeven opladen.

Dyson Stofzuigerserie

Dyson-snoerloze stofzuigers Overzicht

Omdat Dyson al in 2006 zijn intrede deed in de industrie van snoerloze stofzuigers, heeft het bedrijf een veel grotere keuze dan Miele. Dyson biedt momenteel vier series snoerloze stofzuigers aan: de Dyson v7, Dyson v8, Dyson v10 Cyclone, en Dyson v11. Elke serie heeft een andere prijs en biedt andere kenmerken en prestatieniveaus.

Dyson v7 Snoerloze Stofzuigers:

Dyson v7 Snoerloze Stofzuigers

Bekijk de dagprijs

De Dyson v7 modellen beginnen bij €299 en bieden een basis zuigkracht. Ze hebben een werktijd van 30 minuten, wat de kortste batterijduur is van alle Dyson snoerloze stofzuigers. Hoewel de v7 modellen innovatief waren toen ze voor het eerst uitkwamen, heeft Dyson sindsdien veel betere technologie geïntegreerd in zijn volgende modellen.

Dyson v8 Snoerloze Stofzuigers:

Dyson v8 Snoerloze Stofzuigers

Bekijk de dagprijs

Dyson’s v8 snoerloze stofzuigers beginnen bij 399 dollar en hebben een iets langere gebruikstijd van 40 minuten. Deze modellen hebben ook 15% meer zuigkracht dan de v7-modellen, waardoor ze de iets hogere prijs waard zijn. Volgens de website van Dyson zijn de modellen in deze serie “gecertificeerd allergievriendelijk” en hebben ze geavanceerde filtratie die 99,99% van de allergenen kan opvangen.

Dyson v10 Cycloon Snoerloze Stofzuigers:

Dyson v10 Cycloon Snoerloze Stofzuigers

Bekijk de dagprijs

De Dyson Cyclone v10 modellen variëren in prijs van €499 tot €549, afhankelijk van de functies die zijn inbegrepen. Deze modellen hebben 55% meer zuigkracht dan de basismodellen en kunnen bogen op een indrukwekkende werkingsduur tot 60 minuten. Er zijn vier verschillende modellen in de v10 familie – de v10 Absolute, de v10 Animal, de v10 Animal Pro, en de v10 Motorhead. Deze modellen zijn ook “gecertificeerd allergievriendelijk” door Dyson.

Bekijk onze exclusieve video review van Dyson snoerloze stofzuigers

Dyson v11 Snoerloze Stofzuigers:

Dyson v11 Snoerloze Stofzuigers

Bekijk de dagprijs

De v11 modellen, die in prijs variëren van €599 tot €799, zijn de gouden standaard onder de snoerloze stofzuigers van Dyson. Ze bieden maar liefst 85% meer zuigkracht dan de v7 modellen en worden geleverd met twee vervangbare batterijen voor een totale gecombineerde gebruikstijd van 120 minuten. Deze modellen werken uitstekend op zowel tapijt als hardhouten vloeren en zijn voorzien van automatische oppervlaktedetectie, zodat u gemakkelijk van de ene ruimte naar de andere kunt gaan zonder van versnelling te hoeven veranderen. Net als de v8- en v10-modellen, zijn de v11-snoerloze stofzuigers “gecertificeerd allergievriendelijk”.

Een ander uniek voordeel van sommige v11-modellen is het LCD-scherm, dat in realtime het batterijniveau weergeeft op basis van het type oppervlak waarop de stofzuiger wordt gebruikt. (Denk eraan: deze functie is niet beschikbaar op de v11 Animal.) Er zijn vier verschillende modellen in de v11-serie – de v11 Outsize, de v11 Outsize Origin, de v11 Animal, en de v11 Torque Drive.

Belangrijke factoren bij de aanschaf van een snoerloze stofzuiger

Wanneer we over snoerloze stofzuigers schrijven, wijzen we gewoonlijk op de sterke en zwakke punten van elk merk of model in zes kerngebieden: gemak, prestaties, allergeenbeheer, lawaai, klantenservice en producttests. In dit gedeelte vergelijken we Miele en Dyson in elk van deze categorieën om u te helpen de best mogelijke keuze te maken voor de behoeften van uw gezin.

Gemak

Idealiter zou het schoonmaken van uw huis met een snoerloze stofzuiger snel en gemakkelijk moeten gaan. Uw ervaring is echter grotendeels afhankelijk van de functies die uw stofzuiger biedt. Als een vrijstaande snoerloze stofzuiger bijvoorbeeld belangrijk voor u is, kunt u beter kiezen voor een Miele dan voor een Dyson. Dit kenmerk hoeft echter niet in alle huishoudens van belang te zijn. Hier is hoe elk van de merken het doet op het gebied van gemak:

Eigenschap Miele Dyson
Is het vrijstaand? Ja Geen
Moet je de trekker ingedrukt houden om hem te laten lopen? Geen Ja
Is het licht? Ja Ja
Is het makkelijk te manoeuvreren? Ja Ja

Wat betreft gebruiksgemak, hebben we gemerkt dat de Miele Triflex HX1 modellen meer functies bieden dan de Dyson modellen. Met de Triflex HX1 hoeft u nooit meer bang te zijn dat hij omvalt als u even pauzeert tijdens het schoonmaken. Je hebt ook het gemak dat je de trekker maar één keer hoeft in te drukken om hem te laten werken.

Miele Triflex Snoerloze Stofzuigerconfiguratie

Prestaties

Op het gebied van schoonmaakprestaties staan zowel Miele als Dyson mijlenver boven de concurrentie. Sommige Dyson modellen werken echter beter dan andere op verschillende soorten vloeren. Alle drie de snoerloze stofzuigers van Miele zijn echter voorzien van automatische oppervlaktedetectie. Dit betekent dat de Miele Triflex HX1 naadloos tussen alle soorten vloeren kan bewegen zonder dat u handmatig hoeft te schakelen. Deze functie is alleen beschikbaar op enkele van de nieuwere snoerloze stofzuigers van Dyson, waaronder de modellen uit de v11-serie. Veel van Dyson’s eerdere draadloze modellen zijn niet geschikt voor het reinigen van hoogpolig tapijt, en werken het beste op harde vloeren en vloerkleden.

Onze exclusieve beoordeling van de Miele Triflex stofzuiger

Allergenenbeheer

Als u of iemand in uw huishouden lijdt aan allergieën of astma, weet u hoe belangrijk allergenenbeheer is. Dit is een gebied waar de Miele Triflex HX1 echt in uitblinkt. De HEPA (high efficiency particulate air) filters in de Pro en Cat and Dog modellen vangen 99,999% van de kleine deeltjes en allergenen op. Zelfs het instapmodel Triflex verwijdert 99,98% van deze deeltjes, waardoor het de perfecte optie is voor huishoudens met allergieproblemen. De filters van Miele zijn afwasbaar en eenvoudig te reinigen, en het bedrijf biedt zelfs levenslange filters aan voor zijn snoerloze modellen. Een nadeel is echter dat de Miele Triflex HX1 niet over een gesloten systeem beschikt.

Alle snoerloze stofzuigers van Dyson hebben een gesloten systeem, wat betekent dat de lucht die ze uitblazen schoner is dan de lucht die ze opzuigen. Sommige modellen bevatten ook het zo belangrijke HEPA-filter. Volgens de website van Dyson zijn de v8, v10 en v11 modellen “gecertificeerd allergievriendelijk” en hebben ze “geavanceerde filtratie voor de hele machine die 99,99% van stof en allergenen tot 0,3 micron opvangt”.

Een extra bonus? Wanneer u uw draadloze stofzuiger registreert bij Dyson, zal het bedrijf u waarschuwingen sturen wanneer het tijd is om uw filters schoon te maken of te vervangen.

Geluid

Als u de decibelniveaus van de snoerloze stofzuigers van Dyson en Miele vergelijkt, komen de cijfers aardig overeen. De cijfers van Dyson zijn slechts iets hoger dan die van Miele, maar deze stofzuigers produceren een hogere geluidsfrequentie. Dit is waar u een echt verschil kunt horen, aangezien de geluidsfrequentie de Dyson modellen veel luider doet lijken dan ze in werkelijkheid zijn.

Klantendienst

Miele biedt een landelijk dekkend servicenetwerk met een ruime hoeveelheid reserveonderdelen. De fabrieksgarantie op de Triflex HX1 is twee jaar – dat is het dubbele van andere fabrikanten. Ter vergelijking: Dyson biedt 30 en 90 dagen geld-terug garantie op hun stofzuigers, in het geval dat u ontevreden bent over uw aankoop.

In 2019 werden de steelstofzuigers van Dyson echter ontdaan van hun aanbeveling van Consumer Reports nadat een groot aantal eigenaren binnen vijf jaar na aankoop aanzienlijke problemen met hun modellen meldden. Dit betekent dat de stofzuigers niet zo lang meegingen als ze zouden moeten, wat een aanzienlijk probleem voor de reputatie van Dyson veroorzaakte.

Productkeuring

Miele staat erom bekend dat het zijn producten meer dan welke andere fabrikant ook test, en brengt nieuwe producten eerst op de wereldmarkt uit voordat ze in de VS verkrijgbaar zijn. Voordat Miele bijvoorbeeld kan certificeren dat een Triflex klaar is voor de markt, test het bedrijf het product op uithoudingsvermogen:

  • Het handvat is 120.000 keer belast met meer dan 11 pond aan gewicht
  • De stofbak is 3.000 keer geopend en verwijderd van de basisbevestiging
  • De batterij wordt 6.000 keer vervangen
  • Het model is 20.000 keer in de parkeerpositie vastgeklikt

Dyson onderwerpt zijn stofzuigers ook aan strenge testprotocollen. Volgens het bedrijf, tijdens het testen:

  • Een vacuüm wordt tot 5.318 keer verlaagd om duurzaamheid te garanderen.
  • Stofzuigers worden heen en weer geduwd voor het equivalent van 21 jaar gebruik

Dyson stelt ook dat “het 120 ingenieurs 50.000 uur en 550 tests kost om er zeker van te zijn dat hij sterk genoeg is”.

Beste Miele vs. Dyson Stofzuigers vergeleken

Omdat Miele pas medio 2020 hun eerste drie snoerloze stofzuigers op de markt heeft gebracht, hebben ze niet zo’n ruime keuze als Dyson. Dyson daarentegen is al vele jaren een dominante kracht achter snoerloze stofzuigers. In de loop der jaren heeft de onderneming haar technologie steeds verder verbeterd in haar streven naar uitmuntendheid.

Dyson schaft zijn oude producten echter niet geleidelijk af. Dit schept verwarring bij klanten die simpelweg hetzelfde resultaat verwachten van alle Dyson stofzuigers op de markt. Om de vergelijking eerlijk en gemakkelijk te maken, hebben we besloten om drie van Dyson’s nieuwste modellen te selecteren en ze te vergelijken met de nieuwste Miele Triflex HX1 snoerloze stofzuigers.

1) Beste totaal: Miele Triflex HX1 (€499) vs. Dyson v11 Torque Drive (€699)

De Miele Triflex HX1 en de Dyson v11 Torque Drive zijn twee van de beste snoerloze stofzuigers op de markt. Ze zijn beide vergelijkbaar in reinigingsprestaties en verschillen slechts in een paar kleine details. In tegenstelling tot de Triflex is de v11 Torque Drive niet vrijstaand en moet de gebruiker een trekker op het handvat ingedrukt houden om hem te laten werken. Een ander pluspunt van de Miele Triflex HX1 is het 3-in-1 ontwerp, waarmee u elk onderdeel van de stofzuiger kunt herschikken om de gewichtsverdeling te wijzigen.

Beide modellen zijn voorzien van automatische oppervlaktedetectie, zodat u zich probleemloos door uw huis kunt bewegen, ongeacht het type vloerbedekking in elke kamer. De Dyson v11 Torque Drive heeft ook een LCD scherm, dat in real-time het batterijniveau weergeeft op basis van het type oppervlak waar het op wordt gebruikt. Over het geheel genomen zijn beide stofzuigers geweldig en bieden ze hun eigen unieke functies. Maar omdat beide modellen vergelijkbare schoonmaakprestaties leveren, is de Miele beter in termen van gebruiksgemak, en over het algemeen een meer kosteneffectieve keuze.

2) Beste batterij: Miele Triflex HX1 Pro (€799) vs. Dyson v11 Outsize (€799)

Zowel de Miele Triflex HX1 Pro als de Dyson v11 Outsize zijn een stapje hoger dan de eerder genoemde Miele- en Dyson-modellen. Deze snoerloze stofzuigers worden beide geleverd met een extra verwisselbare accu en kunnen tot 120 minuten werken, waardoor ze zeer geschikt zijn voor dieptereiniging.

De Dyson v11 Outsize heeft alle voordelen van de v11 Torque Drive met de toevoeging van een grotere reinigingskop, waardoor u meer grond kunt schoonmaken in minder tijd. Hij heeft ook een iets sterkere zuigkracht dan de v11 Torque Drive. Een ander voordeel van dit model is de grotere stofbak, waardoor u langer door kunt gaan zonder stof en vuil te hoeven lozen.

De Miele Triflex HX1 Pro beschikt ook over alle functies van het standaardmodel, met de toevoeging van verlichting op de reinigingskop. Dit helpt stof, vuil en huidschilfers op te lichten die u met het blote oog hebt gemist.

Het feit dat deze stofzuigers voor exact dezelfde prijs verkocht worden maakt deze strijd moeilijk! Wat deze twee modellen betreft, komt het echt aan op de voorkeur van de gebruiker.

3) Het beste voor haar van huisdieren: Miele Triflex HX1 Kat en Hond (€699) vs. Dyson v11 Animal (€599)

Zoals hun namen al suggereren, zijn de Miele Triflex HX1 Cat and Dog en Dyson v11 Animal beide gemaakt met huisdierenbezitters in gedachten. De Dyson v11 Animal is vrijwel identiek aan de andere modellen in de v11-serie. Hij beschikt echter niet over een LCD-scherm voor de batterijstatus, maar over een minder geavanceerd LED-scherm.

De Miele Triflex HX1 Cat and Dog wordt geleverd met lampjes op de reinigingskop om dierenharen op de vloer te verlichten. Hij wordt ook geleverd met een gemotoriseerde miniborstel, die perfect is voor het verwijderen van haren van huisdieren op meubels en bekleding. De Miele Triflex Cat and Dog werkt ook met een lagere geluidsfrequentie dan de v11 Animal, waardoor hij diervriendelijker is. Daarom, als we moesten kiezen tussen deze twee modellen, zouden we gaan voor de Miele Triflex HX1 Kat en Hond.

Conclusie

Miele en Dyson zijn twee van de meest gerespecteerde namen in de stofzuigerindustrie. Beide bedrijven staan bekend om hun strenge producttestprotocollen en uitstekende klantenservice. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom beide merken gepassioneerde fans hebben die het ene merk boven het andere verkiezen. Hier bij Designer Appliances, zijn veel van onze eigen teamleden verdeeld tussen Miele en Dyson. Wij raden echter de Miele Triflex HX1 aan vanwege zijn superieure prestaties, laagfrequent geluid en innovatieve 3-in-1-technologie.

Recent Posts